Ik kook voor............

20-06-2010 17:38 64 berichten
Alle reacties Link kopieren
Maak hier een virtueel etentje klaar voor een andere forummer.



Niet boos zijn als de forummer in kwestie later meldt dat hij/ zij al jáááááren vegetarisch is, de pest heeft aan groene groentes of allergisch is voor jouw liefdevolle bedoelde garnalencocktail als voorafje





Ik trap af met een pan oma-groentensoep ( met vlees én ballen ) voor Ikbenik.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik kook voor Zwieber en ik maak spaghetti bolognaise (ragu).
Alle reacties Link kopieren
quote:ColeTurner schreef op 20 juni 2010 @ 17:42:

Ik kook voor Zwieber en ik maak spaghetti bolognaise (ragu).



ragu?



Kom op met dat recept.

Komt er nog een toetje? wat schenk je er bij; water, melk, cola, wijn?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik kook voor Pode en Xan zodat zij rustig op de bank kunnen wachten tot Erwtje zich aandient.



Ik maak een lekkere lasagne zodat beide genoeg koolhydraten binnen hebben. Die energie zullen ze straks nodig hebben
Alle reacties Link kopieren
Oh, als desert krijgen ze een lekker stukje vianetta (lekker makkelijk )
Alle reacties Link kopieren
quote:Chardonnay schreef op 20 juni 2010 @ 17:49:

Ik kook voor Pode en Xan zodat zij rustig op de bank kunnen wachten tot Erwtje zich aandient.



Ik maak een lekkere lasagne zodat beide genoeg koolhydraten binnen hebben. Die energie zullen ze straks nodig hebben Kom op met dat recept; wat flikker je er allemaal in en hoelang knal je dat ding in de oven en op welke stand?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Benodigdheden:

1 pak lasagne (vers is het lekkerst)

2 courgettes

1 potje rode pesto

2 pakjes tomato fritto van Heinz of Soffrito van Grand d'Italia (vind de Heinz het lekkerst)

ongeveer 150 gram geraspte kaas

1 bol mozzarella



Oven verwarmen op 175 graden.

Courgette met kaasschaaf in de lengte in dunne plakken snijden.

Ovenschaal invetten met de olijfolie.

Lasagne voorkoken indien nodig (tip: zorg dat de lasagnevellen helemaal bedekt zijn met tomato fritto, dan is voorkoken niet nodig)



In de schaal doen:

- een laagje courgettes

- daar bovenop een laagje pesto

- daar weer bovenop een laag tomato fritto

- dan de geraspte kaas

- laag lasagna

Dit net zo lang herhalen tot alles op is.

Eindig met een laag tomato fritto.

De mozzarella in plakjes snijden en dit op de tomato fritto leggen.

Hierover de laatste geraspte kaas strooien.

50 minuten in de oven.

Daarna 5 minuten laten rusten.

Eventueel basilicum ter garnering.





Dit recept heb ik overigens van een topic op deze pijler en is destijds door boebele gepost.
Ik maak spaghetti met gehaktballetjes voor mijn allerliefste Bianc.



1 pond gehakt (liefst half om, van goede kwaliteit)

4 blikken pomodori tomaten in stukjes

3 teentjes knoflook

1 plant basilicum

1 citroen

Parmezaanse kaas

1 ei

Peper

zout

1 spaanse peper

3 gedroogde chilipepertjes versnipperd

Rode wijn azijn

kaneel

Meng het gehakt met de rasp van de citroen, een flinke hand geraspte parmezaanse kaas, de versnipperde pepertjes, een snuf kaneel, 1 grote teen knoflook en draai er kleine balletjes van



Giet wat olijfolie in een koekenpan en braad de balletjes rondom aan. In een andere pan de steeltjes van de basilicum fijngehakt aanfruiten samen met 2 tenen knoflook en de hele spaanse peper ( even inprikken)

Tomatenblokjes toevoegen en een scheutje rode wijnazijn.

Gehaktballetjes toevoegen en liefst 1 uurtje laten sudderen



Spaghetti al dente koken, de basilicum blaadjes fijnsnijden en door de saus mikken, spaanse peper eruit halen en de saus over de spaghetti gieten. Parmezaanse kaas er over en eet smakelijk
Ik kook voor Phoehee, omdat ik een vijvertje van haar gekregen heb en daar erg blij mee ben.

Vooraf krijgt ze een rode-ui taartje, als hoofdgerecht een lekker gebraden kippetje met aardappeltjes uit de oven en zelfgemaakte appelcompote. Als nagerecht Hot Bananas van Gordon Ramsey....
Alle reacties Link kopieren
Het recept voor de Vienetta.



Loop naar de supermarkt, koop een pak vienetta. Thuis gekomen snij je een flink stuk van de vienetta af en doet dit in een schaaltje op legt het op een bord. Theelepel erbij geven en smullen maar.
quote:Chardonnay schreef op 20 juni 2010 @ 17:49:

Ik kook voor Pode en Xan zodat zij rustig op de bank kunnen wachten tot Erwtje zich aandient.



Ik maak een lekkere lasagne zodat beide genoeg koolhydraten binnen hebben. Die energie zullen ze straks nodig hebben Erggg lief van je!
Alle reacties Link kopieren
Ik haal een frietje mét voor BeschuitjeAardbei...
Alle reacties Link kopieren
Ik dacht dat het een geintje was BGB.



.



Kom later even terug, mijn snuiten hebben rechten, en ik plichten.
Age is mind over matter, if you don\'t mind is doesn\'t matter
Alle reacties Link kopieren
Ik kook voor vivaLina een lekkere pan mosterdsoep met spekjes en prei zodat zij even lekker achterover kan hangen.
Alle reacties Link kopieren
Ik maak voor Norre:



gemarineerd wild zwijn (één bout) uit de oven

Met witlofsalade en aardappelpuree.



Laat het wild zwijn marineren gedurende 24u in een saus van rode wijn, mosterd, laurierblad, knoflook, bosui en een kruidnagel.

Daarna op lage temperatuur laten garen in de oven.



Witlofsalade met een appeltje maken.



Aardappelpuree maken, beetje van de wildjus erbij, en eten maar



Was ik zomaar de wijn vergeten: een lekkere rouge d'Hippolyte uit de streek.

Toetje: aarbeien.



Als het goed is komt Norre dit in het echie bij me eten ook!
Alle reacties Link kopieren
quote:Xander68 schreef op 20 juni 2010 @ 17:59:

[...]





Erggg lief van je! Graag gedaan
Ik kook voor Eleonora. Aardappelpartjes in schil uit de oven, met rode ui, cherrytomaatjes,rozemarijn, knof en een scheutje olijfolie. Een lekkere gemende salade en tonijn van de gril

Mocht ze nog een toet willen, dan een lekkere hangop met verse aardbeitjes.
Alle reacties Link kopieren
Ohhh lekker: lasagne!

Ik ga dat receptje even opslaan, klinkt goed!



Die pan oma-soep klinkt trouwens wel heel lekker en goed voor Ikbenik inderdaad BGB
Peas on earth!
quote:dangeensuus schreef op 20 juni 2010 @ 17:56:

Ik maak spaghetti met gehaktballetjes voor mijn allerliefste Bianc.



1 pond gehakt (liefst half om, van goede kwaliteit)

4 blikken pomodori tomaten in stukjes

3 teentjes knoflook

1 plant basilicum

1 citroen

Parmezaanse kaas

1 ei

Peper

zout

1 spaanse peper

3 gedroogde chilipepertjes versnipperd

Rode wijn azijn

kaneel

Meng het gehakt met de rasp van de citroen, een flinke hand geraspte parmezaanse kaas, de versnipperde pepertjes, een snuf kaneel, 1 grote teen knoflook en draai er kleine balletjes van



Giet wat olijfolie in een koekenpan en braad de balletjes rondom aan. In een andere pan de steeltjes van de basilicum fijngehakt aanfruiten samen met 2 tenen knoflook en de hele spaanse peper ( even inprikken)

Tomatenblokjes toevoegen en een scheutje rode wijnazijn.

Gehaktballetjes toevoegen en liefst 1 uurtje laten sudderen



Spaghetti al dente koken, de basilicum blaadjes fijnsnijden en door de saus mikken, spaanse peper eruit halen en de saus over de spaghetti gieten. Parmezaanse kaas er over en eet smakelijkDGS, dat klinkt hééérlijk....ga ik gauw eens koken voor Erwt!
Xan het is mijn absolute favoriete pasta gerecht ( van Jamie Oliver)
Chardonnay krijgt van mij een schaal vol oesters van hoge kwaliteit omdat de verhalen over de piloot en zijn vriend (met de gitaar?) weer terug moet komen .
Alle reacties Link kopieren
quote:dangeensuus schreef op 20 juni 2010 @ 17:56:

Ik maak spaghetti met gehaktballetjes voor mijn allerliefste Bianc.



Lekker!
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:dangeensuus schreef op 20 juni 2010 @ 17:56:

Ik maak spaghetti met gehaktballetjes voor mijn allerliefste Bianc.



1 pond gehakt (liefst half om, van goede kwaliteit)

4 blikken pomodori tomaten in stukjes

3 teentjes knoflook

1 plant basilicum

1 citroen

Parmezaanse kaas

1 ei

Peper

zout

1 spaanse peper

3 gedroogde chilipepertjes versnipperd

Rode wijn azijn

kaneel

Meng het gehakt met de rasp van de citroen, een flinke hand geraspte parmezaanse kaas, de versnipperde pepertjes, een snuf kaneel, 1 grote teen knoflook en draai er kleine balletjes van



Giet wat olijfolie in een koekenpan en braad de balletjes rondom aan. In een andere pan de steeltjes van de basilicum fijngehakt aanfruiten samen met 2 tenen knoflook en de hele spaanse peper ( even inprikken)

Tomatenblokjes toevoegen en een scheutje rode wijnazijn.

Gehaktballetjes toevoegen en liefst 1 uurtje laten sudderen



Spaghetti al dente koken, de basilicum blaadjes fijnsnijden en door de saus mikken, spaanse peper eruit halen en de saus over de spaghetti gieten. Parmezaanse kaas er over en eet smakelijkDeze maak ik ook vaak, zonder pepertjes en kaneel echter... zal dat eens proberen!
We dont make mistakes here, we just have happy accidents. We want happy, happy paintings. If you want sad things, watch the news. Everything is possible here. This is your little universe -Bob Ross
Alle reacties Link kopieren
quote:paloma schreef op 20 juni 2010 @ 18:10:

Chardonnay krijgt van mij een schaal vol oesters van hoge kwaliteit omdat de verhalen over de piloot en zijn vriend (met de gitaar?) weer terug moet komen .Ik ben vegetariër Bovendien heb ik een nieuwe vriend, dus de piloot is exit
Alle reacties Link kopieren
Evengoed bedankt hoor Paloma

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven