Inspiratie: taartjes! (fototopic)

01-04-2011 23:49 1039 berichten
Alle reacties Link kopieren
Fototopic voor eigengemaakte baksels (lees:taartjes) ter inspiratie voor anderen! Wie vind het leuk om te posten? Zowel goed gelukte kunststukken als misluke misbaksels (ok, minder inspirerend) zijn welkom!





Alle reacties Link kopieren
quote:xinsha schreef op 10 juli 2011 @ 17:25:

Klinkt ook bijzonder lekker JoJanneke! Zeker de puddingbroodjes. Het is dat ik mezelf op puddingbroodjes dieet heb gezet, maar daar kan ik dus zo enorm van smullen!!!



dan hoop ik dat je dit aankunt





Vergeet niet, een “Ja, maar..” is eigenlijk een “nee, want...”
Alle reacties Link kopieren
quote:xinsha schreef op 09 juli 2011 @ 21:42:

Welkom terug Kareltje! Heb je het leuk gehad?



Ik heb het heerlijk gehad! Met mooi weer en goed gezelschap

Ben jij nu nog op vakantie, of ben je al weer terug van je decadente tweede uitstapje ?



Gave taart, een retro-poezen-taart. Wat een stomme reactie van je buuf!

quote:perseph0ne schreef op 10 juli 2011 @ 10:35:

Wat een leuke taart! Daar had de buuf idd wel even beter naar mogen kijken zeg :-\ .. Ze zal zich idd wel niet realiseren hoeveel uren en geld zoiets kost.De buurvrouw heeft me 's avonds nog gesmst en de volgende dag toen ik haar in onze voortuintjes sprak zei ze nog een keer hoe lekker ie was, dus ze heeft het weer goed gemaakt!



@jojanneke: die pavlova ziet er echt heerlijk uit! Daar kun je mij voor wakker maken!



@31 juli: lijkt me handig als iedereen inderdaad genoeg fondant/marsepein meeneemt om z'n eigen basislaag te maken en dan kunnen we van elkaar wel restkleurtjes gebruiken voor figuurtjes, toch? Ik wil heel graag leren boetseren, want zoals je kan zien op m'n poezentaart, zien mijn zelfgemaakte figuren eruit alsof ze door een 7-jarige zijn gemaakt...

Ik dacht dat Lotteke ook mee wilde doen? Of was het Flowerfield?
Alle reacties Link kopieren
@volgende projectje: ik ben nu bezig met een kraamcadeautje. Het is bijna bijna bijna klaar (het kindje moet nog in een bedje van roze/witte muisjes komen te liggen, maar ik ben bang dat dat zacht wordt, dus dat doe ik een uur van te voren ofzo en ik denk dat ik de haartjes nog ga verven), maar ik ben nu al super-mega-apetrots, want ik had nooit gedacht dat ik zoiets leuks kon maken met mijn eigen handen! Tadaaaa:



Edit: ik weet niet of het aan Viva ligt of aan mij, maar m'n link doet het (hopelijk tijdelijk) niet...



Het is een chocoladebiscuit met twee lagen bonbonblocmoussevulling, mjam! Aan de andere kant van het taartje heb ik net zo'n 'wolkje' geplakt, met de geboortedatum erop. De onderkant heb ik strakker dan ooit gekregen door een tip van het forum van deleukstetaarten: door het taartje even ondersteboven op bijv. bakpapier te leggen en de marsepein met een scherp mes af te snijden en eventuele randjes/frummeltjes om te vouwen onder de biscuit. Ideaal! De naar buiten klappende puntjes heb ik gemaakt met behulp van de how to van Adrienne van het zelfde forum. Echt handig, die medetaartofielen die hun kennis met je willen delen! (ik heb ook foto's gemaakt van de tussenstappen, dus voor de eventuele geïnteresseerden, ik zou hier ook een how to-tje kunnen plaatsen...)



Ik haal 'm wel snel weg ivm met herkenbaarheid; zeker met de naam van het kindje.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb wat vraagjes over het decoreren met marsepein. Mag ik die hier stellen?



Ik ben sinds kort bezig met cupcakes versieren met marsepein, wil ook graag eens een taart/cake gaan versieren. Op welke ondergrond kan ik het beste marsepein uitrollen. Ik merkte dat het soms blijft plakken aan roller en plank (houten), dus dacht wat is eigenlijk de beste ondergrond?



Als ik een taart/cake wil bekleden. Kan ik dan het beste marsepein of rolfondant gebruiken? En hoe krijg ik dat zo strak mogelijk om de vorm?



Ik hoop dat iemand hier mijn vragen kan beantwoorden.



Bedankt alvast! Ik hoop snel ook eens zo'n mooi creatie als op de foto's hier op dit topic, te plaatsen.
Alle reacties Link kopieren
Jann, je kunt het beste uitrollen op bakpapier of een placemat. Dan doe je de lap op je taart en strijkt het met je handen om de taart heen. Anders moet je even op Youtube kijken, daar doen ze het voor.
Alle reacties Link kopieren
Oh en fondant vinden de meeste lekkerder en het is makkelijker te bewerken.
Alle reacties Link kopieren
Jann, ik werk ook het liefst met fondant voor de basislaag. Is net wat makkelijker. Als ik overigens grote oppervlakken moet uitrollen dan doe ik dat op mijn aanrecht, met wat poedersuiker als ondergrond tegen het plakken. Ook wil ik voor kleine stukjes nog wel eens een snijplank gebruiken. Nadeel daarvan is dat er op de "achterkant" van je uitgerolde stukje fondant/marsepein dan een kleine imprint staat van de textuur van de snijplank ( heb van die plastic dingen). Voordeel is dat het niet plakt! ik had overigens een houten roller (gekregen) maar dat vond ik een ramp: bleef plakken en ik kreeg stukjes hout in mijn fondant. Nu heb ik -shame on me!- een stuk PVC buis om mee te rollen. Rolt perfect, en scheelt veel geld!
Alle reacties Link kopieren
JoJanneke, die broodjes zien er superlekker uit!!! Yammie!



Kareltje,wat een prachtige taart!!! Echt heel erg goed gelukt! Ik zou het sowieso leuk vinden om je how-to eens te zien. Of kan k die elders ook zien? Ik speur dat forum trouwens ook regelmatig af op zoek naar leuke tips. Zag laatst een prachtig geduste koets: ook iets wat ik ooit nog wil leren! klikkerdeklik
Alle reacties Link kopieren
@Sha, m'n server doet een beetje raar en ik kan tinypic daardoor nu niet gebruiken, dus het howto-tje houd je van me tegoed! Die koets is fabulous!



@Jann, ik gebruik vooralsnog als basislaag marsepein. Ik vind het zelf lekkerder en net iets luxer dan fondant (al houdt niet iedereen van marsepein inderdaad en fondant is neutraler qua smaak). Kanttekening is dat ik alleen nog maar 12,5 cm diameter taartjes heb gemaakt en ik niet weet hoe het gaat met het uitrollen van supergrote lappen marsepein. Bij dit kleine formaat gaat het perfect. Figuurtjes die wat steviger moeten zijn omdat ze (deels) omhoog moeten blijven staan (vlindervleugels, bloemblaadjes) zijn het makkelijkst van fondant te maken omdat dat goed uithardt (maar marsepein met wat tylosepoeder werkt ook).



Voor het uitrollen gebruik ik bakpapier op mijn aanrecht en dan over de marsepein nog plastic vershoudfolie omdat anders m'n houten roller er aan vast plakt als de marsepein warmer wordt. Nogal omslachtig, maar het werkt wel. Ik heb nog een grote siliconenmat om op uit te rollen op mijn verlanglijstje staan, samen met een grote Wilton Rolling Pin (among other things)



Als je een filmpje wil bekijken, hoe je je taart goed strak kan bekleden klik dan hier.

We wachten je creaties af!
Alle reacties Link kopieren
quote:xinsha schreef op 10 juli 2011 @ 17:25:

Klinkt ook bijzonder lekker JoJanneke! Zeker de puddingbroodjes. Het is dat ik mezelf op puddingbroodjes dieet heb gezet, maar daar kan ik dus zo enorm van smullen!!!

Haha, ik zie het nu pas, Sha doet een puddingbroodjesdieet

Is dat hetzelfde als een ananasdieet (waarbij je alléén maar ananas mag eten)?
Alle reacties Link kopieren
hahahahha zo kun je het inderdaad lezen, maar eigenlijk was het niet wat ik bedoelde
Alle reacties Link kopieren
Fondant vind ik juist niet lekker! Geef mij maar marsepein!!



Hebben jullie deze link gezien....Je wordt er gewoon stil van en dan hebben wij nog hééééél wat te leren!!



http://www.flickr.com/photos/9438541@N0 ... 664133756/
Alle reacties Link kopieren
Outbeats cakeboss! Wow, wat een prachtige cakes. Dat kan ik inderdaad ook niet!!
Zo.. Ik heb al mijn bakspulletjes uit het hoge noorden meegesleept voor de 31e.. Maar ik denk niet dat ik tot die tijd wacht met een taart maken haha.. Het kriebelt al weer teveel!
Alle reacties Link kopieren
Ik kan om de een of andere reden geen foto's meer uploaden... Kan één van jullie het eens als test proberen om te kijken of het aan mij of aan Viva ligt? Ik gebruik tinypic.



@koekkie: die taarten van Highland Bakery zijn echt gaaf! We kunnen het weliswaar nog lang niet zo prachtig, maar het is super ter inspiratie! Het vogelhuisje vind ik echt schattig (en nog een klein beetje binnen de mogelijkheden...).



quote:perseph0ne schreef op 17 juli 2011 @ 17:22:

Zo.. Ik heb al mijn bakspulletjes uit het hoge noorden meegesleept voor de 31e.. Maar ik denk niet dat ik tot die tijd wacht met een taart maken haha.. Het kriebelt al weer teveel!Ik heb ook al m'n spullen bij elkaar gezocht en ben er helemaal klaar voor! Afgelopen vrijdag heb ik tot half 1 's nachts in de keuken gestaan om een taart voor m'n broer te maken, dus ik denk dat ik het er even bij laat tot de 31ste. Als ik weer foto's kan uploaden dan zal ik het kraamcadeautje (nog eens) plaatsen en de foto van de taart met puzzelplaatje (wat een priegelwerk!) voor m'n broer.
Alle reacties Link kopieren
Ohja, Sha, ik heb ook een pvc-buis aangeschaft! Werkt perfect, thanks for the tip!
Ik heb wel zo'n duur massief rollertje .. Werkt fantastisch.. Maar een grote PVC buis wil ik ook nog wel hebben tegen de strepen!



Die plaatjes is een bug! Heel irritant..



Ben benieuwd naar je foto's!
Alle reacties Link kopieren
Persephone, volgens mij is het geen bug, maar express gedaan in de vakantie zodat Ilse en Claudio hun gore pornospam hier niet kunnen posten. Jammer dat wij daaronder moeten lijden met ons fototopic.



Ik heb ook dat veel te dure rollertje. Werkt perfect, maar ik vind die grote gewoon te duur. Daarom maar de pvc buis.

Ik heb jullie net even gemaild. Ik denk dat het handiger is om alles per mail af te spreken. Ik krijg geen notificaties meer als er hier iets gepost is, en mis dus best veel daardoor.



Heb veel zin in de 31! Gelijkgestemden, joepie!
Alle reacties Link kopieren
Overigens kun je ze gewoon uploaden via tinypic. Dan kunnen wij het adres copieren en in de browser plakken, zodat we het nog steeds kunnen zien.

Voor de digibeten:



Als er staat ["img]ditisfotox[/img] dan plak je dus alleen de tekst "ditisfotox" in de balk hierboven en dan kom je automatisch op de site waar de foto WEL staat.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb jullie de foto's maar gemaild; Viva was vanmiddag even uit de lucht, dus dat was makkelijker. En verder een tijdvoorstel en een lijstje "ik ga op taartworkshop en neem mee".
Alle reacties Link kopieren
Sha, ik heb je de how to van de openspringende taart gemaild!
Alle reacties Link kopieren
Thanks, heb 'm gezien! Ga ik een x proberen.



Ben vandaag met een nichtje aan de slag gegaan. Het is een geinig stapeltaartje geworden met een groot hart aan de bovenkant. Het is ook een rommeltaartje geworden, maar dat heb ik verder zo gelaten. Belangrijkste was dat zij lekker kon kliederen en knoeien. En mijn keuken? Die was geëxplodeerd naderhand!



[IMG]http://i54.tinypic.com/10706kz.jpg[/IMG]
Ik heb zin in de gettogether!!!!
Wat een schatje die taart Sha!
Alle reacties Link kopieren
Grappige taart Sha. En lollig dat je de beestenbende erbij gefotografeerd hebt



Ik heb een vraag over het bakken van m'n biscuit. Hij is namelijk steeds nét te droog. Ik probeer op het eind van de baktijd regelmatig met een satéprikker of ie al niet meer "afgeeft" en tussen de één na laatste keer dat ie nog wel "nat" is en de laatste keer dat de prikker er droog uitkomt zit maximaal 5 minuten.

Iemand gaf mij als tip om 'm er al uit te halen als ie nog een beetje nat is en 'm dan buiten de oven na te laten garen, maar werkt dat wel echt met een biscuit (ik weet dat dat met groenten, pasta, vlees zo werkt, maar ook bij gebak?)?



Dan volgt nog het tremperen. Ik weet niet of ik dat goed doe (genoeg vloeistof etc.) en op het goede moment (meteen nadat je de taart hebt laten afkoelen?). Laat je dat nog even staan nadat je de lagen bevochtigt hebt en doe je dat aan beide kanten van de lagen?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven