Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Werk & Studie alle pijlers

Vastloper

06-09-2019 17:15 58 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik wil graag even wat vertellen over mezelf, mijn situatie, en mijn eventuele mogelijkheden.

Qua studie, heb ik jaren terug mijn diploma uiterlijke verzorging gehaald. Na 10 jaar heb ik op een avondschool mijn diploma Visagie gehaald. Ik heb daarna certificaten gehaald voor Spirituele ontwikkeling en daarnaast certificaat voor Reiki 1 en 2 , Ook heb ik meerdere reintergratie cursussen bijgewoond, een opleiding in de beveiliging voor een deel gedaan (wegens ziekte mee gestopt) en dan nu in opleiding voor verzorgende I.G/M.Z. B.B.L.

Persoonlijk qua levenservaring, heb ik wat aandacht tekort gehad vroeger thuis i.v.m. moeilijk opvoedbare broer, Heb ik een sex. misbruikverleden, heb ik 2 relaties gehad met narcistische mannen met een drugs en drank probleem en ben ik al 10 jaar alleenstaande ouder van 2 kids, momenteel wel in een latrelatie.
Door veel van bovenstaande ben ik in aanraking gekomen met Riagg, GGZ, Maatsch. werk, noem maar op. Tevens door scheiden veel contact gehad met Sociale dienst, U.W.V., A.R.B.O. enz. En daarnaast heb ikzelf ook te maken gehad met kanker en dus chemo's, bestralingen enz.

Anyway Ik zit nu dus in opleiding voor "zuster" en hoewel ik 47 jaar ben, krijg ik een leerling inkomen, naar mijn andere 'erkeninning' is bewust of onbewust niet gekeken. Ik heb meerdere gesprekken met mijn werkgever gehad hoe het kan dat ik hetzelfde verdien als een thuiswonend meisje van zowel 23 en 18 jaar (medecollega's en klasgenoten) maar ze buigen niet, zelfs de vakbond zegt dat 'gewoon' het c.a.o. wordt aangehouden en naar de leerlingenschalen wordt gekeken. Het geheel steekt mij en ik heb echt het gevoel onterecht behandeld te worden, hoe ik maandelijks de eindjes aan elkaar moet knopen, hoe de chemoschade mijn geheugen heeft benadeelt (niet onbelangrijk als o.a. leerling) Hoe ik me hele leven al lijkt te moeten knokken voor 'erkenning' en dan heb ik notebene een buurvrouw ook alleenstaand met kinderen in de bijstand, die alle (financiele) steun krijgt, en ik hou maandelijks bijna hetzelfde over en pies met veel naast de pot.

Ik werk best graag, ben een bezig en leergierig en ambitieus bijtje, ik ben een eerlijk en puur mens, en wil erg graag een passend beroep voor mezelf vinden, ik heb geen hoog i.q.maar ook zeker niet dom, mogelijk is open en naif beter aan mij besteed.

Ik voel dat ik zo zoekende ben, maar lijk me ei niet kwijt te kunnen. Ik voel zo sterk dat ik de mensen wat te bieden heb, maar wat....
Ik heb gedacht naast me opleiding ook nog voor een E.V.C.certificaat te gaan maar die hoge kosten heb ik niet en sparen gaat erg langzaam en moeizaam. Er is me ook wel eens geadviseerd een boek te schrijven, maar ik zou niet weten waar ik moet beginnen, misschien iets voor later ofzo denk ik dan.

Overigens heeft de G.G.Z. mij ooit benadert om Ervaringsdeskundige te worden, Ik voelde me toch vereert en wilde dit graag aanpakken, helaas was dit de tijd dat je zelfs met je eigen ervaringen geschoold moest zijn, wat ik me niet kon veroorloven dus vastloper.

Wat kunnen jullie mij adviseren, aanraden ik zou toch iets met al die ervaringen moeten kunnen doen zonder weer jaren in de schoolbanken te moeten zitten, voor o.a. een hoger inkomen.
Of......moet ik misschien niet zo zeuren :confused:


Liefs Jewel8
jewel8 wijzigde dit bericht op 06-09-2019 17:26
Reden: aanvulling
0.83% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Je hebt met je huidige werk net zoveel ervaring als de anderen, waarom zou je dan meer moeten verdienen? In tegenstelling tot je eerdere 'opleidingen' doe je nu wel iets waarin je straks ook kunt werken, dus dat is mooi. Je zult dus vanzelf schalen omhoog gaan als je deze opleiding afmaakt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je hebt werk en volgt een opleiding met perspectief. Dan ga ja je toch niet met iemand in de bijstand vergelijken?

Waarom niet die zorgopleiding afmaken? Nu verdien je niet veel, maar zal t.z.t. verbeteren.

Eventueel een baan erbij nemen voor meer inkomen?
Alle reacties Link kopieren Quote
Waarom zou je recht hebben op meer dan een gelijkwaardige collega?

Je wordt betaald naar de functie die je uitvoert.

Een schoonmaker met 2 jaar huishoudschool wordt hetzelfde betaald als een schoonmaker met een universitaire opleiding tenminste wel in dezelfde functie.

Daarnaast is de werkgever ook niet verantwoordelijk voor alle ellende en ziekte in je leven.
Ervaringsdeskundige is zonder een relevante opleiding op MBO of HBO niveau in de zorg een vrijwilligers functie.
Je klinkt als iemand die de compensatie op de verkeerde plek wil halen.

Eerlijk gezegd ben je voor een werkgever met een onstabiel verleden vol verkeerde keuzes en een dijk van een ziekte historie eerder een risico dan een grote aanwinst. Ik denk dat je blij mag zijn met deze kans. Je hebt niet relevante opleidingen gedaan in het jaar kruik en een deel niet afgemaakt...hoezo heb je meer rechten dan een ander?

Straks wanneer je je opleiding af hebt kun je in onregelmatige diensten best aardig verdienen en met het halen van specialisaties....meer is vooral hard werken net zoals iedereen....

Het enige wat in mij op komt met Reiki etc is om als TV paragnost te gaan werken bij de rare bel lijnen die altijd op RTL zijn. Beetjes zwammen over andere mensen hun ellende en op afstand instralen maar of je daar rijk van wordt?
viva-amber wijzigde dit bericht op 06-09-2019 17:42
25.50% gewijzigd
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je hebt dezelfde uitgangspositie als je klasgenoten dus je verdient hetzelfde. Ik vind je voor een 'vastloper' best hoog van de toren blazen. Want wat is de meerwaarde van Reiki diploma's als je de verpleging in wil? Op basis waarvan moet jij meer verdienen dan een ander? Als je in mijn team had gewerkt en hiermee aankomt had je al met 1-0 achter gestaan, want erg serieus kan ik dit toch echt niet nemen...
'There's a fine line between wrong and visionary. Unfortunately, you have to be a visionary to see it.' - Sheldon Cooper
Alle reacties Link kopieren Quote
Je wilt meer betaald worden omdat je meer levenservaring hebt? Iedereen valt onder dezelfde schaal als je leerling bent en geen ervaring in deze baan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het klinkt lullig TO, maar niets van wat je in je OP vertelt is relevant. Je bent leerling in een totaal nieuw beroep. Levenservaring of niet, doet er niet toe.
Pilates, Pinterest en Pijpen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik vind dat u niet vastgelopen bent, u volgt een opleiding en wordt daarbij betaald, als ik het goed begrijp.

Zo'n ziekenhuis betaalt iedereen die (ongeveer) hetzelfde werk doet evenveel, het wordt te ingewikkeld om te onderzoeken wie de meeste levenservaring heeft (afgezien van leeftijd).
Wat is de vraag die ik niet weet maar wel moet stellen?
Alle reacties Link kopieren Quote
Het is niet te ingewikkeld...het is niet relevant.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je wordt juist heel eerlijk behandeld, die reikicursus doet er niks toe.
allemachtig wat een stelletje azijnpissers zijn jullie (Star2 ook)
Alle reacties Link kopieren Quote
Hmm oke, dank alvast voor de eerlijke inzichten, kan ik best wel wat mee.

Mijn huidige opleiding was ik wel van plan af te maken en mogelijk nog verder te leren. Ik heb overigens al eerder in de zorg gewerkt, 2 jaar hulp bij ouderen thuis en 4 jaar in de gehandicaptenbranche, Bij de GGD heb ik een tijd ook vrijwilligerswerk gedaan .Als ik tijd over heb pak ik ook nog werkhuisjes aan als er vraag naar is. En betreft Reiki e.d. dit was voor me eigen zoektocht naar mezelf, hoewel ik grappig genoeg wel ben gevraagd voor zo'n telefoonlijn maar niet op in ben gegaan omdat ik mezelf daar niet goed genoeg voor voelde of het nu echt is of niet.

Het gaat mij er niet perse om dat mijn 'klasgenootjes' hetzelfde verdienen als ik maar meer hoe dat kan....ik denk dat het kwartje misschien niet valt bij me
Alle reacties Link kopieren Quote
Heb je vrijstelling voor een deel van de opleiding?
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je wordt betaald naar oa relevante werkervaring. Ik heb 2 universitaire diploma's maar als ik als leerling in de zorg zou starten zou ik ook dat leerlingensalaris verdienen. Dat is in jouw situatie vervelend maar het is nu eenmaal zo. Dat wist je toch toen je eraan begon? Leg het naast je neer en besef dat je goed op weg bent. En dat is veel meer waard!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik snap wel wat je bedoelt als het gaat om erkenning zoeken. Je hebt heel wat mee gemaakt in je leven, wat niet makkelijk was, wat je gevormd heeft. De kunst is om daar je kracht uit te halen. Je kunt vast heel veel betekenen voor mensen, een luisterend oor zijn, jouw ervaring en verhalen delen om anderen te inspireren. Ik denk dat je die erkenning nu op de verkeerde manier zoekt en bij de verkeerde mensen.
Maak je opleiding af, zoek een baan, zoek naar een manier om van toegevoegde waarde te zijn. Om je kracht te halen uit hoe je andere mensen kunt helpen. Van betekenis te kunnen zijn. Dat is zo veel meer waard dan een salaris.
Alle reacties Link kopieren Quote
Die ongelijke behandeling is in mijn ogen inderdaad gezeur. Leeftijd, geslacht, levenservaring of wat dan ook geeft je niet het recht op meer salaris. Om in oplossingen te denken; kun je niet iets met je visagie en dan aan huis bijvoorbeeld? Om wat extra inkomsten te genereren.
Alle reacties Link kopieren Quote
Heb je trouwens ook gewerkt, want ik lees vooral over certificaten en diploma's en levenservaring? En dat je op basis daarvan een hoger salaris wilt krijgen? Niet dat dat nou zo veel uitmaakt, maar ik vroeg het me wel af. Verder: leer je op het praktische stuk ook daadwerkelijk beter dan de jonge meiden en kan je daarin meer verantwoordelijkheden dragen? Of doe je je werk beter omdat je alle positieve energie vrijmaakt of weet ik het wat? (Je visagie/uiterlijke verzorging kan in je beroep overigens echt wel een keer leuk zijn om een verwenmiddagje mee te organiseren!)

Overigens: het is al super fijn dat je je diploma betaald krijgt! Zeker met jouw verleden. Dat bedoel ik niet lullig: maar menig werkgever zou daarvoor passen, omdat de kans op uitval redelijk groot is. Al helemaal met wat je aangeeft van het leren en de schade van de chemo. Sowieso is het niet zo handig dat je dat nu bedenkt dat je meer wilt verdienen in plaats van voor het tekenen van het contract.

Ik vind het trouwens wel heel dapper en sterk van je dat je na alles en op deze leeftijd aan een opleiding bent begonnen met kansen op de arbeidsmarkt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ook ik krijg niet betaald naar mijn hoogste opleiding (uni), maar naar mijn functie (hbo). Sterker nog, de meeste van mijn collega's hebben uni gedaan en we zitten allemaal in dezelfde bescheiden schaal. Maar wel met een hele leuke baan!

Kijk anders eens ter inspiratie naar de blogs van Margriet Spijksma.
Alle reacties Link kopieren Quote
@Viva-Amber, nee geen vrijstellingen.

@Anoniem16121612, Met nog me kale hoofd solliciteerde ik, en was zo blij aangenomen te zijn, na vele eerdere sollicitaties die op niets uitliepen, vervolgens de aanbieding voor deze opleiding gekregen heb ik hoe ongelovelijk ook niet op de verdiensten gelet.

Ik ben een zeer dankbaar mens, voor al de lessen die ik mogelijk geleerd heb en nog zal leren, misschien kijk ik gewoon iets teveel naar andere en sleep ik onbewust nog de wat negatieve bagage mee uit mijn verleden.
Alle reacties Link kopieren Quote
viva-amber schreef:
06-09-2019 17:36
Het enige wat in mij op komt met Reiki etc is om als TV paragnost te gaan werken bij de rare bel lijnen die altijd op RTL zijn. Beetjes zwammen over andere mensen hun ellende en op afstand instralen maar of je daar rijk van wordt?

Moet je eens écht gaan luisteren.
Ik vind het gewoon knap hoeveel ze kunnen ouwehoeren zonder iets te zeggen. Doe ik ze echt niet na.

(Toen ik niet kon slapen ging ik proberen op te schrijven wat die man zei, serieus, er zaten geeneens punten en komma’s in die zinnen. Eén stroom van woorden zonder enige samenhang).
.
Alle reacties Link kopieren Quote
Jewel8 schreef:
06-09-2019 19:03
@Viva-Amber, nee geen vrijstellingen.

@Anoniem16121612, Met nog me kale hoofd solliciteerde ik, en was zo blij aangenomen te zijn, na vele eerdere sollicitaties die op niets uitliepen, vervolgens de aanbieding voor deze opleiding gekregen heb ik hoe ongelovelijk ook niet op de verdiensten gelet.

Ik ben een zeer dankbaar mens, voor al de lessen die ik mogelijk geleerd heb en nog zal leren, misschien kijk ik gewoon iets teveel naar andere en sleep ik onbewust nog de wat negatieve bagage mee uit mijn verleden.

Hele goeie conclusie! Gewoon mee stoppen, heb je niks aan, wordt het niet meer van.
.
Alle reacties Link kopieren Quote
@Lorah, ja vanaf me 18e, als zaterdaghulp 2 jr. erna fulltime rest deed ik veelal ernaast, en bedankt voor je tip over die verwendag, ik denk dat dit best eens leuk kan uitpakken. Ik heb eerder gedacht dit op de Oncologische afdelingen te doen (wordt daar nl. ook aangeboden) Maar ook dit is hoofdzakelijk vrijwilligerswerk en ik moet toch brood op de plank krijgen.

#Hetismogelijk, ik zal eens kijken bij de blogs, dank je voor de tip

Mogelijk wil ik als zelfstandige aan de slag in de toekomst, en wil ik het in één geheel pakket gaan aanbieden, maar dat is nog een beetje 'droom'
Alle reacties Link kopieren Quote
wat is de reden dat je geen vrijstelling krijgt voor bepaalde vakken in je opleiding?
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren Quote
Anoniem262821034 schreef:
06-09-2019 19:09
Moet je eens écht gaan luisteren.
Ik vind het gewoon knap hoeveel ze kunnen ouwehoeren zonder iets te zeggen. Doe ik ze echt niet na.

(Toen ik niet kon slapen ging ik proberen op te schrijven wat die man zei, serieus, er zaten geeneens punten en komma’s in die zinnen. Eén stroom van woorden zonder enige samenhang).
Knap hé
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren Quote
Jewel8 schreef:
06-09-2019 19:03
\
@Anoniem16121612, Met nog me kale hoofd solliciteerde ik, en was zo blij aangenomen te zijn, na vele eerdere sollicitaties die op niets uitliepen, vervolgens de aanbieding voor deze opleiding gekregen heb ik hoe ongelovelijk ook niet op de verdiensten gelet.

Ik ben een zeer dankbaar mens, voor al de lessen die ik mogelijk geleerd heb en nog zal leren, misschien kijk ik gewoon iets teveel naar andere en sleep ik onbewust nog de wat negatieve bagage mee uit mijn verleden.
Knap dat je zo hebt gesolliciteerd...respect. Wie zijn probleem is het dat jij niet naar salaris kijkt?

In je op klink je eerder entitled dan dankbaar.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren Quote
@Viva-Amber, geen idee, mogelijk is mijn officiele MDGO opleiding te lang geleden geweest als dat relevant is, anders zou ik het echt niet weten. Maar opzich, hoe langer ik leerling ben, hoe meer voordeel voor de baas ook. Tegemoetkoming voor hun vanuit de overheid en ik een leerlingensalaris misschien

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven