Alle damens verzamelen voor deze mannen probleem

06-09-2019 13:50 232 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo iedereen! Ik heb nog nooit eerder de behoefte gehad om een forum te raad te plegen, sterker nog ik ben de geraadpleegde altijd geweest voor advies. Ik kon met mijn vraagstuk/dilemma bij een overheersende mannenforum aankloppen maar ik zou dan waarschijnlijk een stortvloed van typische macho antwoorden krijgen van mannen die geen enkel communicatie skills hebben.
Dus na veel denken heb ik besloten om advies te gaan vragen aan jullie! Want wie anders kan mijn vraagstuk over een vrouw helpen.... dan een menigte vrouwen met toegang tot een keyboard :D

Achtergrond:

Ik ben zelf een man van begin 30 en ik ben momenteel in een relatie van ongeveer 18 maanden met mijn vriendin. We hebben een hobbelige periode achter de rug waar geen einde aan lijkt te komen.
Ik zal de lange details voor nu achterwege laten, ik heb het gevoel dat we in de afgelopen 18 maanden meer drama hebben samen meegemaakt dan menig stellen in een leven hebben meegemaakt, maar het is ook niet iets dat ik hier absoluut over zit op te scheppen...verre van....ze is de 3de meisje waarmee ik een relatie mee heb en bed deel, ik ben nooit vreemdgegaan en ik leef in mijn eigen wereld zowel buiten als wanneer ik thuis ben, een introvert zou je kunnen noemen. Ik hoef niks van bars, uitgaan, feesten en voetbal etc. Mijn avondje zit ik het liefst met haar te chillen of met elkaar praten, en uitgaan zie ik ook met haar als een dinertje of wandelen of samen dingen ondernemen. En wanneer ik met mijn 2 vrienden afspreek is dit altijd gedurende dag in een eettentje samen kletsen of een lunch en dan weer aan de slag en dit gebeurt ongeveer eens per maand of 2 maanden
.
Mijn uitdaging momenteel is dat zij heel erg onzeker is en HSP en verlatingsangst heeft....dit vertaald zich in het volgende situatie en consequenties voor mij.

- Ze wilt niet naar de strand gaan(niet op de strand, maar ik bedoel boulevard bv)
- Ze wilt niet naar zwembad gaan
- Ze wilt niet films samen kijken, of dat ik het kijk (ongeacht welke film)
- Ze wilt niet dat ik bv online cursussen volg waar bv de leraar vrouw is
- Ze wilt niet dat ik tijdschriften lees
- Ze heeft uiterst moeite als ik boeken lees waarin een vrouw voor in komt
- Ze wilt niet samen op bv dansles
- Ik werk zelfstandig in de MKB (marketing) en ze wilt niet dat ik vrouwelijke klanten aanneem
- Ik moest van accountant veranderen omdat ze een vrouw was
- Bioscoop samen gaan zit er niet in
- Op reis gaan, heel veel locaties is afgestreept dus plekken zoals ibiza etc is an no go
- Afspreken met vrienden of familie gaat altijd gepaard met gekwetste gevoelens bij haar dermate dat ik mijn moeder al 6 maanden niet heb gezien, mijn broer en neefjes ook 2 maanden niet.
- Op zakenreis gaan is gewoon een al drama want dan ben 2 weken weg ( dit gebeurt misschien 2x per jaar), en dan bedoel ik echt een zakenreis en niet die “zakenreisjes” sommige van de mannen hebben en dan in thailand eindigen op de massagetafel ;) . Ik heb niks uitgaan, drinken, feesten etc en net zo min heb ik met dat soort zieke praktijken.

Van dit lijst moet je uitmaken dat enige beeld vertoning van een vrouw op mijn netvlies moet geschrapt worden en elke interactie behalve haar wordt geïnterpreteerd als dat ik het ander of andere activiteit boven haar kies... en dus haar als tweede plek weer zet.

Haar uitleg is altijd:
Als ik bewust kies om naar het andere geslacht te kijken in welke vorm dan ook, dan voelt ze zich gekrenkt en gekwetst daarin, of dit nou een film is, een curus is, of bezoek zelfs bij de accountant is of vrouwelijke klanten zijn etc
... ze is HSP, kampt met onzekerheid en verlatingsangst.

Nou heb ik dit bij haar neergelegd, en haar antwoord is: “Ik ben gewoon zo”. Dit is natuurlijk niet een antwoord waarmee ik iets kan, therapie weigert ze en zelfs forum plekken of met andere praten weigert ze... ze zegt... “ik ben gewoon zo” , mensen zullen me niet begrijpen of me overdreven vinden maar ik ben zo...

En dat is ook iets dat ik kan begrijpen en respecteren, alleen ik ben juist niet zo....en ik weet niet zo zeer hoe ik hiermee moet omgaan en of er uberhaupt ermee om te gaan valt.

Ik kan me tot een bepaalde hoogte in haar schoenen plaatsen wat betreft zowel haar HSP als onzekerheden als verlatingsangsten alleen ik vind ook dat dit niet een gezonde manier is voor een langdurige relatie.....maar ook niet gezond voor mijn eigen mentale gesteldheid maar haar kwetsen en pijn doen is ook het laatste wat ik wil.

ik wil graag jullie ongezoute mening en advies hierover. :nerd:
Omnivore schreef:
06-09-2019 17:33
Ik zie het als manipulatie. Dat ze je in haar macht wil houden door het te steken op dat ze HSP zou zijn en verlatingsangst heeft. Ik denk niet dat ze HSP is, dan zou ze ook aanvoelen dat dit niet gezond voor je is en er iets aan doen.
Ze houdt niet van je, anders zou ze wel in therapie gaan en je echt geen contact laten vermijden met je familie. Je bent bang dat jij haar kwetst of pijn doet, maar dat doet zij al de hele tijd bij je en dat weet ze dondersgoed, maar ze wil dat je het accepteert. Verbreek de relatie.
Dit.
TO jij bent veel te lief voor haar.
Zij eist dat je je ontzettend aan haar aanpast, maar doet daar niks voor terug.
Niet echt balans tussen jullie he...
Ik ben geen psychiater maar ook ik denk niet dat dat aan hsp (ben ik zelf ook) of verlatingsangst ligt. Denk eerder dat ze
- niet spoort
- zeker niet van je houdt (houden van is onvoorwaardelijk, hoeft de ander niks voor te doen)
-ze speelt een spelletje met je en jij trapt daarin.
(En dat snap ik, jij lijkt me een goed en lief en fijn persoon die wel gevoelens heeft voor haar. Volkomen normaal en logisch dat je dit niet puur rationeel bekijkt)
Wat je doet moet je natuurlijk zelf weten, maar een gelijkwaardige relatie is dit i.m.o niet. Ga je weinig lol aan hebben, het lijkt wel een strafkamp... (En dat is wat mij betreft voorwaarde 1 voor een relatie/om bij iemand te blijven: dat je het leuk hebt.)
Buitenkantlinks schreef:
06-09-2019 15:21
Indd, met gierende banden......

Of amnesty bellen, #freeDavid
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
David88 schreef:
06-09-2019 16:51
Ik lees aandachtig iedereens reactie :) jouw reactie is ook van harte welkom!
Ga je dan ook nog inhoudelijk reageren?
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat ze naar reacties aan het hengelen zijn voor een nieuw Viva artikel. Het ligt er iets té dik bovenop.
Ik ben het levende bewijs dat je niet moet drinken om onnozel te doen.
Als je relatie net zo moeilijk door te komen is als je openingspost zou ik het snel beëindigen.
Alle reacties Link kopieren
blijfgewoonbianca schreef:
06-09-2019 19:02
Jeg er glad jeg ikke er i dine bukser
:proud:
Alles komt goed, alleen de rest niet
aquake82 schreef:
06-09-2019 19:43
Ik denk dat ze naar reacties aan het hengelen zijn voor een nieuw Viva artikel. Het ligt er iets té dik bovenop.
Met de schrijffouten om het minder verdacht te doen lijken.
Ik vind de schrijffouten erg schattig. Er is goed over nagedacht.
Alle reacties Link kopieren
aquake82 schreef:
06-09-2019 19:43
Ik denk dat ze naar reacties aan het hengelen zijn voor een nieuw Viva artikel. Het ligt er iets té dik bovenop.
Kan je uitleggen wat je hiermee bedoelt? Ik hengel niet naar reacties maar naar andere invalshoeken en meningen hierover en ergens misschien een hoop van dat er een weg hieruit is zonder daarin elkaar te verliezen. Ik denk inderdaad niet rationeel hiernaar maar met mijn gevoel vandaar dat onafhankelijke invalshoeken en meningen hier gewensd zijn voor mijn.

Ik heb ook expliciet om de ongezouten versies gevraagd omdat ik zelf heel nuchter ben ..behalve als het op haar aankomt.

Anyways van de overweldigende reacties kan ik beetje al uitmaken wat de meeste van jullie hiervan denken en dat het aansluit met hetgeen wat ik voel....jammer genoeg.....

Ik heb veel reacties gehad en gelezen waarover ik iets heb om over na te denken.

Iemand vroeg of ik inhoudelijk erin kon ingaan...heb ik een vraag gemist? Ik las voornamelijk opmerkingen en analyses van anderen haha.
Alle reacties Link kopieren
David88 schreef:
06-09-2019 20:30
Kan je uitleggen wat je hiermee bedoelt?
Er worden hier regelmatig topics geopend die dan achteraf een artikel worden met een aantal reacties van op het forum eronder. Doet me er net iets teveel aan denken.
Ik ben het levende bewijs dat je niet moet drinken om onnozel te doen.
David88 schreef:
06-09-2019 20:30


Iemand vroeg of ik inhoudelijk erin kon ingaan...heb ik een vraag gemist? Ik las voornamelijk opmerkingen en analyses van anderen haha.
Ja. Ik vroeg of ze een kut van goud heeft. En ook of er deurmat op je voorhoofd staat. Twee vragen zelfs.

Ik begin ook te denken dat dit een leuk Viva artikel gaat worden. Kom op zeg. Ben je in real life ook zo passief? Dan hoop ik oprecht dat dit topic fake is, want dan ga je het nog zwaar krijgen. Met of zonder deze dame. (mocht dit toch niet verzonnen zijn).
In 18 maanden deze hele lijst van niets mogen verzameld? Hoe lang is dat al aan de gang en hoe is dat begonnen? Vanaf welk punt dacht je hier gaat iets niet helemaal normaal?
Wat is er precies zo aantrekkelijk aan haar? Is zij je eerste vriendin?


Enneh... je wilt geen macho antwoorden zoals op FOK!, maar op een forum met overwegend dames word je geacht om een soort van gesprek aan te gaan en dus inhoudelijk te reageren.
Deze vraag heb je dan bijvoorbeeld gemist TO, al vrij snel op de eerste pagina

blijfgewoonbianca schreef:
06-09-2019 14:31
En wat gebeurt er als je wel de dingen doet die je wil of moet doen ?
En dit was ook best een goeie vraag TO, op pagina 2

julius schreef:
06-09-2019 14:56
Ik dacht even, dan moet de seks wel heel erg goed zijn, als je dit al 18 maanden volhoudt. Maar toen bedacht ik me dat iemand die zo vreselijk onzeker is, ook echt niet gaat genieten van seks.

Dus.. wat is er zo leuk aan haar dat jij je hele leven ervoor opgeeft?
Deze vraag ook nog misschien?

abracadabra schreef:
06-09-2019 16:38
hsp en verlatingsangst... is dat niet gewoon borderline?

Waarom zou je hier in godsnaam mee doorgaan dan?
Alle reacties Link kopieren
Wat is er eigenlijk zo speciaal aan haar, David? Je zegt dat je heel nuchter bent, behalve als het op haar aankomt. Maar ik lees niets waarbij ik denk "ohja.. dat kan leuk zijn"

Voel jij je misschien heel speciaal, dat zij jou zó voor zichzelf wil hebben?
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
David88 schreef:
06-09-2019 16:51
Ik lees aandachtig iedereens reactie :) jouw reactie is ook van harte welkom!
Mijn oplossing: ga van deze vrouw af en vraag jezelf af waarom je dit gepikt hebt.
Weet ze dat je op een vrouwenforum zit?



Ik zou snel 3 kinderen met haar maken.
Heeft ze iets anders om zich mee bezig te houden.

Zorg wel dat het 3 jongens zijn.
Alle reacties Link kopieren
aquake82 schreef:
06-09-2019 20:33
Er worden hier regelmatig topics geopend die dan achteraf een artikel worden met een aantal reacties van op het forum eronder. Doet me er net iets teveel aan denken.
Waarom moet ik ineens denken aan playboy van de jaren 70 met de zogenaamde "ingezonden" verhalen? :-?

Anyways gezellig om the weten dat ze het potentieel gebruiken om meer tijdschriften te verkopen (niet dat ik het kan lezen momenteel haha, sorry ik hou van beetje zelfspot)

Maar ik bedank iedereen voor hun reactie ik lees ze aandachtig en laat het inzinken!
Alle reacties Link kopieren
David, het maakt geen reet uit wat voor stempel ze heeft, dit is een vrouw die je leven verziekt. Hier kan je toch niet gelukkig mee/van worden?
Soms denk je dat een concessie geen kwaad kan als je iets heel graag wil maar bedenk daar wel bij dat de ene de andere niet is. Sommige karaktertrekken zijn zo sterk overheersend dat die alleen maar tot meer concessies leiden tot er niets meer van je over is.

Het begon misschien met iets onschuldigs waar je aan het toegegeven maar dit is grensoverschrijdend, wat zei eist neigt naar sadisme. Hiermee doorgaan staat gelijk aan opgeven dat je nog een leuk leven kan hebben met een vrouw die echt gek op je is. Zij is in ieder geval alleen gek op je als ze je mag behandelen zoals zij wil. Mijn advies zou zijn m haar keihard voor het blok te zetten. Of ze pakt haar probleem aan of het is klaar maar je gaat niet meer mee in die nonsens. Ik gok dat ze stampvoetend en gillend weg loopt en met een beetje na een paar dagen met hangende pootjes terugkomt maar op het laatste geef ik geen garantie.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor alle reacties nogmaals en ik ga hierop uitgebreid op in en op al de vragen, het is nogal laat en op de telefoon is het verdomd moeilijk te doen. Ik ga een vervolg schrijven en inhoudelijk op alles in morgen! Thanks!
Alle reacties Link kopieren
Heldens schreef:
06-09-2019 21:39
Ja. Ik vroeg of ze een kut van goud heeft. En ook of er deurmat op je voorhoofd staat. Twee vragen zelfs.

Ik begin ook te denken dat dit een leuk Viva artikel gaat worden. Kom op zeg. Ben je in real life ook zo passief? Dan hoop ik oprecht dat dit topic fake is, want dan ga je het nog zwaar krijgen. Met of zonder deze dame. (mocht dit toch niet verzonnen zijn).
Op beide vragen is de antwoord nee. In real life of ik passief ben hmm... ik ben op bepaalde vlakken principeel en op veel vlakken ben ik een go with the flow gast maar dit is langzaam in mijn comfortzone ingekropen, voor alle duidelijkheid dit was niet vanaf dag 1 zo.
Alle reacties Link kopieren
Speculoos_crunchy schreef:
06-09-2019 21:40
In 18 maanden deze hele lijst van niets mogen verzameld? Hoe lang is dat al aan de gang en hoe is dat begonnen? Vanaf welk punt dacht je hier gaat iets niet helemaal normaal?
Wat is er precies zo aantrekkelijk aan haar? Is zij je eerste vriendin?


Enneh... je wilt geen macho antwoorden zoals op FOK!, maar op een forum met overwegend dames word je geacht om een soort van gesprek aan te gaan en dus inhoudelijk te reageren.
1. ze is niet mijn eerste vriendin, ik heb 3 andere relaties gehad. Eentje van 2 maanden, andere dacht ik 3/4 maanden en voor haar van 5 jaar.
2. Ze heeft die zelfde onvoorwaardelijke liefde ook richting mijn kant, wat heel lief is maar het slaat door naar mijn mening naar bezitterigheid. Met haar kan ik uren praten en leuk hebben en ik ben net zo verliefd als dag 1 op haar, ze is slim en steunt me op heel vlakken wel. Daar waar ik met haar 8 uur kan praten en leuk hebben, wilde ik weleens mezelf door de kop schieten op dates
3. Het is begonnen met de simpele verzoek: ik hou er niet van als mijn partner naar andere vrouwen kijkt.....wat opzich destijds in mijn hoofd heel logisch klonk.....maar "naar andere vrouwen kijken" is heel breed... je hebt gasten die kijken, omkijken, zowat erbij klaarkomen en dan ergens aan andere kant van diezelfde spectrum is zij..... elke vorm van "kijken".... en ik zelf ben ergens op die spectrum van ik heb alleen oog voor mijn partner, ik heb geen behoefte aan porno of lopen gluren maar om bv een film te skippen omdat er mogelijk damens met een v hals rondlopen vind ik weer te ver gaan.....
Alle reacties Link kopieren
Als ik het zo lees, ben je een lieve partner. Té lief, want je laat onwijs over je heen lopen. Als zij nou het probleem inzag en actief met zichzelf aan de slag ging dmv. therapie, had je het nog een kans kunnen geven. Nu lijkt ze het niet in te zien. Zo heb je toch geen leven? Je leven leidt hier Zo wel privé als zakelijk onder gezien je geen vrouwelijke klanten mag aannemen en niet op reis mag. Er is echt maar 1 optie: uitmaken.

Heb je eigenlijk überhaupt al eens aangegeven dat je dit gedrag niet trekt?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven