Geld & Recht alle pijlers

Kosten avondeten

28-01-2011 11:27 236 berichten
Alle reacties Link kopieren
Na ruim een jaar alle uitgaven te hebben bijgehouden merk ik dat de gewone etensboodschappen mijn grootste valkuil zijn. Hier ga ik nogal eens de mist in en geef ik meer geld uit dan bedoeld. Daarom het idee om hier recepten neer te zetten met daarbij de ingrediënten, kosten, winkel waar je het koopt etc. Wellicht kunnen we elkaar met tips helpen om de kosten van het avondeten omlaag te brengen.



Ik zal de aftrap geven:



Kip Tandoori

Recept voor 2,5 personen (2 volwassenen en 1 kind)



Mix voor kip tandoori (Lidl) ¤ 1,49

Creme fraiche (200ml) (Lidl) ¤ 0,45

Rode paprika (1 stuk uit pak van 3) (Lidl) ¤ 1,39/3= ¤ 0,47

Kipfilet (400 gram) (Lidl) 0,4*¤3,99 (kiloprijs) = ¤ 1,60



Totaalprijs: ¤ 4,01

Prijs per persoon: ¤ 4,01 / 2,5 = ¤ 1,60



Besparingsmogelijkheden voor dit recept:

* er moet maar 300 gram kip in, maar ik had een portie van 400 gram uit de vriezer gehaald. Verschil ¤ 0,40.



Ik gebruik bij de prijzen dus wel de prijs voor de hoeveelheid die ik gebruik. De kipfilet koop ik bijvoorbeeld per kilo voor 3,99 en als ik daarvan 400 gram gebruik dan bereken ik daar ook de prijs voor.



Vlees koop ik sowieso groot in de aanbieding en vries ik in in portieverpakkingen.
quote:Avaeyebrow schreef op 28 januari 2011 @ 13:21:

Je kan de 35 % korting producten gelijk in de vriezer doen en dan kan je ze makkelijk 3 maanden bewaren.

Als je zuinig moet leven is de vriezer je grootste vriend!Tjsa, daar heb je het al: wij hebben (helaas) geen vriezer. Klein appartement + ienniminnie keuken = no vriezer....
Alle reacties Link kopieren
Het geheim van het ontdooien is dat je het de avond ervoor uit de vriezer haalt en dan laat ontdooien in je ijskast. De volgende avond is het dan helemaal goed en dan langzaam opwarmen.
Alle reacties Link kopieren
quote:SeptemberGirl schreef op 28 januari 2011 @ 13:22:

[...]





Is hachee dan nog lekker, als je het invriest? Het hacheevlees dat ik maak, valt uit elkaar van malsigheid, blijft dat behouden na vriezen en ontdooien?Als je het op de juiste manier invriest is het nog erg lekker na ontdooien!
Alle reacties Link kopieren
mosterdstampot met snijbonen/sperziebonen..

Ingredienten voor 3/4 personen:

+-500 gram sperziebonen: 1.90

+-300 gram snijbonen (uit de diepvries ah): 0.93

uitgebakken spekjes euroshopper 0.79

stamppot purree 1,37

paar lepels mosterd 0,15



eventueel nog een rookworst erbij voor een echt stampot gevoel.. maar ooh het is toch zon lekkere stampot!
quote:SeptemberGirl schreef op 28 januari 2011 @ 13:22:

[...]





Is hachee dan nog lekker, als je het invriest? Het hacheevlees dat ik maak, valt uit elkaar van malsigheid, blijft dat behouden na vriezen en ontdooien?Als je het heel langzaam laat ontdooien (avond ervoor in de koelkast zetten) en rustig opwarmt wel. Als je het in de magnetron ontdooit niet, maar persoonlijk vind ik alles wat snel ontdooit wordt smerig.
Alle reacties Link kopieren
Heel mooi, en leg nu eens uit hoe je daarvan een mozzarella maakt? Of heb je deze niet-gerelateerde informatie voor het gemak gegeneraliseerd naar alle kazen waarvan de prijs die je incorrect geinterpreteerd hebt, je ook maar enzigszins angstig maakt? Eerst lezen, dan nadenken. Niet niet-lezen en domme dingen roepen.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben geen chemicus, jij wel?
Alle reacties Link kopieren
Ah, dus als niet-chemicus meen je wel te kunnen vaststellen dat de incorrect geinterpreteerde prijs van mijn mozzarella impliceert dat de kaas chemisch is samengesteld omdat je ooit ergens gehoord hebt dat er percentages nepkaas worden verwerkt in geprefabriceerde maaltijden. Diep respect
Ja die zin is te lang voor mij hoor....



Als ik zin heb in kaas bel ik Boerin Annemarie wel even.
Alle reacties Link kopieren
Het is eigenlijk heel makkelijk om te zien of iets chemisch is of niet. Kijk naar het etiket, staan er veel ingrediënten op en staan er ingrediënten op die je niet kent dan is het meestal chemische troep. Hoe minder ingrediënten hoe beter.
Alle reacties Link kopieren
Mac, in de mozzarella van de Aldi zit niks raars. Hoofdbestanddeel is ook keurig melk, zoals dat hoort. De ingrediënten zijn precies dezelfde als die van duurdere mozzarella als Santa Lucia.



Heb die aflevering van De keuringsdienst van waarde ook gezien. Zeker interessant (en ontluisterend), maar niet van toepassing op de mozzarella van de Aldi. Die nepkaas wordt, trouwens, in bedekte termen ook wel analoogkaas genoemd.
Alle reacties Link kopieren
Als jij zegt dat je voor 50 cent mozzarella hebt gegeten weet ik niet of je een plakje kwaliteit mozzarella of een hele bol hebt gegeten. Ik hoop dat jij er van genoten hebt en dat je het lekker vond.
Alle reacties Link kopieren
Dat iets chemisch is, wil overigens niet per se zeggen dat het troep is.
Alle reacties Link kopieren
Ik had een tijdje geleden zo'n bol van de euro shopper gekocht en was er, persoonlijk, niet tevreden over. Ik had het in een ovenschotel gebruikt en het was een beetje plasticachtig.
Alle reacties Link kopieren
quote:Mac123 schreef op 28 januari 2011 @ 13:36:

Als jij zegt dat je voor 50 cent mozzarella hebt gegeten weet ik niet of je een plakje kwaliteit mozzarella of een hele bol hebt gegeten. Ik hoop dat jij er van genoten hebt en dat je het lekker vond.Je hebt mijn post niet echt gelezen, zie ik. Waarom dan meteen een oordeel?
Dames, dames.... rustig.



Grappig dat we het over mozzarella hebben. Ik heb een tijdje terug ook die van euroshopper gebruikt, en inderdaad niet lekker! Wie kan me lekkere mozzarella adviseren? Bij voorkeur van AH en Jumbo, ik kom niet bij een aldi/lidl.
Alle reacties Link kopieren
quote:Elynn schreef op 28 januari 2011 @ 13:37:

Dat iets chemisch is, wil overigens niet per se zeggen dat het troep is.Mee eens. Maar vaak worden er andere ingredienten toegevoegd, niet om het product te verbeteren maar om de prijs naar beneden te krijgen. Dan komt het in mijn ogen toch in de buurt van "troep". Zeker als de smaak en structuur er op achteruit gaat.
Alle reacties Link kopieren
Dat is een van de redenen dat ik bio kaas eet. Ik vind veel andere kazen al snel een beetje plastic achtig.
Alle reacties Link kopieren
@Aletta, ik heb geen oordeel over jou. Maar over goedkope mozzarella. Of heb je een mozzarella fabriek en trek je het je daarom persoonlijk aan?
Alle reacties Link kopieren
SG. De mozzarella van de AH in de blauw met witte verpakking(naam begint met een G. Galbani of zoiets) is lekker!
Alle reacties Link kopieren
SG, ik koop mozzarella altijd op de markt, bij een sympathieke kaasboer. Volgens mij staat op de Noordermarkt een goede (biologische) kaasboer. Weet niet of dat bij jou in de buurt is.
Ok, bedankt voor de tips! Noordermarkt is niet ver.



Die van de AH ga ik zeker ook proberen. Thanks!
Echte lekkere mozzarella is gemaakt van buffelmelk, maar is ook veel duurder dan 'gewone' mozzarella.

De santa lucia mozzarella wordt ook gemaakt van normale melk.
Alle reacties Link kopieren
Als je dan toch op de Noordermarkt bent: die kriudenstand is ook zo leuk! Die theebosjes en die korianderpesto... mmmmm!
Alle reacties Link kopieren
quote:Mac123 schreef op 28 januari 2011 @ 13:42:

[...]



Mee eens. Maar vaak worden er andere ingredienten toegevoegd, niet om het product te verbeteren maar om de prijs naar beneden te krijgen. Dan komt het in mijn ogen toch in de buurt van "troep". Zeker als de smaak en structuur er op achteruit gaat.Ben ik met je eens, al is troep misschien wel wat sterk uitgedrukt.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven