
Vegetariers en geen vlees eters
maandag 12 januari 2009 om 17:38
Hallo allemaal,
Ik mis een topic over vegetariërs en mensen die geen vlees eten(kan het niet vinden iig!)
Ik eet sinds kort geen vlees meer, wel vis, ook kijk ik uit voor gelatine in snoep en eet liever plantaardig stremsel.
Nu ben ik benieuwd naar ervaringen van andere mensen die geen vlees meer eten. Wat voor invloed heeft het op je gezondheid en uiterlijk?
Ik mis een topic over vegetariërs en mensen die geen vlees eten(kan het niet vinden iig!)
Ik eet sinds kort geen vlees meer, wel vis, ook kijk ik uit voor gelatine in snoep en eet liever plantaardig stremsel.
Nu ben ik benieuwd naar ervaringen van andere mensen die geen vlees meer eten. Wat voor invloed heeft het op je gezondheid en uiterlijk?
donderdag 15 januari 2009 om 10:02
Bij bloedarmoede of ijzertekort kan je toch extra voedingssuplementen slikken? Ik slik al een jaar vitamine b, maar de laatste tijd vond ik het niet zo zeer meer nodig.. maar merk nu ik geen vlees meer eet het toch wel prettig is. Slik het nu om de dag! Dit zit erin : Bevat per dragee 1,4 mg vitamine B1, 1,6 mg vitamine B2, 18 mg vitamine B3, 6 mg vitamine B5, 2 mg vitamine B6, 200 mcg vitamine B11 (foliumzuur), 1 mcg vitamine B12, 2,5 mg Inositol, 5 mg PABA, 400 mcg Intrinsic Factor.
Er bestaat ook roosvicee met extra ijzer en vitamine c. En 1 keer per week lof of spinazie eten is ook goed voor je ijzergehalte. Maarja ik eet natuurlijk nog wel vis dus dat scheelt.
Er bestaat ook roosvicee met extra ijzer en vitamine c. En 1 keer per week lof of spinazie eten is ook goed voor je ijzergehalte. Maarja ik eet natuurlijk nog wel vis dus dat scheelt.
donderdag 15 januari 2009 om 10:45
quote:elninjoo schreef op 15 januari 2009 @ 09:47:
iemand met bloedgroep O wel. Ik zou (bloedgroep O) eigenlijk veel rood vlees moeten eten, maar rood vlees lust ik nu precies niet. Ik heb ook bloedgroep O en heb jarenlang geen rood vlees gegeten... zouden daar dan mijn b12- en ijzertekort vandaan komen ? Daar heb ik nooit over nagedacht...
iemand met bloedgroep O wel. Ik zou (bloedgroep O) eigenlijk veel rood vlees moeten eten, maar rood vlees lust ik nu precies niet. Ik heb ook bloedgroep O en heb jarenlang geen rood vlees gegeten... zouden daar dan mijn b12- en ijzertekort vandaan komen ? Daar heb ik nooit over nagedacht...
donderdag 15 januari 2009 om 10:48
quote:twentythree schreef op 15 januari 2009 @ 10:02:
400 mcg Intrinsic Factor.
Er bestaat ook roosvicee met extra ijzer en vitamine c. En 1 keer per week lof of spinazie eten is ook goed voor je ijzergehalte. Maarja ik eet natuurlijk nog wel vis dus dat scheelt.
Huh, intrinsic factor? Kan dat in een pil zitten? Welke pillen zijn dat dan?
Dat er veel ijzer in spinazie zit berust trouwens op een rekenfout hoorde ik laatst...
400 mcg Intrinsic Factor.
Er bestaat ook roosvicee met extra ijzer en vitamine c. En 1 keer per week lof of spinazie eten is ook goed voor je ijzergehalte. Maarja ik eet natuurlijk nog wel vis dus dat scheelt.
Huh, intrinsic factor? Kan dat in een pil zitten? Welke pillen zijn dat dan?
Dat er veel ijzer in spinazie zit berust trouwens op een rekenfout hoorde ik laatst...
donderdag 15 januari 2009 om 10:48
Als je vlees weg laat in je voeding moet je gewoon goed gaan kijken naar wat je daarvoor in de plaats gaat eten. Veel mensen stoppen zomaar met vlees, maar dat is denk ik de fout. Al ben ik het best eens met het idee dat 1 of 2 stukjes kip en biefstuk per week gezond is, als het biologisch is enz. Maar al dat vlees wat je tussen je brood stopt en in de soep, kroketten,frikandellen, en worsten zit.. lijkt mij ongezond!
donderdag 15 januari 2009 om 10:50
quote:Weelassie1984 schreef op 15 januari 2009 @ 10:48:
[...]
Huh, intrinsic factor? Kan dat in een pil zitten? Welke pillen zijn dat dan?
Dat er veel ijzer in spinazie zit berust trouwens op een rekenfout hoorde ik laatst...Ik heb geen idee weelassie, ik heb de tekst zo gekopieerd van een website. Het merk is Dagravit..
[...]
Huh, intrinsic factor? Kan dat in een pil zitten? Welke pillen zijn dat dan?
Dat er veel ijzer in spinazie zit berust trouwens op een rekenfout hoorde ik laatst...Ik heb geen idee weelassie, ik heb de tekst zo gekopieerd van een website. Het merk is Dagravit..
donderdag 15 januari 2009 om 13:39
quote:twentythree schreef op 15 januari 2009 @ 10:02:
Bij bloedarmoede of ijzertekort kan je toch extra voedingssuplementen slikken? Ik slik al een jaar vitamine b, maar de laatste tijd vond ik het niet zo zeer meer nodig.. maar merk nu ik geen vlees meer eet het toch wel prettig is. Slik het nu om de dag! Dit zit erin : Bevat per dragee 1,4 mg vitamine B1, 1,6 mg vitamine B2, 18 mg vitamine B3, 6 mg vitamine B5, 2 mg vitamine B6, 200 mcg vitamine B11 (foliumzuur), 1 mcg vitamine B12, 2,5 mg Inositol, 5 mg PABA, 400 mcg Intrinsic Factor.
Er bestaat ook roosvicee met extra ijzer en vitamine c. En 1 keer per week lof of spinazie eten is ook goed voor je ijzergehalte. Maarja ik eet natuurlijk nog wel vis dus dat scheelt.
Je lichaam neemt ijzer uit vlees veel beter op dan uit groente of pillen.
Het verhaal dat spinazie veel ijzer bevat, is trouwens ook allang ontkracht.
Bij bloedarmoede of ijzertekort kan je toch extra voedingssuplementen slikken? Ik slik al een jaar vitamine b, maar de laatste tijd vond ik het niet zo zeer meer nodig.. maar merk nu ik geen vlees meer eet het toch wel prettig is. Slik het nu om de dag! Dit zit erin : Bevat per dragee 1,4 mg vitamine B1, 1,6 mg vitamine B2, 18 mg vitamine B3, 6 mg vitamine B5, 2 mg vitamine B6, 200 mcg vitamine B11 (foliumzuur), 1 mcg vitamine B12, 2,5 mg Inositol, 5 mg PABA, 400 mcg Intrinsic Factor.
Er bestaat ook roosvicee met extra ijzer en vitamine c. En 1 keer per week lof of spinazie eten is ook goed voor je ijzergehalte. Maarja ik eet natuurlijk nog wel vis dus dat scheelt.
Je lichaam neemt ijzer uit vlees veel beter op dan uit groente of pillen.
Het verhaal dat spinazie veel ijzer bevat, is trouwens ook allang ontkracht.
donderdag 15 januari 2009 om 13:53
quote:Vl43inder schreef op 12 januari 2009 @ 19:45:
Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat veel van die mensen bij dat reformgebeuren kochten omdat ze al eczeem, ondergewicht, acne, futloos haar hadden.
Dat vraag ik mij dus ook altijd af bij die kindertjes die in de reformwinkel rondlopen en snoep zonder suiker etc krijgen. Nog nooit zulke etters gezien: continu aandacht vragen en krijgen van papa en mama, rennend en botsend de winkel door zonder daar op aangesproken te worden. Echt een reclame om er lekker veel suiker in te gooien eigenlijk. Als ik dan aan de zoete kindertjes in de wagentjes in de AH denk ga ik liever voor zoveel mogelijk suiker
Even on-topic
Ik eet nu ongeveer 13 jaar vegetarisch. Ik eet wel snoep (met gelatine) ben gezegend met een enorme sweet tooth. Ik heb de laatste tijd sinds mijn zwangerschap een paar keer vlees gegeten salami op het brood en dat beviel mij eigenlijk wel. Uiteraard was dat biologisch vlees (zo ben ik dan weer wel). Ik merk dat ik met der tijd makkelijker geworden ben met vleeseten, maar ik ben van nature niet echt een enorme vleeseter dat helpt. Veel meer dan af en toe een boterham met salami zal het dan ook wel niet worden.
Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat veel van die mensen bij dat reformgebeuren kochten omdat ze al eczeem, ondergewicht, acne, futloos haar hadden.
Dat vraag ik mij dus ook altijd af bij die kindertjes die in de reformwinkel rondlopen en snoep zonder suiker etc krijgen. Nog nooit zulke etters gezien: continu aandacht vragen en krijgen van papa en mama, rennend en botsend de winkel door zonder daar op aangesproken te worden. Echt een reclame om er lekker veel suiker in te gooien eigenlijk. Als ik dan aan de zoete kindertjes in de wagentjes in de AH denk ga ik liever voor zoveel mogelijk suiker
Even on-topic
Ik eet nu ongeveer 13 jaar vegetarisch. Ik eet wel snoep (met gelatine) ben gezegend met een enorme sweet tooth. Ik heb de laatste tijd sinds mijn zwangerschap een paar keer vlees gegeten salami op het brood en dat beviel mij eigenlijk wel. Uiteraard was dat biologisch vlees (zo ben ik dan weer wel). Ik merk dat ik met der tijd makkelijker geworden ben met vleeseten, maar ik ben van nature niet echt een enorme vleeseter dat helpt. Veel meer dan af en toe een boterham met salami zal het dan ook wel niet worden.
donderdag 15 januari 2009 om 14:03
Van Wikipedia over spinazie:
Spinazie staat bekend om het hoge ijzergehalte; om de consumptie van spinazie te stimuleren is in de Verenigde Staten de bekende tekenfilmheld Popeye in het leven geroepen. Iedere keer als Popeye in nood zit blijkt er op de vreemdste momenten een blik spinazie voorhanden waarna het conflict snel beslist is. Spinazie bevat inderdaad meer ijzer (3-4 mg) dan andere groenten; toch is het ijzergehalte van spinazie lange tijd sterk overschat; toen in 1937 een nieuwe analyse werd uitgevoerd door Duitse wetenschappers, bleek het ijzergehalte tien keer zo laag te zijn als werd aangenomen. Hoe dit foutje had kunnen gebeuren is niet helemaal duidelijk; een theorie is dat de resultaten van onderzoek met gedroogde spinazie op verse spinazie overdragen werden, een andere dat er een komma op de verkeerde plek gebruikt werd. Buiten een verhoogd ijzergehalte is spinazie ook rijk aan caroteen, vitamine E en antioxidanten.
Nouja gelukkig zit er dus nog wel ijzer in
Spinazie staat bekend om het hoge ijzergehalte; om de consumptie van spinazie te stimuleren is in de Verenigde Staten de bekende tekenfilmheld Popeye in het leven geroepen. Iedere keer als Popeye in nood zit blijkt er op de vreemdste momenten een blik spinazie voorhanden waarna het conflict snel beslist is. Spinazie bevat inderdaad meer ijzer (3-4 mg) dan andere groenten; toch is het ijzergehalte van spinazie lange tijd sterk overschat; toen in 1937 een nieuwe analyse werd uitgevoerd door Duitse wetenschappers, bleek het ijzergehalte tien keer zo laag te zijn als werd aangenomen. Hoe dit foutje had kunnen gebeuren is niet helemaal duidelijk; een theorie is dat de resultaten van onderzoek met gedroogde spinazie op verse spinazie overdragen werden, een andere dat er een komma op de verkeerde plek gebruikt werd. Buiten een verhoogd ijzergehalte is spinazie ook rijk aan caroteen, vitamine E en antioxidanten.
Nouja gelukkig zit er dus nog wel ijzer in
donderdag 15 januari 2009 om 14:48
Van gezondheid.be:
De tekenfilmheld Popeye verslindt misschien wel tonnen spinazie, veel ijzer zal hem dat echter niet opleveren. IJzer komt in de voeding voor in 2 vormen. Heem-ijzer vind je vooral in vlees en vis en wordt goed door je lichaam opgenomen. Niet-heem-ijzer dat aanwezig is in groenten, fruit, brood, graanproducten en aardappelen wordt in het algemeen minder efficiënt opgenomen. Plantaardige voedingsmiddelen bevatten bovendien vaak oxalaten, fytaten en polyfenolen. Deze natuurlijke stoffen gaan in de darm een verbinding aan met ijzer waardoor het ijzer niet meer kan worden opgenomen en het lichaam als dusdanig weer verlaat. Dit verklaart onder andere het misverstand dat spinazie een goede ijzerbron is. Als je er een voedingsmiddelentabel op naslaat, zal je merken dat spinazie inderdaad relatief veel ijzer bevat. Vanwege het hoge gehalte aan oxalaten wordt er echter maar zeer weinig effectief van opgenomen.
De tekenfilmheld Popeye verslindt misschien wel tonnen spinazie, veel ijzer zal hem dat echter niet opleveren. IJzer komt in de voeding voor in 2 vormen. Heem-ijzer vind je vooral in vlees en vis en wordt goed door je lichaam opgenomen. Niet-heem-ijzer dat aanwezig is in groenten, fruit, brood, graanproducten en aardappelen wordt in het algemeen minder efficiënt opgenomen. Plantaardige voedingsmiddelen bevatten bovendien vaak oxalaten, fytaten en polyfenolen. Deze natuurlijke stoffen gaan in de darm een verbinding aan met ijzer waardoor het ijzer niet meer kan worden opgenomen en het lichaam als dusdanig weer verlaat. Dit verklaart onder andere het misverstand dat spinazie een goede ijzerbron is. Als je er een voedingsmiddelentabel op naslaat, zal je merken dat spinazie inderdaad relatief veel ijzer bevat. Vanwege het hoge gehalte aan oxalaten wordt er echter maar zeer weinig effectief van opgenomen.
donderdag 15 januari 2009 om 14:54
quote:twentythree schreef op 15 januari 2009 @ 14:03:
Hoe dit foutje had kunnen gebeuren is niet helemaal duidelijk; een theorie is dat de resultaten van onderzoek met gedroogde spinazie op verse spinazie overdragen werden, een andere dat er een komma op de verkeerde plek gebruikt werd.Dit zou wel heel dom zijn
Hoe dit foutje had kunnen gebeuren is niet helemaal duidelijk; een theorie is dat de resultaten van onderzoek met gedroogde spinazie op verse spinazie overdragen werden, een andere dat er een komma op de verkeerde plek gebruikt werd.Dit zou wel heel dom zijn
donderdag 15 januari 2009 om 15:04
Vanaf 1 januari reken ik me ook tot de vegetariërs. Ik voel me en ben sterk en gezond en ben niet van plan veel aandacht aan vervangers te schenken. Ik eet bijna iedere dag verse groenten en fruit. Ik eet ook geen vis meer (behalve een enkele haring) en eet bij 1-pansgerechten nog wel het gehakt dat er doorzit (ca. 1 keer per week). Waaraan zou ik nu voor het eerst merken dat ik iets ter vervanging moet eten?
donderdag 15 januari 2009 om 16:05
Ik heb geen idee univerzicht. Soms denk ik wel eens dat het heel makkelijk is van mensen om lichamelijke ongemakken toe te dichten aan het niet eten van vlees of vis. Ik ben nu een paar jaar vegetarier maar ik heb me nooit anders gevoeld. Natuurlijk is het voor een huisarts zo makkelijk om bij een vegetarier met ijzertekort te zeggen dat hij of zij rood vlees moet gaan eten... hup, weer een probleem opgelost. Ik denk dat het niet zo eenvoudig ligt allemaal.
Toen ik wel nog vlees at was ik ook wel eens moe, tja waar komt het dan weer van? Klachten moeten altijd meteen een oorzaak hebben die het liefst heel makkelijk aan te wijzen zijn, want dan ben je toch ook een goede huisarts? En als je die dan kunt oplossen met vlees te gaan eten prima.
En de klachten die je vervolgens krijgt omdat je vlees eet die komen dan weer ergens anders vandaan...
Och zo blijven we natuurlijk bezig....
Volgens mij uit ik nu meer een frustratie dan dat ik reageer op jou post... sorry was niet de bedoeling...
Toen ik wel nog vlees at was ik ook wel eens moe, tja waar komt het dan weer van? Klachten moeten altijd meteen een oorzaak hebben die het liefst heel makkelijk aan te wijzen zijn, want dan ben je toch ook een goede huisarts? En als je die dan kunt oplossen met vlees te gaan eten prima.
En de klachten die je vervolgens krijgt omdat je vlees eet die komen dan weer ergens anders vandaan...
Och zo blijven we natuurlijk bezig....
Volgens mij uit ik nu meer een frustratie dan dat ik reageer op jou post... sorry was niet de bedoeling...
donderdag 15 januari 2009 om 16:11
Hallo Univerzicht,
Het kan wel een hele tijd duren voordat je iets kunt merken, dit omdat je net vegetariër bent geworden en je in een goede voedingstoestand bent (daar gaan we vanuit). Van vitamine B12 heeft een gezond iemand een voorraad voor een paar jaar opgeslagen, van ijzer is deze voorraad veel kleiner. Mits je gewoon zuivel blijft gebruiken zul je aan B12 geen tekort krijgen. Een tekort aan ijzer kan wel ontstaan als je geen vervangingen/ supplementen gaat gebruiken. Dit zou je kunnen merken aan moeheid/ slapheid/ bleekheid/ kouwelijk etc. Hoewel ik heb me laten vertellen dat als je bloedarmoede hebt je echt HEEL moe bent. Eigenlijk als dit ontstaat ben je al te laat met vervangingen eten. Wees het dus voor en wees verstandig vegetarisch.
Het kan wel een hele tijd duren voordat je iets kunt merken, dit omdat je net vegetariër bent geworden en je in een goede voedingstoestand bent (daar gaan we vanuit). Van vitamine B12 heeft een gezond iemand een voorraad voor een paar jaar opgeslagen, van ijzer is deze voorraad veel kleiner. Mits je gewoon zuivel blijft gebruiken zul je aan B12 geen tekort krijgen. Een tekort aan ijzer kan wel ontstaan als je geen vervangingen/ supplementen gaat gebruiken. Dit zou je kunnen merken aan moeheid/ slapheid/ bleekheid/ kouwelijk etc. Hoewel ik heb me laten vertellen dat als je bloedarmoede hebt je echt HEEL moe bent. Eigenlijk als dit ontstaat ben je al te laat met vervangingen eten. Wees het dus voor en wees verstandig vegetarisch.
donderdag 15 januari 2009 om 16:13
quote:Univerzicht schreef op 15 januari 2009 @ 15:04:
en eet bij 1-pansgerechten nog wel het gehakt dat er doorzit (ca. 1 keer per week). Huh? Je bent dus eigenlijk een parttime vegetarier geworden? Nja anyway het lijkt mij wel gezond om ook zo af en toe vleesvervangers te eten als je helemaal geen vlees meer eet. Tenzij je zin hebt om je te verdiepen in hoeveelheid bonen en peulvruchten die je moet gaan eten om geen tekorten te krijgen (En dat is veel). Overigens ik eet ook niet meer dan 3 keer per week een vleesvervanger en ben ook van mening dat het echt niet bij iedere maaltijd nodig is.
en eet bij 1-pansgerechten nog wel het gehakt dat er doorzit (ca. 1 keer per week). Huh? Je bent dus eigenlijk een parttime vegetarier geworden? Nja anyway het lijkt mij wel gezond om ook zo af en toe vleesvervangers te eten als je helemaal geen vlees meer eet. Tenzij je zin hebt om je te verdiepen in hoeveelheid bonen en peulvruchten die je moet gaan eten om geen tekorten te krijgen (En dat is veel). Overigens ik eet ook niet meer dan 3 keer per week een vleesvervanger en ben ook van mening dat het echt niet bij iedere maaltijd nodig is.
donderdag 15 januari 2009 om 16:14
Weet je wat ook erg rijk is aan ijzer? Gedroogde abrikozen! Lekker voor 's avonds ofzo of als je trek hebt in iets zoets.
Trouwens die Roosvicee Ferro is een goede oplossing voor je ijzer maar het smaakt ook echt naar ijzer/ bloed. Bah en het valt als een blok op je maag, ben er daarom ook maar mee gestopt, had het idee dat het niet zo goed was voor mijn maag.
Slik nu chlorella, is rijk aan ijzer (rijker dan Spirulina).
Trouwens die Roosvicee Ferro is een goede oplossing voor je ijzer maar het smaakt ook echt naar ijzer/ bloed. Bah en het valt als een blok op je maag, ben er daarom ook maar mee gestopt, had het idee dat het niet zo goed was voor mijn maag.
Slik nu chlorella, is rijk aan ijzer (rijker dan Spirulina).
donderdag 15 januari 2009 om 20:02
Thanks voor de tip van die gedroogde abrikozen, die kan je op de markt krijgen toch? En die roosvicee ferro wilde ikd us ook gaan proberen.. heb namelijk geen zin om ook nog eens ijzertabletten te gaan slikken. Misschien is het een idee om gewoon 1 glas per dag te maken en dat met een rietje beetje bij beetje te drinken, in een paar uurtjes ofzo. Dan kan het niet zo zwaar vallen maar krijgje toch ijzer binnen.
donderdag 15 januari 2009 om 20:31
He 23, ja die kan je op de markt kopen maar ook gewoon in de supermarkt hoor, je hebt ze in zakjes of in bakjes
! Zowieso zijn alle gedroogde vruchten wel goed voor je ijzer maar abrikozen spannen de kroon! Wat ook goed is, dagelijks broodje appelstroop en dan die nemen in die gele plastic bak, in ieder geval een waar veel ijzer in zit, even verpakkingen vergelijken want het kan nogal verschillen (sommigen zijn verrijkt namelijk)!
En ja een glas Ferro per dag is voldoende, ja je kunt het langzaam opdrinken, ik deed het juist in een keer dan was ik ervan af hihi. Maar een vriendin van me sloeg helemaal wit uit nadat ze een glas had genomen, die werd echt heel misselijk. Nou dat heb ik dus nooit gehad maar gewoon niet te snel drinken en beter ook niet op de nuchtere maag!

En ja een glas Ferro per dag is voldoende, ja je kunt het langzaam opdrinken, ik deed het juist in een keer dan was ik ervan af hihi. Maar een vriendin van me sloeg helemaal wit uit nadat ze een glas had genomen, die werd echt heel misselijk. Nou dat heb ik dus nooit gehad maar gewoon niet te snel drinken en beter ook niet op de nuchtere maag!
vrijdag 16 januari 2009 om 08:35
quote:Huh? Je bent dus eigenlijk een parttime vegetarier geworden?
Ja, ik ben vegetarisch maar beleid dit niet als "geloof". Ik ben voor mijn zoontje vaak al apart aan het koken en wil met bijvoorbeeld spaghetti ook niet een apart pannetje opzetten. Misschien verandert dit nog wel.
Dank voor alle goede tips. Dat abrikozen ijzer bevatten is nieuw voor me en vleesvervangers eet ik ook af en toe.
Ja, ik ben vegetarisch maar beleid dit niet als "geloof". Ik ben voor mijn zoontje vaak al apart aan het koken en wil met bijvoorbeeld spaghetti ook niet een apart pannetje opzetten. Misschien verandert dit nog wel.
Dank voor alle goede tips. Dat abrikozen ijzer bevatten is nieuw voor me en vleesvervangers eet ik ook af en toe.
vrijdag 16 januari 2009 om 08:47
quote:curlygurly schreef op 15 januari 2009 @ 20:34:
Deze bevatten veel ijzer!
Exact datgene wat de chirug mij als medicatie gaf toen ik als klein kind onder het mes ben gegaan. Had een zwaar ijzertekort, hetgeen goed was te zien als ik mijn ooglid iets naar beneden trok; normaal zijn die aderen dan (diep)rood. Bij mij dat was niet rood, maar lichtroze.
Dus iedere ochtend en avond verplicht een eetlepel appelstroop en na twee weken was alles weer in orde. Da's weer eens wat anders dan van die smerige medicijnen.
Deze bevatten veel ijzer!
Exact datgene wat de chirug mij als medicatie gaf toen ik als klein kind onder het mes ben gegaan. Had een zwaar ijzertekort, hetgeen goed was te zien als ik mijn ooglid iets naar beneden trok; normaal zijn die aderen dan (diep)rood. Bij mij dat was niet rood, maar lichtroze.
Dus iedere ochtend en avond verplicht een eetlepel appelstroop en na twee weken was alles weer in orde. Da's weer eens wat anders dan van die smerige medicijnen.
zaterdag 17 januari 2009 om 12:39
Ik eet al 18 jaar geen vlees, vis en kip meer (ben nu 30) puur omdat ik het echt echt niet lekker vind. Mijn ouders hebben met hangen en wurgen geprobeerd, maar nee.
Ik heb nooit iets bij geslikt aan pillen, ben kerngezond te noemen en voel me er prima bij.
Ik prijs me gelukkig dat er hier in NL de laatste paar jaar zoveel vervangers zijn, al vind ik het een wel veel lekkerder dan het ander.
Ik heb nooit iets bij geslikt aan pillen, ben kerngezond te noemen en voel me er prima bij.
Ik prijs me gelukkig dat er hier in NL de laatste paar jaar zoveel vervangers zijn, al vind ik het een wel veel lekkerder dan het ander.
zaterdag 17 januari 2009 om 12:46
quote:curlygurly schreef op 15 januari 2009 @ 16:11:
Hoewel ik heb me laten vertellen dat als je bloedarmoede hebt je echt HEEL moe bent. Dat hoeft niet altijd, ik had een tijdje terug ook bloedarmoede en qua moeheid merkte ik daar niet veel van. Aan de andere kant heb ik ook pfeiffer en een groot b12 tekort gehad en toen was ik ook niet opeens uitgeput.
Hoewel ik heb me laten vertellen dat als je bloedarmoede hebt je echt HEEL moe bent. Dat hoeft niet altijd, ik had een tijdje terug ook bloedarmoede en qua moeheid merkte ik daar niet veel van. Aan de andere kant heb ik ook pfeiffer en een groot b12 tekort gehad en toen was ik ook niet opeens uitgeput.
vrijdag 23 januari 2009 om 16:33
Zo, ik heb Roosvicee ferro in huis gehaald, voelde me beetje slapjes laatste dagen dus hopelijk heb ik hier wat baat bij.
Het is idd niet erg lekker zoals ik hier al gelezen heb, net of je een sleutel of spijker in je mond hebt. Als je daarna gewoon snel een hap neemt van je broodje gaat het wel beter, of een slok water erna.
Het is idd niet erg lekker zoals ik hier al gelezen heb, net of je een sleutel of spijker in je mond hebt. Als je daarna gewoon snel een hap neemt van je broodje gaat het wel beter, of een slok water erna.