
Het koelkastrestjes-topic

maandag 9 maart 2009 om 12:30
Jaja, de recessie is ook op de kookpijler toegeslagen.
Het motto van dit topic is, gooi geen restjes weg, maar maak er een creatieve maaltijd van.
Maar ja, moet je wel een creatieve geest hebben natuurlijk.
Schrijf hier wat in je koelkast zit en wellicht kunnen forummers je helpen om er een lekker maaltje van te maken.
Het motto van dit topic is, gooi geen restjes weg, maar maak er een creatieve maaltijd van.
Maar ja, moet je wel een creatieve geest hebben natuurlijk.
Schrijf hier wat in je koelkast zit en wellicht kunnen forummers je helpen om er een lekker maaltje van te maken.
zaterdag 16 april 2011 om 19:49
Ook hier morgen een allegaartje van dingen. Ik heb paprika's die op moeten.
Ik ben van plan de paprika's(een gele en een groene) te grillen met wat olijfolie, zout en peper. Daarna doe ik er wat groene olijven en nootjes doorheen(alles nog in huis.) Ik denk dat ik er gewoon wat rijst bij eet.
Ik ben van plan de paprika's(een gele en een groene) te grillen met wat olijfolie, zout en peper. Daarna doe ik er wat groene olijven en nootjes doorheen(alles nog in huis.) Ik denk dat ik er gewoon wat rijst bij eet.
I choose happy!

zondag 17 april 2011 om 09:53

zondag 17 april 2011 om 20:16
@EssentialBliss
Grove stukken paprika op vrij hoog vuur bakken in olijfolie (evt met ui) met zout. In een ondiepe schaal scheppen. Turkse (of Griekse of Bulgaarse) yoghurt losroeren met knoflook en zout en over de paprika`s scheppen. Erbovenop pulbiber (chiliflakes/gedroogde rode peper "vlokjes", te koop bij Turkse winkel) of wat chilipoeder en munt. Ipv munt kun je bv ook oregano of tijm gebruiken.
Erbij Turks brood of stokbrood.
Lekker als bijgerecht of lunch.
Grove stukken paprika op vrij hoog vuur bakken in olijfolie (evt met ui) met zout. In een ondiepe schaal scheppen. Turkse (of Griekse of Bulgaarse) yoghurt losroeren met knoflook en zout en over de paprika`s scheppen. Erbovenop pulbiber (chiliflakes/gedroogde rode peper "vlokjes", te koop bij Turkse winkel) of wat chilipoeder en munt. Ipv munt kun je bv ook oregano of tijm gebruiken.
Erbij Turks brood of stokbrood.
Lekker als bijgerecht of lunch.

zondag 17 april 2011 om 20:52
quote:EssentialBliss schreef op 17 april 2011 @ 10:20:
@teigera, dat klinkt ook lekker! Denk je dat de groene dan niet te bitter is daarvoor?Ik vind olijven helemaal niet lekker en naar mijn bescheiden mening horen die in geen enkel gerecht thuis . Dus daar kan ik niets over zeggen. Maar ik las dat je de olijven met nootjes bij de gegrilde paprika en rijst wilde serveren, toen dacht ik, dat kan net zo goed in de paprika zelf en dat ziet er nog leuk uit ook.
@teigera, dat klinkt ook lekker! Denk je dat de groene dan niet te bitter is daarvoor?Ik vind olijven helemaal niet lekker en naar mijn bescheiden mening horen die in geen enkel gerecht thuis . Dus daar kan ik niets over zeggen. Maar ik las dat je de olijven met nootjes bij de gegrilde paprika en rijst wilde serveren, toen dacht ik, dat kan net zo goed in de paprika zelf en dat ziet er nog leuk uit ook.

zondag 17 april 2011 om 21:09
quote:EssentialBliss schreef op 17 april 2011 @ 20:54:
@Teigera, ik bedoelde de groene paprika Oh! Ehm... goede vraag. Ik heb eigenlijk alleen nog maar rode paprika's gevuld. Nu ik erover nadenk, ik eet eigenlijk alleen maar rode paprika. Dat staat zo leuk naast de meestal groene groente! Geen idee eigenlijk of je groene paprika in de oven kunt doen en vullen. Als ik het google zie ik wel recepten, dus het lijkt me geen probleem.
@Teigera, ik bedoelde de groene paprika Oh! Ehm... goede vraag. Ik heb eigenlijk alleen nog maar rode paprika's gevuld. Nu ik erover nadenk, ik eet eigenlijk alleen maar rode paprika. Dat staat zo leuk naast de meestal groene groente! Geen idee eigenlijk of je groene paprika in de oven kunt doen en vullen. Als ik het google zie ik wel recepten, dus het lijkt me geen probleem.
zondag 17 april 2011 om 21:19
quote:EssentialBliss schreef op 17 april 2011 @ 20:54:
@Teigera, ik bedoelde de groene paprika Persoonlijk vind ik groene niet lekker, ik neem rood, geel of oranje. Maar groen kan wel als je het lekker vindt, in mijn Griekse kookboek staan ook groene gevulde paprika's.
@Teigera, ik bedoelde de groene paprika Persoonlijk vind ik groene niet lekker, ik neem rood, geel of oranje. Maar groen kan wel als je het lekker vindt, in mijn Griekse kookboek staan ook groene gevulde paprika's.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven

woensdag 26 oktober 2011 om 21:40
quote:Teigera schreef op 26 oktober 2011 @ 21:25:
Up voor dit handige topic. Ik heb nog een halve bak mascarpone in mijn koelkast staan (restje van tiramisu eerder deze week). Wat zal ik daarmee eens gaan maken? Liever even geen tiramisu dus, en dat is eigenlijk het enige dat ik kan bedenken.
Hou je van perzik? Ja zit ik aan te denken omdat ik om kom in de blikken perzikken.
perzik met mascarpone
Up voor dit handige topic. Ik heb nog een halve bak mascarpone in mijn koelkast staan (restje van tiramisu eerder deze week). Wat zal ik daarmee eens gaan maken? Liever even geen tiramisu dus, en dat is eigenlijk het enige dat ik kan bedenken.
Hou je van perzik? Ja zit ik aan te denken omdat ik om kom in de blikken perzikken.
perzik met mascarpone
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven

vrijdag 28 oktober 2011 om 01:20
quote:Atelier_madame schreef op 27 oktober 2011 @ 23:06:
Van een hartige taart heb Ik slagroom over, wat kan Ik daar nog mee doen? Los van slagroom mee kloppen :p
Waar hou je van? Je kan er een quiche mee maken, ook mini quiches als borrelhapje voor het weekend, daar heb ik nog wel een recept voor.
Uiteraard zijn er ontelbare toetjes mee te maken. Dat is niet mijn sterkste punt. Ik heb wel een lekker toetje ermee maar is met aardbeien, is niet echt het seizoen. Ja ik heb wel honderden toetjes recepten maar het schiet ook niet op als je weer erbij moet halen.
Dus hoeveel heb je nog over?
Is het weinig dan is het ook lekker een Irish koffie te maken.
Of chocolademelk met rum en slagroom.
Ik heb ook een topic om zelf slagroomtruffels te maken met recept. Kan je ook kijken. Heb je morgen of overmorgen bij de thee of koffie een lekkere truffel. Moet je alleen wat cacao in huis hebben.
Van een hartige taart heb Ik slagroom over, wat kan Ik daar nog mee doen? Los van slagroom mee kloppen :p
Waar hou je van? Je kan er een quiche mee maken, ook mini quiches als borrelhapje voor het weekend, daar heb ik nog wel een recept voor.
Uiteraard zijn er ontelbare toetjes mee te maken. Dat is niet mijn sterkste punt. Ik heb wel een lekker toetje ermee maar is met aardbeien, is niet echt het seizoen. Ja ik heb wel honderden toetjes recepten maar het schiet ook niet op als je weer erbij moet halen.
Dus hoeveel heb je nog over?
Is het weinig dan is het ook lekker een Irish koffie te maken.
Of chocolademelk met rum en slagroom.
Ik heb ook een topic om zelf slagroomtruffels te maken met recept. Kan je ook kijken. Heb je morgen of overmorgen bij de thee of koffie een lekkere truffel. Moet je alleen wat cacao in huis hebben.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
zondag 27 november 2011 om 14:35
Ik heb van mijn moeder een schoongemaakte gerookte makreel mee gekregen en een stokbrood. Maar ik heb geen zin om het weer op brood te doen. Ik wil echt warm eten. Dus ik ben op zoek gegaan in huis en heb wel wat gevonden, maar ik weet niet of het lekker smaakt.... Ik heb jullie ervaring nodig
Ik heb:
* een gerookte makreel
* in de vriezer nog een Chinees groentepakket (AH)
* rijst
*ketjap of een flesje zoete wok saus (AH)
Kan ik hier wat van maken? Ik ben bang dat ik de makreel verziek.
Alvast bedankt!
Ik heb:
* een gerookte makreel
* in de vriezer nog een Chinees groentepakket (AH)
* rijst
*ketjap of een flesje zoete wok saus (AH)
Kan ik hier wat van maken? Ik ben bang dat ik de makreel verziek.
Alvast bedankt!
zondag 27 november 2011 om 16:59
quote:melief schreef op 27 november 2011 @ 14:35:
Ik heb van mijn moeder een schoongemaakte gerookte makreel mee gekregen en een stokbrood. Maar ik heb geen zin om het weer op brood te doen. Ik wil echt warm eten. Dus ik ben op zoek gegaan in huis en heb wel wat gevonden, maar ik weet niet of het lekker smaakt.... Ik heb jullie ervaring nodig
Ik heb:
* een gerookte makreel
* in de vriezer nog een Chinees groentepakket (AH)
* rijst
*ketjap of een flesje zoete wok saus (AH)
Kan ik hier wat van maken? Ik ben bang dat ik de makreel verziek.
Alvast bedankt!
Jouw combinatie trekt mij niet zo erg. Misschien Vitello tonato ermee maken, en dan de makreel vervangen voor de tonijn?
Anders lekker frietjes maken of halen en dan de makreel bakken met een saus erbij, ik ga dat van de week maken;
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=612 ... bakken+vis
Anders er lekkere borrelhapjes mee maken.
Ik heb van mijn moeder een schoongemaakte gerookte makreel mee gekregen en een stokbrood. Maar ik heb geen zin om het weer op brood te doen. Ik wil echt warm eten. Dus ik ben op zoek gegaan in huis en heb wel wat gevonden, maar ik weet niet of het lekker smaakt.... Ik heb jullie ervaring nodig
Ik heb:
* een gerookte makreel
* in de vriezer nog een Chinees groentepakket (AH)
* rijst
*ketjap of een flesje zoete wok saus (AH)
Kan ik hier wat van maken? Ik ben bang dat ik de makreel verziek.
Alvast bedankt!
Jouw combinatie trekt mij niet zo erg. Misschien Vitello tonato ermee maken, en dan de makreel vervangen voor de tonijn?
Anders lekker frietjes maken of halen en dan de makreel bakken met een saus erbij, ik ga dat van de week maken;
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=612 ... bakken+vis
Anders er lekkere borrelhapjes mee maken.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven

zondag 27 november 2011 om 18:33