Gezondheid alle pijlers

Darmprobleem

22-05-2020 20:48 277 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,

Ik heb al een hele tijd last van mijn darmen en ik heb al heel wat onderzoeken laten doen, maar er komt niets uit, maar in de tussentijd krijg ik er wel steeds meer last van.

Wellicht dat iemand de problemen herkent of nog een optie heeft.

Ik heb in augustus 2018 last gekregen van obstipatie. Zakjes movicolon gehad, dat werkte eigenlijk niet, toen bisacodyl, werkte ook niet, toen wat apotheek klysma's gebruikt, dat werkte een beetje.

Toen een echo laten maken, daar was niets op te zien. Uiteindelijk heeft een masseur de harde ontlasting in beweging gekregen en kon ik naar de wc. Toen heb ik in april 2019 een coloscopie gehad, daar was ook niets te zien, bloedonderzoek, ook niets, Inwendig bekkenbodemonderzoek gehad, dat was ook normaal.

Net voor de coloscopie kreeg ik last van darmen die geluid begonnen te maken.
Ik kan op zich wel naar de wc, alhoewel ik nooit het gevoel heb "klaar te zijn en ik geen idee hoeveel eruit komt en wat de vorm is.

Maar sinds die coloscopie is het een beetje een proces geweest, maar inmiddels maken mijn darmen de hele dag door lawaai of ik nu eet of niet. Het is echt een kakafonie aan geluiden. Het piept, gromt, kwaakt en ik voel constant lucht op en neer gaan. In het begin had ik af en toe een opgezette buik, maar inmiddels is dat de hele dag.

Als ik met de linkerkant van mijn buikspieren beweeg dan klotst het ook. Maakt niet uit of ik gedronken heb. Ik heb derhalve ook constant de neiging om snel via gestokt adem te halen via mijn neus om met mijn buikspieren de lucht weg eruit te duwen, wat dus niet lukt. Ik voel ook altijd een druk aan de linkerkant van mijn buik.

Wat me ook opvalt is dat wanneer ik op de bank zit en mijn linkerbeen naar me toe trek, mijn iliopsoas als een gek begint te trekken.


Ik ben nog bij een osteopaat geweest en die dacht aan een parasiet. Ik heb een kuur gehad, maar die heeft ook niet geholpen.

Het enige wat ik veranderd heb, waar ik weet van heb, is dat ik in mijn oefeningen in de sportschool de hipthrust heb toegevoegd. Daarin ben ik wel heel snel vooruit gegaan qua gewicht. Ik heb die oefening er 8 maanden geleden uitgegooid.

Ik heb de mogelijkheid geopperd dat het misschien door een spierprobleem veroorzaakt wordt, maar er is niemand die er aandacht aan besteedt.

Bij de laatste 2 huisartsen (die waren in opleiding) kreeg ik niet meer dan; ja, het is idd erg actief, maar ja, onderzoeken geven aan dat er niets aan de hand is, dus ja, leef er maar mee.

Is dit herkenbaar voor iemand en heeft iemand nog een suggestie?

In ieder geval bedankt voor het lezen.
Alle reacties Link kopieren
BabyGroot schreef:
22-05-2020 23:34
Zijn dit letterlijk de enige dingen die je eet? Want dan krijg je gein ernstig tekort. En ja het duurt even voor je lichaam dat aangeeft. Ik heb een tijdje ook heel slecht gegeten, de klap daarvan kwam pas jaren later en ik was toen alweer onderweg naar een gezond eetpatroon.
Maarja, je bent eigenwijs als je denkt dat 1x per dag eten goed is. Ik ga er verder ook geen energie in steken.
Tekorten waarvan? Alle essentiële voedingsstoffen zijn minimaal 110% van de dagelijkse ADH, zover die bekend zijn. Dat heb ik allemaal uitgerekend en daar mijn voedingsschema op gebaseerd.

Je bedoelt dat ik niet denk zoals jij en daarom eigenwijs ben? Als dat het geval is dan klopt dat.
spell68 schreef:
22-05-2020 23:45
Tekorten waarvan? Alle essentiële voedingsstoffen zijn minimaal 110% van de dagelijkse ADH, zover die bekend zijn. Dat heb ik allemaal uitgerekend en daar mijn voedingsschema op gebaseerd.

Je bedoelt dat ik niet denk zoals jij en daarom eigenwijs ben? Als dat het geval is dan klopt dat.

Ik mis vooral variatie. Vezels bijvoorbeeld. Die krijg je misschien wel genoeg binnen door alle groente, maar verschillende vezels hebben verschillende effecten op je darmen:

"Als je bijvoorbeeld geen brood, aardappelen, pasta en rijst eet, vallen er belangrijke bronnen van vezels weg uit je voeding. Je lost dit niet alleen op door meer groente te eten. Niet alle vezels zijn namelijk hetzelfde; ze hebben elk hun eigen effecten op je spijsvertering. Sommige vezels zorgen ervoor dat de ontlasting soepel blijft; en anderen dat de ontlasting sneller door de darmen gaat waardoor er minder snel verstopping ontstaat."

https://www.mlds.nl/hoe-gezond-is-jouw- ... wilt-eten/


Verder is mijn ervaring dat rauwe groente moeilijker te verteren is door je darmen. Als mijn darmen geluid gaan maken, is dat bijna altijd na het eten van rauwe groente.

Verder is voeding nog een ondergeschoven kindje bij darmproblemen, al wordt dat wel beter. Vraag ook eens een doorverwijzing naar een diëtist als je je huisarts vraagt om dat ontlastingsonderzoek.
Alle reacties Link kopieren
spell68 schreef:
22-05-2020 23:45
Tekorten waarvan? Alle essentiële voedingsstoffen zijn minimaal 110% van de dagelijkse ADH, zover die bekend zijn. Dat heb ik allemaal uitgerekend en daar mijn voedingsschema op gebaseerd.

Je bedoelt dat ik niet denk zoals jij en daarom eigenwijs ben? Als dat het geval is dan klopt dat.

Het klinkt alsof je heel goed over je voeding hebt nagedacht maar is het misschien toch mogelijk dat je een of ander element over het hoofd hebt gezien en daar nu last van krijgt? Is er bloed geprikt op eventuele vitaminetekorten?
Ik wil hier geen tekst (maar een leeg vak kan ik niet opslaan)
Alle reacties Link kopieren
Kun je misschien vertellen wat je gewicht is bij je lengte, TO?

Als ik zo het topic doorlees klinkt het alsof je op zijn minst te weinig eetmomenten inlast op een dag. Als je darmen maar een keer per dag 'goed' aan het werk worden gezet, is dat te weinig, denk ik. Misschien dat je kunt beginnen met vaker eetmomenten in te lassen.
Het klinkt ook alsof je je nogal blind staart op 'gezond' eten... Eet je wel vezels? Iets wat je darmen triggert? Of ook helemaal niet?
sunshineandblueskies wijzigde dit bericht op 23-05-2020 09:31
Reden: Toevoeging
8.17% gewijzigd
Nee heb je, ja kun je krijgen.
Alle reacties Link kopieren
Het is frustrerend om te lezen dat je naar niemand wil luisteren (prof of huis tuin en keukenadviezen), en zo vast blijft zitten in je eigen overtuigingen en bizarre eetgewoonten. Ik zou eigenlijk kijken naar of je hulp kunt krijgen bij deze psychische overtuigingen/eetstoornis.
Alle reacties Link kopieren
spell68 schreef:
22-05-2020 23:36
Primair is de reden, om het dan maar bij de regulier medische wetenschap te blijven, niet als optie gegeven als mogelijke oorzaak door mijn huisartsen. Er is een inwendig onderzoek gedaan door een MDL arts. Mijn darm was perfect in orde, mijn bloedonderzoek liet geen verhoogde ontstekingswaarden zien, de echo was goed.

De eindconclusie van de regulier medische wetenschap is simpel: we zien niets, dus leer er maar mee leven. Als zij mijn eetpatroon, wat ik duidelijk uiteen heb gezet, als mogelijke oorzaak hadden gezien dan hadden ze dat neem ik aan wel gezegd. Aangezien ik naar de mensen moet luisteren die ervoor geleerd hebben, lijkt het me vreemd dat ik ze dan ineens wel ga wantrouwen, omdat zij voeding verder niet genoemd hebben.

Eigenlijk komt er verder niemand met een mogelijkheid, waar ik niet aan gedacht heb, dat sterkt me in de gedachte dat het iets is, wat wel symptomen geeft, maar geen ziektebeeld en wat niet waar te nemen is op een scopie. Dan moet het bijna toch wel een parasiet zijn.
Ben je mal, als je bij artsen bent dan voeren ze verrichtingen uit die in hun probleemgebied liggen en waarvoor vergoeding is. Helaas zijn het ondernemers. Helaas wordt er geen geld verdiend aan aangepaste voedingspatronen, homeopathische middelen, sporten of andere gezonde zaken. Als je denkt dat er sprake is van een parasiet, waarom is dat dan niet vastgesteld.
Ga maar eens een avondje flink snaaien en je zult direct ervaren dat je daar goed beroerd van kan zijn.
In de tijd dat ik behandeld wordt zijn er al veel andere inzichten bij gekomen.
Het lijkt wel of je blind bent voor je eigen verantwoordelijkheid in deze en er perse sprake moet zijn van ziekte of parasiet... welke dan weer niet gevonden worden.
Alle reacties Link kopieren
spell68 schreef:
22-05-2020 22:24
En wat zou ik dan moeten eten volgens jou?

Probeer eens om een keertje heel vet te eten. Ik ben darmpatient en heb een stoma. Moet heel erg om mijn dieet letten, veel water drinken tijdens de maaltijd, maar dan nog vaak hele dikke ontlasting die niet goed passeert of een pijnlijke verstopping veroorzaakt, ben er zelfs al een aantal keer voor opgenomen geweest.

Als ik eens een keer heel vet gegeten heb (dus bijvoorbeeld iets gefrituurd of veel chips), dan merk ik dat het veel beter gaat met mijn darmen. Logisch zei de diëtiste, je hebt ook vet nodig in je dieet. (Terwijl ik het liefst zoveel mogelijk groente en fruit zou willen eten).
Nou TO, ik snap je gedachtegang helemaal. Heel veel weten over voeding, heel veel lezen over voeding, en daar je eetpatroon op aanpassen en controleren. Gebruik je ook chronometer om te kijken of je aan alles voedingsstoffen komt? Ik snap heel goed dat je je voedingspatroon niet wil aanpassen. Dat wil ik namelijk ook niet, want ik heb er ontzettend veel tijd in gestoken om zo gezond mogelijk te eten, alles wat ik inneem heeft een functie, en soms neem ik inderdaad iets ongezonds dus het is heel normaal. Anderen snappen het gewoon niet omdat ze niet zoveel onderzoek hebben gedaan als ik dat heb gedaan. Ik weet zeker dat de mensen die tegen MIJ zeggen dat ik ongezond eet, zelf ongezond eten en uiteindelijk overgewicht krijgen, en dan diabetes en hartfalen en al dje kwalen.

Maarrrrrrrrrr, ik weet ook dat ik een eetstoornis heb en dat het stuk wat ik net heb getypt helemaal niet klopt. Dat klopt alleen in mijn hoofd, en in het hoofd van anderen met een eetstoornis.
Alle reacties Link kopieren
Hoi, je buik is erg onrustig. Je darmen staan enorm in verbinding met je (onbewuste) emoties. Je vertelde dat je zelden stress ervaart.
Het zou kunnen dat jouw buik aangeeft dat je wel degelijk stress hebt maar je dit niet direkt voelt.

Hoe is je ademhaling normaal gesproken? Ga eens op bed liggen en doe je handen op je buik. Ga dan natuurlijk ademhalen en observeer het een beetje. Als je inademt gaat de lucht dan naar de borstkas en adem je dan weer uit of gaat je adem dieper naar binnen, naar je buik toe?
Je kan dit ook voelen met je handen, of deze omhoog gaan tijdens de inademing.
Alle reacties Link kopieren
nerdopviva schreef:
23-05-2020 06:27
Ik mis vooral variatie. Vezels bijvoorbeeld. Die krijg je misschien wel genoeg binnen door alle groente, maar verschillende vezels hebben verschillende effecten op je darmen:

"Als je bijvoorbeeld geen brood, aardappelen, pasta en rijst eet, vallen er belangrijke bronnen van vezels weg uit je voeding. Je lost dit niet alleen op door meer groente te eten. Niet alle vezels zijn namelijk hetzelfde; ze hebben elk hun eigen effecten op je spijsvertering. Sommige vezels zorgen ervoor dat de ontlasting soepel blijft; en anderen dat de ontlasting sneller door de darmen gaat waardoor er minder snel verstopping ontstaat."

https://www.mlds.nl/hoe-gezond-is-jouw- ... wilt-eten/


Verder is mijn ervaring dat rauwe groente moeilijker te verteren is door je darmen. Als mijn darmen geluid gaan maken, is dat bijna altijd na het eten van rauwe groente.

Verder is voeding nog een ondergeschoven kindje bij darmproblemen, al wordt dat wel beter. Vraag ook eens een doorverwijzing naar een diëtist als je je huisarts vraagt om dat ontlastingsonderzoek.
Het probleem is dat voor elke artikel over wat wel gezond is of niet een tegenovergesteld artikel kunt vinden die zegt dat het niet zo is. Dat is natuurlijk niet mogelijk. Een van de twee zit dan fout.

Een quote die ik ooit las, heeft er toe geleid dat is tegenwoordig zaken heel anders bekijk. Malcolm Gladwell zei ooit: de sleutel tot het nemen van goede beslissingen is niet het hebben van kennis, maar begrip van iets. We verdrinken in het eerste, maar we komen schromelijk tekort in het laatste.

Dat zie je nu heel duidelijk met Corona. De experts hebben kennis zat van virussen, dat geloof ik onmiddellijk, maar ze begrijpen totaal niet hoe dit virus werkt. Daarom spreken ze elkaar allemaal tegen en komen met oplossingen die gebaseerd zijn op hun theoretische kennis, maar helemaal niet op hun begrip van dit virus.

Dus wat ik vnl heb geprobeerd is mijn voeding te baseren op de werking van het lichaam, niet op de kennis van symptomen en dat terugleiden tot mogelijke oorzaken (en dat zijn elkaar tegensprekende artikelen).

Ik ben er idd ook van overtuigd dat je spijsvertering ontzettend belangrijk is, ook bijv hoe je lichaam een aanval van corona kan weerstaan. Het wordt ook niet voor niets je "second brain" genoemd. De emoties zitten ook in dat gebied.

Maar wat betreft vezels is voor mij de meest logische conclusie dat vezels uit brood niet noodzakelijk zijn. Waarom niet? Omdat, de enige reden dat we brood kunnen eten is dat we manieren hebben gevonden om granen en aardappelen eetbaar te maken. Graankorrels kunnen we normaal helemaal niet eten, datzelfde geldt voor rauwe aardappels. Dat is echt niet weg te werken.

De natuur past zich echter niet zo snel aan en zeker niet op onze technische ontwikkeling en ons genenstelsel is nog nagenoeg hetzelfde als 100.000 jaar geleden. Dat zou zelfs kunnen betekenen dat vezels uit granen misschien wel een negatieve uitwerking hebben op onze darmen en darmwand.

Groenten hebben we echter altijd gegeten, ook rauw, want vuur kenden we niet eens. Dat is mede een reden, waarom ik gestopt ben met het veel eten van granen. Ik heb ook nooit last gehad van geluiden uit de darm of ontlastingsproblemen en op die ene keer na, heb ik dat nu ook niet.
Alle reacties Link kopieren
borboletas schreef:
23-05-2020 08:15
Het klinkt alsof je heel goed over je voeding hebt nagedacht maar is het misschien toch mogelijk dat je een of ander element over het hoofd hebt gezien en daar nu last van krijgt? Is er bloed geprikt op eventuele vitaminetekorten?
Dat zou ook nog kunnen. Ik liet tot een paar jaar geleden elk kwartaal een meyers cocktail zetten om evt tekorten aan te vullen. Ik heb wel een hele goede multivitamine, waarbij elke vitamine toch wel meer dan 2x dan de ADH bevat.

Ik zet deze iig even op het lijstje. Dank je!
Alle reacties Link kopieren
Coeliakie uitgesloten? Ik had ook die klachten en blijk dus glutenintolerant te zijn. Maar neem aan dat ze dat bij dat darmonderzoek wel hebben bekeken?
Alle reacties Link kopieren
Groenecomputermuis schreef:
23-05-2020 09:53
Het is frustrerend om te lezen dat je naar niemand wil luisteren (prof of huis tuin en keukenadviezen), en zo vast blijft zitten in je eigen overtuigingen en bizarre eetgewoonten. Ik zou eigenlijk kijken naar of je hulp kunt krijgen bij deze psychische overtuigingen/eetstoornis.
Wil je een keer 1 op 1 afspreken om vast te stellen of ik psychische stoornis heb of dat jij misschien meteen afschrijft dat ik echt wel over iets nagedacht heb?

Wat ik dan weer vreemd vind, is dat je eraan voorbij gaat dat ik allerlei adviezen krijg. De een zegt "normaal" eten, dat zal dan wel veel koolhydraten zijn en 3x per dag. De ander zegt veel vet eten. Die zegt dat ik niet spoor als ik de conclusies van artsen terzijde schuif. Als ik aangeef dat de artsen blijkbaar geen reden hebben om te denken dat het in de voeding ligt, want anders hadden ze dat wel vermeld dan is er meteen een ander die aangeeft dat ik me daar vooral niet op moet richten, want die denken alleen in geld en dat ik het in alternatieve voedingspatronen moet zoeken.

Ik eet compleet anders dan de gemiddelde mens, maar dan ben ik blijkbaar blind voor mijn eigen verantwoordelijkheid.

Maar al die adviezen zijn gebaseerd op eigen ervaringen en vaak voortkomend uit een eigen probleem. Ik mis alleen iedere keer een onderbouwing. Ik weet dat mensen het heel frustrerend vinden als je niet klakkeloos elk advies aanneemt, maar om toelichting vraagt. Dat ervaar ik elke dag. Maar zoals gezegd, kennis hebben js iets heel anders dan begrijpen wat er gebeurt. Frustratie bij iemand is dan een prima indicatie, want dat betekent dat diegene niet kan uitleggen, waarom je iets moet doen.

Ik word van links naar rechts getrokken, het spreekt elkaar tegen, dus zeg maar wie ik moet volgen.
Alle reacties Link kopieren
spell68 schreef:
23-05-2020 14:05
Het probleem is dat voor elke artikel over wat wel gezond is of niet een tegenovergesteld artikel kunt vinden die zegt dat het niet zo is. Dat is natuurlijk niet mogelijk. Een van de twee zit dan fout.

Een quote die ik ooit las, heeft er toe geleid dat is tegenwoordig zaken heel anders bekijk. Malcolm Gladwell zei ooit: de sleutel tot het nemen van goede beslissingen is niet het hebben van kennis, maar begrip van iets. We verdrinken in het eerste, maar we komen schromelijk tekort in het laatste.

Dat zie je nu heel duidelijk met Corona. De experts hebben kennis zat van virussen, dat geloof ik onmiddellijk, maar ze begrijpen totaal niet hoe dit virus werkt. Daarom spreken ze elkaar allemaal tegen en komen met oplossingen die gebaseerd zijn op hun theoretische kennis, maar helemaal niet op hun begrip van dit virus.

Dus wat ik vnl heb geprobeerd is mijn voeding te baseren op de werking van het lichaam, niet op de kennis van symptomen en dat terugleiden tot mogelijke oorzaken (en dat zijn elkaar tegensprekende artikelen).

Ik ben er idd ook van overtuigd dat je spijsvertering ontzettend belangrijk is, ook bijv hoe je lichaam een aanval van corona kan weerstaan. Het wordt ook niet voor niets je "second brain" genoemd. De emoties zitten ook in dat gebied.

Maar wat betreft vezels is voor mij de meest logische conclusie dat vezels uit brood niet noodzakelijk zijn. Waarom niet? Omdat, de enige reden dat we brood kunnen eten is dat we manieren hebben gevonden om granen en aardappelen eetbaar te maken. Graankorrels kunnen we normaal helemaal niet eten, datzelfde geldt voor rauwe aardappels. Dat is echt niet weg te werken.

De natuur past zich echter niet zo snel aan en zeker niet op onze technische ontwikkeling en ons genenstelsel is nog nagenoeg hetzelfde als 100.000 jaar geleden. Dat zou zelfs kunnen betekenen dat vezels uit granen misschien wel een negatieve uitwerking hebben op onze darmen en darmwand.

Groenten hebben we echter altijd gegeten, ook rauw, want vuur kenden we niet eens. Dat is mede een reden, waarom ik gestopt ben met het veel eten van granen. Ik heb ook nooit last gehad van geluiden uit de darm of ontlastingsproblemen en op die ene keer na, heb ik dat nu ook niet.
Dit stuk is echt om te huilen, sorry.
Alle reacties Link kopieren
vanlippebiesterveld schreef:
23-05-2020 09:54
Ben je mal, als je bij artsen bent dan voeren ze verrichtingen uit die in hun probleemgebied liggen en waarvoor vergoeding is. Helaas zijn het ondernemers. Helaas wordt er geen geld verdiend aan aangepaste voedingspatronen, homeopathische middelen, sporten of andere gezonde zaken. Als je denkt dat er sprake is van een parasiet, waarom is dat dan niet vastgesteld.
Ga maar eens een avondje flink snaaien en je zult direct ervaren dat je daar goed beroerd van kan zijn.
In de tijd dat ik behandeld wordt zijn er al veel andere inzichten bij gekomen.
Het lijkt wel of je blind bent voor je eigen verantwoordelijkheid in deze en er perse sprake moet zijn van ziekte of parasiet... welke dan weer niet gevonden worden.
Omdat de dokter denkt dat dat niet de reden is. Hij wil wel een onderzoek laten doen, maar denkt dat er weinig uitkomt. Daarom ga ik sowieso naar een dokter die specialisatie heeft opgedaan in darmklachten, omdat ik denk dat zij sypmtomen een stuk beter kan plaatsen dan een huisarts die veel algemener denkt. Er is geen parasiet gevonden, omdat er nooit een onderzoek is uitgevoerd.

Maar wat is mijn eigen verantwoordelijkheid?
Waar haal je al je denkbeelden vandaan over voedsel?
To, als ik herken bij iemand dat diegene obsessief bezig is met voeding ga ik geen discussie met diegene over voeding aan. Vooral als je zegt dat je toelichting verlangt, maar aan de andere kant zeg je eigenlijk ook; Kennis zegt niks, alleen begrip. Dus hoeveel feiten ik ook naar je kop toe slinger, die ga je toch niet voor waarheid aannemen. Jij denkt namelijk dat jij 'begrijpt' hoe het lichaam werkt. Dus als ik met feiten (kennis) aankom, kan je dat toch weer afdoen als onbegrip.

Ja ik heb zelf een eetstoornis, maar die heb ik ook onder controle. Ik denk dat iemand die hersteld is van een eetstoornis (die gaat bij veel mensen namelijk nooit meer weg), veel sneller signalen bij een ander ziet als die ook problemen heeft.

Je vraagt hier zelf om adviezen, je arts heeft duidelijk wel een probleem met je eetpatroon, maar dat negeer je.

Wat je natuurlijk kunt proberen, gewoon als experiment, is om eens 4 weken het schema van het voedingscentrum te volgen en te kijken wat dat doet voor je darmen.
Heb je (onder begeleiding van gespecialiseerd diëtist) het fodmap-dieet wel eens geprobeerd om te kijken of je ergens gevoelig voor bent?
spell68 schreef:
23-05-2020 14:19
Maar al die adviezen zijn gebaseerd op eigen ervaringen en vaak voortkomend uit een eigen probleem. Ik mis alleen iedere keer een onderbouwing.

Dat is toch logisch? We zijn geen artsen en we kennen je niet. Hoe kunnen we jou dan een advies geven, anders dan aan te geven wat voor ons werkt?

spell68 schreef:
23-05-2020 14:19
Ik weet dat mensen het heel frustrerend vinden als je niet klakkeloos elk advies aanneemt, maar om toelichting vraagt. Dat ervaar ik elke dag. Maar zoals gezegd, kennis hebben js iets heel anders dan begrijpen wat er gebeurt. Frustratie bij iemand is dan een prima indicatie, want dat betekent dat diegene niet kan uitleggen, waarom je iets moet doen.

Ik heb 8 jaar Ziekte van Crohn en al mijn hele leven PDS, ik begrijp inmiddels wel aardig wat er in mijn darmen gebeurt. Nee, ik ben geen arts, dus ik kan geen advies geven wat op jou van toepassing is (maar, zoals ik al schreef, dat kan niemand hier).

spell68 schreef:
23-05-2020 14:19
Ik word van links naar rechts getrokken, het spreekt elkaar tegen, dus zeg maar wie ik moet volgen.

Je hoeft helemaal niemand te volgen. Het zijn tips die je eventueel zou kunnen proberen. We hebben allemaal een bepaald idee van wat voor ons zou kunnen werken, jij ook. Je moet voor jezelf bepalen welke van de tips voor jou zou kunnen werken.
Alle reacties Link kopieren
GreenLadyFern schreef:
23-05-2020 10:07
Nou TO, ik snap je gedachtegang helemaal. Heel veel weten over voeding, heel veel lezen over voeding, en daar je eetpatroon op aanpassen en controleren. Gebruik je ook chronometer om te kijken of je aan alles voedingsstoffen komt? Ik snap heel goed dat je je voedingspatroon niet wil aanpassen. Dat wil ik namelijk ook niet, want ik heb er ontzettend veel tijd in gestoken om zo gezond mogelijk te eten, alles wat ik inneem heeft een functie, en soms neem ik inderdaad iets ongezonds dus het is heel normaal. Anderen snappen het gewoon niet omdat ze niet zoveel onderzoek hebben gedaan als ik dat heb gedaan. Ik weet zeker dat de mensen die tegen MIJ zeggen dat ik ongezond eet, zelf ongezond eten en uiteindelijk overgewicht krijgen, en dan diabetes en hartfalen en al dje kwalen.

Maarrrrrrrrrr, ik weet ook dat ik een eetstoornis heb en dat het stuk wat ik net heb getypt helemaal niet klopt. Dat klopt alleen in mijn hoofd, en in het hoofd van anderen met een eetstoornis.
Wat wil je hier nu mee zeggen? Dat is een stoornis heb? Behalve het feit dat ik overal vol in duik, tot het obsessieve aan toe, ben ik net zo snel uitgekeken als ik het idee heb dat ik niet veel meer kan leren. Ik eet gewoon af en toe suiker, chips of wat dan ook. Ik leef niet als een monnik. Ik ben ook helemaal geen type voor stoornissen, daar ben ik veel te rationeel voor.

Ik ben ook niet zo geïnteresseerd in wat anderen doen en als iemand mij vertelt dat ik ongezond eet dan ga ik daar zelden op in. Ik heb ook totaal de behoefte niet meer om anderen te overtuigen. Het is mijn zaak niet, iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes en iedereen heeft de vrijheid zijn of haar waarheid te volgen, wat je overtuigingen daar ook voor moge zijn.

Ik heb me tot in den treure verdiept in de werking van het metabole systeem en daarop baseer ik vnl mijn dieet. Niets meer niets minder.

Ik hoop voor je dat je snel beter wordt iig.
Alle reacties Link kopieren
Het eerste wat ik mij afvroeg, zijn je mineraal en vitamine waardes wel eens gecheckt TO? Ervaar je stress op wat voor manier dan ook?

En ergens zie ik je over PDS in samenhang met diaree, die kan ik persoonlijk ontkrachten, heb ik namelijk als PDS-er ook niet.

Maar als laatste...je wil een antwoord van mensen...maar je bent zelf heel stellig in je antwoorden, waarom dan een topic openen?
Alle reacties Link kopieren
spell68 schreef:
22-05-2020 21:44
Dank voor de reacties.

Ik eet al 10 jaar nagenoeg hetzelfde. Weinig suiker en relatief weinig koolhydraten en eiwitten. Mijn voedingsschema is zo opgebouwd dat ik alle essentiële voedingsstoffen in ruime mate binnen krijg.
.
Je eet dus weinig koolhydraten èn eiwitten? Dus je haalt je energie voornamelijk uit vetten? Misschien eens normaal geen eten met vooral meer vezels?
Ik zeg niet dat je een eetstoornis hebt, ik zeg dat ik wel zie dat je ver boven gemiddeld bezig bent met voeding en enorm veel voeding uitsluit.

Wat je wel/niet eet maakt in feite niet eens zoveel uit, maar wel dat je er m.i. obsessief mee bezig bent.
Ook een rationele mindset is geen contra indicatie voor een eetprobleem.

Ik denk dat het verstandig is om er eens naar te kijken of je niet TE veel bezig bent met voeding.

Een goede test is dan toch ook vier weken volgens voedingscentrum eten. Dat kun je doen om te kijken wat het psychisch met je doet (kun je nog wel zonder dit obsessieve gedrag), en om te kijken wat het edit: fysiek met je doet (wie weet helpt het bij je darmproblemen.

Waarom zou je dat niet doen? Ook al helpt het niks, je kunt er altijd iets van leren en een rationele geest zou dat toch moeten kunnen waarderen.
anoniem_655bb33b3d61a wijzigde dit bericht op 23-05-2020 14:51
1.01% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
sunshineandblueskies schreef:
23-05-2020 09:28
Kun je misschien vertellen wat je gewicht is bij je lengte, TO?

Als ik zo het topic doorlees klinkt het alsof je op zijn minst te weinig eetmomenten inlast op een dag. Als je darmen maar een keer per dag 'goed' aan het werk worden gezet, is dat te weinig, denk ik. Misschien dat je kunt beginnen met vaker eetmomenten in te lassen.
Het klinkt ook alsof je je nogal blind staart op 'gezond' eten... Eet je wel vezels? Iets wat je darmen triggert? Of ook helemaal niet?
Ik ben 45 jaar, 1.79m, 76 kg en een vetpercentage van rond de 10 (ik ben man). Ik zit op mijn top qua krachttraining en ik ga nog steeds vooruit. Verder merk ik fysiek dus niets.

Ik heb een hele tijd 6x per dag gegeten en dat vond ik een verschrikking. Alles draaide om op tijd te eten en ik had de hele dag honger. Als het ooit een obsessie was dan was het toen wel.

Ik vaar veel beter bij totaal niet eten of in een keer veel eten. Ik heb ook geen enkele moeite met 3 dagen vasten. Dat was de eerste keren psychisch lastig, maar nu totaal niet. Toen merkte ik pas hoe eten de hele dag in je hoofd zit. Het is een verademing om dat een paar dagen los te laten. Daabij krijgen mijn darmen juist extra rust.

Ik eet minimaal 1kg groenten per dag, dus ik eet volgens mij voldoende vezels. Min klachten verergeren of verminderen ook niet als ik wel een dag koolhydraten eet. Het is een proces geweest en dat stond, zover ik gemerkt heb, los van wat ik at.
spell68 schreef:
23-05-2020 14:40
Wat wil je hier nu mee zeggen? Dat is een stoornis heb? Behalve het feit dat ik overal vol in duik, tot het obsessieve aan toe, ben ik net zo snel uitgekeken als ik het idee heb dat ik niet veel meer kan leren. Ik eet gewoon af en toe suiker, chips of wat dan ook. Ik leef niet als een monnik. Ik ben ook helemaal geen type voor stoornissen, daar ben ik veel te rationeel voor.

Ik ben ook niet zo geïnteresseerd in wat anderen doen en als iemand mij vertelt dat ik ongezond eet dan ga ik daar zelden op in. Ik heb ook totaal de behoefte niet meer om anderen te overtuigen. Het is mijn zaak niet, iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes en iedereen heeft de vrijheid zijn of haar waarheid te volgen, wat je overtuigingen daar ook voor moge zijn.

Ik heb me tot in den treure verdiept in de werking van het metabole systeem en daarop baseer ik vnl mijn dieet. Niets meer niets minder.

Ik hoop voor je dat je snel beter wordt iig.
Hoe vaak eet je suiker en chips? 1 x per maand, 1 x per week of 1 keer per kwartaal? Compenseer je daarna door een tijd extra gezond te eten?
Vind je het eng om je eetgewoontes los te laten? Zou je dat überhaupt kunnen?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven