Witlof, wat is jouw recept?
zondag 25 juli 2010 om 18:54
zondag 25 juli 2010 om 19:19
quote:mylenevalerie schreef op 25 juli 2010 @ 19:09:
Als je wilt heb ik woensdag een receptje voor je van gekaramelliseerde witlof.
Verder uiteraard lekker in een ovenschotel, gekruid gehakt onderin, laagje aardappelschijfjes of aardappelpuree, witlof en ham en kaas erover. Je kan evt. 2 aardappellaagjes doen.
Witlofsalade vind ik lekker met augurk, sjalotje, appel, walnoot en dressing. En evt. mandarijnpartjes en italiaanse ham.
Foto van de witlofsalade alleen moet ik nog uploaden maar dit is hem, niet zo duidelijk deze foto.
[afbeelding]Oh ziet er heerlijk uit...Ik lees graag mee met het recept, woensdag.
Als je wilt heb ik woensdag een receptje voor je van gekaramelliseerde witlof.
Verder uiteraard lekker in een ovenschotel, gekruid gehakt onderin, laagje aardappelschijfjes of aardappelpuree, witlof en ham en kaas erover. Je kan evt. 2 aardappellaagjes doen.
Witlofsalade vind ik lekker met augurk, sjalotje, appel, walnoot en dressing. En evt. mandarijnpartjes en italiaanse ham.
Foto van de witlofsalade alleen moet ik nog uploaden maar dit is hem, niet zo duidelijk deze foto.
[afbeelding]Oh ziet er heerlijk uit...Ik lees graag mee met het recept, woensdag.
zondag 25 juli 2010 om 19:20
Ik heb een heel simpel, het ziet er wat papperig uit, maar toch lekker recept. Een soort van stampot witlof.
300 gram gehakt rullen en kruiden.
Ongeveer 800-1000 gram witlof in stukjes snijden en koken tot het gaar is.
500 gr aardappelpuree aanmaken. Kaas door de aardappelpuree strooien (hoeveelheid kun je zelf bepalen en je kunt ook voor kaas aardappelpuree kiezen). Alles in één pan doen, op smaak maken met zout en peper. En smullen maar.
300 gram gehakt rullen en kruiden.
Ongeveer 800-1000 gram witlof in stukjes snijden en koken tot het gaar is.
500 gr aardappelpuree aanmaken. Kaas door de aardappelpuree strooien (hoeveelheid kun je zelf bepalen en je kunt ook voor kaas aardappelpuree kiezen). Alles in één pan doen, op smaak maken met zout en peper. En smullen maar.
zondag 25 juli 2010 om 19:26
Rauwe witlofsalade hmmmmm
Ik weet niet precies de verhoudingen van het recept want mijn moeder maakte het vroeger altijd. Maar er zat iig rauwe witlof in, (fijngesneden), blokjes ham, blokjes hardgekookt ei, fijngesneden peterselie en peren uit blik, ook fijngesneden. Wat perensap en een beetje mayonaise, peper en zout.
Heerlijk was dat
Ik weet niet precies de verhoudingen van het recept want mijn moeder maakte het vroeger altijd. Maar er zat iig rauwe witlof in, (fijngesneden), blokjes ham, blokjes hardgekookt ei, fijngesneden peterselie en peren uit blik, ook fijngesneden. Wat perensap en een beetje mayonaise, peper en zout.
Heerlijk was dat
Als je het nuchter bekijkt, lost alcohol niets op.
zondag 25 juli 2010 om 19:31
1. Witlofsalade: wilof, partjes mandarijn, stukjes appel, walnoten, mengen met dressing van yoghurt, mayo en tuinkruiden.
2. Witlof koken, kerriesaus maken met daarin stukjes rode paprika. Cashewnoten roosteren en de witlof overgieten met de kerriesaus en cashews erover heen strooien. Heerlijk met aardappelpuree.
3. Gekarameliseerde witlof is lekker bij vlees. Bijv. in de winter met hertenbiefstuk. Mmmm.
4. De standaard witlofschotel met ham en kaas.
5. Aardappelpuree, pakje boursin erdoor. Witlof voorkoken en in ovenschaal leggen, puree erover en afmaken met blokjes ham en ger. kaas. Vind ik persoonlijk niet lekker, maar het is een idee
6. Puree maken van aardappels en knolselderij. Dit in een ovenschaal doen. Prei koken en dan witlofblaadjes om de prei wikkelen en vervolgens in een plakje ham. Deze rolletjes leg je boven op je puree en je maakt het af door er geraspte kaas over te strooien. 25 min. in de oven.
2. Witlof koken, kerriesaus maken met daarin stukjes rode paprika. Cashewnoten roosteren en de witlof overgieten met de kerriesaus en cashews erover heen strooien. Heerlijk met aardappelpuree.
3. Gekarameliseerde witlof is lekker bij vlees. Bijv. in de winter met hertenbiefstuk. Mmmm.
4. De standaard witlofschotel met ham en kaas.
5. Aardappelpuree, pakje boursin erdoor. Witlof voorkoken en in ovenschaal leggen, puree erover en afmaken met blokjes ham en ger. kaas. Vind ik persoonlijk niet lekker, maar het is een idee
6. Puree maken van aardappels en knolselderij. Dit in een ovenschaal doen. Prei koken en dan witlofblaadjes om de prei wikkelen en vervolgens in een plakje ham. Deze rolletjes leg je boven op je puree en je maakt het af door er geraspte kaas over te strooien. 25 min. in de oven.
...
zondag 25 juli 2010 om 19:56
zondag 25 juli 2010 om 20:04
quote:yasmijn schreef op 25 juli 2010 @ 19:21:
Plakken ham om witlofsstronken wikkelen, kaas erover, in de oven.
Ik kook de witolf wel altijd even voor.Geen ham, maar coburger of een andere rauwe/gerookte ham. Klein beetje aromat over de kaas voor je het in de oven schuift. Typt lastig met een raketje in een hand!
Plakken ham om witlofsstronken wikkelen, kaas erover, in de oven.
Ik kook de witolf wel altijd even voor.Geen ham, maar coburger of een andere rauwe/gerookte ham. Klein beetje aromat over de kaas voor je het in de oven schuift. Typt lastig met een raketje in een hand!
zondag 25 juli 2010 om 20:05
zondag 25 juli 2010 om 20:44
quote:Kletsmajoor schreef op 25 juli 2010 @ 20:42:
BGB was me voor met het witloofrecept dat ik in gedachten had, maar dit vind ik ook een goede. En de enige reden waarom ik witlof koop:
[afbeelding]
Bordje is altijd schoon leeg!Wil jij dan een recept met konijn ?
BGB was me voor met het witloofrecept dat ik in gedachten had, maar dit vind ik ook een goede. En de enige reden waarom ik witlof koop:
[afbeelding]
Bordje is altijd schoon leeg!Wil jij dan een recept met konijn ?
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.