Uitgerekend 2e helft Juli 2019 (met tabel)

14-11-2018 22:19 596 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal!

Afgelopen zaterdag ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben van mijn tweede kindje!

Het lijkt me erg leuk om met dames die in dezelfde periode - de tweede helft van juli 2019 - uitgerekend zijn te kunnen kletsen.

Hieronder heb ik een tabel gezet die je zelf aan kunt passen door in te loggen:


Tot snel!


NaamLeeftijd V / MKindjeUitgerekendGeslachtAfsprakenBijz.heden
Antje28 / 30tweede20 juli?12-12 eerste echo....
Vera9930/32eerste19 juliMeisje....
Novaatje7939/37vierde29juliJongen/....
MomtoBe226/30tweede15juli??10-12 eerste echo....
Dhana28/28eerste25juli?11-12 eerste echoMA juli
Stacey8632/32derde29juliJongen12/11 echomk 2015
Rein198632/32eerste22juli.........iui
SantaMaria38/32 tweedenog onbekend....18 december echo....
Citroentaartje8831/32eerste21 juli.... 6 maart 20 wekenecho....
Naniene28/30tweede29 julijongen 8 januari termijnecho....
Helaas mocht het niet zo zijn... We denken aan jullie KoetjesenKalfjes, Moosforhappines1988, Noonootje & Lacer :hug:
moderatorviva wijzigde dit bericht op 31-12-2020 10:59
Reden: ww verwijderrd ivm misbruik account
35.77% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Wat naar om te horen citroentaartje, ik hoop dat je verder goed herstelt van de punctie en hoop op een snelle en goede uitslag!

en ook sterkte voor jou Moos!
Alle reacties Link kopieren
Jeetje Moos wat heb jij een weken voor de boeg gehad. Hoop dat de specialisten een beetje lief voor je waren en je binnenkort ook de mijlpaal van 12 weken zorgeloos zwanger zijn mag bereiken.

Wat intens Citroentaartje. Ik heb aan je gedacht vandaag en duim voor loos alarm!
Ik ben net gebeld met de voorlopige uitslag en heb goed nieuws gekregen!

Bedankt voor het meeleven allemaal. Ik ben nog een emotioneel wrak maar heel blij met dit nieuws!
Alle reacties Link kopieren
Oh Citroentaartje wat een geweldig nieuws!!!! Ben zo blij voor jullie! Wat zullen jullie gesloopt zijn door deze rollercoaster aan emoties en scenario’s. Wat fijn dat je het een dag eerder al weet dat het goed zit! Dat het vanaf nu enkel zorgeloos mag zijn. Ik leefde erg met je mee want heb tijdens mijn eerste zwangerschap bij 24 weken nog te horen gekregen dat het vermoedelijk Down betrof. Moesten toen een week wachten. Heb alles bij elkaar gebruld en pas bij geboorte verdween het trauma. Schoonzus heeft vorig jaar met 18 weken zwangerschap afgebroken ivm Down en complicaties. Geweldig dat die testen er zijn maar wat kunnen ze een onzekerheid en verdriet meebrengen.

Doe rustig aan en aai maar eens extra over je zwangere buikje. Knuffel!
Wat een ontzettend fijn bericht citroentaartje! Hopelijk kan je nu van je zwangerschap genieten.

Vandaag te horen gekregen dat ik antistoffen heb voor vijfde ziekte dus dat is ook erg fijn.
Alle reacties Link kopieren
Wat een opluchting citroentaart! Nu bijkomen van alles van de afgelopen dagen en tijd om te genieten.

Nova, lief van je! Ze waren heel lief, en ben idd echt blij dat we nu weer voorruit kunnen. Hoop ook zo intens dat het ons gegund wordt!

Hoe voel jij je?
Alle reacties Link kopieren
Wat een geweldig nieuws citroentaartje nu proberen het een plekje te geven en los te laten.
Ik ben wel blij dat die testen bestaan maar vind vooral down altijd een hele lastige. Bij mij in de familie komt klassiek autisme meerdere malen voor en heb zelf asperger. De kans dat ik een autistisch kindje krijg is heel groot. En nu heb ik bij mijn oudste sowieso geluk want die heeft op zijn vijfde nog geen signalen. Maar mijn jongste is spannend. Hij heeft niet de zwartste vorm maar vertoond wel wat trekjes en de tijd zal leren of hij het wel of niet heeft. Maar wat zou ik graag willen dat daar een bloedtest voor was. Gewoon om die onzekerheid uit te sluiten.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje Stacey dat snap ik! Wat voor trekjes heeft hij? Heb jij last van jouw Asperger?
Novaatje79: wow, wat een verhalen. Bij 24 weken horen dat je kindje misschien down heeft en dan tot de bevalling in de stress zitten, klinkt echt ontzettend zwaar. En ook erg voor je schoonzus, echt een nachtmerrie.
Naniene: Fijn dat je antistoffen hebt.
Stacey86: Ja, kan me voorstellen dat je dat graag zou willen weten. Er zijn natuurlijk tal van aandoeningen die niet ontdekt worden door de prenatale testen.

Ik heb een hele pittige migraineaanval gehad van zo'n 30 uur en kom daar nu een beetje van bij. Vanmorgen wel de hartslag gehoord bij de verloskundige, dat was fijn.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb er weinig last behalve dat het me tot op heden niet gelukkig is passend werk te vinden dus heb ik een Wajong en stort me lekker op mijn kinderen. Het is eerder de omgeving die het lastiger vind dan ik.

Mijn jongste vertoond trekjes die ook gewoon karakter kunnen zijn. Hij kan plots heel boos worden en dat gewoon echt een uur vol houden ook al zat je hem even apart dan gaat hij daar rustig zitten spelen en het moment dat ik hem er weer bij roep begint hij gewoon weer waar hij gebleven was met boos zijn. En hij is enorm gehecht aan een plastic helm van bob de bouwer. Verder heeft hij wat kleine dingetjes maar die kan hij ook van mij afgekeken hebben dat deed de oudste ook en zodra hij op de basisschool zat verdwenen die trekjes als sneeuw voor de zon.
Alle reacties Link kopieren
@moos je houdt ons wel op de hoogte he! Ik voel me goed. Niet misselijk meer. Wel heel moe maar heb ook al twee weken verkoudheid te pakken dus weet niet zo goed of het puur zwangerschap is.

@stacey het klinkt alsof deze situatie voor jou ook voldoende plezier oplevert. Dat is het belangrijkste! Inderdaad wat jij beschrijft kan ook volstrekt normaal zijn bij peuter of kleuter. Lastig lijkt me dat. Je ziet zo gauw trekjes. Merk dat scholen ook heel gauw signalen als passend bij autisme typeren om vervolgens te constateren dat er niet zoveel aan de hand is.

Citroentaartje man 30 uur migraine wat een horror! Wel logisch dat je lichaam even zo reageerde op alles.

Inderdaad was dat toen heftig. Later hoorde ik pas dat mijn vriend de eerste 24 uur na de geboorte dacht dat onze zoon Down had. Ik niet, maar voor hem is dat heel lastig geweest.
Zo geschrokken en het niet durven uit te spreken.
Alle reacties Link kopieren
Wat een opluchting citrorntaartje! Fijn dat je kan testen op ernstige aandoeningen, maar zo'n slechte uitslag terwijl er eigenlijk dus niets aan de hand is brengt wel heel veel stress en verdriet met zich mee, het zal je maar overkomen idd...

@ Stacey, ik ben benieuwd, hoe is het voor je man? Vind hij het ook spannend of jullie kids er ook trekjes van krijgen of heeft hij zoiets van: het komt wel goed?

Hier trouwens een goede NIPT binnen, het andere bloed onderzoek was ook allemaal goed behalve dat ik geen rhesusC heb, dat betekent extra onderzoek in week 27.

Mijn buik begint nu trouwens echt ronder te worden ^^, fijn om te zien, ben benieuwd hoe het verder gaat groeien!

Fijn weekend iedereen!
@stacey: ik kan me dat best een beetje voorstellen ja. Maar ja aan de andere kant hoe ver ga je daar in? Hoewel het wel weer zou kunnen helpen als je het vroeg weet natuurlijk.

@rein: wat houdt dat precies in met rhesus c? Ik ben zelf rhesus d negatief en mijn dochtertje (vorige zwangerschap dus) is rhesus d positief. Ik heb toen met een week of 27 inderdaad bloed laten prikken en kreeg een paar weken later een injectie. Is dat bij c ook zo? Ze hebben niet overal injecties voor geloof ik? Ben benieuwd of dit kindje ook weer positief is.

Bij mij begin je het flink te zien. Ik heb het kindje zelfs al gevoeld gisteren! Zo bijzonder weer. De vorige zwangerschap voelde ik het ook al met 14 weken. Jullie ook al iets gevoeld?
Alle reacties Link kopieren
@citroentaartje wat fijn dat het toch goed is!

@naniene wat fijn dat je het al voelt! Kan niet wachten tot ik wat voel🙈😂.

Fijn weekend allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Oh Naniene wat tof!!!! Ik denk dat ik ook al wat gevoeld heb maar had ook onrustige darmen dus durf het niet met volle honderd procent te stellen. Verheug me er intens op!
Alle reacties Link kopieren
hey Naniene gaaf he ik voel die kleine ook al af en toe. Heel zachtjes maar precies genoeg om het te merken. Bij de vorige had ik het nog eerder toen voelde ik het met 12 weken al nu met 13 weken.
Soms denk ik dat ik iets voel, maar ik weet het niet zeker. :)

Mijn buik is ook echt aan het groeien opeens. Bij 13 weken zag je bijna niets en nu heb ik echt een flinke ronding.
Alle reacties Link kopieren
Heb vannacht weer een bloeding gehad en wordt er zo ontzettend bang van. Mag gelukkig om 9 uur al naar de VK. Maar op dit moment ben ik zo bang en verdrietig.
Alle reacties Link kopieren
Het was gelukkig vals alarm. Een gesprongen adertje naar alle waarschijnlijkheid. En jongens ik heb een primeur wij krijgen een derde jongetje.
Ah fijn Stacey, hopelijk blijft het rustig nu en kan je gewoon genieten.
Aaah wat leuk een jongen en wat weet je het snel! Volgens mij zijn wij op de zelfde datum uitgerekend? Ze wilden het maandag op z'n vroegst doen hier. Dus t wordt volgende week zaterdag, ik ben erg nieuwsgierig! Zijn er mensen die het al weten? Wij zijn als laatste uitgerekend van de groep hier.
Dubbel
Alle reacties Link kopieren
@naniene blijft helaas niet rustig mag vanmiddag al naar de gyn. Kindje blijft ondertussen vrolijk door bewegen in mijn buik. Ik ben 27 juli uitgerekend maar ze haalde hem vandaag met de echo alweer een dag naar voren.
Hoe was t bij de gyn Stacey? En hoe gaat t nu?
Oh ik dacht ook 29 😉
Alle reacties Link kopieren
De gyn heeft alles nagecheckt Hij bleef te politiek correct om me echt gerust te kunnen stellen maar hij constateerde wel dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de bloeding niet uit mijn baarmoeder zelf komt. De Placenta keurig netjes aan de zijkant ligt en goed vast lijkt te zitten. Hij vermoed of een infectie of een hematoom maar die hematoom kan hij niet vinden dus dat noemde hij een diagnose door uitsluiting waar ik niet te veel waarde aan moest hechten. Heb nu wel verhoogd risco op miskraam/vroeggeboorte maar die werd gelijk ook alweer kleiner doordat de plancenta in orde lijkt te zijn. Maar hij vertelde me ook om niet 100% op de echo te vertrouwen want de echo zag niet alles. pfff Maar ben de nacht goed doorgekomen en lijk voor dit moment alleen bloed te verliezen bij het afvegen. Ik ga nu heel langzaam vandaag het ritme weer op proberen te pakken. Maar vind het dood eng.
Alle reacties Link kopieren
Oh Stacey een derde jongetje wat geweldig! Ik heb ook drie jongetjes en vind het geweldig! Ze zijn zo lief voor me en houden heel erg van buiten zijn, maar dat weet jij waarschijnlijk al van de eerste twee. Ook de gedeelde interesses maken het samenspel zo leuk! Ik denk altijd aan Victoria Beckham met haar drie zonen in pak om haar heen.

Wel ontzettend naar dat je last hebt van bloedverlies. Ik weet als geen ander hoe dat is. Bij nummer 2 ook gehad en daar was de oorzaak een blaasontsteking die mijn baarmoedermond gevoelig maakte. Ik heb niet meer durven vrijen sindsdien (tijdens die zwangerschap). Denk vooral aan dat mooie en sterke mannetje in jouw buik en ik hoop van harte dat het gauw bij deze bloeding blijft!

Hier voel ik het kindje nu ook goed. Ben echt aan het genieten.

Ik zou graag zien dat we de tabel aanpassen en enkel die mensen laten staan die posten. Eens?

Morgen ga ik een dagje weg met de 8 meiden die vriendinnen zijn geworden tijdens mijn vorige zwangerschapsgroep op het Viva Forum. We kennen elkaar al ruim 6 jaar en al zoveel meegemaakt samen. De kinderen kennen elkaar ook goed.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven