
Maar wat eten jullie dan?

zondag 31 juli 2011 om 21:01
Dit topic is ontstaan naar aanleiding van de diverse boodschappentopics die hier de laatste tijd voorbij gekomen zijn, bijvoorbeeld deze: Hoeveel besteden aan boodschappen?. Hierin valt het me op dat de meeste mensen (veel) minder uitgeven aan boodschappen dan mijn vriend en ik. Wij geven ongeveer 100 Euro per week uit (voor 2 volwassenen dus).
Ik denk dat vooral gemak ons veel kost (voorgeschilde aardappels, voorgesneden groente, dat soort dingen). Verder wil ik ruime hoeveelheden groente en fruit, dat is nu eenmaal niet goedkoop.
Ik eet geen vlees, vriend wel, voor hem kan ik wel regelmatig goedkoop vlees inslaan, maar vegetarische burgers of vis (dat eet ik wel) is maar af en toe (bijna nooit) in de aanbieding.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de (week)menu's van mensen die veel minder dan wij uitgeven. Is dat dan dagelijks gekookte aardappels (zelf geschild natuurlijk) met groente (die je zelf moet snijden en die in de aanbieding is) en vlees (ook uit de aanbieding)? Hoe moet ik me dat dan voorstellen, dat een heel gezin rondkomt van zo'n 50 Euro per week, wat eet je dan?
Misschien ben ik gewoon wel slecht af omdat ik niet van gekookte aardappels houd en ook niet van vlees?
Voorbeelden van dingen die hier vaak op tafel komen:
- Nasi of bami met roerbakgroenten en ei.
- Pasta met tomatensaus en roerbakgroenten en kaas.
- Gebakken aardappels met gekookte groenten en vlees voor vriend en vegetarische burger voor mij.
- Maaltijdsalade, bijvoorbeeld met tonijn.
- Omelet met groente en kaas en brood.
- Diverse recepten van Allerhande of Weight Watchers.
- Op zaterdag: patat met snacks of pizza of andere junkfood.
Wat eten jullie zoal?
Ik denk dat vooral gemak ons veel kost (voorgeschilde aardappels, voorgesneden groente, dat soort dingen). Verder wil ik ruime hoeveelheden groente en fruit, dat is nu eenmaal niet goedkoop.
Ik eet geen vlees, vriend wel, voor hem kan ik wel regelmatig goedkoop vlees inslaan, maar vegetarische burgers of vis (dat eet ik wel) is maar af en toe (bijna nooit) in de aanbieding.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de (week)menu's van mensen die veel minder dan wij uitgeven. Is dat dan dagelijks gekookte aardappels (zelf geschild natuurlijk) met groente (die je zelf moet snijden en die in de aanbieding is) en vlees (ook uit de aanbieding)? Hoe moet ik me dat dan voorstellen, dat een heel gezin rondkomt van zo'n 50 Euro per week, wat eet je dan?
Misschien ben ik gewoon wel slecht af omdat ik niet van gekookte aardappels houd en ook niet van vlees?
Voorbeelden van dingen die hier vaak op tafel komen:
- Nasi of bami met roerbakgroenten en ei.
- Pasta met tomatensaus en roerbakgroenten en kaas.
- Gebakken aardappels met gekookte groenten en vlees voor vriend en vegetarische burger voor mij.
- Maaltijdsalade, bijvoorbeeld met tonijn.
- Omelet met groente en kaas en brood.
- Diverse recepten van Allerhande of Weight Watchers.
- Op zaterdag: patat met snacks of pizza of andere junkfood.
Wat eten jullie zoal?


zondag 31 juli 2011 om 22:02
Ik drink bijna alleen maar thee,siroop en water en fruit van ah. Vriend drinkt ah cola scheelt 60 ct met de fles van coca cola en verder drinkt hij appelsap van de lidl, kost 87 ct en bij ah 1,20 dacht ik.
Verder werk ik veel met halve pakjes bijv nasimix een halfpakje,pannekoekmix half pakje en doe daar wat extra bloem bij.
Ik haal de goedkoopste voorgesneden nasigroente bij ah, geloof 89 ct per zak en doe daar dan wel 3x mee
Verder werk ik veel met halve pakjes bijv nasimix een halfpakje,pannekoekmix half pakje en doe daar wat extra bloem bij.
Ik haal de goedkoopste voorgesneden nasigroente bij ah, geloof 89 ct per zak en doe daar dan wel 3x mee



zondag 31 juli 2011 om 22:11
ik eet trouwens wel heel veel old amsterdam kaas (plakjes) dus dat tikt ook behoorlijk aan
en voorgekookte krieltjes ipv zelf aardappels te moeten schillen en koken
zakken (veld)sla
wel redelijk veel gemaksvoedsel
alleen als ik aan de lijn doe geef ik grof minder uit, want dan vallen alle calorierijke lekkernijen af en moet ik vooral veel kip, seafood en wat groente in slaan en dat kost lang niet zoveel als wat ik nu zoal wegsnack en snoep
en voorgekookte krieltjes ipv zelf aardappels te moeten schillen en koken
zakken (veld)sla
wel redelijk veel gemaksvoedsel
alleen als ik aan de lijn doe geef ik grof minder uit, want dan vallen alle calorierijke lekkernijen af en moet ik vooral veel kip, seafood en wat groente in slaan en dat kost lang niet zoveel als wat ik nu zoal wegsnack en snoep
zondag 31 juli 2011 om 22:13
quote:marcaro schreef op 31 juli 2011 @ 22:02:
Ik drink bijna alleen maar thee,siroop en water en fruit van ah. Vriend drinkt ah cola scheelt 60 ct met de fles van coca cola en verder drinkt hij appelsap van de lidl, kost 87 ct en bij ah 1,20 dacht ik.
Verder werk ik veel met halve pakjes bijv nasimix een halfpakje,pannekoekmix half pakje en doe daar wat extra bloem bij.
Ik haal de goedkoopste voorgesneden nasigroente bij ah, geloof 89 ct per zak en doe daar dan wel 3x meedan heb ik bespaar tip voor je, bloem met een ei een snufje zout en melk is pannekoekenbeslag daar heb je geen pannekoekenmix voor nodig
Ik drink bijna alleen maar thee,siroop en water en fruit van ah. Vriend drinkt ah cola scheelt 60 ct met de fles van coca cola en verder drinkt hij appelsap van de lidl, kost 87 ct en bij ah 1,20 dacht ik.
Verder werk ik veel met halve pakjes bijv nasimix een halfpakje,pannekoekmix half pakje en doe daar wat extra bloem bij.
Ik haal de goedkoopste voorgesneden nasigroente bij ah, geloof 89 ct per zak en doe daar dan wel 3x meedan heb ik bespaar tip voor je, bloem met een ei een snufje zout en melk is pannekoekenbeslag daar heb je geen pannekoekenmix voor nodig

zondag 31 juli 2011 om 22:18
quote:elninjoo schreef op 31 juli 2011 @ 22:11:
wel redelijk veel gemaksvoedsel
Ja, hier dus ook. Maar ik denk dan ook: we werken allebei, moet ik dan na het werk ook nog eens onnodig langer in de keuken staan om van alles te wassen en te snijden?
We hebben geen werkster en we roken niet, daar besparen we dan weer wel op.
wel redelijk veel gemaksvoedsel
Ja, hier dus ook. Maar ik denk dan ook: we werken allebei, moet ik dan na het werk ook nog eens onnodig langer in de keuken staan om van alles te wassen en te snijden?
We hebben geen werkster en we roken niet, daar besparen we dan weer wel op.
zondag 31 juli 2011 om 22:21
Ik kook vaak grote porties nasi, pasta, soep, stoofvlees, gyros etc. Wij zijn met 2 en kook dan voor 4, wat over is gaat in de vriezer.
Ons menu van afgelopen week:
Maandag: gekookte aardappels + gehaktballen met jus en champignons + zelfgemaakte wortelsalade met appel, rozijnen en zelfgemaakte honing mosterddressing
Dinsdag: zelfgemaakt stoofvlees + gebakken rozemarijnaardappels + zelfgemaakte appelmoes
Woensdag: zelfgemaakte tomatensoep + Turks brood gevuld met kruidenroomkaas, tomaat, komkommer en tuinkruidenkifilet
Donderdag: zelfgemaakte nasi + gebakken ei + kroepoek + satesaus
Vrijdag: pitabroodjes gevuld met lamsgyros + salade van tomaat, komkommer, kropsla, augurkjes, zilveruitjes + zelfgebakken frietjes
Zaterdag: pasta met kip courgette roomsaus
Zondag: zilvervliesrijst met kip in zoetzure saus (4 paprika's, ananas, perzik, azijn en currykuidenketchup)
Maandag veel aardappels gekookt zodat een deel dinsdag gebakken kon worden
Stoofvlees, nasi, tomatensoep, rijst met kip en lamsgyros kwam uit de vriezer.
Gebakken aardappels: zelf aardappels gekookt en daarna gebakken.
Appelmoes was van een paar appels die een beetje geblutst waren. Beetje kaneel erover en smullen maar.
Dressings maak ik bijna altijd zelf, makkelijk en lekker!
Wij eten soms wel rare combi's, is maar net waar we trek in hebben of wat op moet.
Sappen/smoothies maak ik ook altijd zelf. Als basis sinaasappelsap of yoghurt en dan fruit er door doen wat je lekker vindt of wat nog op moet.
Ons menu van afgelopen week:
Maandag: gekookte aardappels + gehaktballen met jus en champignons + zelfgemaakte wortelsalade met appel, rozijnen en zelfgemaakte honing mosterddressing
Dinsdag: zelfgemaakt stoofvlees + gebakken rozemarijnaardappels + zelfgemaakte appelmoes
Woensdag: zelfgemaakte tomatensoep + Turks brood gevuld met kruidenroomkaas, tomaat, komkommer en tuinkruidenkifilet
Donderdag: zelfgemaakte nasi + gebakken ei + kroepoek + satesaus
Vrijdag: pitabroodjes gevuld met lamsgyros + salade van tomaat, komkommer, kropsla, augurkjes, zilveruitjes + zelfgebakken frietjes
Zaterdag: pasta met kip courgette roomsaus
Zondag: zilvervliesrijst met kip in zoetzure saus (4 paprika's, ananas, perzik, azijn en currykuidenketchup)
Maandag veel aardappels gekookt zodat een deel dinsdag gebakken kon worden
Stoofvlees, nasi, tomatensoep, rijst met kip en lamsgyros kwam uit de vriezer.
Gebakken aardappels: zelf aardappels gekookt en daarna gebakken.
Appelmoes was van een paar appels die een beetje geblutst waren. Beetje kaneel erover en smullen maar.
Dressings maak ik bijna altijd zelf, makkelijk en lekker!
Wij eten soms wel rare combi's, is maar net waar we trek in hebben of wat op moet.
Sappen/smoothies maak ik ook altijd zelf. Als basis sinaasappelsap of yoghurt en dan fruit er door doen wat je lekker vindt of wat nog op moet.
zondag 31 juli 2011 om 22:29
Even kijken wat ons menu was van de afgelopen week
- risotto met parmezaan en tomatensalade
- ik at op het werk, itsman at andijviestampot (met andijvie en aardappelen uit eigen tuion
-ik at op het werk, itsman at pizza
- nachos uit de oven
- hamburgers met tomaten, paprika, komkommersalade
- itsman pizza, ik at buiten de deur
- spitskool met rijst. Spitskool en wortel uit eigen tuin
Wij hebben een tuintje waardoor we veel besparen. Wat we verbouwen en niet meteen opeten blancheren we en gooien we in de vriezer. Dus aan groente geen gebrek.
Verder drinken we hier alleen koffie, thee, water en ranja. Dat scheelt ook in de kosten
- risotto met parmezaan en tomatensalade
- ik at op het werk, itsman at andijviestampot (met andijvie en aardappelen uit eigen tuion
-ik at op het werk, itsman at pizza
- nachos uit de oven
- hamburgers met tomaten, paprika, komkommersalade
- itsman pizza, ik at buiten de deur
- spitskool met rijst. Spitskool en wortel uit eigen tuin
Wij hebben een tuintje waardoor we veel besparen. Wat we verbouwen en niet meteen opeten blancheren we en gooien we in de vriezer. Dus aan groente geen gebrek.
Verder drinken we hier alleen koffie, thee, water en ranja. Dat scheelt ook in de kosten
Je moet soms vallen om weer leren op te staan
zondag 31 juli 2011 om 22:31
Als je vegetarisch eet kun je beter gewoon een tofublok kopen en daar mee aan de slag gaan in plaats van die voorgefabriceerde burgers (die zijn idd vrij prijzig).
Bij de Jumbo heb je 500 gram tofu voor 1.19 of zo.
Dit snijd je in plakken en vries je in (daarvan krijgt tofu ook een stevigere structuur (vergeet niet na ontdooiing goed het vocht er uit deppen)). Verder even googelen naar recepten voor tofumarinades en -burgers. Het resultaat kun je na het gaar maken vervolgens ook weer invriezen, dus dat is makkelijk. De smaak is ook veel beter dan bij het voorverpakte spul vind ik.
Bij de Jumbo heb je 500 gram tofu voor 1.19 of zo.
Dit snijd je in plakken en vries je in (daarvan krijgt tofu ook een stevigere structuur (vergeet niet na ontdooiing goed het vocht er uit deppen)). Verder even googelen naar recepten voor tofumarinades en -burgers. Het resultaat kun je na het gaar maken vervolgens ook weer invriezen, dus dat is makkelijk. De smaak is ook veel beter dan bij het voorverpakte spul vind ik.
zondag 31 juli 2011 om 22:39
quote:Mieshka schreef op 31 juli 2011 @ 22:18:
[...]
Ja, hier dus ook. Maar ik denk dan ook: we werken allebei, moet ik dan na het werk ook nog eens onnodig langer in de keuken staan om van alles te wassen en te snijden? Wat ik ook vaak doe op een regenachtige (weekend) middag is voorraadkoken. Dan kook ik van zo'n 3-4 gerechten grote porties en dan gaat dan in kleine porties de vriezer in.
[...]
Ja, hier dus ook. Maar ik denk dan ook: we werken allebei, moet ik dan na het werk ook nog eens onnodig langer in de keuken staan om van alles te wassen en te snijden? Wat ik ook vaak doe op een regenachtige (weekend) middag is voorraadkoken. Dan kook ik van zo'n 3-4 gerechten grote porties en dan gaat dan in kleine porties de vriezer in.
zondag 31 juli 2011 om 22:41
ik was afgelopen keer 50 euro kwijt voor 2 personen.
Wij halen altijd een grote zak iets kruimige aardappels.. daarvan eten we gekookte aardappels of gebakken aardappels.
Wij halen vlees altijd in van die voordeelverpakkingen, zodat ik meerdere porties in de vriezer heb liggen. 1 a 2x in de week eten we versie broccoli of bloemkool of iets dergelijks. Rest van de week is t of een potje.. of paprika stukjes ergens doorheen...
Wij kopen de groenten die op dat moment in de aanbieding is. Gaan dan naar 1 of 2 winkels.
Enige waar we niet op bezuinigen is de cola. Vriend van die goedkopere cola niet te drinken en op t brood. Vriend van goedkoper brood niet lekker als t uit de vriezer komt. Mij maakt dat niks uit..
Drink ook veel water en ranje. Gewoon zon goedkope plastic fles van de AH of AH/c1000 merk ranja. (wat in zon zelfde fles zit als carvan cevitam)
Af en toe zijn we wel s wat meer kwijt.. weet wel als net de koffie, wc papier, scheergel en al dat soort dingen tegelijk op zijn.
Maar meestal zon 30 a 50 euro in de week,
Wij halen altijd een grote zak iets kruimige aardappels.. daarvan eten we gekookte aardappels of gebakken aardappels.
Wij halen vlees altijd in van die voordeelverpakkingen, zodat ik meerdere porties in de vriezer heb liggen. 1 a 2x in de week eten we versie broccoli of bloemkool of iets dergelijks. Rest van de week is t of een potje.. of paprika stukjes ergens doorheen...
Wij kopen de groenten die op dat moment in de aanbieding is. Gaan dan naar 1 of 2 winkels.
Enige waar we niet op bezuinigen is de cola. Vriend van die goedkopere cola niet te drinken en op t brood. Vriend van goedkoper brood niet lekker als t uit de vriezer komt. Mij maakt dat niks uit..
Drink ook veel water en ranje. Gewoon zon goedkope plastic fles van de AH of AH/c1000 merk ranja. (wat in zon zelfde fles zit als carvan cevitam)
Af en toe zijn we wel s wat meer kwijt.. weet wel als net de koffie, wc papier, scheergel en al dat soort dingen tegelijk op zijn.
Maar meestal zon 30 a 50 euro in de week,
Wat goed is tegen de kou, is ook goed tegen de warmte
zondag 31 juli 2011 om 22:51
quote:marcaro schreef op 31 juli 2011 @ 22:02:
Ik drink bijna alleen maar thee,siroop en water en fruit van ah. Vriend drinkt ah cola scheelt 60 ct met de fles van coca cola en verder drinkt hij appelsap van de lidl, kost 87 ct en bij ah 1,20 dacht ik.
Verder werk ik veel met halve pakjes bijv nasimix een halfpakje,pannekoekmix half pakje en doe daar wat extra bloem bij.
Ik haal de goedkoopste voorgesneden nasigroente bij ah, geloof 89 ct per zak en doe daar dan wel 3x meeZo'n zak is 400 gram en daar doe je 3x mee? Dat betekent dat er zo'n 130 gram groente door de nasi gaat voor 2 personen? Is dat niet veel te weinig? Ik gebruik voor ons gezin, 2 volw, 2 kleine kinderen ruim 1,5 zak van die groente en dan eet mijn oudste niet eens nasi, want die eet dan alleen witte rijst met wat komkommer en tomaat. Daarnaast zorg ik ook altijd voor een schaaltje met schijfjes komkommer en cherrytomaatjes op tafel zodat we in ieder geval genoeg groente eten.
Ik drink bijna alleen maar thee,siroop en water en fruit van ah. Vriend drinkt ah cola scheelt 60 ct met de fles van coca cola en verder drinkt hij appelsap van de lidl, kost 87 ct en bij ah 1,20 dacht ik.
Verder werk ik veel met halve pakjes bijv nasimix een halfpakje,pannekoekmix half pakje en doe daar wat extra bloem bij.
Ik haal de goedkoopste voorgesneden nasigroente bij ah, geloof 89 ct per zak en doe daar dan wel 3x meeZo'n zak is 400 gram en daar doe je 3x mee? Dat betekent dat er zo'n 130 gram groente door de nasi gaat voor 2 personen? Is dat niet veel te weinig? Ik gebruik voor ons gezin, 2 volw, 2 kleine kinderen ruim 1,5 zak van die groente en dan eet mijn oudste niet eens nasi, want die eet dan alleen witte rijst met wat komkommer en tomaat. Daarnaast zorg ik ook altijd voor een schaaltje met schijfjes komkommer en cherrytomaatjes op tafel zodat we in ieder geval genoeg groente eten.
zondag 31 juli 2011 om 22:52
Mijn man en ik zijn ruim de helft minder kwijt aan boodschappen dan TO noemt. Wij kopen groente en fruit alleen op de markt. Dat is eigenlijk de grootste kostenbesparing. Een kilo appels kost daar bv een euro. Eigenlijk koop ik het meerendeel van mijn groente en fruit voor een euro per kilo met af en toe uitzonderingen.
Wij eten vaak Tajin met kip of vlees. Pasta of rijst in verschillende variaties en linzen- of bonenschotel. We eten niet veel vlees, in elk geval twee keer per week kip of vlees en twee keer per week vis.
Nu met de ramadan heb ik wel wat meer geld uitgegeven omdat lekkere dadels wat meer kosten en ik koekjes gebakken heb. Was 40 euro meer dan wat ik normaal uitgeef. Dan heb ik wel 2 kilo dadels in huis en een lekkere chocoladetaart die ik gebakken heb en alle ingredienten voor chebekkia. Dat is een Marokkaanse lekkernij wat echt bij de ramadan hoort.
Wij eten vaak Tajin met kip of vlees. Pasta of rijst in verschillende variaties en linzen- of bonenschotel. We eten niet veel vlees, in elk geval twee keer per week kip of vlees en twee keer per week vis.
Nu met de ramadan heb ik wel wat meer geld uitgegeven omdat lekkere dadels wat meer kosten en ik koekjes gebakken heb. Was 40 euro meer dan wat ik normaal uitgeef. Dan heb ik wel 2 kilo dadels in huis en een lekkere chocoladetaart die ik gebakken heb en alle ingredienten voor chebekkia. Dat is een Marokkaanse lekkernij wat echt bij de ramadan hoort.

zondag 31 juli 2011 om 23:19
quote:layla1969 schreef op 31 juli 2011 @ 22:51:
[...]
Zo'n zak is 400 gram en daar doe je 3x mee? Dat betekent dat er zo'n 130 gram groente door de nasi gaat voor 2 personen? Is dat niet veel te weinig? Ik gebruik voor ons gezin, 2 volw, 2 kleine kinderen ruim 1,5 zak van die groente en dan eet mijn oudste niet eens nasi, want die eet dan alleen witte rijst met wat komkommer en tomaat. Daarnaast zorg ik ook altijd voor een schaaltje met schijfjes komkommer en cherrytomaatjes op tafel zodat we in ieder geval genoeg groente eten.Ik koop ook vooral zakken sla om met 'n paar blaadjes groen m'n brood op te leuken, niet om zo'n grote hoeveelheid naar binnen te werken. Het is 'n smaakdetail, het moet niet overheersen.
[...]
Zo'n zak is 400 gram en daar doe je 3x mee? Dat betekent dat er zo'n 130 gram groente door de nasi gaat voor 2 personen? Is dat niet veel te weinig? Ik gebruik voor ons gezin, 2 volw, 2 kleine kinderen ruim 1,5 zak van die groente en dan eet mijn oudste niet eens nasi, want die eet dan alleen witte rijst met wat komkommer en tomaat. Daarnaast zorg ik ook altijd voor een schaaltje met schijfjes komkommer en cherrytomaatjes op tafel zodat we in ieder geval genoeg groente eten.Ik koop ook vooral zakken sla om met 'n paar blaadjes groen m'n brood op te leuken, niet om zo'n grote hoeveelheid naar binnen te werken. Het is 'n smaakdetail, het moet niet overheersen.
zondag 31 juli 2011 om 23:36
het valt me op dat er veel aardappelen gegeten worden en relatief weinig of eenzijdige groenten.
elke week tussen de 30 en 50 euro, vooral veel vers fruit en veel verse groenten. De enige niet verse groente die hier in huis komt is een pak diepvriesspinazie als reserve/nood. Geen fris/sap, alleen soms koffie, goede wijn of bier, paar pakken melk voor vriend. Weinig vlees, geregeld vis.
Verschil is misschien dat wij beiden vaak koken vanuit de groenten, dus bijv een ovenschaal met broccoli, paprika, prei, ui, tomaat, verse kruiden, en champignons, en dan kijken wat daar nog lekker bij is. Bijv beetje pasta of rijst.
Soms wat feta of mozzarella erdoor of een paar noten.
Als we geen vlees of vis eten dan vervangen we het ook niet. Geen burgers, tofu of tempeh, gewoon lekker veel groenten of een keer een gevulde pasta.
Ook alle sauzen worden zelf gemaakt, geen potjes en pakjes hier. Het kost echt niets extra om het zelf te maken, en het is zoveel lekkerder!
elke week tussen de 30 en 50 euro, vooral veel vers fruit en veel verse groenten. De enige niet verse groente die hier in huis komt is een pak diepvriesspinazie als reserve/nood. Geen fris/sap, alleen soms koffie, goede wijn of bier, paar pakken melk voor vriend. Weinig vlees, geregeld vis.
Verschil is misschien dat wij beiden vaak koken vanuit de groenten, dus bijv een ovenschaal met broccoli, paprika, prei, ui, tomaat, verse kruiden, en champignons, en dan kijken wat daar nog lekker bij is. Bijv beetje pasta of rijst.
Soms wat feta of mozzarella erdoor of een paar noten.
Als we geen vlees of vis eten dan vervangen we het ook niet. Geen burgers, tofu of tempeh, gewoon lekker veel groenten of een keer een gevulde pasta.
Ook alle sauzen worden zelf gemaakt, geen potjes en pakjes hier. Het kost echt niets extra om het zelf te maken, en het is zoveel lekkerder!
maandag 1 augustus 2011 om 00:29
Menu van afgelopen week, 1 persoon en gemiddeld 150,- per maand (35 per week) kwijt aan boodschappen (incl schoonmaakmiddel en toiletpapier excl drogisterij):
- gehaktbal met gebakken aardappels (zelf geschild) en tomatensalade met komkommer, pijnboompitjes en verse basilicum.
- soto ajam, vers gemaakt met zelfgetrokken kippenbouillon en indonesische kruiden en boemboe met rijst, ei en seroendeng.
- pasta met saus van verse spinazie, gerookte zalm en zelfgemaakte pesto.
- mousaka (ovenschotel met oa aardappel, gehakt en aubergines)
- chili con carne met een wrap en extra verse tomaat.
- runderworstje, gebakken aardappels en tomatensalade.
- rijst met Indische boontjes, omeletreepjes en seroendeng (vegetarisch).
Verder eet ik minimaal 2 stuks fruit per dag, altijd minstens 200 gram verse groenten (met uitzondering van incidenteel diepvries spinazie, erwtjes en blikjes mais en bonen) en eet ik op brood voornamelijk voorverpakt runderrookvlees, kipfilet en filet americain, linera pate en roomkaas en smeerkaas, geen zoet beleg.
Aan fris alleen 6 halve liter flesjes Lidl cola light per week en verder koffie(pads) en water uit de kraan. Nauwelijks snoep en snaai. Wel magere yoghurt en muesli
- gehaktbal met gebakken aardappels (zelf geschild) en tomatensalade met komkommer, pijnboompitjes en verse basilicum.
- soto ajam, vers gemaakt met zelfgetrokken kippenbouillon en indonesische kruiden en boemboe met rijst, ei en seroendeng.
- pasta met saus van verse spinazie, gerookte zalm en zelfgemaakte pesto.
- mousaka (ovenschotel met oa aardappel, gehakt en aubergines)
- chili con carne met een wrap en extra verse tomaat.
- runderworstje, gebakken aardappels en tomatensalade.
- rijst met Indische boontjes, omeletreepjes en seroendeng (vegetarisch).
Verder eet ik minimaal 2 stuks fruit per dag, altijd minstens 200 gram verse groenten (met uitzondering van incidenteel diepvries spinazie, erwtjes en blikjes mais en bonen) en eet ik op brood voornamelijk voorverpakt runderrookvlees, kipfilet en filet americain, linera pate en roomkaas en smeerkaas, geen zoet beleg.
Aan fris alleen 6 halve liter flesjes Lidl cola light per week en verder koffie(pads) en water uit de kraan. Nauwelijks snoep en snaai. Wel magere yoghurt en muesli
maandag 1 augustus 2011 om 08:44
Pfoe, wij geven ongeveer de helft uit voor 2 personen, en soms 75 euro p/w (als we veel bezoek hebben).
Wij eten bijna nooit aardappels, en al helemaal geen gekookte. Veel AH-gerechten, wereldgerechten en zelfbedachte creaties.
Wel altijd veel groente (ui, aubergine, courgette, tomaat, paprika, champignons, prei, bosui, allerlei soorten bonen & mais zijn de meest gebruikte)
Als ik zo jouw lijstje ziet, komt de hoge prijs echt voornamelijk voort uit de merknamen. Als ik mijn boodschappen zou doen bij de AH of c1000 en dan alleen de merknamen zou kopen, dan was ik nog wel meer kwijt dan 100 euro pw.
Wij eten bijna nooit aardappels, en al helemaal geen gekookte. Veel AH-gerechten, wereldgerechten en zelfbedachte creaties.
Wel altijd veel groente (ui, aubergine, courgette, tomaat, paprika, champignons, prei, bosui, allerlei soorten bonen & mais zijn de meest gebruikte)
Als ik zo jouw lijstje ziet, komt de hoge prijs echt voornamelijk voort uit de merknamen. Als ik mijn boodschappen zou doen bij de AH of c1000 en dan alleen de merknamen zou kopen, dan was ik nog wel meer kwijt dan 100 euro pw.