Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Overig
Welkom op de pijler Overig. Hier vind je alles dat je niet onder een andere pijler kwijt kunt. Tevens geeft deze pijler onderdak aan het centraal moderatortopic - waar je je vragen aan het moderatorteam kunt stellen - en het napraattopic, waarin je kunt praten over het beleid, topics die je opvallen of even stoom kunt afblazen.

[break]

Kletsgroepjes, grappige topics, topics waarin je hoofdletters of plaatjesplakrechten kunt aanvragen; al dit soort typische topics dat bij onder enkele andere pijler valt, kun je hier terugvinden.

De bruiloft van mijn zusje...

21-04-2017 13:14 129 berichten
Link kopieren Quote
Help, mijn zusje gaat trouwen! En natuurlijk ben ik heel blij voor haar, maar ze heeft het allemaal een beetje onhandig aangepakt. Het zit als volgt: deze week verraste mijn zusje en haar Italiaanse aanstaande (ze wonen gewoon in Nederland) ons net het nieuws dat ze eind september gaan trouwen. We wisten wel dat dat eerdaags ging gebeuren, maar ze wilden de details geheim houden tot alles geregeld was...

En een verrassing is het, maar helaas niet zo'n aangename. De familie van haar vriend woont in Zuid-Italië en heeft het niet breed. Daarom hebben ze de bruiloft daar gepland, in september, omdat zijn neefjes en nichtjes dan nog vakantie hebben en zodat zijn familie niet te veel reiskosten hoeft te maken. Het feest is 200 km bij hen vandaan, dus zijn familie slechts hun overnachtingen daar te betalen.Alles blijkt al geregeld te zijn: een villa waar het feest in de tuin plaats vindt, een kerk. En ik ben gevraagd als getuige en ceremoniemeester. Ik voel me heel vereerd, maar ben bang dat ik niet kan gaan komen, want ze heeft helaas niet zo goed over de situatie van haar eigen familie gedacht.Om te beginnen vliegt zij er heen. Nu vraagt ze aan mij om in de auto haar bruidsjurk en haar hondje mee te nemen. En bovendien mijn ouders, die voor geen goud een vliegtuig in durven, maar die ook niet meer in staat zijn om zelf 2500 km te rijden (en weer terug natuurlijk). Dat al die mensen, spullen en bovendien de rolstoel van mijn jongste zoon niet allemaal in een auto kunnen, zag zij niet als een probleem. Dan huren we toch gewoon een busje!Helaas hebben wij dat geld helemaal niet. Buiten de kosten voor een huis of hotel in Italië, moeten we voor zowel de heen als terugreis twee keer drie hotelkamers betalen, de huur van een busje voor minimaal 10 dagen en alle benzine die dat gaat kosten. Natuurlijk betalen mijn ouders mee, maar die hebben slechts AOW...Daarnaast zijn mijn beide zoontjes leerplichtig en hebben ze in september, in tegenstelling tot de Italiaanse kindjes, geen vakantie meer. En de scholen hebben al aangegeven niet meer dan een week vrij te mogen geven, terwijl de heen- en terugreis allebei al drie dagen duren! Het werk van mijn man is ook niet blij. Zijn vakantie staat al ingeroosterd en hij kan alleen nog proberen te ruilen met collega's. Het is ook geen optie om alleen te gaan, aangezien ik de zorg voor mijn gehandicapte zoontje heb.Het ziet er nu dus naar uit dat zowel wij als mijn ouders helemaal niet naar de bruiloft kunnen. Ik wil mijn zusje proberen uit te leggen, dat we haar absoluut geen verdriet willen doen, maar dat ze beter met ons had kunnen overleggen. Als ze een jaartje later getrouwd was, of bijvoorbeeld in de zomervakantie of ergens tussen Nederland en Zuid-Iatlië in, dan hadden we het geld wel en vrij van school en werk wel kunnen regelen. Hoe gaan we dit zo aardig mogelijk brengen? Natuurlijk ben ik ook best een beetje boos dat ze geen rekening met onze situatie heeft gehouden. Ik heb alles voor haar over, maar ze had wel na kunnen denken wat deze bruiloft allemaal voor haar geliefden met zich mee brengt. Wat kunnen we haar nu het beste vertellen?
Link kopieren Quote
Ik vind zus aardig kortzichtig en denk ik behoorlijk onderdruk gezet door de schoonfamilie.TO,

Goed dat je eerlijk bent geweest naar je zus! Ik hoop dat ze toch nog een acceptabele oplossing kan vinden waar iedereen mee kan leven!
Link kopieren Quote
Ik vind het niet zo handig van je zus maar daar is zij zelf inmiddels ook al achter. Rekening houden met schoonfamilie en niet aan je eigen familie denken maar wel van alles van hen verwachten. Heel bijzonder.Ik ben benieuwd met welke oplossing zij komt. Houdt je ons nog op de hoogte hoe het afloopt?
Link kopieren Quote
Goed zeg, dat je het gesprek bent aangegaan!

Waarom heeft je zusje eerst alles geregeld voor ze met jullie ging overleggen?

Ik vind het nogal wonderlijk dat ze wel aan hun eigen budget denkt maar niet aan dat van jullie en haar schoonfamilie (die ook 200km moet rijden)
Link kopieren Quote
Ach het is dus precies zoals ik het eerder suggereerde, ze heeft het totaal niet goed over nagedacht en onder druk gezet door schoonfamilie. Ik heb wel met haar te doen.

Gelukkig begrijpt ze in ieder geval jullie probleem en vertoont ze geen bridezilla-gedrag door jullie kwalijk te nemen dat jullie daar allemaal geen tijd en geld voor hebben. Inderdaad nu even laten bezinken. Ze zal met haar aanstaande een hoop te bespreken hebben, wacht het nu maar af. Als ik het zo hoor, zijn ze mogelijk wel bereid eea mee te werken aan een andere oplossing. Ben benieuwd hoe het afloopt.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven