De buren

17-06-2019 18:29 152 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,
Zoals mijn topictitel al zegt het gaat om onze buren. Wij wonen buitenaf, ons huis staat voor buitenaf vrij dicht op dat van de buren. Wij wonen in een gemengde buurt, een aantal huishoudens zijn niet christelijk (waaronder wij) en de rest is kerkelijk, van licht kerkelijk tot heel zwaar. Onze buren zijn met 5 kinderen in de leeftijd van 4 tot 19.
Al vanaf het begin klikte het niet zo leuk als met alle andere buren. We werden binnen een aantal weken al uitgenodigd voor de jaarlijkse buurt bbq, erg leuk doen we al een aantal jaren met veel plezier aan mee, wij zijn ook al een keert aan de beurt geweest om het te organiseren. De buren waar wij niet mee kunnen wonen hier al ruim 20 jaar en zijn nog nooit uitgenodigd geweest om deel te nemen aan de buurt bbq. Wij vonden dit vreemd maar hebben de houding we gaan niet roddelen of vragen stellen, het wordt vanzelf wel een keer duidelijk waarom dat zo is. Nu horen wij van alle buren dat zij geen contact hebben met onze buren, dat er wel eens wat is voorgevallen of dat het voortkomt uit hun houding. Prima kan allemaal natuurlijk.
Nu wil het volgende, een aantal jaren terug besloten de buren om een kalverschuur te willen gaan bouwen, pal achter onze kavel, het hele plan klopte van geen kanten. Zo werden er bijvoorbeeld dingen ingetekend op onze kavel, het bouwblok is veel te klein voor wat ze willen laten bouwen, we hebben te maken met een extensieveringsgebied, de stankcirkel was niet goed, de uitstoot was bijna het dubbele van wat is toegestaan, enzovoorts. Wij zaten hier niet op te wachten, dus wij hebben de plannen een aantal jaren tegen weten te houden, de buren zijn ook nooit met de plannen naar ons toegekomen of wat dan ook. Het is uiteindelijk zo ver gekomen dat we de gang naar de rechter hebben gemaakt, die heeft de goedgekeurde plannen ongeldig verklaart. Wij blij de buren niet zoals iedereen kan snappen.
Vanaf het moment dat zij weten dat wij de plannen tegen houden zijn de treiterijen begonnen. Heb de eerste jaren mijn mond gehouden, dit was helaas niet afdoende om het te stoppen, het werd alleen maar erger.
Enkele voorbeelden: uitlaat onder de brommer vandaan en dan vlakbij de schutting gas gaan geven, op de golfcar een toeter van dukes of hazard gezet en die toeter horen we op een mooie avond als je lekker buiten zit minimaal 20x voorbij komen, de sport om het deuntje voor deuntje steeds een stukje verder af te spelen is denk ik ook erg leuk.
Wij hebben paarden, als onze paarden dan 's avonds op stal staan is het erg leuk om rotzooi op het dak van de stal te gooien, paarden helemaal in paniek. Heg niet snoeien voor aan de weg zodat je geen zicht meer hebt als je de oprit uit wilt rijden en een drukke weg op moet draaien. Oud en nieuw duurt bij ons 4 weken, oudjaarsdag is een complete hel geworden de afgelopen jaren.
Nadat we meerdere keren hebben geprobeerd om te praten en afspraken te maken over bijvoorbeeld de locatie van het afgooien van vuurwerk ben je er wel een keer klaar mee. Heb toen het een en ander gezegd wat niet helemaal netjes was, zeker nadat ik de opmerking kreeg dat ze vooral van plan zijn om te doen wat zij leuk vinden en geen rekening te houden met buren, dat wij vooral maar weer moesten gaan verhuizen.
Dit alles is nog maar een klein beetje. Vorig jaar ben ik zelfs bedreigd door de buurman, ik zou oud en nieuw niet overleven en de paarden al helemaal niet. Politie heeft daar niets mee gedaan...
Vandaag loop ik naar mijn auto, stond voor ons huis geparkeerd, zij was naast de heg in de tuin aan de gang, riep erg overdreven HOI, ik heb haar aangekeken en niets terug gezegd. Na de laatste oud en nieuw is het klaar en over voor ons. Toen begon ze dat ik niet zo zuur moest doen en belachelijk deed en haalde er van alles bij wat werkelijk nergens op slaat.Na haar opmerking dat het tijd werd dat we gingen verhuizen en dat de vlag uitging als dat ging gebeuren heb ik gezegd dat als het haar niet meer beviel dat ze dan beter zelf kon gaan verhuizen, dan kon bij ons de vlag uit.
De buren zijn erg makkelijke mensen, gaan bijvoorbeeld gerust 10 dagen op vakantie en laten de hond alleen thuis achter, grote zak brokken en een emmer water erbij en de hond zoekt het maar uit. De kinderen ook echt leuk spelen kunnen ze niet met elkaar, het is standaard binnen 10 minuten gedoe wat uitloopt in geschreeuw en janken omdat ze hun zin niet krijgen. Ingrijpen doen ze niet, ook niet als je er wat van zegt. Kinderen gooien van alles over de schutting heen, speelgoed, stenen, schoenen enzovoorts, wordt ook niets van gezegd.
Ondertussen ben ik zo klaar met deze mensen, we hebben een heerlijk huis, alles wat we wensen , alleen net die buren die zo dicht op je zitten moet het zo mee gaan.
In het begin hebben we zo aan onszelf getwijfeld, ligt het aan ons? Nee we hebben nooit gedoe gehad met buren, ook niet toen we nog in een woonwijk woonden in een rijtjeshuis. Later op merkte we dan dingen dat de rest van de buurt er niet komt, dat er nooit eens kinderen van buitenaf komen spelen. Dat zet je wel tot nadenken.
Wat nu? Hoe nu verder? Wat gaat er komende oud en nieuw weer gebeuren?
Soms wil je je verlagen naar hun niveau, eens wat terug doen maar dan? Waar houdt het dan op...
Kun je even een samenvatting maken? Deze tekst is veel te lang.
Ik zou gewoon stelselmatig politie bellen als ze persé een hele maand vuurwerk afsteken.

En ook gewoon de dierenbescherming bellen als ze hun hond weer es zo achterlaten.


En uiteraard zou ik me daarnaast niet kunnen inhouden om behoorlijk wat kabaal te gaan maken en buiten muziek te draaien op zondag :-D. Overdag.
Jawlensky schreef:
17-06-2019 19:43
Kun je even een samenvatting maken? Deze tekst is veel te lang.
Wat flauw.
Wat een rotsituatie Marremar. Is er een wijkagent die iets aan bemiddeling kan doen?

En wat Belg zegt, politie bellen als ze overlast blijven geven en dierenbescherming bij die hond.
Bonje met de buren al gebeld? Lijkt er prima in te passen. Ik zou hun kant ook wel willen lezen...
Ik haakte al af toen de vermelding erbij kwam dat ze gelovig zijn (en ik ben zelf niet eens gelovig) Wat doet dat ertoe?
Alle reacties Link kopieren
Jeetje, wat verschrikkelijk kinderachtig van die buren. Snap best dat ze het niet leuk vinden dat hun (bouw)plannen niet doorgaan, maar om zich dan maar zo te gedragen vind ik eigenlijk best wel ver gaan.

Heb je contact gehad met de wijkagent/politie over de recente ontwikkelingen? Misschien kan de politie er niets/niet altijd wat mee, maar als er vaker klachten over hen komen, dan zullen ze op gegeven moment toch iets mee moeten denk ik.
En vooral de eer aan jezelf houden en je niet verlagen tot hun niveau, hoe verleidelijk het ook is om iets terug te doen. Alhoewel, ik weet niet of ik me in zo'n geval in zou kunnen houden.
In this mad house we must all survive
Alle reacties Link kopieren
Niks vervelender dan een Koude Oorlog tussen buren.

Je zou een poging kunnen doen de gestrande relatie vlot te trekken. Nodig de buren eens uit voor een drankje. Wie weet valt de lucht te klaren.

Gaat dat niet vanzelf dan kan je misschien een in burenleed gespecialiseerde mediator inschakelen.

Werkt ook dat niet, dan zou ik (geheel in Koude Oorlog stijl) een zo hoog (als toegestaan is) mogelijke scheidingsmuur op/tegen de erfgrens plaatsen. Uit het oog, uit het...
Alle reacties Link kopieren
Parallella schreef:
17-06-2019 19:48
Bonje met de buren al gebeld? Lijkt er prima in te passen. Ik zou hun kant ook wel willen lezen...
Ik haakte al af toen de vermelding erbij kwam dat ze gelovig zijn (en ik ben zelf niet eens gelovig) Wat doet dat ertoe?
Doet er veel aan toe hoor. Streng gelovigen willen geen ongelovigen bij hun in de buurt hebben en kunnen daar zeer ver in gaan.

TO bij vuurwerk en bedreiging gewoon telkens de politie bellen, op zondag lekker gaan grasmaaien of gaan toeteren met je auto. Of je doet helemaal niks, dan houden ze vanzelf wel op als ze geen enkele reactie krijgen.
Alle reacties Link kopieren
Lastig dat soort buren.

Als ze die hond weer alleen laten meteen de dierenpolitie bellen.
Misschien voor jullie zelf buurtbemiddeling inschakelen?

Hebben jullie mogelijkheid de oprit te verleggen en/of andere maatregelen te treffen zodat je zo min mogelijk last van ze hebt?
Als je reageert op het gooien van die spullen is het alleen maar leuk om ze te gooien bijvoorbeeld.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren
BrightLights schreef:
17-06-2019 19:49
Werkt ook dat niet, dan zou ik (geheel in Koude Oorlog stijl) een zo hoog (als toegestaan is) mogelijke scheidingsmuur op/tegen de erfgrens plaatsen. Uit het oog, uit het...
De schutting tussen de huizen in is hoog genoeg, houdt jammer genoeg geen herrie tegen.
Na tijden van proberen te praten en afspraken te maken is het erg moeilijk om dat weer te proberen en energie in te steken omdat ik er eigenlijk dan al vanuit ga dat het ja zeggen is en nee doen blijft.
Als ze erin staan zoals ze zich nu gedragen zou ik gewoon niet / zo min mogelijk meer praten.
Toch verloren moeite en op elk woord kunnen ze je achteraf terugpakken.
Alle reacties Link kopieren
suzyqfive schreef:
17-06-2019 19:53
Lastig dat soort buren.

Als ze die hond weer alleen laten meteen de dierenpolitie bellen.
Misschien voor jullie zelf buurtbemiddeling inschakelen?

Hebben jullie mogelijkheid de oprit te verleggen en/of andere maatregelen te treffen zodat je zo min mogelijk last van ze hebt?
Als je reageert op het gooien van die spullen is het alleen maar leuk om ze te gooien bijvoorbeeld.
In het begin gaf ik de spullen terug als ik ze zag, na een tijdje ben je daar ook klaar mee, sinds dat alles een enkeltje kliko krijgt is het al een stuk minder. Dierenpolitie doet er niets mee, hond heeft eten en drinken en kan droog liggen dus is er in de eerste levensbehoefte voorzien volgens de wet.
De oprit verleggen mag niet van de provincie, de vorige bewoners hebben al veel gedoe gehad om er een eigen oprit voor de woning voor te realiseren.
Alle reacties Link kopieren
Parallella schreef:
17-06-2019 19:48
Bonje met de buren al gebeld? Lijkt er prima in te passen. Ik zou hun kant ook wel willen lezen...
Ik haakte al af toen de vermelding erbij kwam dat ze gelovig zijn (en ik ben zelf niet eens gelovig) Wat doet dat ertoe?
Dat mag, ik wil gewoon een zo compleet mogelijke situatie schetsen, mede ook om te vermelden dat we van alle markten thuis zijn verder in de buurt en met de andere geen problemen hebben en wel leuk contact. Doe er mee wat je wilt of niet.
Alle reacties Link kopieren
Pipistrello schreef:
17-06-2019 19:47
Wat een rotsituatie Marremar. Is er een wijkagent die iets aan bemiddeling kan doen?

En wat Belg zegt, politie bellen als ze overlast blijven geven en dierenbescherming bij die hond.
Er is contact geweest met de wijkagent, voor nu zegt deze niets te kunnen, dat heeft geen zin, dan wordt het nu afspraken maken die ze dan straks net als alle voorgaande jaren weer "vergeten" zijn. Tegen de tijd dat het weer zo ver is mag ik gerust bellen en hem herinneren aan de gemaakte afspraken tussen hem en ons. Dat zal ik dan ook zeker doen.
Alle reacties Link kopieren
Whatsinaname1988 schreef:
17-06-2019 19:53
Doet er veel aan toe hoor. Streng gelovigen willen geen ongelovigen bij hun in de buurt hebben en kunnen daar zeer ver in gaan.

TO bij vuurwerk en bedreiging gewoon telkens de politie bellen, op zondag lekker gaan grasmaaien of gaan toeteren met je auto. Of je doet helemaal niks, dan houden ze vanzelf wel op als ze geen enkele reactie krijgen.
Wij hebben ons prima aangepast naar de buren die wel kerkelijk zijn, dit wordt ook zeer gewaardeerd. Dit wil ik ook graag zo houden, want als ik mijn directe buren ga "lastig vallen" met dit soort praktijken heb ik de andere buren er ook mee en dat wil ik echt niet.
Het niet reageren op dingen heb ik een aantal jaren vol gehouden maar helaas had dat niet het gehoopte effect. Ze zijn erg vasthoudend.
Hoe lang wonen jullie er eigenlijk?

En hoe zit het met de waarde van jullie huis?


Verkopen aan uber-katholieke mensen met ook 4 of 5 kinderen is geen optie?
(Nadat je uiteraard wel eerst zelf een nieuwe droomlocatie hebt gevonden.)



Ik vrees immers dat als jongste kind 4 is je hier nog minstens 20 jaar met de last zit. Geen idee of ik daar zin in zou hebben.
Alle reacties Link kopieren
Belg007 schreef:
17-06-2019 19:56
Als ze erin staan zoals ze zich nu gedragen zou ik gewoon niet / zo min mogelijk meer praten.
Toch verloren moeite en op elk woord kunnen ze je achteraf terugpakken.
Je hebt gelijk, dat probeer ik ook zoveel mogelijk alleen heel soms lukt het niet, zoals vandaag dus.
Alle reacties Link kopieren
Het grappige is dat toen de vraag van de agenten kwam naar hun toe of wij overlast veroorzaakten of iets waarom ze zo doen was het antwoord: we hebben nooit geen overlast van hun, we horen nooit iets bij hun. Dus dat kan het niet zijn in elk geval.
Alle reacties Link kopieren
Belg007 schreef:
17-06-2019 20:05
Hoe lang wonen jullie er eigenlijk?

En hoe zit het met de waarde van jullie huis?


Verkopen aan uber-katholieke mensen met ook 4 of 5 kinderen is geen optie?
(Nadat je uiteraard wel eerst zelf een nieuwe droomlocatie hebt gevonden.)



Ik vrees immers dat als jongste kind 4 is je hier nog minstens 20 jaar met de last zit. Geen idee of ik daar zin in zou hebben.
Wij wonen hier nu bijna 8 jaar.
Hebben we ook wel eens gekscherend tegen elkaar gezegd, verkopen aan de grootst mogelijk aso's die we kunnen vinden..
marremar schreef:
17-06-2019 20:08
Wij wonen hier nu bijna 8 jaar.
Hebben we ook wel eens gekscherend tegen elkaar gezegd, verkopen aan de grootst mogelijk aso's die we kunnen vinden..
Of net aan soortgelijke types.

Kunnen ze tegen elkaar irritant doen, of ze worden net vrienden :-D.
Kunnen ze samen de hele buurt terroriseren, maar jij hebt er wel geen last meer van :mrgreen:.
In hun ogen zijn jullie de slechteriken omdat jullie de bouw van hun schuur hebben tegengehouden. Dat ga je nooit meer goedmaken.
Wij hebben hetzelfde meegemaakt toen we de kap van een grote boom probeerden tegen te houden (die stond op de grens van onze tuinen maar helaas net aan hun kant). Daarna begonnen de treiteringen. Dat is helaas nooit meer goedgekomen en we zijn uiteindelijk verhuisd.

Ik denk dat je ze het beste zoveel mogelijk kunt negeren en er zo min mogelijk mee te maken te hebben. Met sommige mensen valt niet te praten.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou in elk geval elke dag dag ze vuurwerk afsteken terwijl het niet mag de politie bellen tot zij het ook zat worden en voor de rest negeren en je schouders ophalen. Ooit moet de lol er dan toch van af gaan voor ze? Oh en ik zou ook elke dag dat ze op vakantie zijn en de hond zit alleen met 144 aan de lijn hangen. Een hond heeft ook aandacht nodig en beweging, dat hoort ook bij de basisbehoefte - vooral het bewegingsgedeelte.

Sterkte TO. Dit lijkt mij heel erg. Ik zou denk ik ook te trots zijn om mijzelf weg te laten pesten
Alle reacties Link kopieren
Klopt RikM wat je zegt, wij willen iets niet wat zij wel heel graag willen. Was alles in orde geweest met de plannen was er niets aan de hand geweest maar het klopte gewoon niet en dan kan je nog zo denken dat je boven de wet staat maar de wet is voor iedereen dan toch weer gelijk. Hadden wij geen gelijk gehad volgens de wet hadden we dat ook niet gekregen denk ik dan maar weer. Het is ook niet zo dat we ze niets gunnen, hebben vaak genoeg gezegd verplaats de plannen naar de andere kant, doe je niemand kwaad met wat je wilt en val je niemand lastig, als je dat doet houden wij op met tegenwerken.


Falathiel, het is ook vervelend, zeker voor de paarden want die durven dan bijna niets meer. Juist voor de paarden zijn we hier komen wonen, de locatie en het huis en de ligging en dan moet het zo gaan.
Ik ben het ook zeker van plan dat als het vuurwerk weer gaat beginnen dat ik aan de telefoon hang om het te melden en de wijkagent aan zijn beloftes te herinneren.
Alle reacties Link kopieren
Knap dat jullie je zo inhouden.
Ik was ws ook rustig gebleven, behalve bij dat gedoe met de paarden, dan was er ws iets in me geknapt.
Niet dat je daar iets mee oplost.
De heg zou ik gewoon zelf snoeien ih kader van veiligheid.
Cum non tum age

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven