Zwanger worden met clomid

14-06-2018 17:05 1730 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hey iedereen,

Ik wilde eventjes een topic openen voor dames die zwanger proberen te worden met clomid. Ik weet dat er al heel wat groepen bestaan en soms zijn die dan zeer groot. Het kan wel gezellig zijn met een beknopter groepje. Dus al diegene die mee willen schrijven welkom!

Ik ben in mijn 2de ronde met clomid 50mg. Ik doe enkel folikelmetingen. Geen iui of geen bloedafname om te zien of er een ovulatie is gebeurd. Ik ben gestart in september 2017.
Haha sparky ja dat geloof ik wel! Keer stap je daar overheen maar ik ben wel enorm blij met de vrouwelijke arts
Net follikel meting gehad! Dr groeit helemaal niks! Over een weekje weer een afspraak maar de gyn dacht dat er niks ging groeien! Ben zoo teleurgesteld .. aangekomen voor niks :|
Alle reacties Link kopieren
@chelle hoeveel mg neem
Je in?
50 Mg sparky! Maar heb nu al problemen met de lever er door dus mag niet hoger!
Chelle wat rot
Ik hoop dat ze je nog andere oplossingen kunnen bieden

Hier nog vandaag en morgen clomid en de bijwerking zijn weer gezakt. Daardoor zit ik ook weer veel beter in mijn vel
Vanmorgen een ovulatietest gedaan, maar die was nog negatief
Dit is pas cyclusdag 8 dus wellicht ook nog wat vroeg
Alle reacties Link kopieren
Oh chelle wat rot!
Wat gaan ze dan doen nu?

Ik ben net geweest ik heb er nu 2 zitten voor de eerste keer.
Morgen de pregnylspuit en dan is maandag mijn eisprong. Hopelijk lukt het 3de keer met de clomid 😌.
Alle reacties Link kopieren
Welekom Chelle,
En wat een rotbericht heb je gehad!

Ik was even afwezig. Enorme drukte met werk (eigen bedrijf), en een dipje omdat in mijn kenissenkring opeens twee babies werden geboren (en ik niet van de zwangerschappen afwist, en opeens met de kersverse babyfoto's op facebook werd geconfronteerd). Ik heb mijn ovultaie weer gehad. Ik heb de testen van clear blue (ooit in het buitenland tegen een mooie aanbieding aangelopen en toen ingeslagen). Nu ik met clomid ongeveer weet wanneer mijn ovulatie is starten we een week vooraf al met gemeenschap, en vanaf dan om de dag. Deze keer kwam het mooi uit en hebben we op de dag van de ovulatie ook seks gehad. Gezien de drukte en de stress verwacht ik er deze poging niet al te veel van, maar de 'wachtbankjesperiode' vind ik zelf toch altijd maar ingewikkeld. Ik verwacht mijn menstruatie nu op 20 juli.

Hierna nog drie pogingen voordat een intensiever traject in het ziekenhuis wacht. Fingers crossed.
Alle reacties Link kopieren
@pergamon: ik haat het wachtbankje. Ik vind het verschrikkelijk die periode.. fingers crossed hierzo voor jullie!

Door mijn pregnylspuit weet ik nu ook wanneer mijn ovulatie is.. 23/07 moet ik mijn menstruatie krijgen. ( liever niet natuurlijk)
Alle reacties Link kopieren
We lopen mooi gelijk op steeds, Sparky :)

Ik zou niet zeggen dat is deze periodes verschrikkelijk vind, wel vaak wat verwarrend en onzeker. Ik ga de laatste weken bewust naar ontspanningsyoga i.p.v. power yoga. Bewust bezig met ontspannen, het 'voelen' van je lichaam en ademshalingsoefeningen om zorgen en stress los te laten. Dat bevalt mij erg goed.
Wat ze bij mij verder gaan doen is nog niet
Bekend huisarts moet wat dingen verder na zoeken mogelijk te erge bijwerkingen van de clomid dan andere opties .. hopelijk .. ik weet het allemaal even niet meer voel me zo verschrikkelijk!

Vanmiddag met vriendin op het terras gezeten, zij vertelde me dat ze zwanger was! Ik kon wel door de grondzakken, helemaal toen ze vertelde dat het ongewenst was en ze een abortus liet uitvoeren! (Zij weet niet dat ik bezig ben met zwanger worden) vond het zo verschrikkelijk om te horen
Alle reacties Link kopieren
@Chelle, heb jij clomid via de huisarts en niet via de gyn?! In dat geval zou ik een doorverwijzing vragen naar een fertiliteitskliniek en met een specialist om de tafel.

Overigens ben ik erg open over mijn nog onvervulde kinderwens. Dat voorkomt lastige gesprekken en vragen.
Chelle ik zou ook vragen of we in jou geval advies kan komen baan een gynaecoloog of fertiliteit arts

Mijn vriend is er nog niet aan toe om onze kinderwens te delen.
Een vriendinnen weet ervan. Zij is zelf ook bezig en heeft een tijdje terug een miskraam gehad.
Ik ervaar geen jaloers gevoel naar andermans zwangerschap (aankondiging)
Wel vind ik het soms lastig dat ik het probleem ben dat het bij ons niet lukt
Pergamon en arcticfox ik zit bij de fertiliteits kliniek! Maar zij gaf aan veel van vruchtbaarheid te weten maar niet van maag darm lever! Dus ook moeilijk kon inschatten hoe serieus deze bijwerkingen zijn en of ik clomid evt nog mag blijven gebruiken. Of dat we moeten overstappen. Mijn vriend is er ook niet aan toe om onze kinderwens te delen behalve onze ouders. Wij zijn na 13 maanden relatie al begonnen omdat ik wist dat ik verminderd vruchtbaar ben! En al 29 ben en vriendlief 37 is maar om dat dit al direct naar de buitenwereld te delen ..
Alle reacties Link kopieren
Waarom moet je huisarts dan de bijwerkingen van Clomid opzoeken? Ik heb ook een specialist, en die heeft een direct lijntje met mijn gyn via het “ziekenhuis mail systeem”. Die staan samen gewoon makkelijk en snel met elkaar in contact. Is wel prettig als je een complexe situatie hebt.

Ik schreeuw het niet van de daken, en bijv collega’s weten het ook niet. Maar een eventuele zwangerschap moet je ook delen, dus waarom dit niet? Ik vind het erg prettig dat ik op lastige momenten steun (kan) krijgen van mijn naasten.

Ik ben 34 en mijn vriend 41, dus 29 vind ik nog lekker jong hoor :) Wel een gek idee: wij zijn al langer bezig met zwanger worden dan jullie een relatie hebben ;-)
Op mijn werk heb in het wel net mijn leidinggevende gedeeld.
Ik had de eerste ronde zoveel last van bijwerkingen en kon de echo's ook niet buiten werk plannen.
Dat vind ik wel fijn, dat het daar goed geregeld is

Voor ons is het ons eerste kindje ,bij jullie ook?
Ik ben 26 en vriend 36. Als het binnenkort toch mag lukken (waar ik niet vanuit ga) ben ik sowieso 27 bij de geboorte. Ik had graag jong moeder willen worden
Alle reacties Link kopieren
27 ís nog vrij jong. Ik wou ook jong moeder worden, in elk geval vóór mijn dertigste. Als het deze maand niet lukt ben ik minimaal 35 als er een kindje geboren gaat worden. Die 30 is dus bij lange na niet gelukt. Daar kan je blijven hangen, maar over een paar jaar zal je zien dat 27 echt een prima leeftijd is. En anders; je hebt er niks over te zeggen. Ik ben momenteel al hartstikke blij als het überhaupt gaat lukken.

Bij ons gaat het ook voor een eerste kindje.
Ik ben ook sowieso blij als het ooit mocht lukken. Ongeacht mijn leeftijd

Ik denk dat ik vooral nooit had kunnen bedenken dat we deze weg zouden bewandelen. Wat ik fijn vind is het idee dat wij relatief snel dit traject in zijn gegaan en wij in goede handen zijn
Alle reacties Link kopieren
Voor ons ook eerste kindje.
Ik ben momenteel ook 26 en mijn vriend wordt eind dit jaar 30. Dus wij zijn nog jong maarja daarom wil je het niet minder graag natuurlijk. Het is ook gewoon idd niet fijn da je dan zo hoort da je op uw eigen geen eisprong krijgt/. Ik vraag mij toch af of al die antieconceptie pillen daar niet de boosdoender zijn. Je hoort het zo veel tegenwoordig dat ik echt denk dat het daardoor komt.
Alle reacties Link kopieren
Leeftijd maakt inderdaad niks uit bij hoe graag je het wil. Op een bepaalde manier kan ik wel “jaloers” (heb even geen beter woord) zijn op jullie, omdat je met 26 nog zeker 10 jaar hebt om de wens in vervulling te laten gaan - over een jaar of 3 stopt het wel voor ons. Dat vind ik voor mij een hele pijnlijke gedachte, dat ik de tijd gewoon niet meer heb. Die tijdsdruk voel ik ook zeker.

Ik heb overigens nooit hormonale anti conceptie gebruikt, bij mij kan dat dus geen oorzaal zijn :)
Hier wel ook lang de pil gebruikt. Ruim 7 jaar

Als het goed is komen mijn vruchtbare dagen er aan. Nu cyclusdag 10
Alleen door het warme weer heeft mijn partner moeite met klaarkomen.
Hij kan er niks aan doen, maar ik merk dat het mij wel frustreert
Alle reacties Link kopieren
En een ander moment op de dag? Bijvoorbeeld vroeg in de ochtend, als het nog niet zo warm is?
We doen het dus juist in de ochtend haha

Ik wil er voor hem niet een te groot ding van maken, want dat werkt helemaal averechts. Maar het idee dat we deze ronde niet kunnen benutten benauwd bij ook
Alle reacties Link kopieren
Onder de douche? In een koele ruimte in jullie huis? (wij hebben een heerlijk huis wat dat betreft, mazzeltje) Desnoods de kelder?

Ik herken het (deels) wel hoor, mijn vriend heeft heel erg de behoefte om "in liefde een kind te maken", dus dat hele geplande vond hij in het begin super lastig. Dat voelde voor hem veel minder "uit liefde" en meer als "moeten". Dat vond hij maar niks. We hebben toen serieus gekeken hoe het voor beide partijen kan werken. We maken er sindsdien een bijzondere week van. Een keer uit eten, extra lekkere hapjes in huis, keertje naar de film, dat idee. Ik zou kijken of je de situatie die jullie hebben op een zelfde manier kan aanvliegen. Misschien lukt het in de kelder wel? Dan de kelder 'leuk aankleden', of ijsblokjes er bij pakken tijdens voorspel etc.
Wij zijn nu 2 jaar bij elkaar seks is overigens iets bij ons wat ontzettend gemakkelijk gaat sommige weken elke dag soms 3 keer op een dag soms 4 keer per week! Probeer dit zelf ook bewust in stand te houden dat wij straks niet op het moetje uitkomen.
Alle reacties Link kopieren
Hebben jullie geen advies gehad vanuit de gyn dan? Bij ons werd geadviseerd: om de dag gemeenschap t.b.v. kwaliteit van het sperma. Toen mijn vriend getest werd, moest hij 48 uur vooraf ejaculeren zodat ze met 'de best mogelijk kwaliteit' konden testen. In de week rondom mijn ovulatie gaan wij dus "verplicht" om de dag vrijen. Dat heeft niks te maken met hoe ons verdere seksleven is, maar moet hoe we onze kansen kunnen vergroten. En wij vinden dat beide best even een 'geplan' omdat je heel erg 'op de dag' leeft (cyclusdag 12 wel, dag 13 niet, dag 14 wel, etc).

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven