Wat doen we op de boterham....? Wil eens iets anders

20-07-2010 22:18 91 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ja.. dit gaat dus heel belachelijk klinken, maar ik smeer voor manlief sinds kort de boterhammetjes. Nooit gedacht dat ik nog eens zo burgelijk zou worden, maar het is een feit.. ik ben het ! Maakt verder (naar mijn idee) niks uit .... de vraag is alleen...



Wil een beetje variatie. Alleen wat?



Hij wil steenvast witte bolletjes en daar doe ik dan... ossenworst, ham, tartaar, rosbief enz enz op. Maar hoe maak je bijvoorbeeld een broodje kaas lekker? plakjes komkommer erop ofzo? En soms hoor je ook wel eens iets van een laagje van iets ipv boter wat het dan net wat frisser maakt. Geen overbodige luxe in deze hitte periode want dan is het al helemaal lastig het lekker en fris te houden.



Hoop op veel goede ideeen. Jullie worden in iedergeval alvast bedankt.
Alle reacties Link kopieren
Heel veel combi's worden er niet bepaald smakelijker op als je het meeneemt.



Toen ik nog werkte vond ik kipkerriesalade altijd wel lekker of boterhamworst met augurk. Augurk nam ik dan apart mee. Of ik nam een broodje kaas mee en in een apart bakje rauwkost of tomaat/komkommer. Dat deed ik er dan erop als ik ging eten.
...
Alle reacties Link kopieren
Ksenija, ja gewoon zelfgemaakte kipkerrie.

Heel erg simpel maar man eet zijn vingers er bij op.
Alle reacties Link kopieren
De boterhammetjes? Is-ie net peuter af?

En bolletjes zijn toch geen boterhammen?...
Alle reacties Link kopieren
En maak je de saus ook zelf?



Wil je je kip-kerrie recept delen?
amandelspread met een laagje gomasio
Alle reacties Link kopieren
quote:Ksenija schreef op 27 juli 2010 @ 17:51:

En maak je de saus ook zelf?



Wil je je kip-kerrie recept delen?





Het is echt schandalig simpel.



Mengsel maken van Hindoestaanse kerrie, heel erg veel sambal, chilivlokken en wat water. Roeren tot het een stevige pasta is.

Daar meng je stukjes kipfilet doorheen. Even laten staan (hoe langer hoe lekkerder).

Dan een klein gesneden ui fruiten in olie, kip erbij.

Op laag vuur aanbakken, afblussen met water. Laten sudderen tot de kip lekker zacht is.



Lekker met witte puntjes van de Turk of Surinamer.

En zoetzure komkommer.

(komkommer in azijn, water en wat suiker)
Alle reacties Link kopieren
Ik geef zelf nooit mijn bammetje met boter en pure hagelslag en extra boter erover op, kan niks aan tippen verders hihi.
* broodje met ham en kaas.

* broodje kaas, komkommer, ham, tomaat. Het lekkerste als je in plaats van boter mayo of halvanaise erop smeert. Evt. de komkommer en tomaat apart in alufoli verpakken.

* geen kaas maar wel lekker, een ouderwetse ommelet

* broodje smeerkaas met rookvlees

* rauwe ham met kipkerriesalade

* broodje martino (preparé/barbequesaus/augurk en voor de liefhebber een druppeltje tabasco)
Alle reacties Link kopieren
avocado en cottage cheese, met peper, zout, chilivlokken, tabasco, komkommer, tomaat en rucola.
Alle reacties Link kopieren
- Hüttenkäse met radijsjes, komkommer of tomaat

- Salami met komkommer

- Salami met kaas

- Pindakaas met hagelslag

- Philadelphia spread metkomkommer

- Appelstroop met kaas
Alle reacties Link kopieren
quote:Kuzu schreef op 31 juli 2010 @ 02:25:

[...]





Het is echt schandalig simpel.



Mengsel maken van Hindoestaanse kerrie, heel erg veel sambal, chilivlokken en wat water. Roeren tot het een stevige pasta is.

Daar meng je stukjes kipfilet doorheen. Even laten staan (hoe langer hoe lekkerder).

Dan een klein gesneden ui fruiten in olie, kip erbij.

Op laag vuur aanbakken, afblussen met water. Laten sudderen tot de kip lekker zacht is.



Lekker met witte puntjes van de Turk of Surinamer.

En zoetzure komkommer.

(komkommer in azijn, water en wat suiker)



Hindoestaanse kerrie is ene kruid of zo en bij de supermarkt te koop??

Chilivlokken ken ik ook niet..
Alle reacties Link kopieren
Dat is eerste wat ik veranderd heb toen wij gingen samenwonen.

Dat elke-dag-4-bruine-boterhammen-met-duopenotti gedoe.



Vond het gewoon stom, je gaat toch niet jarenlang hetzelfde eten elke dag? Nou tegenwoordig eet hij vanalles op zijn brood :D

En hij is er zelf ook wel blij mee, van sommige dingen wist hij niet eens dat het lekker op brood was :P



Dus ik zou die witte broodjes lekker afwisselen met bruin brood, broodjes, pistoletjes etc etc.
Alle reacties Link kopieren
Is misschien al voorbij gekomen maar ik heb graag geplette avocado met wat selderzout.

Ik maak mijn man zijn boterhammen ook en hij moet altijd combinaties op zijn brood: kaas met chocopasta, siroop met paté, jam met hesp. Tenzij het natuurlijk vleessla of kipcurry is ofzo.
Jeetje, wat eten wij zoal op brood...



-kipkerriesalade (van de Aldi, gaan bákken doorheen per jaar )

- kaas + salami + komkommer

- kaas + tomaat

- smeerbare geitenkaas + tomaat

- hagelslag met roomboter

- pindakaas met vruchtenhagel

- filet american met uitjes

- gebakken ei of omelet met ham en kaas

- gezond: sandwichspread (ipv boter) kaas/ham/tomaat/ komkommer/ ijsbergsla

- gerookte zalm met kruidenboter
Alle reacties Link kopieren
quote:Ksenija schreef op 08 augustus 2010 @ 11:25:

[...]





Hindoestaanse kerrie is ene kruid of zo en bij de supermarkt te koop??

Chilivlokken ken ik ook niet..



Sommige supermarkten hebben het wel. Toko's sowieso.

Het is een pittige variant van gewone kerrie.



Dit soort zakjes.



Die vlokken koop ik bij de Turkse winkel.

Heet daar pul biber

Alle reacties Link kopieren
quote:Quinty schreef op 20 juli 2010 @ 22:30:

Paturain met coburgerham.

Ik zou overigens proberen wat variatie in broodsoorten erin te brengen. Doet de smaakpapillen ook goed!Vandaag na t lezen van dit topic geprobeerd: Paturain met coburgerham = heeeeeeeeeeeeerlijk

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven