BDSM, voor de liefhebbers - deel V

19-09-2017 19:02 3019 berichten
Alle reacties Link kopieren
Al sinds de oudheid bestaat er op dit forum een 'centraal' BDSM topic. Het vorige topic vind je hier. Het clubje SM-ers is niet zo heel erg groot, dus het lijkt af en toe misschien alsof het een besloten topic is, maar niets is minder waar! Dus wil je meepraten, je hart luchten, gênante vragen stellen of wat dan ook, over welke variant van BDSM dan ook, stort jezelf er in, je wordt met open armen ontvangen. Het wordt daarbij wel gewaardeerd als je, je even voorstelt.



Aangezien de meeste mensen die net komen kijken nog op zoek zijn naar zo veel mogelijk informatie zijn hier wat links naar sites die Viva forummers in het verleden hebben aangedragen:



Deviance & Desire



Kink Aware Info



Marijkes Praktijken



Submissive Guide



Wandering Spirits



Klein detail, naast gewone heerlijke geile ranzigheid komen er hier ook een hoop emoties om de hoek kijken. Mensen delen hier hun persoonlijke ervaringen en belevingen, het is daarbij belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om dat te doen. Wees daarom altijd respectvol, ook als hun kink en beleving niet dezelfde is als de jouwe. Onthoud: YKINMKBYKIO of te wel: Your kink is not my kink, but your kink is okay



En omdat BDSM een zeer serieuze zaak is, ahum

een paar filmpjes
sweet_concubine wijzigde dit bericht op 19-09-2017 20:00
14.65% gewijzigd
Dulcissime, totam tibi sibdo me...
Alle reacties Link kopieren
Bloody_Mary schreef:
11-11-2017 21:56
In welke mate is er dan een connectie tussen jullie? Ik zou het moeilijk vinden om mezelf zo te geven in die onderdanigheid als er geen diepgaande D/s achter zit denk ik.
De mate waarin ik mijn onderdanigheid geef is ook zeker een stuk minder dan in mijn D/s. Dat kan ook niet anders. Maar binnen het spel, maakt hij wel onderdanigheid in mij los. We kunnen gelijkwaardig op de bank zitten, maar hij weet precies hoe hij me moet aan raken om die andere kant naar boven te brengen.
Wat wij hebben is ook meer dan spelen. In de zin dat er ook een fijne vriendschap en voor mij een bepaalde vorm van liefde naar hem in zit. Maar voor langere tijd spelen zonder liefde kan ik ook niet. Nu moet ik daar wel bij zeggen dat ik zelf liefde in vele vormen en intensiteiten kan ervaren. Dit is meer een vriendschappelijke liefde, met een extra laag.

In het begin heb ik er wel heel bewust voor gekozen niet te veel contact te hebben buiten onze dates, juist omdat hij mij zo kan triggeren. Hierdoor kon er een balans en relatie ontstaan die voor mij veilig is.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Klinkt wel als een goede tussentijdse oplossing die ik zeker ga afwegen.. Ik ben wel wat geschrokken van de impact dat dit opnieuw op mijn leven heeft. Ergens heb ik zin om terug te krabbelen en die verlangens weer te gaan negeren, maar dat heb ik 5 jaar geprobeerd en dat is slecht afgelopen. Dat is dus geen optie. Je kan niet voortdurend weglopen voor jezelf en hopen dat je jezelf vervolgens nooit meer tegenkomt.
Alle reacties Link kopieren
Of hopen dat je meteen iemand tegen komt die je alles kan geven, Dat is mooi, maar niet altijd mogelijk. Dat is ook geluk hebben.
Maar uiteindelijk moet je doen wat voor jou goed voelt. Probeer daar naar te luisteren. En mocht je kiezen voor een speelpartner hou jezelf dan in de gaten, als hij niet meer kan geven dan dat. Zorg dat het veilig blijft en kap het af als het dat niet meer is voor je. Met veilig bedoel ik dus, dat je ruimte houdt in jezelf iemand te vinden naast hem.

Nu moet ik wel bekennen dat ik niet opzoek was naar een speelpartner. Ik keek wel rond in mijn netwerk naar mensen met wie ik af en toe kon spelen. Hij kwam op mijn pad en door de connectie werd het meer dan een losse 'scharrel' voor af en toe. Dat voelt wel fijn, omdat je wel de voordelen hebt van elkaar beter leren kennen en elkaar leren lezen op bdsm vlak.
Al speel ik ook wel los af en toe met wat mensen. Maar dat is veel oppervlakkiger.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Alle reacties Link kopieren
@Marana: Sir is idd anderstalig en zijn engels is niet slecht maar er is zo af en toe wel een taalbarrière. Gelukkig begin ik steeds beter te worden in "Sir-speak" zal ik maar zeggen ;-)
Die taalbarrière is soms grappig en soms pijnlijk, maar we weten allebei dat 'ie er is en dat het een punt is waarop we allebei extra moeite moeten doen. Allebei, want zijn engels is nog altijd stukken beter dan mijn beheersing van zijn moedertaal.

@Rooss: het is inderdaad de tweede keer dat het misgaat. Afgezet op hoe vaak we gespeeld hebben al (en wat dat betreft ben ik echt een schandalig verwend nest), hebben we het dan over misschien 2 tot 3% van de keren dat de aftercare te wensen over laat. Waarbij dat ook gewoon bespreekbaar is, hij staat zeker open voor kritiek en stelt zich niet op als een boeman. Sterker nog: die man aanbidt de grond waarop ik loop en ziet mijn onderdanigheid aan hem als een kostbaar geschenk. En handelt daar ook naar. Ik ben niet alleen qua hoeveelheid spel een verwend nest inmiddels, ook in heel veel andere opzichten. Lollypopje heeft ons wel eens gezien en kan dat wel beamen denk ik :-P

Maar niets menselijks is een D vreemd, ook Sir is behept met de mogelijkheid om fouten te maken of vergissingen te begaan. Hij doet echter wat hij kan om een verkeerde inschatting niet twee keer te maken.

Wat niet maakt dat het niet gewoon rot en naar kan zijn als het dan misgaat. En die hysterische huilbui maakte het echt een bad trip. Wat hij deed was ook nog eens iets wat als ik niet in subspace ben gewoon geen enkel issue is, maar nu voelde het alsof ik niet voldeed. En ik had zó mijn best gedaan...
Maar nadat we er over gepraat hebben weet ik beter waar het vandaan komt en dat er totaal geen sprake is van "niet voldoen" maar juist het tegendeel. En hij weet dat hij beter kan proberen op een andere manier van zijn euforie (zijn Domspace?) te genieten. We zullen elkaar ongetwijfeld in het midden ergens vinden.

Inmiddels zijn we gisteren naar een speelfeestje geweest... en boy oh boy...
Gedronken, gekletst, gespeeld. Waarna Sir me geboeid en aangelijnd meenam naar de bar weer en ik niet alleen trots hem volgde maar ook innig tevreden aan zijn voeten heb zitten genieten van mijn colaatje. En van het gevoel van de koele tegels aan mijn rode billen ;-)
Gevolgd door nog intenser spel. En nog meer nagenieten.

Om weer thuis in zijn armen in slaap te vallen. Mijn voeten vastgeklemd tussen de zijne (want ik had koude voeten), een dankjewel voor de fantastische avond, de verzekering dat ik het heel goed heb gedaan en een tedere kus op m'n neus.
Ik ben gewoon een bofbips.
Dulcissime, totam tibi sibdo me...
Alle reacties Link kopieren
Jullie gaan er wel uitkomen, bofbibs! ;-)
Fijn dat je zo geniet.
...
Alle reacties Link kopieren
lollypopje schreef:
10-11-2017 19:08
@Frika staat er op het account wel dat het van jullie beiden is?
Ik heb zelf namelijk altijd moeite met het idee dat anderen zomaar meelezen wat ik iemand anders prive mail.
Ik begrijp wat je bedoelt hoor. In de nickname komt duidelijk naar voren dat dit account van ons 'samen' is. Mensen kunnen er in ieder geval uithalen dat ik niet alleen ben. Dit heb ik ook in mij omschrijving gezet.
Als iemand berichten stuurt kan altijd aangegeven worden dat ze dit prive willen houden wij hebben hier dan ook echt geen moeite mee. Dit wordt dan aangegeven bij elkaar. Wel zal ik ten aller tijde eerlijk en duidelijk zijn in wat ik (we) willen.
We zijn beide open minded en begeven ons ook in de 'swingers wereld'.

x
aan het typen......
Alle reacties Link kopieren
Wat fijn dat er gelijk een goede speelavond achteraan kwam SC. Niet alleen goed napraten maar ook gelijk een fijne avond. Je klinkt gelukkig.

En @lollypop; je klinkt altijd zo warm wanneer het over je ex-D gaat. Is t echt voorbij? Nog contact? (En hoe ga je ermee om als hij wellicht iemand anders vindt.. the hell lijkt me. Hoewel ik mijn ex echt t allerfijnste wens. Toch anders in deze dynamiek.) Als ik teveel wil weten dan snap ik dat hoor.

Hier even rustig. T gewone leven vraagt veel. Merk dat t voor mij lastiger is me over te geven als ik druk/moe ben. Gelukkig vinden we elkaar wel. Meer 'gewoon' dan.
Alle reacties Link kopieren
@SC wat een bofbips ben je toch ;-)

@Frikaa dat klinkt als een nette en goede manier van er mee omgaan :)

@Ivy helaas is liefde niet altijd genoeg om een relatie te kunnen laten bestaan. ik heb ook nog steeds hele warme gevoelens voor mijn ex. Onze D/s ontstond uit een vriendschap vol liefde en die vriendschap was er daarna nog steeds. Wel hebben we een tijdje afstand gehouden, om los te komen van de relatie. Het is dus echt voorbij, omdat het niet anders kon, maar nog steeds veel contact gelukkig :)
Zou ik jaloers zijn, als hij een ander zou vinden? Ja. De basis daarvan zou dan echter niet zitten in hun relatie. Ik heb namelijk vrede met dat het over is. De basis ervan zou zitten in hun relatievorm. Ik mis die kant van mijzelf namelijk soms heel erg en iemand anders dan zien op de plek die ooit van mij was, zou mij extra confronteren met dat gemis. Die jaloezie kan ik soms ook hebben met andere stellen in zo'n relatie, maar met hem zou dat een stuk confronterender zijn. Dus ik hoop daarom maar gewoon dat ik eerder iemand vind dan hij :P
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Alle reacties Link kopieren
Moondream schreef:
10-11-2017 13:46
Hier ook pauze, geen idee wanneer ik BB weer zie.
Inmiddels is dit wel weer vastgelegd ;)
Pas sinds gisteren zit ik op deze site. En ik heb best wel de nodige ervaring met BDSM. Het is wel iets waar ik min of meer ingerold ben. Toen ik nog jong was ik gek op toneel spelen. Op school, met vriendinnetjes, en rond mijn twintigste ben ik nog twee jaar bij een toneelvereniging lid geweest. Maar uiteindelijk ben ik daar toen mee gestopt door mijn werk en door vriendjes waardoor ik mijn hobby heb opgegeven.

Goed vijftien jaar geleden ontmoeten ik mijn huidige vriend. Al snel vertelde hij mij openhartig over zijn sm gevoelens die hij had. Nieuwsgierig geworden heb ik mij al snel tot spelletjes laten verleiden waarbij hij mij vastbond. Maar al snel draaide we de rollen om, en bond ik hem vast. Uiteindelijk gingen we al snel samen wonen en op de zolder besloten we een echte sm ruimte te maken.

Ongemerkt voelde voor mij de rol als meesteres als een vorm van toneel spelen. Op dat punt vind ik sm ook iets wat ik vooral heel erg leuk vind. Ik heb niet echt die gevoelens die hij wel heeft bij sm. Maar ik vind het wel iedere keer weer een uitdaging om die rol van meesteres weer zo goed mogelijk te spelen. Soms plagend, maar als hij van te voren aangeeft dat hij er veel zin in heeft dan kan ik ook echt een hele harde en strenge meesteres spelen.

Persoonlijk zie ik sm als een vorm van elkaar verwennen. En ik geniet ervan om mijn rol te kunnen spelen als meesteres, en hij als slaaf.
Alle reacties Link kopieren
Welkom Wolbrei :)

Als ik het goed begrijp is Meesteres dus een rol die je speelt (een soort improvisatie toneel?), maar ben je van jezelf niet dominant.
Is het voor hem wel meer een geaardheid en als dat zo is heeft hij er dan geen moeite mee dat het voor jou slechts een rol is?
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Voor hem is het vooral de behoefte om zich echt machteloos te voelen. En echte bondage is daarbij een must. In het prille begin gebruikte we handboeien en kettingen met stevige hangsloten, maar inmiddels ben ik ook heel handig geworden met touwen. Opdat punt kan ik hem ook echt dat gevoel van machteloosheid geven.

Om op je vraag in te gaan denk ik dat ik tijdens het spel vanzelf een machtspositie ben, waardoor ik vanzelf dominant ben. En eerlijk gezegd is het gevoel van macht ook wel iets wat goed voelt. Net als ik het ook echt leuk vind om mijn rol als meesteres zo perfect mogelijk te spelen. Dat maakt voor mij dat ik sm vooral leuk vind. Net als het werken met zwepen . Ik vind het best wel een gaaf gezicht om na iedere klap zijn billen te zien trillen, al is dat niet iets wat ik wil omschrijven als een seksuele opwinding.

Nogmaals de rol van meesteres is vooral iets wat ik leuk vind. En naast de best wel uitgebreide sm ruimte is het vooral mijn garderobe met meesteres kleding die ik in de loop van tijd verzameld heb voor mij misschien wel het leukste.

En naast de sm waarbij ik hem soms echt heel stevig aanpak en ik het voor het zeggen heb, hebben wij daar buiten een gewone gelijkwaardige relatie. En is hij een man waar ik al heel lang gelukkig mee ben.
Alle reacties Link kopieren
Hoi BDSM liefhebbers,

Ik heb een vraag, ik heb zelf geen voorliefde voor SM maar mijn vriend wel. Het hele harde SM hoeft van hem niet maar alles daaronder wel, hij wil onderdanig zijn. Wij zijn 5jaar samen en spelen af en toe met de verzameling spullen die we hebben. Voor hem is het vooral opwindend als ik latex/leer/netpanty/hoge laarzen draag en hem vastbind en plaag/verwen. Voor mij zit er vaak weinig in, het maakt me niet geil en hij komt vaak al snel klaar..:) Steeds meer merk ik dat ik het liever uit de weg ga na een drukke dag omdat ik geen zin heb om erover na te denken wat ik dan moet doen en hoe ik het voorbereid en met welke dingen(onzekerheid?). Omdat het niet mijn fetish is vind ik het heel moeilijk om te bedenken wat ik met hem moet doen als ik aangekleed klaar sta.. Vaak denk ik als ik 1x iets gedaan heb dat ik iets nieuws moet bedenken en nu kom ik dus niet zo veel verder dan wat we elke keer doen. Ik kijk af en toe SM porno om ideeën op te doen maar zo is het steeds veel voorbereiding en nooit ''even ontspannen wat leuks doen''. Al vanaf het begin van onze relatie maak ik af en toe een afspraak voor hem bij een meesteres naar keuze, soms bevalt hem dat en soms valt het tegen, dat maakt mij ook snel onzeker want als zelfs de professionals het niet altijd geweldig kunnen doen, hoe doe ik het dan haha.. Hij is overigens altijd tevreden en blij en liefdevol als ik mn best heb gedaan hoor.

Hoe lossen jullie het op bij partners die zelf geen fetish hebben maar wel willen helpen in het ontplooien ervan, en is het altijd nodig nieuwe dingen te bedenken of is het idee en de entourage vaak al genoeg om blij te worden?

Bedankt alvast voor de antwoorden!
Wat je zou kunnen doen is hem als slaaf de opdracht geven om eens heel duidelijk op te schrijven hoe volgens hem de ideale meesteres er uitzien. Maak hem duidelijk dat je in detail wil lezen hoe hij aan gepakt zou willen worden. Ik denk dat hij dat best wel opwindend vind omdat te doen. Het grote voordeel voor jou is dat wanneer hij dit uitgebreid doet, jij zwart op wit hebt wat hij nou eigenlijk wit.

Om echt dat onzekere gevoel bij jezelf kwijt te raken moet je leren om het spel na je toe te trekken. Hij wil toch zo graag, dus maak hem gewoon duidelijk wat jou spelregels zijn om het spel te spelen. Het klinkt misschien een beetje raar, maar uiteindelijk word voor hem het spel er echt stukken spannender door als je het op deze manier doet.

Als door zijn brief letterlijk zwart op wit hebt wat zijn wensen zijn kun je ook zonder enig schuldgevoel je taak als meesteres uitvoeren. En maak hem duidelijk dat niet hij bepaald maar jij wanneer hij klaar mag komen. En als laatste blijf altijd in je rol. Doe je best om een echte meesteres te zijn. Tijdens het spel ben jij de baas.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tip. Natuurlijk is het voor mij als buitenstaander moeilijk om echt te begrijpen hoe jullie situatie is. Maar uiteindelijk is het gewoon voor jou heel belangrijk om te weten wat zijn wensen zijn om een goede meesteres te kunnen spelen.
Alle reacties Link kopieren
Als ik voor mezelf mag spreken zou ik het hele idee van "ik doe het omdat jij er zo blij van wordt" heel onhandig vinden. Ik zou het lastig vinden mezelf te laten gaan en er echt genot uit te putten, veel liever geniet ik met zijn tweeën.

Neemt niet weg dat ik het top vind dat jij alles uit de kast haalt om je partner te plezieren, echt. Hoe kom jij aan je trekken trouwens, hebben jullie ook vanilla seks?

Zelf zie ik graag een creatieve Dom, die het leuk vindt om een scala aan zaken aan bod te laten komen maar dat er herhalingen zijn is bijna niet te voorkomen. Je kunt prima ideeën opdoen via foto's of filmpjes maar je kunt ook je partner een scenario laten schrijven dat hij heel geil vindt. En dan graag zo gedetailleerd mogelijk zodat je goed weet waar zijn ware kinks liggen. Hij is degene die hier het meest van geniet immers.... hij mag daar ook wat in investeren.

Nogmaals, petje af voor jou!
...
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie reacties! Fijn om te lezen.

Wolbrei, goed idee van het hem laten opschrijven van zn fantasie. Ga ik zeker doen. Kun je me nog iets meer vertellen over wat je bedoeld met "het spel naar je toe trekken", wellicht met een voorbeeld?

Rooss4.0, ergens vind hij het ook wel lastig denk ik maar hij is allang blij als het gebeurt en dan ben ik de enige die zich ongemakkelijk voelt omdat hij gewoon geniet van wat er is. Haha. We hebben ook vanilla seks ja, meestal vaker dan sm-seks. Hier geniet hij ook van maar als hij even geen sm-seks krijgt dan merk ik toch dat hij vaak tussendoor even bdsm porno kijkt en zich aftrekt. Begrijpelijk, want de drang naar bdsm is er natuurlijk gewoon en dat mag ook .

Ik merk aan jullie dat jullie beide wel zeggen dat hij er ook wel iets voor mag doen, dat heb ik al geleerd nu. Ik had steeds het idee hem te moeten verrassen met wat nieuws en dat hij gewoon ligt en geniet, maar wat jullie zeggen zijn goede tips!

Wellicht kom ik over als een dood vogeltje wat alles doet voor dr vent maar dat valt wel mee hoor. Ik ben best pittig in onze relatie alleen op bdsm vlak sla ik een beetje dicht. Vind het oprecht jammer dat ik er niet net zo van geniet als hem, of geld genoeg heb voor een vaste meesteres voor hem :).
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,

Na meegelezen te hebben wil ik eens mee schrijven.
Ik heb van nature een dominante kant, maar heb nooit een typische d/s relatie gehad.

Een tijdje geleden een ons gehad met een vrouw die zich sub gedroeg tijdens de seks en dat opende voor mij een deur naar meer. Dat bracht mijn dom kant tot leven.

Ik zou het leuk vinden om hier meer te leren over deze bijzondere wereld.
anoniem_358793 wijzigde dit bericht op 16-11-2017 22:54
54.16% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Seabreeze, je vragen zijn lastig te beantwoorden. Natuurlijk zijn er do's en dont's, je mag je sub zonder uitdrukkelijke toestemming nooit voor het leven tekenen, kijk dus een beetje uit met messen ;-)
Nou ja, dit is een soort van grapje natuurlijk maar verder is het echt volledig afhankelijke van jullie wensen, grenzen en dynamiek.

Zo wordt niet elke sub gestraft, bij velen werkt dit helemaal niet, je zult hier dus met elkaar over moeten communiceren.
Wellicht kan het een ideetje zijn om eens een sublijst te downloaden en alle punten na te gaan met elkaar. Zo leer je elkaars (en je eigen) triggers en wensen kennen.
Zo'n lijst is niet statisch, je voorkeuren kunnen veranderen in de loop van de tijd, dan is het tijd om weer om tafel te gaan. Veel dominanten lijken te denken dat het allemaal bij hen vandaan moet komen maar dit is echt niet waar!
Je sub heeft een mond, laat ze m gebruiken! :-D
...
Alle reacties Link kopieren
.
anoniem_358793 wijzigde dit bericht op 16-11-2017 22:56
99.67% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
@Wolbrei mooi om te lezen hoe jullie jullie weg erin hebben gevonden.
En de kick van iemand slaan met zweep, heel herkenbaar. Ik Top af en toe en voel me dan echt fokking stoer :P
Binnen een thuis setting heb ik geen speciale speelkleding. Als Top trek ik gewoon aan waar ik zin in heb en heb op een luie dag dat dus ook wel in mijn hangpak gedaan, grin. Als sub is vooral mijn lingerie en kousen collectie aardig gegroeid de laatste jaren :-P Ik vind het fijn om er mooi uit te zien, als ik weet dat ik uit de kleren ga :)
En ook wel een diverse collectie aan outfits voor feestjes. Net weer een outfit bij elkaar verzameld die ik het makkelijkst kan omschrijven als ordi-hipster :-P maar ik heb ook veel lak, corsetten, beetje (nep) leer en heel veel toffe schoenen
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Alle reacties Link kopieren
@LoreleiH Als eerste een hartelijk welkom in ons topic :)

Lastig lijkt me dat, als je het vooral voor hem doet en er zelf veel minder mee hebt. Ik vind het wel heel mooi dat je het probeert :)

Hier boven zijn al goede tips gegeven, maar wat misschien een idee is, is om een keer met hem mee te gaan naar een Meesteres. Goeden hebben vaak al jaren ervaring en doen het niet omdat bdsm goed verkoopt, maar omdat het ook hun passie is. Zij hebben door hun ervaring ook veel kennis. Misschien kun je daar gebruik van maken en misschien is dat idee, twee Meesteressen, voor hem nog spannend ook.
Daarnaast zijn er ook diverse workshops te vinden op het gebied van bdsm. Ook als het gaat om domineren.

Nog iets dat niet benoemd is, maar ook belangrijk is, blijf naar jezelf luisteren. Je doet dit graag voor hem, maar als er een moment komt dat het niet goed meer voelt, luister daar ook naar. Want jouw behoeftes zijn in deze net zo belangrijk als de zijne.

Je schrijft dat als je het geld had je hem vaker naar een Meesteres zou sturen. Sta je open voor een openrelatie? In de zin dat hij, mocht hij iemand kunnen vinden (want niet altijd makkelijk), er een niet-commerciele Meesteres naast zou mogen hebben? Ik kan me ook goed voorstellen als dat voor jou een stap te ver voelt, want bij commercieel blijft er toch meer afstand. Maar gewoon wat gedachten zo.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
Alle reacties Link kopieren
@Seabreeze Ook jij hartelijk welkom hier uiteraard.

De tips die Rooss gaf om het haar te vragen en een sublijst in te vullen, zijn zeker hele goede. Er is namelijk niet één vorm van bdsm en wat bij de één past, hoeft voor een ander helemaal niks te zijn. Als D ben je niet alwetend, dus vraag haar gewoon naar haar fantasiën, maar ook naar haar beleving. Waarom wil ze straf? Hoe werkt dat voor haar? Wat vind ze er in? Zelfs bij mensen die hetzelfde leuk lijken te vinden, kunnen die antwoorden verschillen.

Ik ben ooit de sub geweest van een D die net begon. Tijdens ons spel, maar ook daarna praatten we een hoop en gaf ik hem adviezen. Niet alleen praktische over techniek, maar ook over hoe iets voor mij werkte. Dat maakte hem voor mij niet minder Dominant. Dus wees daar niet bang voor.

Ook als Top ben ik blij dat ik regelmatig tips krijg, omdat ik nog een hoop moet leren.

Dus vraag haar gerust om hulp en kennis, zowel praktische kennis (als zw die heeft) als kennis over zichzelf.
En praat en evalueer ook achteraf met elkaar over wat jullie van een spel vonden. Hoe hebben jullie het ervaren? Wat ging er goed, wat kan er beter en wat kan er anders?

Overigens zijn er ook veel leuke workshops te vinden. Volgens mij ook af en toe een bdsm-voor-beginners workshop.
Er is in Nederland niet echt een aparte vrouwen communitie en weinig puur voor vrouwen. Wel zijn er groepen die regelmatig dingen organiseren met een queer insteek, waarbij vrijwel iedereen welkom is die niet cis-hetero is. Mochten jullie het idee van dingen leren van anderen fijn vinden, maar iets zoeken waar niet 90% hetero is.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times
In een van de reacties hierboven gebruikte ik de term "het spel naar je toe trekken". Daarop volgde de vraag wat ik daarmee bedoelde, en of ik misschien een voorbeeld kon geven. Eigenlijk draait het erom dat je zoveel mogelijk komt te weten over de onderdanige gevoelens van de slaaf. Zijn wensen daarin, en zoveel mogelijk details over zijn gevoelens daarin.

Als je echt veel weet kun je ook zonder veel moeite de regie overnemen. Je doet min of meer de dingen die hij graag wilt, maar wel op jou manier. En stel dat je weet dat hij het echt een kick vind om als slaaf echt vernedert te worden, geeft dat jou heel veel vrijheid om zelf te bedenken hoe je dat dan doet.

Zoiets kan ook heel onschuldig en met een beetje humor. Ga bijvoorbeeld eens lekker winkelen en kijk eens naar vrouwelijke kleding voor hem, waarvan je weet dat hij er om het grof te zeggen lekker voor lul bij zal staan. Bijvoorbeeld een stretch roze coltruitje en een maillot. En zet hem uit eindelijk geboeid in de hoek neer naast de televisie. Dan kun jij lekker televisie kijken terwijl hij lekker voor lul staat. Geboeid met een paar degelijke handboeien is hij volkomen afhankelijk tot het moment dat jij hem weer losmaakt.

Ook het kopen van sm spulletjes is iets wat je ook eens buiten hem om kan doen. Ik noemde net handboeien, je zou op een web site een paar speed cuffs handboeien kunnen bestellen. Dat zijn boeien waar geen ketting tussen zit maar een stalen midden stuk heeft. Deze boeien beperken de beweging vrijheid nog veel meer dan gewone handboeien. En als hij kickt op handboeien zal hij jou aankoop zeer zeker waarderen.

Het zijn zomaar twee voorbeeldjes, maar het gaat er vooral om dat je moet proberen om er jou spel van te maken. En dat kan als je weet waar zijn wensen liggen. Je zult zelf veel meer vrijheid voelen als je als meesteres ook echt de regie in handen hebt. En voor hem word het alleen maar spannender als hij geen enkele inspraak tijdens het spel heeft..

In begin zal je het vreemd vinden misschien, maar als je echt als een meesteres je rol zult spelen, en je krijgt die slag te pakken, dan zal je het ongetwijfeld heerlijk vinden om te doen. vooral de voldoening die je krijgt om hem als slaaf jou wil op te leggen.
Alle reacties Link kopieren
Lollypopje, wat een fijne tips!
Je beschrijft precies wat ik zelf niet zo onder woorden kon brengen met mijn vragen, waarvoor dank!
Uit je reactie spreekt veel ervaring, hoe lang doe je dit?

We hebben er al vaker over gesproken en zij geeft aan dat zij haar genot alleen haalt uit mijn wensen en genot.
Dat maakt het lastig voor mij om te ontdekken wat zij specifiek voor zichzelf aan genot eruit wil halen.
Ik probeer zelf dingen uit bij haar en merk dat ze daar echt van geniet. Ze is volstrekt onervaren en wist niet wat ze mee maakte. Het was haar beste keer seks ooit en dat maakte me heel trots. Zo probeer ik er ook achter te komen. Ik denk dat dit ook iets is wat verder zal groeien.

Ondanks dat we elkaar nog niet lang kennen heeft ze uit de eerdere ervaringen uitgesproken dat ze mij volledig vertrouwd om zich 100% te geven. Dit vind ik het belangrijkste aspect, het vertrouwen dat ze mij stopt als ik haar ongewenste pijn doe. Het geeft de diepgang die nodig is voor dit spel.

Workshops lijken me niets eigenlijk. Ik sta niet open voor de openbare kant van mijn -hoe noem je dit? Fetisj? Lifestyle?-
Voor mij is het een besloten feestje zonder toeschouwers. Dat is ook de reden dat ik niet zo snel naar zo'n feestje zal gaan.
Alle reacties Link kopieren
@Seabreeze inmiddels ben ik alweer 7 jaar actief met bdsm bezig :-) Best een tijdje dus.

Ik herken in haar dat ze haar genot haalt uit jouw wensen en genot, toch zal zij ook daarbinnen haar voorkeuren hebben en zullen er ook dingen zijn die zij toch niet zou willen. Daarom kan die sublijst nuttig zijn. Vaak zou ik zeggen vul hem samen in, maar kans bestaat dat zij jou dan gaat volgen. Dus laat hem haar eerst alleen invullen en vul er zelf ook één in vanaf de Dominante kant en bespreek ze daarna samen :-)

Wat daarnaast ook kan helpen is elke keer als jullie na te bespreken. Eventueel aan de hand van een verslag dat zij heeft geschreven. Een verslag met niet alleen wat er gebeurde, maar ook wat zij er bij dacht en voelde. Dat is voor haar nuttig om op een later moment van een afstand naar de ervaring te kijken en voor jou nuttig om inzicht te krijgen wat bepaalde dingen met haar doen.

Ik begrijp zeker dat je niet openstaat voor iets openbaars, dat hoeft ook zeker niet. Ik dacht er vooral aan omdat ze als je net begint wel veel goede handvatten kunnen geven. Maar er zijn ook zeker goede boeken, al zijn de meeste wel heteronormatief. 'Screw the roses send me the thorns' is een vrij handig en praktisch boek. Over 'sm in het echt' heb ik verschillende goede verhalen gehoord, al heb ik het zelf niet gelezen. Beiden zijn te krijgen bij bol.com.
I do cross stitch; so you know that I have the patience to stab something a thousand times

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven