Geld & Recht alle pijlers

Voorrang Huurwoning

10-09-2019 13:37 198 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allen,
Wellicht een ver gezochte vraag maar beter niet succesvol dan niet geprobeerd.

Wegens redenen heb ik mij sinds januari 2018 pas ingeschreven naar woningzoekende in een andere gemeente dan mijn eigen. Onhandig natuurlijk, maar daar kan ik niks aan veranderen.
Nu zijn ze bezig om twee nieuwe straten vol met sociale huurwoningen te bouwen in de gemeente, wat klaar zal zijn in de zomer van 2020. Deze woningen bevind zich pal naast het gebouw waar ik, tweemaal per week, fysiotherapie krijg. Zonder deze therapie kan ik wegens mijn chronische aandoening bijna niet functioneren. Ik doe er nu 40 min(retour) over met vervoer om er te komen. Het is dus de ideale woning voor mij. (Ook uiteraard de kosten en het feit dat de woning aanpasbaar is voor zorg-uitbreiding, en de kleinere woon ruimte zijn goede pluspunten)

Ik had de gemeente gebeld met de vraag of ik ergens kan aangeven hoeveel belang ik aan de woning zou hebben. Met als antwoord dat het hun niks uit maakt, en de persoon met de langste inschrijving de woning krijgt. Uiteraard is dit eerlijk en ben ik het hier in het algemeen ook mee eens.

Nu is mijn vraag, is er een manier waar door ik toch, al is het maar iets, wat meer kans zou maken op een van de woningen?
Alle reacties Link kopieren
Gisselle schreef:
10-09-2019 15:00
Urgentie alleen maar omdat jou dat reistijd scheelt terwijl anderen jarenlang op de wachtlijst staan? vind ik niet eerlijk. Vooral als je die 40 minuten afzet tegen jarenlang wachten.

Is er geen fysio bij jou in de wijk? Bij mij zitten er zoveel verschillende fysiotherapeuten in de wijk, ik ga er ook heen voor mijn gezondheid, 2 keer per week, kan daar op de fiets naar toe, ik kan me niet voorstellen dat er bij jou in de buurt niemand is. Of dat ze dan niet naar jou toe kunnen komen?.

Mocht het reizen vermoeiend voor je zijn, bij mij in de stad is er een busje, dat zieken en ouderen voor een zeer laag bedrag ophaalt en wegbrengt, waarschijnlijk ook in jouw stad.
Het is jammer dat u en anderen in dit forum de reistijd zo "gewoontjes" vinden. Wellicht voor een "normaal" mens voor u is reizen het allerdaagse, echter zijn gewone allerdaagse dingen niet voor ieder zo makkelijk. Uiteraard heb ik in mijn buurt al alle manieren uitgezocht van vervoer. Ik zoek tips voor de woning, niet voor het vervoer. Maar alsnog bedankt voor het mee denken, dat waardeer ik wel.
Pergamon schreef:
10-09-2019 15:09
Urgentie is wat anders dan 'binding hebben met'. In de regio hier kan je, als je binding hebt met een bepaalde kern, meer kans maken op een bepaalde huurwoning. Je moet dan kunnen aantonen (vaak al ver vooraf dat er überhaupt woningen worden gerealiseerd, dus eigenlijk al vanaf je aanmelding) dat je 'binding' hebt. Als je wordt genoteerd als woningzoeker met een binding voor een bepaald gebied, dan krijg je voorrang bij het verdelen van de woningen in dat specifieke gebied.

Bij ons zijn die eisen voor het daadwerkelijk krijgen van zo'n status echter wel pittig (denk aan 3 generaties in een bepaald dorp, daar je werk hebben, sociaal netwerk (aantonen middels lidmaatschappen van verenigingen etc))
Ik ben bang dat dit voor mij niet van toepassing is. Ik woon zelf in een zeer afgelegen plattenlands deel, waarbij de gemeente van de woningen echt een stad is (ze staan wel in de buitenrand van de stad) Ik heb dus helaas geen banden met de gemeente zelf. Bedankt voor de tip!
Caramelfudge schreef:
10-09-2019 15:16
Kansloos verhaal. Echt kansloos. Als je al recht hebt op urgentie (en die gemeenten zijn er niet veel meer), krijg je urgentie voor de gemeente/regio. Niet voor de mooie nieuwbouw woning waar iedereen wel in wil. En terecht.
Ik wil de woning niet eens omdat het mooi is of een nieuwbouw. Wat een onzin. Al was het een vervallen achterstands woning dat uit elkaar viel. Als het mij daar mee zoveel scheelt in mijn leven dan is dat waar ik voor wil wonen.
granny71 schreef:
10-09-2019 15:25
Ik mag toch hopen van niet zeg!
To heeft 2 keer in de week die reistijd.
Er zijn genoeg mensen die iedere dag veel meer reistijd kwijt zijn om op hun werk/school te komen.
U staat niet vaak in de schoenen van ander merk ik? Ik kan niet eens reizen naar werk of een studie, de reis naar mijn fysio kost mij al 70% van mijn energie. Wat bent u kortzichtig.
viva-amber schreef:
10-09-2019 15:56
Ik denk niet dat er maar 1 manier is om je fysiotherapie te organiseren.
Helaas wel! Zoals hier boven geschreven is fysiotherapie in het water in mijn omgeving zeer zeldzaam. Als er ergens anders een plek was was ik daar echt al wel naar toe gegaan, geloof me ;)
mammezel schreef:
10-09-2019 16:16
In België werkt dat als volgt:
ga naar een politieker (niet de eerste minister natuurlijk, liefst een lokale politieker van de gemeente waar je wil gaan wonen).
Doe daar je uitleg en dikwijls wordt er voor je gezorgd. (*)

Ik zeg niet dat dat in Nederland ook zo werkt, maar Belgen zijn kampioen in 'achterpoortjes'.

Succes!

(*) Zeker als het dan korte tijd nadien verkiezingen zijn.
Haha, ik zou niet blij zijn met de achterpoortjes maar bij deze zal ik er zeker eens naar kijken of er in Nederland iets is wat er op lijkt. Bedankt!
AnnaElsa schreef:
10-09-2019 16:37
Vraag een adviesgesprek aan bij de corporatie waar je staat ingeschreven. Er is vaak iemand binnen de organisatie die gespecialiseerd is in urgentieaanvragen. Diegene zal alle factoren meenemen en dan een gemotiveerd oordeel uitbrengen over of jouw uiteindelijke urgentieaanvraag kans van slagen heeft. Als diegene je kansen mager inschat kun je er eigenlijk wel van uitgaan dat je aanvraag wordt afgewezen.
De woningmarkt is krap, op alle fronten, en de woningen die jij beschrijft daar staat iedereen om te springen. Vaak worden er, naast inschrijftijd (die bij jou zo goed als niet aanwezig is), aanvullende eisen gesteld zoals bijvoorbeeld binding met de gemeente maar je kan ook denken aan samenstelling van je huishouden (bijv. minimaal 3 personen in een eengezinswoning). Als gevolg van die krapte krijg je ook niet ‘zomaar’ urgentie toegekend. Ik snap dat dit je leven makkelijker zou maken maar zou toch ook kijken of er andere manieren zijn om je doel te bereiken.
Aller eerst wat fijn van u dat u gereageerd heeft op een neutrale manier. Urgentie is inderdaad voor mij niet te doen, en zowel de gemeente als woningbouw gaf mij na bellen weinig kans. Ik zal de paar tips van de forum nog even na kijken,maar als het op houd, houd het op. Ik weet dat sociale huur woningen al krap zijn, helemaal in een omgeving als de mijne. Ik vind zelf ook dat gezinnen met kinderen eerder een dak boven hun hoofd moeten hebben dan een alleenstaande zoals ik. Als het niet anders kan zal ik gewoon afwachten tot er ooit een soort gelijke woning komt. :) Ik waardeer u input in mijn verhaal.
Nouschi schreef:
10-09-2019 16:43
Zou lekker worden zeg.
Ja, hoe durf ik te vragen he. Voor dat u het weet pikken we alles in. poe poe.
xstuckinreverse schreef:
10-09-2019 16:54
Zoals vele reacties onder dit topic aangeven, is de kans dat je een voorrang krijgt echt nihil. Je kan altijd proberen urgentie aan te vragen, maar stop hier niet je vertrouwen in want die krijg je simpelweg met het huidige systeem en de huidige regels niet (niet om jouw reden in ieder geval). Ik bedoel je je niet voor de kop te stoten, maar ik stond zo goed als op straat als 18 jarige middelbare scholier en ik kreeg geen urgentie. Dakloos zijn is al geen reden tot urgentie, dus een kortere reistijd is dat al zeker niet (ondanks jouw complicaties).

Is het geen mogelijkheid, zoals velen ook al aangaven, om een fysio in de buurt te zoeken? Of om eventueel je oog op een ander huis te laten vallen die dichtbij zit? Ik snap dat dit huis een uitkomst voor je zou zijn, alleen is het met de huidige woningnood niet haalbaar als je pas kort ingeschreven staat en je reden tot verhuizen “een kortere reistijd” is. Helaas...
Ik snap het doel van de urgentie aan vraag, en zou het ook niet durven. Anders had ik mijn vraag hier niet op gezet en gewoon meteen de urgentie aanvraag gedaan. De woning zou fijn zijn, maar het is niet noodzakelijk. U heeft helemaal gelijk en u stoot mij niet tegen het hoofd, ik was al wel realistisch in het feit dat het niet zal lukken. Vandaar mijn eerste zin: liever niet succesvol dan niet geprobeerd..
aloha66 schreef:
10-09-2019 18:56
Medische indicatie aanvragen. Ze zeggen dat dat geen urgentie/voorrang meer geeft maar dat doet het dus wel.
Je moet dan wel naar een arts die echt goed naar je kijkt. Als er dus niet echt iets is met je heeft dat geen zin. Heeft het medisch gezien voor jou voordelen kan dat wel schelen.
Ik wist niet dat er een medische indicatie voor bestond. Ik zal er naar kijken. Bedankt!
Celaena_Aelin schreef:
10-09-2019 18:51
Dit.

Vertel eens TO, waarom heb jij meer recht op deze woning dan een gescheiden vader met 10 jaar wachttijd, die met deze woning dichter bij zn kinderen woont? Of dan dat stel met 12 jaar wachttijd, dat graag wil gaan samenwonen?
Zucht.. Waar in mijn tekst geef ik dit aan? Er staat zelfs dat ik het er mee eens ben dat mensen met een langere inschrijving ook echt wel meer recht hebben dan ik. Leest u de tekst wel? Staat er ergens dat ik meteen volledig in wil trekken? Ik vraag om tips, bijv. van zorg instanties waar ik niet vanaf weet, en gelukkig ook als tips krijg van mensen. Het spijt me dan mijn reistijd te weinig of te gewoon is als mensen als u. Ik zal voortaan niet meer zo egoïstisch zijn!
Alle reacties Link kopieren
Krulliebollie73 schreef:
10-09-2019 13:54
Probeer eens een lokale hulpverleningsorganisatie ( sociaal wijkteam of maatschappelijk werk) te vragen of zij kunnen ondersteunen.. wellicht brengt dat je nog iets.
Bedankt voor het meedenken. Ik ben nog niet diep bezig geweest met zulke instanties dus ik ga er zeker naar kijken.
TsumTsum schreef:
10-09-2019 14:04
Ik snap je helemaal hoor maar zolang jij geen medische indicatie hebt waarin staat dat jij voorrang moet krijgen, krijg je dat niet.

Er zijn mensen die al ruim 10+ jaar ingeschreven staan en wachten op een geschikte betaalbare woning om wat voor reden dan ook. En dan kom jij aan met nog geen jaar... Dat is toch niet eerlijk?
Is ook niet eerlijk. Ik zeg ook niet dat ik vind dat iedereen zomaar voorrang heeft op een ander. Ik geef gewoon niet meteen op zonder eerst alle wegen te bekijken.
Illinois schreef:
10-09-2019 14:06
Urgentie aanvragen. En als je daar geen recht op heb dan heb je pech, net als de andere 100en mensen die op een woning reageren.
Urgentie had ik al naar gekeken nadat ik de gemeente had gebeld. Is niet van mij van toepassing. Zou het ook niet durven, ik heb nu een dak boven mijn hoofd, daklozen en gezinnen met kinderen wellicht niet.
marjolein853 schreef:
10-09-2019 14:11
Waarom komt je peut niet aan huis? Doet de mijne wel.
Geen verkeerde vraag. Ik heb echter fysio therapie in het water, ik kan geen "zaal/gewone" therapie met mijn lichaam. Helaas is dat de enige plek in een straal van 150 km van mijn woongebied.
TsumTsum schreef:
10-09-2019 14:13
En hoe reis je eigenlijk? Heb je speciaal taxi vervoer vanuit de WMO of doe je alles met de auto/fiets/scootmobiel/rolstoel/bus? Je kunt namelijk als je ziek bent, beperking hebt of i.v.m. ouderdom een indicatie krijgen voor taxi vervoer. Moet je even bij je gemeente navragen. 20 minuten heen en 20 minuten terug stelt toch niet veel voor? Dat is een normale reistijd en niet echt ver te noemen.
WMO of gemeente is van mij niet van toepassing omdat het gebouw zich niet in de grensstreek van vergoeding bevind. Het vervoer is verder ook geen probleem. 20 minuten is met mijn lichaam helaas erg onprettig, om het nog zacht uit te drukken.
Moosey schreef:
10-09-2019 14:16
Dus je zou voorrang moeten krijgen omdat het je wekelijks 1 uur en 20 minuten reizen zou schelen? Dat lijkt me een mager punt om urgentie mee aan te vragen.. En het is niet zo dat de woning waarin je nu woont onder dezelfde woningcorporatie valt als de beoogde woning? Zo wel, kun je wellicht nog aangeven dat er dan dus wel een woning ook weer vrijkomt. Is het zeker dat je uiteindelijk toch uit je huidige huis zou moeten omdat er zorg-aanpassingen gedaan moeten worden die in je huidige huis niet kunnen en in het nieuwe huis wel? Dat zou voor de corporatie (áls het één en dezelfde is) wellicht ook een argument kunnen zijn.
Als het 2 verschillende corporaties zijn geef ik je heel weinig kans.
Op het moment woon ik bij mijn zus in, en sta daar ook in geschreven. De woning zal dus niet vrij komen, aangezien mijn zus er blijft wonen. Het is wel van dezelfde woningcorporatie.
Urgentie aanvraag is ook niet voor mij van toepassing.
Alle reacties Link kopieren
Vervoer van 20 minuten erg onprettig.
Zal best en dat is heel naar, maar echt, urgentie om ‘onprettig’ hoe kom je er eigenlijk op.

(Waarom spreek je iedereen aan met u trouwens?)
.
Alle reacties Link kopieren
S-Meds schreef:
10-09-2019 14:34
degene met de meeste punten heeft de meeste kans. Al zou het huis op jou gemaakt zijn dan nog heb je geen recht op voorrang
Dat.. snap ik ook.. Is ook niet mijn vraag..
Ivy_Signe schreef:
10-09-2019 14:43
Hier heb ik verder geen ervaring mee maar ik snap je probleem.

Echter, wat als jouw fysio op zijn beurt verhuist. Dan zit je weer met reistijd.

Ik woonde zelf in de buurt van een ziekenhuis waar ik een periode een specialist bezocht. Heerlijk dichtbij. Tot er werd gefuseerd en de specialisatie van mijn arts naar de andere kant van de woonplaats werd verplaatst.
Als mijn fysio om wat voor reden dan ook er mee op houd, of verhuist, moet ik zelf ook verhuizen. u verhaal is helaas niet zo logisch. Ik ben afhankelijk van watertherapie. Als ik op deze manier ga denken kan ik net zo goed nergens gaan wonen. "Omdat ooit..."
-jolijn- schreef:
10-09-2019 14:47
Ik denk dat het probleem er vooral in zit dat je jezelf hebt wijsgemaakt dat je ondanks je korte inschrijfduur tóch recht zou moeten hebben op deze woning.
Daarmee plaats je jouw problematiek boven de problematiek van mensen die misschien al 10 jaar op een passende woning wachten. En dat voor 2x per week een reistijd die eigenlijk niet noemenswaardig is.
Ten eerste heb ik mijzelf helemaal niks wijs gemaakt. Ik weet heel reëel dat ik weinig kans op de woning. Wil nog niet zeggen dat ik het niet verder mag uitpluizen. Ook heb ik nergens gezegd dat ik meer recht heb dan een ander. Wat u niet noemenswaardig is kan voor een ander wel een groot obstakel zijn. U maakt er een groter probleem van dan de simpele, nuchtere vraag van mij.
Anoniem262821034 schreef:
10-09-2019 14:47
Wat betreft reiskosten, heb je al eens bij je zorgverzekering gevraagd of je in aanmerking komt voor vergoeding? (gewoon obv eigen vervoer of OV).
Reiskosten zijn voor mij niet het probleem,maar ik waardeer het dat u met mij mee denkt!
Illinois schreef:
10-09-2019 14:51
Dat is inderdaad ook een goede. Daar zijn ook regels aan verbonden.

Dan heb je de huizen ook niet voor het uitkiezen, en heb je maar een aantal maanden om te reageren. En dan moet dat huis er maar net tussen staan. Maar dat zou ik ook even uitzoeken.

Ik denk dat je gewoon pech hebt TO. Ik woon in een grote stad waar gemiddeld 600 mensen reageren op 1 huis. Waar vast en zeker ook mensen met minder leuke omstandigheden tussen zitten.
Hier heeft u beide een goed punt. Zelfs met een urgentie kan je niet alles oplossen. Ik ben bang dat de pech er inderdaad in zit. De paar tips wat ik heb gekregen zal ik me nog in verdiepen, maar ook ik weet natuurlijk wanneer de put leeg is ;)
Alle reacties Link kopieren
Anoniem262821034 schreef:
10-09-2019 19:39
Vervoer van 20 minuten erg onprettig.
Zal best en dat is heel naar, maar echt, urgentie om ‘onprettig’ hoe kom je er eigenlijk op.

(Waarom spreek je iedereen aan met u trouwens?)
Dat u snap ik ook niet. Misschien denkt TO hier beleefd mee te zijn, maar het komt nogal formeel over op een informeel forum ;)
Voor iedereen een groene tuin
Alle reacties Link kopieren
Anoniem262821034 schreef:
10-09-2019 19:39
Vervoer van 20 minuten erg onprettig.
Zal best en dat is heel naar, maar echt, urgentie om ‘onprettig’ hoe kom je er eigenlijk op.

(Waarom spreek je iedereen aan met u trouwens?)
Vorm van respect. Al ben ik het niet met ieder eens dan vind ik het nog fijn dat ze de moeite hebben genomen om te reageren.
Uit u woorden merk ik dat u zich niet in mij kunt inbeelden. Dat geeft niet, moet ook niet, verwacht ik ook niet, maar dan helpt meer uitleg van mij ook niet.
Alle reacties Link kopieren
GroenTuintje schreef:
10-09-2019 19:45
Dat u snap ik ook niet. Misschien denkt TO hier beleefd mee te zijn, maar het komt nogal formeel over op een informeel forum ;)
Niet mijn intentie geweest. Op andere fora zeuren ze juist als je te formeel bent haha.. Bij deze bedoel ik er oprecht geen kwaad mee.
Alle reacties Link kopieren
Je noemt mij kortzichtig. Ik noem mezelf realistisch.
Ik woon 7 hoog met een spier en zenuwaandoening.
Ik kom hooguit 2 keer per week buiten om noodzakelijke boodschappen te doen of om medicatie te halen. Want vaker trek ik echt niet.
Weet je wat de woningbouw zegt:
"Zo lang u zich nog kan redden in huis met hulp komt u niet in aanmerking voor een benedenwoning"
"Bel maar terug als u rolstoelgebonden bent"

Kortzichtig van me hè.

Aanvulling, ik sta al 8 jaar ingeschreven.
Alle reacties Link kopieren
granny71 schreef:
10-09-2019 19:55
Je noemt mij kortzichtig. Ik noem mezelf realistisch.
Ik woon 7 hoog met een spier en zenuwaandoening.
Ik kom hooguit 2 keer per week buiten om noodzakelijke boodschappen te doen of om medicatie te halen. Want vaker trek ik echt niet.
Weet je wat de woningbouw zegt:
"Zo lang u zich nog kan redden in huis met hulp komt u niet in aanmerking voor een benedenwoning"
"Bel maar terug als u rolstoelgebonden bent"

Kortzichtig van me hè.
Ja, want u vergeleek mijn reistijd met dat van een gezonde doodnormale student. Appels en peren. Dan had u, u opmerking anders moeten formuleren. Ik val u ook niet aan met u aandoening. Ik vind het vreselijk dat u ermee moet leven en wens u enorm veel sterkte en energie. Ik wou dat men het u beter gunde. Echter, wat u gemeente tegen u zegt, is niet meteen mijn vorm van realistisch. Zoals ik al meerdere keren aangeef: Ik vecht wel totdat de pap daadwerkelijk op is. En als het op is, ben ik ook realistisch en leg ik me er bij neer. Gemeentes, zorg-instanties, zorgverzekeringen en de woningbouw hebben het regelmatig wel eens verkeerd. Ik weet er alles van. Hoe ik wel niet maanden heb moeten vechten en wachten totdat een zorgverzekering in zag dat ze wel een fout hadden gemaakt. Ze kunnen wel iets roepen; of ik het daar mee eens ben is een ander verhaal.
Alle reacties Link kopieren
GroenTuintje schreef:
10-09-2019 19:45
Dat u snap ik ook niet. Misschien denkt TO hier beleefd mee te zijn, maar het komt nogal formeel over op een informeel forum ;)

Ik vind het vooral zwaar irritant lezen. En van een Belg kan ik het dan nog hebben, maar een Nederlander.. :P
.
Alle reacties Link kopieren
Als je dan toch blijft u-en, plak er dan af en toe een W achter.

Jij hebt het over twintig minuten onprettig. Denk je dat de gemiddelde forens het prettig vindt in het OV? Dan kan je reistijd tegen fysiek ongemak wel een beetje wegstrepen hoor.
Dat ik me dan jouw situatie niet kan inbeelden, volgens mij verplaats jij je net zo goed niet in een ander.
.
Alle reacties Link kopieren
Hibiscusss schreef:
10-09-2019 20:02
Ik vecht wel totdat de pap daadwerkelijk op is. En als het op is, ben ik ook realistisch en leg ik me er bij neer.
En dan win je.
En dan verhuist de fysio omdat de huur van een zwembad in een andere plaats veel goedkoper is en de ziektekostenverzekering dwingt ze te verhuizen.
Ga je dan weer vechten/verhuizen?
granny71 schreef:
10-09-2019 20:11
En dan win je.
En dan verhuist de fysio omdat de huur van een zwembad in een andere plaats veel goedkoper is en de ziektekostenverzekering dwingt ze te verhuizen.
Ga je dan weer vechten/verhuizen?
Waarschijnlijk gaat het deels ook om de mooie nieuw gebouwde flats ipv een of andere uitgeleefde woning.
Alle reacties Link kopieren
Anoniem262821034 schreef:
10-09-2019 20:03
Ik vind het vooral zwaar irritant lezen. En van een Belg kan ik het dan nog hebben, maar een Nederlander.. :P
Geen zorgen, na dit topic zal ik op Viva niet verder reageren dus uw hoofdpijn is maar van korte duur ;) Nog even volhouden!
Anoniem262821034 schreef:
10-09-2019 20:08
Als je dan toch blijft u-en, plak er dan af en toe een W achter.

Jij hebt het over twintig minuten onprettig. Denk je dat de gemiddelde forens het prettig vindt in het OV? Dan kan je reistijd tegen fysiek ongemak wel een beetje wegstrepen hoor.
Dat ik me dan jouw situatie niet kan inbeelden, volgens mij verplaats jij je net zo goed niet in een ander.
Nah, vind alleen de U wel gezellig zo.

Ik snap niet zo goed wat u nog van mij verwacht. Ik heb aangegeven dat, zolang u zich niet in mijn verhaal begrijpt, mijn uitleg aan u ook niet helpt. Het lost niks op. U komt steeds terug op het woord "onprettig" terwijl ik heb aangegeven dat het nog op zijn zachts uitgedrukt is. Als ik mijzelf moet vergelijken met ieder dat niet mijn aandoening heeft, en ook zo moet leven, dan overleef ik niet. Als iemand met een chronische ziekte doe ik er alles aan om mee te gaan in de gewone samenleving, maar dat moet wel via een omweg.
granny71 schreef:
10-09-2019 20:11
En dan win je.
En dan verhuist de fysio omdat de huur van een zwembad in een andere plaats veel goedkoper is en de ziektekostenverzekering dwingt ze te verhuizen.
Ga je dan weer vechten/verhuizen?
Correct. Zonder deze vorm van therapie kan ik niet leven. Ik kan dus weinig anders dan dat.
Alle reacties Link kopieren
Nitflex schreef:
10-09-2019 20:19
Waarschijnlijk gaat het deels ook om de mooie nieuw gebouwde flats ipv een of andere uitgeleefde woning.
Ik zie dat u de andere berichten niet leest. Dat hoeft ook niet, maar bij deze,voor u, heb ik al op een bericht als deze gereageerd met als antwoord:

" Ik wil de woning niet eens omdat het mooi is of een nieuwbouw. Wat een onzin. Al was het een vervallen achterstands woning dat uit elkaar viel. Als het mij daar mee zoveel scheelt in mijn leven dan is dat waar ik voor wil wonen. "

Als er in de toekomst een ouder, al is het een flatgebouw, in dezelfde buurt vrij zou komen met een redelijke huur prijs zou ik daar net zo goed mijn best voor doen.
Alle reacties Link kopieren
Hibiscusss schreef:
10-09-2019 20:20

Correct. Zonder deze vorm van therapie kan ik niet leven. Ik kan dus weinig anders dan dat.
In je openingspost zeg je dat je bijna niet kunt functioneren zonder therapie en nu kan je ineens niet zonder leven?
Zit je het nu aan te dikken om je punt te maken?
Ik snap op zekere hoogte je punt. Maar uit je reacties kan ik merken dat je je aangevallen voelt, TO. Wat ik snap, want wij geven onze mening over jouw situatie en die ligt je blijkbaar niet erg goed. Maar die meningen hebben wel een kern van waarheid. Ook al zou het je wel gaan om het feit dat die woning mooi/nieuw is, maakt dat geen verschil. Met de huidige woningmarkt mag je al blij zijn als je een betaalbaar dak boven je hoofd hebt. Tegenwoordig is het een “luxe” om te verhuizen, tenzij je een goed inkomen of voldoende kapitaal hebt en zelfs dan wordt het lastig. Te hoge huurprijzen, te weinig woningen, te strenge regels etc etc.

Men verhuist tegenwoordig niet zo snel omdat de woning te klein is of te ver verwijderd van werk/school of welke “kleine” reden dan ook. Er zijn zat studenten die niet op kamers kunnen door de kamernood en de hoge huurprijzen en die elke dag soms wel 2/3 uur in het OV moeten zitten. Er zijn zat mensen of zelfs gezinnen die in een te kleine of te achterstallige woning wonen of in een woning in een onveilige of asociale buurt etc. Zij willen dolgraag verhuizen maar het gaat ze op de huidige woningmarkt niet lukken, dus ze maken er maar het beste van. Het is met de huidige woningmarkt niet meer realistisch dat men zomaar even kan verhuizen en dat is iets waar iedereen in Nederland zich bij neer moet leggen helaas.

Hoe hard het ook klinkt en nogmaals ik wil je niet voor de kop stoten, maar je hebt weinig opties in deze situatie. Instanties gaan je echt niet bijstaan en de gemeente, woningbouwvereniging etc etc kunnen ook niets voor je betekenen ben ik bang. Zij zien dit als luxe probleem en die gevallen slaan ze simpelweg over. Je komt standvastig en (nogal lullig gezegd) koppig over en ik denk dat je dit echt aan de kant moet zetten en moet accepteren dat het helaas niet zo maar kan allemaal en dat dit gewoon de situatie is zoals hij is.
Alle reacties Link kopieren
granny71 schreef:
10-09-2019 20:33
In je openingspost zeg je dat je bijna niet kunt functioneren zonder therapie en nu kan je ineens niet zonder leven?
Zit je het nu aan te dikken om je punt te maken?
Ik had "bijna niet functioneren" misschien met andere termen beter kunnen omschrijven. Ik weet natuurlijk niet wat een ander persoon daar onder verstaat. Voor mij is het "bijna niet" nog kunnen zitten, me hoofd kunnen draaien en me armen gebruiken om bijv. een glas van de tafel ernaast pakken. Niet zelf naar de wc kunnen, een broodje kunnen maken, op kunnen staan etc. is voor mij hetzelfde als niet kunnen leven. Als dit voor u of een ander een belediging is op welke manier dan ook, dan is dat niet mijn bedoeling. Van aandikken is geen sprake, ik had ook geen punt, u vroeg mij een vraag en daar gaf ik een antwoord op. Als u denkt dat ik medelijden vraag of verwacht op welke manier dan ook, dan heeft u dat mis. Ik probeer aan u en de rest uit te leggen hoe de situatie vanuit mijn kant eruit ziet.
Hibiscusss schreef:
10-09-2019 20:23
Ik zie dat u de andere berichten niet leest. Dat hoeft ook niet, maar bij deze,voor u, heb ik al op een bericht als deze gereageerd met als antwoord:

" Ik wil de woning niet eens omdat het mooi is of een nieuwbouw. Wat een onzin. Al was het een vervallen achterstands woning dat uit elkaar viel. Als het mij daar mee zoveel scheelt in mijn leven dan is dat waar ik voor wil wonen. "

Als er in de toekomst een ouder, al is het een flatgebouw, in dezelfde buurt vrij zou komen met een redelijke huur prijs zou ik daar net zo goed mijn best voor doen.
Daar had ik overheen gelezen. Excuses.
Alle reacties Link kopieren
xstuckinreverse schreef:
10-09-2019 20:45
Ik snap op zekere hoogte je punt. Maar uit je reacties kan ik merken dat je je aangevallen voelt, TO. Wat ik snap, want wij geven onze mening over jouw situatie en die ligt je blijkbaar niet erg goed. Maar die meningen hebben wel een kern van waarheid. Ook al zou het je wel gaan om het feit dat die woning mooi/nieuw is, maakt dat geen verschil. Met de huidige woningmarkt mag je al blij zijn als je een betaalbaar dak boven je hoofd hebt. Tegenwoordig is het een “luxe” om te verhuizen, tenzij je een goed inkomen of voldoende kapitaal hebt en zelfs dan wordt het lastig. Te hoge huurprijzen, te weinig woningen, te strenge regels etc etc.

Men verhuist tegenwoordig niet zo snel omdat de woning te klein is of te ver verwijderd van werk/school of welke “kleine” reden dan ook. Er zijn zat studenten die niet op kamers kunnen door de kamernood en de hoge huurprijzen en die elke dag soms wel 2/3 uur in het OV moeten zitten. Er zijn zat mensen of zelfs gezinnen die in een te kleine of te achterstallige woning wonen of in een woning in een onveilige of asociale buurt etc. Zij willen dolgraag verhuizen maar het gaat ze op de huidige woningmarkt niet lukken, dus ze maken er maar het beste van. Het is met de huidige woningmarkt niet meer realistisch dat men zomaar even kan verhuizen en dat is iets waar iedereen in Nederland zich bij neer moet leggen helaas.

Hoe hard het ook klinkt en nogmaals ik wil je niet voor de kop stoten, maar je hebt weinig opties in deze situatie. Instanties gaan je echt niet bijstaan en de gemeente, woningbouwvereniging etc etc kunnen ook niets voor je betekenen ben ik bang. Zij zien dit als luxe probleem en die gevallen slaan ze simpelweg over. Je komt standvastig en (nogal lullig gezegd) koppig over en ik denk dat je dit echt aan de kant moet zetten en moet accepteren dat het helaas niet zo maar kan allemaal en dat dit gewoon de situatie is zoals hij is.
Ik merk dat je me posts dan toch echt niet goed leest. Ik zal het ook aan de kant zetten, nadat ik de paar tips nog even nagekeken heb. Ik heb de meeste ook bedankt en ik vind de meedenkers oprecht heel fijn, ook als ze zeggen dat het niet gaat lukken. Nogmaals: Ik weet dat er een grote tekort is, en dat er studenten zijn die elke dag van groningen naar limburg moeten om te studeren. Of dat er gezinnen zijn met zieke kinderen. En dat maakt me inderdaad aangevallen: want waarom zou ik daar door niet het recht hebben om te mogen vragen naar tips; of om het voor mezelf uit te zoeken? U heeft helemaal gelijk als u daar in de toon in mijn berichten voelt. Vooral als mensen hun mening gebruiken om me te vertellen of ik wel of niet een bepaalde reistijd te lang mag vinden. Ik heb liever dat iemand, zoals u, mij verteld dat er geen hoop is, dan dat iemand alleen bericht omdat ik het lef heb om überhaupt iets te vragen. En dat waren er behoorlijk veel.
U bericht is niet hard, ik waardeer het net zoals alle anderen.
Alle reacties Link kopieren
Hibiscusss schreef:
10-09-2019 20:48
Niet zelf naar de wc kunnen, een broodje kunnen maken, op kunnen staan etc. is voor mij hetzelfde als niet kunnen leven.
Ik ga maar even op mijn handen door en denk ik.
Alle reacties Link kopieren
Anoniem262821034 schreef:
10-09-2019 19:04
Urgentie is geen kwestie van wachten tot er iets naar je smaak voorbij komt, dus dit is gewoon onzin.
Nee geen onzin. Het is om razend te worden. Eh, mwah vind 'm te klein, te lelijk, niet goed genoeg, zijn echt veel gehoorde opmerkingen als je een huis gaat bekijken.
Ervaring hier. Ik heb nu een krot, met ouders hulp aan het opknappen, omdat ik gewoon echt de trap niet op of af kon en ik moest er een aantal op in mijn vorige huis.
Al sta je als echt 1e op de wachtlijst er zijn minstens 15 mensen voor je. Op een nieuwe woning waren er 395 voor me. En ja ik was echt eerste.
Daarom kreeg ik van de gemeente ook geen voorrang. Hoeft niet mevrouw, u staat al 1. Helaas zijn er altijd mensen die vóór mogen.
Alle reacties Link kopieren
Hibiscusss schreef:
10-09-2019 19:19



Helaas wel! Zoals hier boven geschreven is fysiotherapie in het water in mijn omgeving zeer zeldzaam. Als er ergens anders een plek was was ik daar echt al wel naar toe gegaan, geloof me ;)

Urgentie is inderdaad voor mij niet te doen, en zowel de gemeente als woningbouw gaf mij na bellen weinig kans.


Ik wist niet dat er een medische indicatie voor bestond. Ik zal er naar kijken. Bedankt!

Als er aangegeven wordt dat je voor urgentie weinig kans is dan is er ook niet zo veel mis met je. En waarom persé fysio in het water? Als daar een goede medische noodzaak voor is krijg je toch ook vervoer.
Ik snap wel dat je zo gefrustreerd bent. Je hebt het zelf slecht geregeld en hoopt nu op een makkelijke manier aan een woning te komen.
Er zijn massa’s mensen die meer recht hebben op die woning dan jij. Jij vindt jezelf de allerzieligste persoon op aarde en noemt anderen kortzichtig. Dat jij jezelf in de groep allerzieligsten plaatst zegt juist dat jij geen idee hebt van hoe anderen leven.
Ik mag hopen dat je de woning niet krijgt, want ik ken mensen die het echt nodig hebben zo’n woning. Bij jou is het geen noodzaak.
Alle reacties Link kopieren
Hibiscusss schreef:
10-09-2019 20:20


Correct. Zonder deze vorm van therapie kan ik niet leven. Ik kan dus weinig anders dan dat.
Dat klopt dan totaal niet met de bewering dat je geen medische indicatie/urgentie krijgt.
Of je overdrijft enorm of je krijgt die medische urgentie. Een van de twee.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven