een poef breien

02-11-2009 14:25 210 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik wil graag een poef breien! Die van Christien Meindertsma http://www.christienmeind ... hp?/projects/urchin-pouf/ vind ik helemaal geweldig! Maar helaas iets boven mijn budget . De Hema had een paar weken geleden een gebreide poef in de collectie, maar die was een beetje klein. Nu zou ik het zelf graag willen proberen. Op deze site kwam ik een patroon voor een mooie poef tegen: http://www.pickles.no/puff-daddy-knitted-stool/ (zie patroon onderaan) Ik heb alleen niet zo veel brei ervaring, zeg maar gewoon zero. Is er misschien een creatieve forummer aanwezig die mij de werkwijze in 'jip en janneke' taal uit zou willen leggen? En misschien kan inschatten of dit te doen is voor een beginnende breier?Alvast super bedankt! Groetjes bloem9De uitleg van de site:

What we used:

Eskimo, 18 balls (Or yarn suitable for US #13 needles)

Acrylic yarn would probably be a really good alternative, as it´s a piece of furniture

US #19 circular needles

2 cheap duves (feather and downHow we did it:

Cast on 35 stitches using three threads.

Knit the garter stitch until you´ve knitted all the balls, and there is just enough yarn left to asseble the stool.You now have ONE rectangular piece.

Cast off loosely.Assemble the short sides (35 stitch side) as neatly as you can.Assemble the first long side. This is supposed to be the top or the bottom of the stool. Put the needle through the end stitch of every second row and tighten, tighten, tighten! Repeat on the rows in between and tighten until there is no whole in the middle.Stuff the duves into the stool. We tried to make a ball of the duves before we stuffed it.Assemble the other end in the same manner as the first.

And there you go! Your first knitted furniture perhaps?
Alle reacties Link kopieren
Ik probeer trouwens mijn profielfoto aan te passen zodat er een foto van mijn poef op komt te staan, maar dat lukt nog niet helemaal..
Alle reacties Link kopieren
quote:vergeetmijniet75 schreef op 13 december 2009 @ 15:38:

Nou hehe! De poef is af! Ik dacht gisteren dat ik de verkeerde naalden had en besloot te stoppen met verder breien. Ik zat nl net op een mooi formaat omtrek voor een kussen. Vandaag toch eens even geprobeerd hoe het zat met het aantrekken van die draad en jawel! Het werkte! Ik had geen speciale vulling dus er zit nu nog een gewoon kussen in. Je ziet wel dat een echte vulling mooier is, omdat je daar net iets meer van in kunt doen én het mooier rond word. Maar, ik ben heel erg trots op het resultaat! Ben ik nou echt de enige die 'm af heeft?

Foto, foto! Ah, ik zie hem al (beetje klein plaatje )

Leuk geworden! Zit hij fijn? Of is het meer om naar te kijken?
Alle reacties Link kopieren
@vergeetmijniet, wat is tie leuk! En je hebt het snel gedaan! Kan je misschien ook een grote foto hier plakken? Kan ik em beter bekijken! Ik ga morgen weer werken, ben heel benieuwd hoe ver mijn poef is! Ik heb de vulling in ieder geval klaar liggen
Alle reacties Link kopieren
@vergeetmijniet, waar kan ik de foto zien? Ik ben zo benieuwd! Ik ga morgen weer verder met breien, er was een projectje tussen gekomen Heb maar eerst een soort hondenbankje gemaakt want de hond lag steeds languit op de bank en wij zaten met zn tweeen op 60cm ofzo. Zo is het prima opgelost!
Alle reacties Link kopieren
quote:webs schreef op 13 december 2009 @ 17:31:

@vergeetmijniet, waar kan ik de foto zien?)In haar avatar (anders even F5, of pagina verversen als je die niet ziet).
Alle reacties Link kopieren
Ow ja, thanks! Hij ziet er erg leuk uit! Toch maar weer fanatiek gaan breien :p
Alle reacties Link kopieren
<a href="http://s803.photobucket.com/albums/yy31 ... t=poef.jpg" target="_blank"><img src="http://i803.photobucket.com/albums/yy31 ... n/poef.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>
Alle reacties Link kopieren
* edit, overbodig *
Alle reacties Link kopieren
Hij is echt erg goed geworden!
Alle reacties Link kopieren
Alle reacties Link kopieren
@delphicat, thanks! Haha! Moet nog even wennen aan dit forum en al die ingewikkelde foto-dingenNou, de poef is niet zo groot als die uit het patroon omdat ik bij ongeveer 1.20 gestopt ben omdat ik dacht dat ik het verkeerd deed Dus hij is nu wat kleiner. Er zit een gewoon kussen in, en dat is toch echt minder mooi omdat 'ie nu vrij snel uit vorm raakt. Een gewone vulling zal mooier zijn en zal denk ik ook beter zitten. Hij staat in elk geval onwijs cool in mijn huis dus dat is ook wat waard Ik heb nu ook andere wol besteld, voor breinaald 15. De wol waar ik de volgende mee ga maken (ja haha, ik ben nu in de stemming ) is heel erg dik dus dan heb je aan 1 bol (of 2) genoeg. Dat werkt toch beter want wat ook onhandig was was dat die drie bollen telkens in de knoop raakten bij mij. Ben benieuwd wie de volgende is die 'm af krijgt! Oh ja, rechte breinaalden kunnen dus prima...
Alle reacties Link kopieren
Wow, hij is erg leuk geworden! Goed gedaan!!!
Alle reacties Link kopieren
Thanks! Ben benieuwd hoe het met de jouwe is morgen. En ik ben heel benieuwd hoe jij het met de vulling/binnenkant gaat doen want dat lijkt me nog wel lastig.
Alle reacties Link kopieren
@Vergeetmijniet: Hij is leuk geworden!

Kun je niet gewoon een kussen leeghalen en de vulling daarvan instoppen, of gaat dat heel erg pluizen?
Alle reacties Link kopieren
Hij is leuk!

Ik ben nu bezig met een sjaal maar wil zo graag aan de poef beginnen! Maar de sjaal is met dunne naalden en schiet maar niet op. Misschien toch ook stiekem met de poef gaan beginnen Zal eens even gaan uitzoeken waar ik hier in de buurt die dikke naalden kan kopen. Ik zag bij zeeman mooie donkerpaarse wol, die wil ik gaan gebruiken, Kost ook nog eens niets daar :D
Alle reacties Link kopieren
Er is al een meter af bij mij, dus al over de helft! Van 3 bollen 1 meter gebruikt (wol van de zeeman, 100 grams). Dus met 6 meter moet de 1.75 te halen zijn. Had 12 bollen gekocht, dus nu zit ik te twijfelen, wol terugbrengen of misschien straks nóg een poef (laten) breien.
Alle reacties Link kopieren
@vergeetmijniet; gaaf!!! Welke naalden heb je het gebreid (of heb ik een bericht niet gezien). Ik heb pennen 20 gezien en ik dekn er over om die aan te schaffen (ze zijn ook super funk in een soort lime groen).Zelf denk ik er over om langs de kringloop te gaan voor een oude poef of ergens van die piepschuim balletjes op de kop te tikken en die als vulling te gebruiken....Nu nog even wat tasjes afhaken en dan een volgend project starten....
Alle reacties Link kopieren
@guustflater, hoe staat het ervoor? ben heel benieuwd naar de jouwe!@prideke, ik heb naalden nr 12 gebruikt. Gaat echt prima! Ik wil hierna ook met naalden nr 20 gaan breien maar ik heb nog nergens wol gevonden daarvoor. Ik heb nu ook naalden nr 15 liggen en ga dan met twee draden tegelijk breien. Voor wat betreft de vulling: je kunt zoeken op google naar vulling voor een zitzak. Dat kost echt bijna niks, ik denk bijna net zoveel als een oude poef bij de kringloop gok ik.Heeft iemand trouwens nog tips waar ik hele dikke wol vandaan kan halen? Ik kan het echt bijna nergens vinden!
Alle reacties Link kopieren
Supermooie poef!

Ik heb jullie berichten in de gaten gehouden want vind een gebreide poef ook supergaaf. Ik heb inmiddels een leren poef via marktplaats op de kop getikt en wil er een wollen hoes omheen (laten) haken. Heb een handige schoonmoederNu kwam ik via via op de website van Hooked zpaghetti en denk eraan om de poef met dit materiaal te maken. Ik heb zelf geen ervaring maar het lijkt me erg mooi! Heeft iemand ervaring?@ Vergeetmijnniet: Misschien ook iets voor jou? www.hoooked.nl
Alle reacties Link kopieren
zpaghetti lijkt me ook erg grappig, het zijn eigenlijk reepjes t-shirt stof die door uitrekken omgerold zijn denk ik (als ik naar het product kijk). Via Hyves zijn er een aantal pagina's die er wat aandacht aan besteden. Wel een leuke draad om inderdaad een poef mee te maken :-)@ Vergeetmijniet; goeie tip! Ik ga googlen en dan vind ik vast wel goede en goedkope vulling :-D

Over de dikke wol, kijk eens op garnstudio.nl en anders Royal met 3 bollen tegelijk???
Alle reacties Link kopieren
Ben gisteren begonnen met breien! Naalden van 9mm gekocht en even op les geweest bij mijn schoonmoeder. Heb de smaak te pakken gekregen hoor, het is best verslavend en wil hem natuurlijk ook gewoon gauw in gebruik hebben :D @Prideke; ik heb de bon van Zeeman nog bewaard, zal nog wel wat retour moeten doen denk ik. Heb trouwens gekozen voor grijs, iets donkerder dan van vergeetmijniet75. Zal mooi passen in mijn huisje!

@vergeetmijniet75; vind hem erg gaaf geworden, leuk dat je het even post!
Alle reacties Link kopieren
Oehhh Bebela, die grijs heb ik ook pas gehaald bij de zeeman, ga ik een muis van breien. Dat grijs is als je het breit nog mooier dan op de bol, vreemd maar waar!
Alle reacties Link kopieren
De lap is af van mijn poef (1.80m), nu moet die nog in elkaar gezet worden. Ik hou jullie op de hoogte!

@vergeetmijniet: hoe heb jij em precies in elkaar gezet?Ik heb trouwens ook de donkergrijze wol van de zeeman. 6 Bollen gebreid, 3 draden tegelijk op naalden 10.
Alle reacties Link kopieren
Zo da's een lange lap! Denk niet dat ik de mijne zo lang brei, zit nu bijna op een meter. Ik wil hem wel mooi strak om de vulling hebben, de 175 cm geldt voor als ie al uitgerekt en opgevuld is. Op die site bij de reacties stond dat de poef rondom gemeten ongeveer 175 cm verticaal en 150 cm horizontaal is. Misschien even handig om te weten.
Alle reacties Link kopieren
leuk!! ik heb dit topic uitgebreid bestudeerd en duik straks een wolwinkel in! Kijken of ik het nog kanIk lees dat de combinatie naalden maat 12, met wol voor naald 3-4 goed werkt?

Wat gebruik je om de lange zijden aan elkaar te maken? gewoon met naald en draad aan elkaar naaien? En hetzelfde soort draad gebruiken om de zak dicht te trekken?Even lopen googelen, ik ben benieuwd of 'fiberfill' stevig genoeg is om de poef te vullen. Die kleine fatboy-bolletjes lijken me zo klein dat ik me afvraag of het door het breiwerk heen komt. (tenzij je een zak naait, maar zo handig ben ik weer niet...)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven