Wat je eet ben je zelf; Gillian McKeith

10-01-2009 19:56 317 berichten
Wie van jullie heeft ervaring met de leefstijl die beschreven staat in de boeken van Gillian McKeith?

Koken jullie recepten van haar, leven jullie elke dag elke maaltijd volgens haar regime of alleen af en toe? Wie krijgt er meer energie, voelt zich beter en gezonder met haar levenswijze?

Hoe moeilijk of makkelijk is het om met 3 individuen een gezin (die toch ook allemaal verschillende behoeften hebben) het Gillian-regime te handhaven?

Ik zit vol met vragen, ben heel benieuwd wie ervaringen heeft; goed of slecht.



Dit omdat ik kamp met gezondheidsproblemen (vooral veel darm- en darmgerelateerde klachten) en een tekort aan energie. Ik eet geen vlees of vis en vraag me af of ik gebaat ben bij haar 'dieet'.
Maar toch bedankt voor de complimenten
Alle reacties Link kopieren
Nou Whopper, ik vind het ook toch knap van je want mij lukt het niet om me aan Gillian te houden. Maar goed, Annemarie ligt mij meer zoals ik al zei. Geen pakjes en zakjes gebruiken gaat me wel erg goed af moet ik zeggen, evenals het eten van veel groentes en fruit. Wat ben ik blij met mijn sapcentrifuge! Dat ding heeft 3 jaar werkloos in de kast gestaan, ik heb nu pas ontdekt wat een leuke dingen je ermee kunt doen! En het schoonmaken is ook een fluitje van een cent eigenlijk.

Ben nu appel-bietensap aan het drinken. Het eerste slokje was even wennen maar ik vind hem best lekker!



Oja, mijn poep ruikt nog steeds niet naar bloemetjes Maarja, ik ben dan ook hartstikke illegaal op dit topic.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga het boek er nog eens bij pakken. Ik las ook dat je er van af was gevallen. M'n dochtertje kan nog wel wat gewicht kwijt, , klinkt lullig, maar misschien met wat aanpassingen eten we gezond én valt ze wat af...



even ter aanvulling; zij heeft een trage darmwerking, en ik probeer het liefst dit "natuurlijk" op te lossen.
madamemicmac wijzigde dit bericht op 27-01-2009 18:08
Reden: aanvulling
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
madamemicmac,

misschien is Annemarie Postma ook wat voor jou? Wat minder extreem dan Gillian, en ik vind de recepten over het algemeen beter. Gisteren nog een heerlijke mediteraanse kaastaart gegeten.
De paddelstoelenstroganoff was niet echt heel lekker. Het was wel te eten, maar het komt bij ons niet nog een keer op tafel. Het was ook voor 4 personen en ondanks dat we het niet echt lekker vonden is het helemaal op gegaan, dus voor 4 was het te weinig geweest.

Mijn man zegt dat hij morgen lasagna gaat maken. Hoe verrassend. Als hij kookt is het of Aardappel Anders, of lasagna of Boboti. Alles uit een pakje dus. Hij zegt dat hij vooral iets gaat maken wat onze zoon ook mee eet. Mmmmm. Ik heb er nog niet echt veel trek in
Alle reacties Link kopieren
Was bij onze supermarkt maar die heeft geen pompoen meer...

Ga morgen maar eens bij de groenteboer kijken.

Denk ook wel dat Gillian ontgift hoor, daarbij niet te vergeten(!) zijn vooral spirulina en chlorella echte ontgifters, deze stimuleren ook de darmwerking dus mogelijk veroorzaakt dat je flinke poeppartij haha.
Dat zou heel goed kunnen ja. Pfff wat een bevalling zeg

Bij ons heeft ook maar 1 groenteboer de pompoen hoor, en op de markt hadden ze m zaterdag.
Alle reacties Link kopieren
Ja Boebele, Annemarie Postma zal ik ook eens bekijken. Ik ben niet vies van het koken met pakjes, maar wil ook wel weer eens puur gaan eten. Vanavond al begonnen met de bolognesesaus, met een ui,wortel,knoflook, tomatenpuree etc. en was erg lekker. Maar ja, gehakt,ui en knoflook en ik ben al blij!

Vaak kook ik vers mét wel eens een pakje erbij voor de smaak. De produkten van Gillian hebben echter een smaak die ik, denk ik, niet ken.
Ik ben de smaak nu al gaan waarderen hoor, van de bonen, zwammen en ander spul

Je proeft meer van het produkt zelf als je minder bijprodukten gebruikt zoals kruiden en sauzen uit pakjes vind ik. Het is 'eerlijker'.
Alle reacties Link kopieren
Ja wat Whopper zegt is waar: als je geen pakjes meer gebruikt proef je veel meer de smaak van puur eten. Vroeger vond ik die wereldmaaltijden van knorr helemaal het einde, nu proef ik alleen maar zout. Hetzelfde geldt voor van die potten currysaus van de AH, die vond ik heerlijk en op zich is dat misschien nog steeds wel zo, maar het is zulke chemische troep.



Hier verkopen ze trouwens in meerdere supermarkten pompoen. Ik ga denk ik binnenkort de franse proberen, die andere lust ik denk ik niet meer.



Ik had vanochtend als ontbijt een heerlijke smoothie:

gojiberries/granaatappelsap/sojayoghurt/lijnzaad. Hij was goed! Gojiberries schijnen héél gezond te zijn. Ik zal binnenkort weer eens nieuwe halen, want mijn voorraadje is bijna op.
Haal je die bij de natuurwinkel? Lang houdbaar of vers?
Alle reacties Link kopieren
Je kunt ze halen bij bv de Tuinen, bij de natuurwinkel heb ik ze eigenlijk niet gezien maar misschien hebben ze ze daar wel. Maar bij de Tuinen zijn ze goedkoop. Ik heb ze trouwens ook gezien bij een notenbar in het centrum van Den Haag, daar waren ze helemaal goedkoop. Binnenkort daar maar weer eens heen gaan.

Ze zijn wel lang houdbaar, maar je moet ze dan wel afgesloten bewaren. Ik had 2 zakjes (afgelopen zomer gekocht), waarvan de ene aangebroken was en die kon ik weggooien. De ander was nog goed. volgens mij heeft Gillian het ook weleens over gojiberries. Ik zag ze laatst volgens mij ook bij die chinese toko.
Joehoe! Mijn man heeft ervoor gekozen pasta te maken vanavond met een saus die hij vers gaat maken. Niet van Gillian, maar uit mijn vegetarische kookboek. Hoera, mijn gezin is om!



*hoopt dat de aardappel-anders en de boboti er niet meer in komt hier*
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vanavond de pompoencurry gemaakt voor morgen en alvast voorgeproefd, vond het erg smakelijk! Benieuwd wat de rest ervan vindt morgenavond. Had trouwens het recept wel een beetje aangepast, heb de pompoen wel geschild en een blik tomatenblokjes erbij gedaan en zout en peper. Ook heb ik heb wel 45 min. laten stoven omdat de pompoen nog lang niet zacht was na 20 minuten.
Ik heb vanavond weer de pasta met kerstomaatjes en artisjokken gemaakt, en ik heb de dressing wat aangepast. Geen citroensap maar een beetje groentesap erdoor en wat room, echt veel lekkerder. Geroosterd geitenkaasje erbij voor de zachte touch. We hebben weer heerlijk gegeten. Voor mijn kleuter had ik pasta gemaakt van kikkererwtenmeel en hij heeft gesmuld. Hij lust de groenten niet dus hij mocht er alleen kaas op van mij, maar hij heeft wel zijn wortelsapje op waar ik een half bietje door gesmokkeld had
Alle reacties Link kopieren
Aw, das ook zielig: je kind wel bietensap geven en het zelf niet meer drinken k vroeg me trouwens wel af of bieten en wortels een goede combi is. Ik heb beide in huis namelijk.Heb je het sapje voorgeproefd whopper?



@curly

fijn dat je de curry lekker vond, ik vond hem zelf ook erg lekker. Heb je hem met een franse pompoen gemaakt of met een kleine oranje?
Ik heb de andere stukken biet gedronken. Met wortel erdoor is het best lekker

Zonder gekkigheid; wortel, biet, komkommer en bleekselderij is mijn favoriet momentel.



De curry klinkt goed, ga ik ook eens maken!
Alle reacties Link kopieren
toch aan de bietjes dus? Nou, ik zal het zo eens gaan uittesten, ik heb namelijk alles in huis. Ik heb even een groenteshot nodig na een lange dag werken.

Ik ga ook die pasta eens proberen, die zag er niet heel moeilijk uit en met jouw tips zie ik het wel zitten.
Alle reacties Link kopieren
Ik was vandaag trouwens weer bij de chinese toko om gojiberries te halen, maar ze wisten daar helemaal niet wat dat zijn! Beetje raar. Ik zag wel iets wat er verdacht veel op leek, maar die heetten anders. Dus dan toch maar naar de tuinen binnenkort om een nieuw voorraadje te halen. Cranberries zijn trouwens ook erg lekker, kun je heel goed verwerken in smoothies.

Ik heb trouwens ook gezocht naar Tamari, maar dat hadden ze bij die toko ook niet (?). Ik vind het raar.
Alle reacties Link kopieren
Ok, ik ben eruit: ik heb wel met gojiberries in mijn handen gestaan, maar ze heetten daar Lycium barbarum, dat is de latijnse naam. Was 3 euro voor een flinke zak, dus die ga ik toch maar halen binnenkort.

Zie je wel, ik wist het ook echt zeker.
Zit je lekker in jezelf te lullen ?

Tamari heb ik bij de natuurwinkel gehaald. Geen idee of ze het bij de toko hebben. Ik heb het idee dat dat de biologische versie van sojasaus is ofzo en dat dat dan ook anders heet. Misschien gewoon sojasaus
Alle reacties Link kopieren
Ja, er reageerde niemand en ik moest toch echt even van alles kwijt

Tamari heb ik gezien bij de natuurwinkel, maar ik probeer dat soort produkten goedkoper te krijgen. Ik heb veel soorten sojasaus gezien, maar geen tamari. Misschien dat het inderdaad anders heet, net als die gojiberries...

Ik heb het bieten-komkommer-bleekselderij-wortelsapje gedronken en ik vond hem lekker. Maar eigenlijk vind ik al mijn groentesapjes wel ok tot nu toe. Echt zo'n fijn gevoel dat je met 1 zo'n sapje enorm veel vitamines binnenkrijgt.
Alle reacties Link kopieren
OOow ik ga binnenkort ook weer een groentesapje maken met mijn sapcentrifuge die alweer een jaar niet is gebruikt....! Tijd om hem weer uit het stof te halen, kan ook wel een shot vitamines gebruiken in deze tijd. Ow, ik had die pompoencurry met een kleine donkeroranje pompoen gemaakt, die grote Franse zag ik niet (gister wel trouwens).

Heeft iemand hier ervaring met zowel spirulina als chlorella?

Zoals ik al had verteld gebruik ik nu zo'n 3 maanden Vital Green chlorella en daarvoor had ik een pot Marcus Rohrer spirulina. Had toch echt wel het idee dat ik meer energieker werd van de spirulina dan nu van de chlorella. Volgens die man van de reform is chlorella wat krachtiger maar dat lijk ik niet te merken, waar merken jullie het meeste effect van?
Ik heb geen ervaring met beiden maar merk wel dat ik energieker word. Geen idee waarvan, ik slik elke dag 12 pillen

Vanavond een hele grote salade gegeten met avocado, mozzarella en allerlei pitten, zaden, noten en kiemen.

Man is weg en kind heb ik een erwtensoepje gegeven, dan eet ie nog iets....

Ik heb genoten van de salade en zit propvol !
Alle reacties Link kopieren
Wat zat er precies in die salade Whopper? Het klinkt erg lekker en gezond.



Ik zat net door Gillian's kookboek te bladeren en toen herinnerde ik me ineens dat ik die pasta met artisjokken en avocadodressing al een keer gemaakt heb. Dat was zo'n beetje het eerste recept dat ik maakte uit dat boek omdat het vrij eenvoudig was. Ik kan me niet herinneren dat ik het lekker vond, maar ik was toen ook nog niets gewend natuurlijk

Ben op zoek naar een lekker recept voor vanavond, maar ik kan in haar boek echt bijna niets vinden wat me aanspreekt.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven