Oude kat (20+) heeft beginnende tumor

15-11-2015 17:23 78 berichten
Alle reacties Link kopieren
Even van me afschrijven. Mijn oude kat (20+) heeft een klein abces in haar bek. DA zei dat het een beginnende tumor is en ik heb een ontstekingsremmer meegekregen. Afgelopen tijd had ze blaasontsteking en daar heeft ze medicijnen voor gekregen. Ook een verlenging omdat klachten terugkwamen en diarree-remmers. Deze week voor de zekerheid terug naar DA om goed te laten kijken naar blaasontsteking. DA heeft kat goed onderzocht, heel goed in de bek gekeken toen ik vertelde dat kat onregelmatig eet. Soms eet ze weinig, soms heeft ze vreetbuien waarbij ze het eten naar binnen schrokt. Maar goed, mijn lieve, oude kat heeft een beginnende tumor (nog klein stipje), waarschijnlijk kwaadaardig. DA raadde operatie gezien leeftijd af, stress en ook onzeker of de operatie het gewenste effect heeft. Bovendien, hoeveel ouder kan een kat van 20+ worden? Ik weet wat me te wachten staat: heb het met mijn eerste kat meegemaakt, toen onverwachts. Heel traumatisch was het toen om, om na controlebezoek bij DA, met een lege mand thuis te komen. Geen idee hoe lang mijn oude lieverd nog heeft. Ze heeft verminderde nierfunctie en bij de laatste controle in juni was ze 2 ons afgevallen, deze week heeft DA haar opnieuw gewogen en was ze toch weer ruim 1 ons aangekomen. Ze kijkt helder en alert, haar oogwit was ook nog mooi wit, en haar buik voelde nog heel soepel aan. Het gaat dus nog goed met haar; ze lijkt zich ook goed te voelen: ze eet goed, drinkt goed, is nog druk in de weer met kat #2. Ze is nog altijd in voor geintjes (besluipen, vingers aanvallen) en reageert actief op haar omgeving. (Was deze week zo overstuur van tumorbericht dat ik op bed lag te huilen, mijn lieverd sprong op bed om kopjes te geven en me te troosten.) Ik geniet nog van haar zolang het nog kan en vooral zolang ze nog kwalitatief kan leven. Maar ik weet dat ze in de extra tijd leeft en dat het vermoedelijk hooguit om maanden gaat, maar dat het ook ineens snel achteruit kan gaan. Ik ben blij dat ik me ditmaal op een naderend afscheid kan voorbereiden. Dat gaat veel moeite kosten, want we hebben een bijzondere band. Ik heb met DA afgesproken dat, als het moment daar is, DA mijn lieve, oude kat bij mij thuis in laat slapen. Ik wil geen stressvolle autorit naar DA, bovendien kan kat #2 thuis ook nog afscheid van haar "zus" nemen.
Hoe gaat het TO?
Alle reacties Link kopieren
Wat heftig Miekemv om in zo’n korte tijd alle drie je katten te verliezen. Ik vind mijn huis al zo leeg. Zusje heeft waarschijnlijk een hartinfarct of hartstilstand gekregen. Waarschijnlijk is zij als kitten veel te snel uit het nestje gehaald, want ze was niet zo gesocialiseerd. Zij was bijna 3 toen ik haar adopteerde, ik was haar 4e baasje. Heeft 8 jaar bij mij gewoond, waarvan 5 jaar met de oude dame van wie zij veel geleerd heeft. De laatste 2 jaar is ze ontzettend opgebloeid. Van een heel bang meisje is het een hele zekere dame geworden. Aan haar begin en eind heb ik helaas niets aan kunnen veranderen, maar ik ben zo blij dat ze zich veilig genoeg voelde bij mij om zo te groeien. Mis haar verschrikkelijk. Maar ik ga weer wel een andere kat adopteren. Niet ter vervanging (al mijn katten waren uniek), maar voor mij voelt een huis zonder kat niet als een thuis.
Wat een zwaar leven hebben sommige katten toch. Maar wat ontzettend goed dat ze bij jou terechtgekomen is en een fijn kattenleven kon hebben bij jou.
Het is best traumatisch je dier zonder vooraankondiging te verliezen. En later of ooit ga je met een ander katje nieuwe herinneringen maken. Dat is geen vervanging maar wel een pleister.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven