Nerds hier?

26-02-2024 17:24 303 berichten
Op 15 juni 2011 opende “ Anoniem_640b751944c2d” een topic waar de nerds onder ons vragen kunnen beantwoorden aan wie maar vragen heeft. Uit de reacties concludeer ik dat er best een paar nerds op dit forum zitten. Gewoon uit nieuwsgierigheid: zijn er echte nerds hier? En wat voor nerdigs doe/kan je?
florence13 schreef:
11-03-2024 13:26
je zou kunnen overwegen om een van die computers de server te maken, dan kun je de andere daarop laten inbellen en dan ben je minder afhankelijk van je modem (of je doet dat lekker niet en houdt het zoals het was)
Het modem zorgt voor de verbinding tussen de glasvezel buiten en wifi en ethernet binnen. Daar voegt een server naar mijn idee niets aan toe. Op dit moment werken alle computers via wifi of ethernet, en praten dus met elkaar binnenshuis. Mijn hobby-computers doen dat via een simpel routertje over ethernet, maar ook dat gaat via wifi naar het modem en dan naar internet.

In de toekomst is het wel de bedoeling om de hobby-computer(s) ook vanaf buiten bereikbaar te maken, maar dat ga ik dan via VPN doen vermoedelijk.
Alle reacties Link kopieren Quote
Even een leuke tip:

https://tylervigen.com/spurious-correlations
Alle reacties Link kopieren Quote
GreenLadyFern schreef:
24-04-2024 11:05
Even een leuke tip:

https://tylervigen.com/spurious-correlations
hier heb ik van genoten :)
Daadkracht is mooi, even rustig ademhalen ook

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven