Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Deel hier je beste anti-hitte tips!

20-06-2019 17:43 701 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hey allemaal,

Vanaf zondag krijgen we te maken met een hittegolf. Nu heb ik een enorm slecht geisoleerd huis, dus ijskoud op zolder in de winter en bloedheet in de zomer. Een kant met enkel glas ramen op het oosten het andere op het westen, dus de hele dag bloedheet. Ik had vorig jaar dunne witte gordijnen en nu verduisterende dus dat zal wel wat schelen maar met de pasen was het ook al aardig heet.

Vorig jaar ben ik meerdere keren beneden in de huiskamer gaan slapen. Ik heb nu ook alweer een luchtbed bij mijn moeder gehaald zodat ik niet met mijn matras hoef te sjouwen. Ik ga dus in de woonkamer slapen waar het koeler is.
Ondanks dat, was het vorig jaar niet te harden beneden. Zelfs met 2 ventilators niet. Een mobiele airco zit niet in mijn budget helaas en een zwembad past niet op mijn balkon. :cry:

Maar nu zie ik die aircoolers voorbij komen, soort ventilator die koele lucht blaast. Die zijn wel betaalbaar met mijn budget maar ik betwijfel of ze werken. Heeft iemand daar ervaring mee?
Ik zet s'ochtends voor de zon opkomt alles open en doe het dan potdicht in huis. S'avonds als het wat afkoelt alles open. Dit jaar ga ik ook in de nacht met de ramen open slapen. Dat durfde ik vorig jaar niet vanwege mijn kat. Maar ik vermoed dat die toch buiten gaat slapen volgende week. Ik ben volgende week een week vrij en vermoed dat ik veel in de bios ga zitten ( in de airco! ). Ook raden ze aan online om je TV en andere apparaten die warmte afgeven niet te gebruiken. Ik ga dus ook maar naar de bieb om wat boeken te scoren. :proud:

Nu lijkt het me leuk ( en handig ) om in dit topic jullie best tips en tricks tegen de hitte te horen.
En ja een airco is vast de beste optie maar dus niet haalbaar ( ik woon ook in een sloophuis en dit is waarschijnlijk de laatste zomer hier ).

Nou ik ben benieuwd naar jullie ideetjes. Hoe bewapenen jullie je tegen de hitte?
If I can take it I can make it.
Alle reacties Link kopieren Quote
Alle ramen en deuren tegen elkaar open zetten. Wel goed opletten dat de deuren niet dicht knallen. Maar hier is het een paar keer gelukt om de warmte dan met 4 graden te laten zakken.
Jaren geleden een hittegolf van 45 graden in het buitenland beleefd.
Ik had nooit kunnen denken dat ik het hier zou meemaken. Ik kwam hier buiten op 43 graden. Gemeten met thermometer.
Maar heel veel ijs klonten aanmaken in cupcake vormen en andere waar ze makkelijk uit gewipt kunnen worden. In een grote zak doen en dan is er koelmateriaal. Het principe van airco. Koud ijs voor een ventilator. Of voor het open raam als het waait. Is iets energiezuiniger.

Maar extra doden? Hoeveel doden minder in de veel zachter winters?
Ik kan dat soort informatie nooit vinden. Waaraan zijn ze gestorven?
Is toch wel relevante informatie.

Maar er komt storm van het weekeinde en het gaat flink afkoelen.
IK ga weer extra klonten ijs maken. Afwasmiddel is op en vergeten te kopen.
Dus is het alleen als opvulling voor een te lege vriezer.
Consuminderen is een vak apart. Dat moet je niet willen, maar het is wel beter voor het milieu. Kringloop zegt zelf dat ze net een vuilstort zijn geworden. Veel kunnen ze niet verkopen. Nee, jullie niet (...) weten?

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven