Wraps als avondmaaltijd.

06-09-2008 19:48 60 berichten
Alle reacties Link kopieren
Lékker.

Wie heeft er smakelijke receptjes voor de inhoud?

De texmex kant en klaar produkten passen niet binnen mijn budget en ze zijn ook kant en klaar, dus dat moet beter.
Alle reacties Link kopieren
Prei-champignonwrap

Ingrediënten voor 1 persoon:

100 gram kipfilet

Tacokruiden

boter voor bakken

1 rode ui

1 teentje knoflook

1/4 prei

ca. 125 gram champignons

geraspte kaas

2 wraps of tortilla's (20 cm)



Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid met de Tacokruiden. Snipper de ui en het teentje knoflook. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de kipfilet, sjalot en knoflook. Snijd de prei in halve ringen en de champignons in plakjes. Voeg toe aan de rest en bak in een paar minuten gaar. Verdeel het mengsel over 2 wraps en bestrooi met de geraspte kaas. Leg in een ingevette ovenschaal, doe er aluminiumfolie overheen en bak ze ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. (Of 2 minuten op 750W, afgedekt in de magnetron.)
Alle reacties Link kopieren
Courgettewrap

Ingrediënten voor 1 persoon:

boter voor bakken

0,5 ui

100 gram rundergehakt

kaneel

gemalen komijn

oregano

peper

knoflookpoeder

ca. 0,5 courgette

2 wraps of tortilla's (20 cm)

8 fetablokjes

evt. tzatziki



Bereiding:

Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan, bak hierin de ui en het gehakt bruin. Maak op smaak met: kaneel, komijn, oregano, peper en knoflookpoeder. Snijd de courgette in blokjes en bak ca. 2 minuten mee. Schep dit mengsel op de tortilla's. Snijd de tomaat in plakes en leg deze er bovenop, samen met de feta. Rol de tortilla's om de vulling, leg in een ingevette ovenschaal, leg er aluminiumfolie overheen en bak ze ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. (Of 2 minuten op 750W, afgedekt in de magnetron.) Lekker met tzatziki.
Alle reacties Link kopieren
Een hele makkelijke: Weet niet of ie er al tussenstaat:



Kipkrokantschnitsel in stukjes snijden en bakken.

Wrap warmmaken, ijsbergsla erop, kipstukjes erop, mais en een beetje samba/ cocktail/ kerrie-ananas saus erop. (die flesjes van calve gewoon)



Dichtvouwen en klaar!

Ja.. en opeten natuurlijk
Alle reacties Link kopieren
een hele simpele:



warme wrap besmeren met chutney.

Sla erop, rucola, gensipperde bosui, Chaumes-kaas en walnoten.
Met een frikandel, curry en uitjes. En er dan mayo opdoen



Een frikanwrap speciaal



Haha, sorry Mamzie dat ik je topic vervuil, ben baldadig
Alle reacties Link kopieren
Mwah, misschien probeer ik hem eens een keer in een gekke bui, Prutt..
Ik heb na vanavond zowel wraps als creme fraiche "over". Nu denk ik dat ik er deze week wraps met gerookte zalm mee wil maken. Men neme gerookte zalm, wraps, creme fraiche en dan... ehm... ik las kappertjes als tip, maar dat vind ik niet lekker. Andere ideeen om de wraps te kruiden?
Bieslook & dille zijn allebei lekker bij zalm.



Verder doe ik er sla (veldsla, rucola, kropsla, of evt waterkers oid erin), tomaat & avocado erin
Alle reacties Link kopieren
Op zn Turks: Tantuni



rundereepjes, fijner gesneden (even door de keukenmachine)

2 grote tomaten, ontveld en in blokjes

groene verse peper (biber) in blokjes

1 knoflookteentje fijn

1 grote ui, blokjes

olijolie

zout

zwarte peper

een beetje gedroogde rozemarijn

een beetje gedroogde munt

wat rode pepervlokken (pul biber)

en een beetje komijn (gemalen)



Vlees in de pan aanbraden, ui erbij en groene peper, zodra die zacht zijn tomaten erbij met knoflook. Vervolgens alle kruiden toevoegen en even laten pruttelen.

Ik gebruik meestal durum (bijvoorbeeld te koop bij AH XL), maar kan ook met gewone wraps.

Wel een salade bijmaken om het gezond te houden, het is vooral een vleesgerecht.
if we all light up, we can scare away the dark...
Alle reacties Link kopieren
Krijg altijd goede kritieken op mijn spinazietortilla's.



spekjes en knoflook bakken, verse spinazie (en evt.champignons erdoor). Dan de tortilla's insmeren met een beetje tomatensaus (of tomaten meebakken), stukjes geitenkaas en pijnboompitten erover en dichtrollen. Ik gooi ze dan altijd in een schaal en erover heen nog een beetje tomatensaus en kaas. Even in de oven en klaar!



Verder mik ik eigenlijk alles in wraps. Zo lang er citroen, zout, creme fraiche, avocado en kaas overheen gaat is het altijd lekker!
Dat zeg ik....
Alle reacties Link kopieren
Geïnspireerd door dit topic eet ik vanavond tortilla's met gehakt, kaas, mais, pepertjes, tomaat, ui, en Tangerine's sausje
quote:GeorgieBrown schreef op 01 mei 2009 @ 23:14:

Bieslook & dille zijn allebei lekker bij zalm.



Verder doe ik er sla (veldsla, rucola, kropsla, of evt waterkers oid erin), tomaat & avocado erinHmm, ik kan me voorstellen dat dille erbij erg lekker is... ga er ook wat sla bij inrollen, wat tomaatjes erbij en volgens mij heb ik dan een gezonde dish. Dankjewel!
Alle reacties Link kopieren
Mamzie, ik heb deze wraps van de week gemaakt. Supermakkelijk te maken en ik denk dat je kinderen het ook lekker zullen vinden.



Wraps met krokante kip, sla, ui en mosterdhoningsaus.





Ik had bij de mosterdhoningsaus (mosterdroomsaus en honing) nog een beetje yogonaise gedaan en wat kruiden.

Verder kan je er ook nog tomaat bij doen als je vind dat er te weinig groente in zit. Of iets anders.



Kip is heel makkelijk, lange repen kipfilet snijden, door ei en cornflakes doen, eventueel nog een keer en dan bakken in olie. Je kan die kip ook zo kopen.

Als je de wrap vult, laatste stukje niet doen, naar binnen vouwen, dan de zijkanten dichtklappen en dan kan je het zo uit de hand eten.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
wat wij echt lekker vinden is:



400 gr huttenkase mengen met 2 a 3 eetlepels ketchup en een handje cashewnootjes ( welke fijngemalen zijn) beetje zout, peper en evt sambal erdoor. Op de wraps een laagje rucola sla en dan het mengsel erop dicht rollen en smullen
Afgelopen weekend gegeten:

Wrap besmeerd met guacamole, ijsbergsla en gerookte zalm. Nog een wrap, maar dan i.p.v. de gerookte zalm kalkoenfilet (vleeswaren). Het is wel "koud" beleg, maar ontzettend snel klaar. Het kan evt. ook als lunchgerecht.

Zondag had ik nog wraps, guacamole en ijsbergsla over. Dus dit nogmaals gegeten, maar dan belegd met blokjes gebakken kipfilet.
Alle reacties Link kopieren
Een of twee paprika's in stukjes snijden en aanbakken rundergehakt rullen, kruiden met komijnzaad, chilipoeder en cayennepeper, een blikje tomatenpuree erdoor roeren, een paar theelepels cacaopoeder toevoegen en klaar. Eventueel kun je er nog wat crème fraiche doorheen roeren om de saus wat romiger te maken en de smaak wat zachter.



De wraps een minuutje of tien in de oven met geraspte kaas erop.



Als je goedkoop uit wil zijn koop je de paprika's, het gehakt, de tomatenpuree, de geraspte kaas en de crème fraiche bij de Aldi en de wraps bij de Xenos.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.
Alle reacties Link kopieren
Aanrader: Vulling van kipfilet, feta, courgette, tomaat, champignons, paprika, kaneel en sambal.... Eten met tzatziki.
Alle reacties Link kopieren
Mexicaanse Wraps van de Knorr zijn erg lekker! Met mais, gehakt, paprika, ui, knoflook, champignons een kruidenmix en een lekker pittig sausje!
Alle reacties Link kopieren
jummie, ik heb er nog inde vriezer.ga van de week een lekkere vulling dr bij maken,staan heerlijke recepten hierzo
Alle reacties Link kopieren
Up!

Ik ben net begonnen met fulltime werken en heb niet zoveel energie om te koken 's avonds. Leek mij wel een goed idee om wat vaker wraps te gaan eten want het is snel klaar te maken, gezond en lekker.

Iemand nog een lekker recept naast de al genoemde recepten?
Alle reacties Link kopieren
Wat heel lekker is, is het volgende:



Kip in kleine stukjes snijden en bakken.

Ondertussen sausje maken van creme fraiche, citroensap, bosui.

Avocado in plakjes snijden.



Zodra de kip goed gaar is er lekker veel sweet chilisaus doorheen gooien en even laten pruttelen.



Wrap besmeren met saus, avocado erop, stukjes kip en als topping een flinke pluk rucola sla.



Lekker!!
Ik doe vaak een ommelet in mijn wrap (uit mijn pannetje past ie precies op de wrap... oprollen en eten maar). Eet ik wel eens als ontbijt, maar je zou zoiets ook best 's avonds kunnen eten.



Verder, vis zoals gerookte forel of makreel, met rocket of eikebladsla en misschien wat tuinkers of waterkers. Sausje erbij van mayo en yoghurt of craime fraiche met wat mierikswortel of met dragon of met kappertjes&olijven.
Alle reacties Link kopieren
Maakt niemand zelf de tortilla's?
Ik heb een poging gedaan BE, jammerlijk mislukt, maar ik had het recept dan ook niet echt goed gelezen, slim...



Mag geen nieuwe van mezelf kopen, dus ik zal binnenkort aan een nieuwe poging moeten geloven.



Heb jij een goed recept/tips?
Alle reacties Link kopieren
Nee ik maak zelf geen tortilla's is mij teveel werk denk ik.



Anna die omelet in die wrap klinkt ook lekker,lijkt me ook lekker om koud als lunch gerecht te eten..

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven