Heel veel Walnoten

05-10-2010 12:14 36 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag,

Ik zag net dat iemand heel veel appels heeft en ik heb een zelfde (nouja Probleem) met walnoten.

Hele grote zak meegekregen van iemand die die bomen ook in de tuin heeft.

Gisteren de aftrap met een zelf gemaakt broodje uit de broodbakker.

Daarop plakjes brie en dan ong 15 min in de oven en daarop gehakte walnoten en pijnboompitjes en daarna honging erover.

Was heerlijk maar wat zou ik er nog meer mee kunnen doen??
Alle reacties Link kopieren
oh ja, en ik spotte dit nog:



met rucola een pesto van maken, heerlijk op brood of bij pasta.



klein handvol walnoten (gepeld)

mooie verse rucola

parmezaan en/of pecorino

olijfolie



alles gewoon blenden in de keukenmachine, de olijfolie in een straaltje toevoegen tot je een saus krijgt die vloeibaar maar niet té dun is (kwestie van smaak). kruiden met zout, wat zwarte peper en eventueel een beetje citroensap
Alle reacties Link kopieren
Walnoten tapenade



Ingredienten:

1 potje zwarte olijven zonder pit.

1 potje zongedroogde tomaten op olie.

200 gr walnoten.

100 gr geraspte kaas.

3 eetlepels tomatenpuree.

Zout en peper.

3 tenen knoflook.

1 dl olijf olie.



Bereidingswijze:

Neem de blender en vermaal alle ingredienten door elkaar tot dat er een smeerseltje ontstaat.
Alle reacties Link kopieren
Heerlijk recept:



-Pasta koken

-Broccoli koken

-Knoflook in plakjes snijden en bakken in een forse lepel sambal



Serveren met geraspte oude kaas en in een droge pan geroosterde walnoten!
Alle reacties Link kopieren
Bij de rijst en roerbakgroenten, in de salade of met Italiaanse groenten en kaas in een wrap. Verder kunnen ze ook goed in een quiche.
Hoe erg het ook is, chocola helpt!
Alle reacties Link kopieren
Verdelen onder al die forummers die nu spontaan honger hebben van al die lekkere walnotenverhalen
668, the neighbour of the Beast
* geitenkaasje in de oven, walnoten, honing en tijm erover

* door de salade (vooral lekker in combinatie met appel)

* brownies of muffins bakken met de walnoten, en die dan invriezen (kun je lang bewaren)
Alle reacties Link kopieren
Hmmm lekker allemaal bedankt voor zover het gaat helemaal goedkomen met de voorraad walnoten!
Alle reacties Link kopieren
Ik maak voor een collega altijd walnoten pesto

250 gram gepelde walnoten

100 ml goede olijf olie

zout, peper, gedroogde oregano

1 eetlepel azijn

(ik zou er voor mezelf nog knoflook en parmezaanse kaas door doen, maar dat mag ze niet)

gewoon mixen in de keukenmachine, misschien nog wat meer olie toevoegen. (heel simpel dus)



Ze eet het werkelijk op/met alles, pasta, als basis voor sladressing.

Ik eet het graag op een broodje met geitenkaas.
Alle reacties Link kopieren
ik ga straks spagghetti eten met gemalen walnoten (in de koffiemolen malen) en poedersuiker. Heerlijk recept uit Roemenie, kinderen daar zijn er dol op.
Oh, wat zou je mijn vader daar blij mee maken. Haha, die is echt dol op walnoten. En het zit in de familie want we zijn er allemaal verzot op.



Behalve ze lekker opeten heb ik op dit moment geen goeie ingeving om ze anders dan dat te gebruiken...
Is vast al genoemd, maar je kunt er walnoten (pasta) saus van maken. Heb goed recept als je geïnteresseerd bent. Het is machtig, maar wel heel lekker.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven