Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Werk & Studie alle pijlers

scriptie

17-04-2020 17:09 17 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo Allemaal,

Ik ben momenteel bezig met de studie verpleegkunde en ben nu mijn scriptie aan het schrijven.
Ik heb 2 weken geleden mijn plan van aanpak in moeten leveren. Deze bevat inleiding, achtergrond informatie of onderzoek dat al eerder naar het onderwerp gedaan is en de methode van het onderzoek.
Helaas heb ik hier geen voldoende voor gekregen en moest ik het herkansen. Voor de herkansing heb ik een 5,7 gekregen. Ik had zelf hoger verwacht aangezien ik veel heb aangepast en goed gekeken heb naar de feedback die de examinator mij had gegeven.
Nu keek ik naar de feedback van mijn herkansing en bleek dat veel feedback nog steeds hetzelfde was, daarnaast stond bij veel onderdelen 'voor nu voldoende, maar bij het eindverslag moet dit verbeterd zijn'. Ik vind het fijn dat ik een soort derde kans heb gekregen om dit aan te passen alleen zie ik echt niet hoe ik de gekregen feedback op een andere manier nog toe kan passen. voor mijn gevoel had ik de feedback namelijk al toegepast in mijn herkansing. Daarnaast heb ik het gevoel dat de examinator mijn onderzoek dus niet goed vindt, maar dat ze me maar groen licht heeft gegeven, zodat ik niet direct studievertraging zou hebben. Nu voelt het dus alsof ik dadelijk een onderzoek uit ga voeren wat niet goed is en dat ik daarna bij de eindbeoordeling te horen krijg 'het is niet goed genoeg, je krijgt geen voldoende voor je scriptie'. Waardoor ik dus al het werk voor niks zou hebben gedaan.
Misschien denk ik ook wel te veel vooruit en moet ik nog helemaal niet zo ver denken, maar het spookt wel door mijn hoofd.
Overigens heb ik wel een afspraak gemaakt met mijn begeleider om dit te bespreken. Maar aangezien mijn begeleider mij met de herkansing ook heeft geholpen met het toepassen van de feedback, ben ik bang dat hij ook niet veel nieuwe inzichten kan bieden.

Ik merk dat ik nu echt zo in een negatieve spiraal zit. Ik heb geen motivatie meer en zie het allemaal niet meer goed komen. Soms denk ik zelf aan stoppen en met een ander onderwerp fris opnieuw te beginnen. Maar ja weglopen van de situatie en opgeven is natuurlijk niet de oplossing.

Het doel van dit topic is denk ik vooral om even de frustratie te uiten, merk dat ik echt een beetje vastzit in dezelfde gedachtespiraal... en om te kijken of iemand misschien wijsheden heeft om toch de motivatie te behouden en misschien toch tips heeft hoe hiermee(negatieve feedback, ontbreken motivatie) om te gaan??
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou contact opnemen met je begeleider en aangeven wat je hierboven beschrijft. Dat kan en de lucht klaren en je legt een specifieke hulpvraag neer bij je begeleider.
Alle reacties Link kopieren Quote
Saartjepoes2 schreef:
17-04-2020 17:16
Ik zou contact opnemen met je begeleider en aangeven wat je hierboven beschrijft. Dat kan en de lucht klaren en je legt een specifieke hulpvraag neer bij je begeleider.
Dit zou ik ook adviseren. En zeker niet opgeven want als je straks je diploma hebt is het het allemaal waard geweest. Volgens mij vervloekt iedereen de scriptie-tijd en begeleiders maar als je het hebt gehaald ben je dolblij dat je hebt doorgezet.

Kom op! Je kunt het!
Alle reacties Link kopieren Quote
Bedankt voor de reacties!
Ik heb inderdaad al bericht gestuurd naar mijn begeleider. Vooral om ook samen nog eens naar de feedback te kijken en hoe dit eventueel nog te verbeteren is. En ook om mijn zorgen te uiten, want zit er best mee. heb het idee dat alle hoop verdwenen is haha om het even dramatisch te verwoorden.
Vind het ook wel apart dat mijn begeleider positief is, geeft feedback, maar is tevreden. Maar dat ik dan door een examinator wel een laag cijfer krijg. Zal dat ook met mijn begeleider bespreken, want dat is wel vervelend.
kan inderdaad niet wachten tot dit allemaal gewoon klaar is en dat ik het papiertje lekker binnen heb!
Alle reacties Link kopieren Quote
Kun je niet om verheldering vragen aan de examinator?

Bij mij is mijn begeleider de eerste beoordelaar en komt er een tweede beoordelaar bij....
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja klopt, ik denk inderdaad dat ik ook even na ga vragen of dat mogelijk is. Ik denk dat, dat de feedback ook wel wat duidelijker maakt. Aangezien ik dacht dat ik de feedback al goed had toegepast, maar dat dus niet zo blijkt te zijn...
Wij krijgen een aparte onafhankelijke examinator toegewezen de begeleider staat daar dan volledig buiten. Dat maakt het ook lastig als de ene zegt dat het goed is en de ander daar een andere mening over heeft.
Alle reacties Link kopieren Quote
Via welke Hogeschool volg je de studie?
Alle reacties Link kopieren Quote
Via de HAN. Mijn begeleider beoordeeld maar 1 onderdeel van mijn uiteindelijke scriptie, namelijk het proces.
De rest (plan van aanpak, wat dus voor de uitvoer van het onderzoek beoordeeld is en straks de uiteindelijke scriptieverslag, met de resultaten etc.) wordt beoordeeld door 1 losse examinator.
workaholic4 wijzigde dit bericht op 17-04-2020 23:52
Reden: Taal
18.13% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben zelf ook bezig met mijn scriptie en een aantal klasgenoten zijn al bijna klaar met hun onderzoeksfase terwijl ik pas deze week de goedkeuring kreeg om daaraan te beginnen nadat mijn pva telkens niet goed was. Ik was de hoop helemaal verloren toen ik steeds opnieuw te horen kreeg dat het niet goed genoeg was. Toen heb ik mijn begeleidster telefonisch gesproken en zij had nog wel hoop en zei dat het best meeviel met hoe slecht mijn pva was, het was echt detailwerk, maar ze had gewoon echt alles eruit gepikt (toen ik haar sprak verontschuldigde ze zich zelfs over hoe negatief haar feedback klonk). Ik zag alles zo negatief maar mijn begeleider nog helemaal niet en toen kreeg ik zelf ook weer motivatie. Probeer dus te achterhalen of echt alles toe is aan grote verbetering of dat het echt de puntjes op de i zijn. Dit was namelijk zo bij mij en ik heb nu de rust en motivatie weer teruggevonden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Onmymind, fijn om te horen dat het bij jou allemaal goed gekomen is! Het is gek genoeg fijn om te lezen dat het vaker gebeurd en nog goed kan komen haha.
Ik hoop dat, dat bij mij ook het geval is en dat het allemaal meer en negatiever lijkt/klinkt, dan dat het werkelijk is.
Ik hoop dat mijn begeleider en eventueel het contact met de examinator kunnen helpen om het wat te relativeren en te verduidelijken.
Ik ben benieuwd wat ze erover zeggen komende week.
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh dit was bij mij ook het geval (ik studeerde geen Verpleegkunde, maar wel aan de HAN). Leuke vond ik ook dat mijn begeleider, mijn stagebegeleider en mijn tweede lezer, alledrie andere feedback gaven. Dat schoot enorm op. ;)

Mijn begeleider zei dat hij juist streng was omdat hij er veel potentie in zag en wist dat ik beter kon. Als hij alleen maar zou zeggen hoe goed het wel niet was wat ik opschreef, was ik wellicht wat laks geworden en had ik het misschien juist niet gehaald.

Geen zorgen hoor! Als ze geen vertrouwen in je verhaal hadden, hadden ze je geen voldoende gegeven.
Alle reacties Link kopieren Quote
@workaholic4 Ik herken mezelf er echt in. Mijn scriptie liep de eerste 2 maanden echt heel slecht, heb een goed stevig gesprek gehad met m'n begeleider en uitgelegd waarom het niet lukt. Vervolgens heeft hij me terug op de been gezet en werk ik weer gemotiveerd aan m'n scriptie. Die 5,7 is wel balen ja, maar geef niet op!
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh jeetje komt nog aardig vaak voor dus, nu loopt alles wel goed @robertjeeeee?

Ondertussen wordt bij mij het ene probleem gevolgd door het andere...
Heb gesprek met examinator gehad en veel zaken zijn opgehelderd en ik had weer goede hoop!
Maarja toen paar dagen terug gesprek gehad met opdrachtgever om vragenlijst voor het onderzoek goed te keuren. Blijkt dat ze het allemaal niet goed vindt, want ze ziet het nut niet van het onderzoek. (Terwijl ze in maart al goedkeuring voor de doelstelling én de vraagstelling heeft gegeven. En nu is het te laat om het onderzoek om te gooien zoals de opdrachtgever het wilt zien. Ze heeft trouwens inspraak in de beoordeling.
Ze trekt enigzins haar handen ervan af. Zegt nog net niet letterlijk 'ik vind het een slecht onderzoek, kan me niet voorstellen dat de school dit goed vindt, dus praat maar met school, want school zal het wel weten. Maar als t aan mij ligt....'
Dus woensdag gesprek met begeleider met wat ik hier nu mee moet. Want dit geeft me nou niet echt goeie moed of motivatie.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat ik kan Is teksten schrijven. Je begint met opmaak en dan ook de inhoud uiteraard Don’t worry laat maar weten of ik je kan helpen
Alle reacties Link kopieren Quote
@workaholic4 Ja hier gaat het nu wel goed eigenlijk! Heb wss wel uitloop maar dat is niet anders helaas...

En hoe loopt het daar?
Alle reacties Link kopieren Quote
Je moet inderdaad blij zijn dat je nog een soort 3e kans hebt gekregen. Normaal is dat als de herkansing ook onvoldoende is dat je dan een nieuwe scriptie over een ander onderwerp moet schrijven ... .

De feedback van je examinator inderdaad goed met je begeleider bespreken.

Verder is er een scheidslijn tussen feedback geven en voorzeggen. Een begeleider kan niet heel gedetailleerd zeggen wat er exact aan je scriptie moet worden veranderd omdat er dan sprake is van voorzeggen. Niet elke begeleider houdt zich daar overigens aan.

Wellicht dat je je scriptie ook door iemand uit het werkveld kan laten bekijken?
Alle reacties Link kopieren Quote
@robertjeeeee
Goed om te horen! Uitloop is onderdaad niet altijd te voorkomen.

Opzoch gaat het hier nu ook wel redelijk! Goed gesprek met begeleider gehad over de opdrachtgever en hoe daarmee om te gaan. Dus dat is fijn en gaat al beter!
Ben nog niet helemaal 'rustig' aangezien de opdrachtgever nog steeds een groter / ander onderzoek wilt, wat ik helaas niet kan bieden. Begeleider geeft ook aan dat het simpelweg niet mogelijk is om aan haar wensen/visie te voldoen. Ergens voelt het nog niet helemaal lekker met de opdrachtgever en is allemaal dus even afwachten hoe ze reageert aan het eind van het onderzoek.
Verder gaat het wel okay, druk met de analyse van de gegevens etc. Moet flink doorwerken, want ook hier is de tijd erg kort en heb ongeveer 1 week vertraging. Dus hoop dat nog ergens een beetje in te kunnen halen.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven