
Kabouters Kookkunsten!
woensdag 10 maart 2010 om 06:23
woensdag 10 maart 2010 om 09:28
woensdag 10 maart 2010 om 09:33
En ik heb van mijn kinders de opdracht gekregen om vanavond spaghetti te maken. Ik zal nog wel even aan je topic denken als ik bezig ben!
Jullie vanavond dus biefstuk. Als wij thuis vroeger biefstuk aten, was het altijd biefstuk met brood en dan het brood dopen in de jus. Natuurlijk vreselijk slecht en vet... maar zó goddelijk lekker! Echt jeugdsentiment is dat.
Succes alvast!
Jullie vanavond dus biefstuk. Als wij thuis vroeger biefstuk aten, was het altijd biefstuk met brood en dan het brood dopen in de jus. Natuurlijk vreselijk slecht en vet... maar zó goddelijk lekker! Echt jeugdsentiment is dat.
Succes alvast!
woensdag 10 maart 2010 om 18:38
quote:Mittens schreef op 10 maart 2010 @ 16:17:
Geen jus bij biefstuk?????? Dat kan toch niet?
Waarom moet het in de grillpan dan?
Omdat het anders meer jus dan biefstuk word.
En in de grillpan hoef je minder of zelfs géén vet gebruiken. Komt de smaak alleen maar ten goede
Sowiesow moet ik zeggen dat ik wel gezegend ben met een vriendin als Kabouter. Zij is zwaar hollands opgevoed (spruitjes, hutspot etc.) maar ik heb een zuid amerikaanse moeder dus ik at heul anders. En ze heeft sommige dingetjes voor mij aangepast
Zelfde als salade... Ben helemaal anti sla-saus (Koriander/Citroen/Sla-olie/zout, all you need in mijn ogen
) maar zij juist wél. Waar ik pas vandaag achter kwam maar alá.
Word wat als we aan koters beginnen.... héhé
Geen jus bij biefstuk?????? Dat kan toch niet?
Waarom moet het in de grillpan dan?
Omdat het anders meer jus dan biefstuk word.
En in de grillpan hoef je minder of zelfs géén vet gebruiken. Komt de smaak alleen maar ten goede

Sowiesow moet ik zeggen dat ik wel gezegend ben met een vriendin als Kabouter. Zij is zwaar hollands opgevoed (spruitjes, hutspot etc.) maar ik heb een zuid amerikaanse moeder dus ik at heul anders. En ze heeft sommige dingetjes voor mij aangepast
Zelfde als salade... Ben helemaal anti sla-saus (Koriander/Citroen/Sla-olie/zout, all you need in mijn ogen

Word wat als we aan koters beginnen.... héhé

woensdag 10 maart 2010 om 19:04
Nou.. wat zal ik morgen eens maken? Heb kipfilet of gehakt en aardappelschijfjes Wie maakt me blij met een receptje?
Oh... sorry dat ik geen verslagje heb geschreven, maar biefstuk is vrij simpel hahah dat kan zelfs ik niet verprutsen
Wel voor het eerst aardappelschijfjes gebakken met roomboter, en dat was best lekker, maar ook wel heel vet!
In de sla zaten cherrietomaatjes, ei en komkommer
Oh... sorry dat ik geen verslagje heb geschreven, maar biefstuk is vrij simpel hahah dat kan zelfs ik niet verprutsen
Wel voor het eerst aardappelschijfjes gebakken met roomboter, en dat was best lekker, maar ook wel heel vet!
In de sla zaten cherrietomaatjes, ei en komkommer
woensdag 10 maart 2010 om 19:30
aardappelschijfjes in de oven zijn ook heel lekker hoor of maak er aardappelsalade van(kan dat eigenlijk met schijfjes? als dat kan, dan doe je dat..met pittige kipfilet, rijst en groente of salade?(van cherrytomaatjes, rucola, peynir, appelazijn, olijfolie en scherpe peper?*favoriete salade in huize nazife, vandaar*)
donderdag 11 maart 2010 om 08:03
Gehaktschotel met appel en puree!
In huis hebben of nog even gaan kopen voor dat de winkel sluit en je dan net wilt beginnen voor 4, kleine, eters;
Anderhalve eetlepel olijfolie
175 Gram uiensnippers dus 1 ui
400 Gram kalfsgehakt maar mag ook van het rund of halfom zijn
Tweeeenhalve eetlepel kerriepoeder
Versgemalen peper en zout maar mag ook al voorgemalen in een potje zitten
750 Gram appelcompote
3 Zakjes aaardappelpureemix
25 Gram amandelschaafsel
20 Gram boter
Maak de olie heet in een koeken of hapjespan en fruit de ui in tot deze er lekker goudgeel en glazig er uit ziet. Gooi daarna de gehakt er bij en rul deze ook weer tot het er lekker bruin uit ziet. Nu de kerriepoeder er in en peper en zout naar eigen smaak erbij. Verdeel de appelcompote over de bodem van een ovenschaal en gooi het gehakt, met de uien er tussen, er boven op. De puree, die je hebt gemaakt volgens de aanwijzing op het pakje, gooi je daar weer boven op en strijk dat er glad over heen. Voor diegene die een strijkijzer nu uit de kast halen; Dat doe je met lepel of iets dergelijks. De gladde puree versier je nu met klontjes boter en de amandelschaafsel en zet het dan in een op 200 graden voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten. Als de bovenkant te donker word doe er dan even aluminiumfolie over heen.
Dat het maar ...... mag worden!
In huis hebben of nog even gaan kopen voor dat de winkel sluit en je dan net wilt beginnen voor 4, kleine, eters;
Anderhalve eetlepel olijfolie
175 Gram uiensnippers dus 1 ui
400 Gram kalfsgehakt maar mag ook van het rund of halfom zijn
Tweeeenhalve eetlepel kerriepoeder
Versgemalen peper en zout maar mag ook al voorgemalen in een potje zitten
750 Gram appelcompote
3 Zakjes aaardappelpureemix
25 Gram amandelschaafsel
20 Gram boter
Maak de olie heet in een koeken of hapjespan en fruit de ui in tot deze er lekker goudgeel en glazig er uit ziet. Gooi daarna de gehakt er bij en rul deze ook weer tot het er lekker bruin uit ziet. Nu de kerriepoeder er in en peper en zout naar eigen smaak erbij. Verdeel de appelcompote over de bodem van een ovenschaal en gooi het gehakt, met de uien er tussen, er boven op. De puree, die je hebt gemaakt volgens de aanwijzing op het pakje, gooi je daar weer boven op en strijk dat er glad over heen. Voor diegene die een strijkijzer nu uit de kast halen; Dat doe je met lepel of iets dergelijks. De gladde puree versier je nu met klontjes boter en de amandelschaafsel en zet het dan in een op 200 graden voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten. Als de bovenkant te donker word doe er dan even aluminiumfolie over heen.
Dat het maar ...... mag worden!
donderdag 11 maart 2010 om 11:07
Hahah ik ook! Ik snap de klontjes boter niet die ik erop moet doen als versiering.. ik denk dat ik het uit moet smeren en dan amandelschaafsel erop moet doen?
Ik hou helemaal niet van amandelen
Hmm en aardappelpuree.. geen idee hoeveel 3 zakjes is :p want dit is zelfmaak puree, en ik haal gewoon kant en klare (weet niet of je dat kan kopen haha)
Ik hou helemaal niet van amandelen
Hmm en aardappelpuree.. geen idee hoeveel 3 zakjes is :p want dit is zelfmaak puree, en ik haal gewoon kant en klare (weet niet of je dat kan kopen haha)
donderdag 11 maart 2010 om 11:17
donderdag 11 maart 2010 om 11:32
leuk topic kabouter!
ik vind persoonlijk puree uit een zakje ook echt niet lekker...kant en klare puree kopen Kabouter...en dat durf je te zeggen op je kooktopic
Ik zou dan in jouw geval gewoon de amandelen weglaten en gaan voor een laagje paneermeel met de klontjes boter erop ( voor het krokante korstje) Heb het gisteren gemaakt met een laagje geraspte kaas maar dat lijkt me in combinatie met de appel in het recept wat minder geslaagd.
Jammer dat je gehaktbrood volgens je eigen zeggen niet lekker was. Ik doe het zelf meestal volgens "meatloaf"recept..dus zonder ei en met een laag ketchup of BBQ saus ( uit de usa..Jack Daniels) erover...Heerlijk. Lang geleden dat ik het gemaakt heb ,je brengt me op ideeen.
ik vind persoonlijk puree uit een zakje ook echt niet lekker...kant en klare puree kopen Kabouter...en dat durf je te zeggen op je kooktopic
Ik zou dan in jouw geval gewoon de amandelen weglaten en gaan voor een laagje paneermeel met de klontjes boter erop ( voor het krokante korstje) Heb het gisteren gemaakt met een laagje geraspte kaas maar dat lijkt me in combinatie met de appel in het recept wat minder geslaagd.
Jammer dat je gehaktbrood volgens je eigen zeggen niet lekker was. Ik doe het zelf meestal volgens "meatloaf"recept..dus zonder ei en met een laag ketchup of BBQ saus ( uit de usa..Jack Daniels) erover...Heerlijk. Lang geleden dat ik het gemaakt heb ,je brengt me op ideeen.