Uitgerekend eind mei begin juni 2019

12-10-2018 08:12 396 berichten
Alle reacties Link kopieren
NaamLeeftijdKindjeUitgerekendGeslachtBijzonderheden
tiramisuusje33/383e24 meijongen :heart:
Appelstroop29/312e26 meimeisje :heart:
Slowjuicer29/251e30 mei :heart:
Latte_Macchiato201837/353e2 junimeisje :heart:
linda1012e5 junimeisje :heart:
Tippietop31/381e6 juni :heart:
HerfstZonnetje29/311e7 juni :heart:
Fiona201831/352e11 junimeisje :heart:
Feetje201832/312e13 junijongen :heart:
Door87, Globetrotter91, Maan12, Poppedotje, Winterland, wegens niet meeschrijven hebben we jullie uit de tabel gehaald. Maar jullie zijn uiteraard weer van harte welkom als jullie weer mee willen schrijven.
moderatorviva wijzigde dit bericht op 31-12-2020 11:20
Reden: ww verwijderrd ivm misbruik account
52.47% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
https://www.hollandandbarrett.nl/shop/p ... uid=018964

Deze tabletten neem ik tegen misselijkheid. Het haalt lang niet alle misselijkheid weg maar het onderdrukt een hoop. Ik heb gelezen dat je 1500mg mag op een dag en een tablet is 550mg. Dus ik neem er 2 per dag. Het haalt echt de wanhoop er vanaf om het zo maar te zeggen. Mischien een tip waar iemand iets aan heeft 😁
Hier ook alles goed. Misselijkheid was echt niet meer te houden. Ik moest er een nacht 5x uit om over te geven. Ik had mijn vorige zwangerschappen ook HG en heb me er toen zonder medicatie doorheen geslagen, maar deze keer heb ik maar meteen om medicijnen gevraagd. Ik slik nu 10 pillen verspreid over de dag en het is goed te doen. Ik ben nog wel misselijk, maar hoef niet steeds over te geven.

Mijn 12 weken scan is over anderhalve week al. En ik kan ook al mijn baarmoeder voelen: een harde bal die net boven m’n schaambot uitsteekt.... het begint nu toch al wel wat echter te voelen!
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal

Het is voor mij de eerste keer dat ik iets op een forum post. Hopelijk doe ik het goed! Ik zou graag mee schrijven en lezen. Ik ben 5 juni uitgerekend, het is het eerste kindje van mijn vriend en mij. Allemaal erg spannend en ook super leuk!

Groetjes
Alle reacties Link kopieren
Hallo en gefeliciteerd!
Je bent van harte welkom om mee te schrijven, maar dan moet je wel zelf een account met eigen gebruikersnaam aanmaken. Je hebt nu ingelogd met ons algemene account waarmee de tabel kan worden bijgewerkt en dat is niet de bedoeling.
Alle reacties Link kopieren
Vanmorgen de tweede echo gehad! Toch weer zenuwen, bij mijn vorige zwangerschap bleek bij de tweede echo het hartje niet meer te kloppen. Nu was alles goed en mini was goed gegroeid ❤️

Ben nu 9+ ? dagen, pas vanaf week 10 is duidelijk te zeggen hoeveel weken + dagen je precies bent.

Binnekort de intake voor de vlokkentest (ziekenhuis belt mij zsm) en dan hopelijk zsm de vlokkentest zelf.

Afwachten maar ❤️
Alle reacties Link kopieren
Hi allemaal! Voor mij een eerste berichtje, toch wel leuk om mee te lezen en de ervaring te delen! Ik ben 14juni uitgerekend, heeft allemaal lang geduurd (mk 1,5 jr geleden en uiteindelijk zwanger via icsi) dus vind het tot nu toe maar spannend! De eerste echo was goed en vrijdag een 2e met 9weken!!
Alle reacties Link kopieren
Welkom vindhetallemaalmaar spannend! Leuk dat je meeschrijft. Ik kan me voorstellen dat het extra spannend is zo na een miskraam.

Wat fijn dat je echo er goed uitzag en de vlokkentest dichterbij komt prinsesconsuela! Mijn echo zag er ook goed uit! Heel bijzonder om het kloppende hartje te zien.
anoniem_376954 wijzigde dit bericht op 08-11-2018 20:20
Reden: Typefout
0.67% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Hee meiden, wat is het stil hier.

Prinsesconsuela, wat fijn dat de echo weer goed was! Je bent nu al verder dan de vorige zwangerschap, dat is alvast de eerste hobbel. Ben je al gebeld voor de vlokkentest?

Vindhetmaarspannend, welkom! Wat fijn dat je eindelijk zwanger bent na zo'n lange tijd, extra gefeliciteerd voor jou. Is het jullie eerste kindje? Hoe was de tweede echo?

Herfstzonnetje, jij ook gefeliciteerd met de goede echo! Klopte de termijn met wat je dacht?

Hier een wat woelige week gehad. Vorig jaar zijn via het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker afwijkende cellen bij me geconstateerd. We hebben toen besloten om een jaar af te wachten, omdat behandeling een grotere kans op vroeggeboorte zou geven. Eigenlijk doen ze geen uitstrijkjes tijdens de zwangerschap, dus ik belde om de vervolgafspraak in januari af te zeggen. Ik moest echter direct de volgende ochtend komen, omdat het voor 10 weken zwangerschap nog wel mogelijk is om een uitstrijkje te doen.

Mocht de uitslag weer slecht zijn kunnen ze nog niet behandelen, maar dan weten we in elk geval hoe het ermee staat. Ik kreeg wel nog even een extra echo voor de leuk, "want je kan niet bij de gynaecoloog zijn geweest zonder even te spieken" zei ze. De kleine doet het nog goed, nog een week voor de termijnecho.

Mijn kwaaltjes worden wel minder. Ik spuug nog wel 's ochtends, maar bij mijn vorige zwangerschap was ik de hele dag door erg misselijk. Ook mijn vermoeidheid lijkt minder te worden. Ik merk dat ik daar toch wat onzeker van wordt.
Erg stil hier ja! Hoe is het met iedereen?

Fijn de goede echo’s herfstzonnetje en prinsesconsuela!!

Wanneer is de vlokkentest Prinsesconsuela? Ik zal vast duimen voor een goed resultaat.

Pittige weekje zo Fiona! Dat had je wrs niet zien aankomen. Wanneer hoor je de uitslag van het uitstrijkje? En wat betekent het dan verder? Wel goed dat ze het onderzoek doen. Lijkt mij fijn dat je weet waar je aan toe bent maar ook wel heftig zo opeens. Hopelijk een goede uitslag.

Hier ook iets minder kwaaltjes en ook meteen onzekerheid maar gister een goede termijnecho gehad. Uitgerekende datum blijft 2 juni. We hebben het onze jongens verteld. Mijn oudste was erg blij en kan niet wachten op zijn zusje (heeft dus een voorkeur). Mijn jongste zei alleen maar nee. En minder kwaaltjes hoort bij deze periode werd mij verteld. Dat stelt me weer gerust en jou hopelijk ook Fiona.
Alle reacties Link kopieren
Ik hoor de uitslag pas over drie weken. Mocht de uitslag goed zijn (pap1) dan zijn we gerustgesteld voor de rest van de zwangerschap en krijg ik na de bevalling opnieuw een uitstrijkje. Als de uitslag weer slecht is kunnen ze verder voorlopig niets doen i.v.m. de zwangerschap. Volgens mij gaan ze dan rond 30 weken kijken met een microscoop hoe het eruit ziet. Als ik niet zwanger was geweest hadden ze een biopt genomen en een stukje van de baarmoederhals weggebrand.

Fijn om te horen dat jij ook wat minder kwaaltjes hebt Latte. Maar je bent wel twee weken verder dan ik. Vorige keer was ik tot halverwege de zwangerschap spuugmisselijk dus daarom ben ik toch wat onzeker. Maar goed, nog een weekje wachten op de volgende echo.
Wat leuk dat jullie het nu ook verteld hebben! Hoe oud zijn je kinderen?
Sorry, ik heb ook een tijdje niet geschreven. Ik was te moe om naast alle verplichtingen ook maar iets te doen. Inmiddels gaat het weer wat beter, dus ga mijn best doen om weer wat vaker te schrijven.

@fiona: dat is pittig! En dan ook nog 3 weken moeten wachten op een uitslag. Dat is wel lang!
Herkenbaar wat betreft kwaaltjes, ik ben een aantal weken echt misselijk en erg moe geweest. Deze week gaat het ineens weer een stuk beter! Ik maakte me daar ook wel zorgen over. Maar het bleek gelukkig dat kwaaltjes niet al te veel zeggen; gisteren weer echo gehad en die was helemaal prima!

@latte: fijn dat jij ook een goede termijnecho hebt gehad!

@prinses; fijn van je goed echo! Weer een stapje verder. Dit moet voor jou echt behoorlijk spannend en stressvol zijn. Duimen voor een goede vlokkentest!
Herkenbaar Linda: ik ben ook echt doodmoe. Ik merk echt dat mijn lichaam met andere dingen bezig is, want er is echt nul energie over voor de gewone dagelijkse dingen.

Hier gaat het zijn gangetje. Inderdaad ook nog steeds moe. Maar de misselijkheid blijft onder controle met de medicatie, dus dat is echt wel een stuk fijner dan mijn vorige zwangerschappen.

morgen heb ik de echo voor de nekplooimeting. Leuk om de baby dan weer even te kunnen zien!

fiona, lastig zeg! En wat een vervelende timing. Je klinkt er redelijk nuchter onder, en ik denk dat je ook niets anders kan doen dan nu eerst gewoon afwachten wat de uitslagen zeggen. Succes!

en verder hoera :cheer2: voor de goede echo's!
Nog even een spannende tijd te gaan Fiona. Ik hoop op een goede uitslag voor je. Oh en klopt ben iets verder dan jij. Toch herinner ik van mijn vorige zwangerschappen meer kwaaltjes rond deze tijd nog. Ach ja niet elke zwangerschap is hetzelfde en misschien zegt dit wel iets over het geslacht? Deze week de termijnecho als ik het goed heb toch? Mijn jongens zijn trouwens 4 en bijna 2. En jouw dochter?

Welcome back Linda! Hoe ver ben jij nu?

@Tiramisuusje: fijn dat de medicatie helpt. Zijn de kids al gewend aan het idee?
Hier krijg ik sinds gister veel kusjes op mijn buik van ze.

Willen jullie weten wat het wordt?
Alle reacties Link kopieren
Hier ook een tijdje niet geschreven.

Wij hadden vandaag de termijnecho en hebben een kloppend hartje gezien! Ging er nuchter heen met het idee van ‘komt wel goed’, maar op het moment suprême toch even een traantje hoor!

Ben overigens 3 dagen vooruit gezet, dus mijn uitgerekende datum is voor nu 30 mei.
@slowjuicer: fijn zo’n goede echo!

Ik ben nu 10 + 5. Mijn uitgerekende datum blijft staan op 5 juni. Exact wat ik zelf ook berekend had.

Wij willen graag weten wat het is! We hebben al een geslachtsecho ingepland, net voor kerst. Dan ben ik exact 16 weken.
Ik heb een goede echo gehad! nekplooi was fijn dun en baby lag gezellig in de kleermakerszit te zwaaien... Dat moet wel een heel relaxt kind worden.

De nub wees duidelijk op een jongetje volgens de echoscopiste en zij was er in gespecialiseerd. Dat maakt het een stuk tastbaarder. Een jongetje, wat leuk! Ik ben even helemaal in de wolken :jump:
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd allemaal met de goede echos! Wij ook een 2e gehad, zag we goed uit en volgende week gaan we het noale circuit in, wel lekker elke week even bevestiging!!
Fijn vindhetmaarspannend! Was je eerst medisch door de icsi?

Ik ben ondertussen druk bezig met mijn lijstje jongensnamen. Man is er nog niet aan begonnen. We zitten meestal totaal niet op een lijn qua namen, dus dit kan nog lastig worden...

Ik begin heel langzaamaan een buikje te zien. 's ochtends is er nog niets te zien, maar aan het eind van de dag heb ik echt zo'n slappe pens-buik, alsof mijn spieren het opgeven na een dag hard werken :flag: Hebben jullie al een buikje?

Ik ben wel nog steeds moe, en heb ook zo'n zere rug steeds. Ik voel me echt een beetje een oud wijf nu. Hopelijk komt de energie van het tweede trimester snel binnen!
Alle reacties Link kopieren
Hoi meiden.

Gister in het ziekenhuis geweest. Echo gehad en alles ziet er goed uit! Ben helaas iets minder ver dan we hoopten. Morgen 11 weken, uitgerekend op 7/6.

Dinsdag over een week hebben we de vlokkentest, 2 weken later volgt de uitslag. Helaas weten de dus pas over 4 weken of de baby gezond is of niet.

Mocht de baby wel zijn aangedaan met mijn ziekte dan breken we de zwangerschap af. Wat volgt na een slechte uitslag is eerst een gesprek in het ziekenhuis en daarna wordt de opname ingepland. Tijdens die opname zal de bevalling op gang worden gebracht. Ook moeten we dan beslissen wat er met het kindje gebeurd. Je mag het kindje meenemen om zelf te begraven of je kan er voor kiezen om het collectief te laten cremeren in het ziekenhuis.

Heb wel even een flinke kater van het gesprek omdat het gewoon ècht heel naar is om te bespreken allemaal.

Nu proberen de focus te houden op de goede echo en het feit dat alles wat goed moet gaan inderdaad goed gaat met de baby ❤️.
oh prinses, dat is ook echt wel heel erg rauw allemaal. Het is wel goed om het door te spreken hoor, dan weet je tenminste waar je eventueel aan toe bent. Maar ik kan me voorstellen dat dat wel echt confronterend is nu.
Nog 4 weken wachten dus. En er is natuurlijk een goede kans dat je over 4 weken hoort dat het goed is! Maar voor nu wachten we met je mee.
Wat zijn de kansen dat je je aandoening overdraagt? Is het een 50% kans?
Alle reacties Link kopieren
Oke mijn bericht plaatsen is al 2x mis gegaan maar volgens mij staat hij er niet bij dus bij deze een 3e poging haha oeps!

Dank voor je lieve bericht.

Ene moment voel ik me supergoed en positief en vervolgens komen er weer tranen.. hormonen werken niet bepaald mee zeg maar.

Het is inderdaad een 50% kans. Dus de kans dat het gezond is is even groot ❤️
**
anoniem_6526572e676db wijzigde dit bericht op 26-11-2018 18:46
0.00% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Tiramisuusje, wat fijn dat de echo en nekplooi goed waren! Waarom heb je gekozen voor de combinatietest i.p.v. de NIPT? Pure interesse, ik heb maandag een gesprek om de NIPT aan te vragen en heb de combinatietest eigenlijk niet eens overwogen.

Vindhetmaarspannend, wat fijn dat de echo weer goed was! Als je je gegevens even geeft zal ik je in de tabel zetten als je dat wil.

Prinsesconsuela, het lijkt me zo'n emotionele rollercoaster waar jullie in zitten. Ik kan me er geen voorstelling van maken, het lijkt me zo zwaar :hug: En nog 4 weken, wat duurt dat lang. Hopelijk gaan jullie straks met heel positief nieuws de feestdagen in.

Otis, fijn dat je echo goed was! Ook al minder ver dan gedacht dus, ik ook. Ik herken ook je gevoel over de echo's. De vorige zwangerschap had ik geen vroege echo en was het dus meteen een mensje. Ik merk dat ik ook nog erg afwachtend ben tot de volgende echo.

Hier weer misselijk, dus ik ben iets minder onzeker. Maandag hebben we de termijnecho.
Alle reacties Link kopieren
Wat fijn om al het goede nieuws over de echo's te lezen! Ook ik wil jou veel sterkte wensen prinsesconsuela met het wachten de komende weken. En Fiona, wat fijn dat de termijn echo dichterbij komt. Ik hoop ook dat de uitslag van het uitstrijkje goed is.

Mijn uitgerekende datum blijft 7 juni. Volgende week ga ik bloed prikken voor de Nipt. Verder zijn er al wat broeken die wat strakker beginnen te zitten. Hopelijk kan ik mijn andere broeken nog eventjes aan.

Veel sterkte voor de dames die laat hebben van misselijkheid!
Alle reacties Link kopieren
Linda, HerfstZonnetje en Tippietop, wat zijn jullie leeftijden? Dan kan ik de tabel compleet maken. Tenzij jullie die natuurlijk niet willen vermelden.len vermelden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven