Katten bevalling

20-05-2020 19:16 158 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo!

Mijn poes is vandaag 59 dagen Zwanger dus ze is hoogzwanger, sinds maandag verliest zij slijm en een beetje bloed (de dieren arts zegt dat dit niks ernstigs is) het is nu woensdag en ze is nog steeds Niet bevallen. Weet iemand hoelang dit nog kan duren?
Alle reacties Link kopieren
Trotter schreef:
06-06-2020 11:13
Súpergezond inderdaad. :sarcastic:
Ja gezond indd, ze zijn helemaal gecontroleerd bij de dierenarts en hebben allerlei testen gehad dus zulke reacties graag voor je houden als je niks weet van wat wij doen om deze beestje te verzorgen !
anoniem_398213 wijzigde dit bericht op 13-06-2020 20:42
0.00% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
https://ibb.co/sy12F84
https://ibb.co/cQjsQnY
https://ibb.co/TwvR8Pv
https://ibb.co/vJxgm8p

De kittens zijn inmiddels 18 dagen oud en hebben allebei de oogjes open! Ze zijn ook op controle geweest bij de dierenarts en alles is goed☺️ Het zijn twee lieve katjes die het goed doen bij de mama en nu al met elkaar spelen! Over een paar weken als ze goed zelfstandig zijn en er klaar voor zijn gaan ze naar hun nieuwe huisje (het zijn goede vrienden van ons) en wonen in een huis met weinig tot geen verkeer en het is er lekker rustig! (Dus nee het worden geen asiel katjes)
Alle reacties Link kopieren
Wat een schatjes. En wat fijn dat ze bij elkaar blijven.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wat een dotjes :heart: :heart:
Alle reacties Link kopieren
Angelaseep schreef:
13-06-2020 20:36
Ja gezond indd

Zo gezond dat er al een is overleden... :|
Alle reacties Link kopieren
Cute ❤️
Trotter schreef:
13-06-2020 21:32
Zo gezond dat er al een is overleden... :|
Mooie kittens !

Dergelijke afwijkingen kunnen altijd voorkomen en uiten zich pas na een tijdje. Dus zo’ n kitten lijkt dan bij de geboorte inderdaad gezond.
Wel zou ik er voor zorgen dat met de kittens absoluut niet gefokt wordt. Je weet niet of die afwijking iets erfelijks betreft. Deze kittens zouden dit nog wel kunnen dragen en doorgeven aan hun nageslacht. Zeker belangrijk als het ene een katertje en het andere een poesje is : broer/zus combinatie is al geen goed idee, en als er een afwijking achter zit, is het recept voor drama.
Sommige katten zijn er vroeg bij, het is geen uitzondering dat een kitten op 5 maanden al geslachtsrijp is, en de katten hebben dat altijd eerder door dan de eigenaar. Kittens kunnen tegenwoordig al jong gecastreerd worden (in België is dat zelfs verplicht voor een kitten naar de nieuwe eigenaar vertrekt. ). Misschien kan je dat laten doen voor ze weggaan ? Dan heb je in elk geval zekerheid dat er geen ongelukjes kunnen gebeuren.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven