Uitgerekend september 2024

07-01-2024 11:54 357 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo dames,

Zojuist een positieve test in handen.
Volgens eigen berekening 13 sept uitgerekend.
Ik zou het leuk vinden om te kletsen etc. Ik kan alleen geen mooie lijst maken of zo🫢.
[#/tr]
WieLftdkindje?UD geschat hartje gezien? Echo'sBijzonderheden
Reanne292e10-9
TheDoctor342e10-930-1 vroege echo
Ellie-Jane342e4-9HG vorige zwangerschap
Juno87362e4-924-1?
Nickii323e14-15 sep8-2 eerste echo
DibVriDuo361e27-815-1 vroege echo
Picoframboos362e4-920-1 vroege echo
BlueFairy341e14-929-01 eerste echo
Libe392e15-906-02 eerste echo
Malva311erond 7-925-1 vroege echo
Delphinia352eeind aug/begin sept ja! 2-2 vitaliteit
Klaproosje312e13-931-1 vroege echo
JaMaar311eeind augustus?
Hitime301e28-8 ja!
reanne wijzigde dit bericht op 14-01-2024 20:53
80.02% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
@Nickii, ik denk een jongetje! Maar misschien heb je gelijk en komt het allemaal door vermoeidheid. En is het inderdaad helemaal nietszeggend als je kwaaltjes verschillen. Toch leuk om een beetje voorpret te hebben wat het wordt! Gaan jullie een pretecho doen, of wacht je tot de 20 weken echo met geslachtsbepaling? Wij gaan voor de pretecho rond 16/17 weken, vond ik vorige keer erg leuk om te doen.

Welkom, JaMaar! Gefeliciteerd met je zwangerschap. Hoe voel je je?

@Klaproosje, ja daar ben ik ook benieuwd naar, die combinatie. Tot nu toe is het best pittig om niet even rust te pakken als je daar behoefte aan hebt. Maar ik hoor ook van vriendinnen dat je met een tweede kindje wat 'actiever' blijft gedurende de zwangerschap, wat voor je conditie wel weer voordelen heeft. We gaan het meemaken! Grappig dat je een voorkeur hebt. Ik zou een jongetje leuk vinden (en mijn man ook), maar alleen meiden lijkt me ook oprecht heel gezellig. Heeft je vriend/man ook voorkeur voor een meisje?

@Doctor, hoe was je karaoke? Heb je het mensen verteld?

Hier wordt mijn misselijkheid steeds erger. Ik ben bang dat het binnenkort overgeven wordt. Vorige keer heb ik gemberpillen geprobeerd, maar dat hielp niet. Jullie nog tips, behalve medicatie?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb alle berichten even gelezen. Zo spannend voor iedereen nog, vooral wanneer je eerder een miskraam hebt gehad lijkt me. En zo fijn voor iedereen die al een goede echo heeft gehad! Ik merk zelf dat ik echt naar de eerste echo toe leef, zo benieuwd en eigenlijk ook zo onzeker nog.

Het slechte slapen is hier alweer beter geworden, mn energie is echter wel totaal weg. Naast werk en andere verplichtingen doe ik vooral niks. Voor de rest valt het qua kwaaltjes wel mee, maar ik heb echt geen zin in eten. Ik ben niet misselijk gelukkig, maar avondeten krijg ik met moeite weg.

Hier trouwens ook geen voorkeur, maar wel voorgevoel voor een jongen!
Alle reacties Link kopieren Quote
JaMaar, leuk dat je ook mee komt schrijven!

Klaproosje, hopelijk valt het mee voor je dit keer! Steeds spugen is zo naar.

Haha, ik ben ook na mijn zwangerschappen lichter dan ervoor. Moet tijdens de borstvoeding echt ertegen eten om niet te veel af te vallen.

Hier ook een lichte voorkeur voor een meisje, maar een jongetje vind ik ook erg leuk hoor! En voor de jongens zelf ook erg leuk natuurlijk.
Wij gaan voor een pretecho, vind het sowieso leuk om te weten wat het wordt. Maakt het nog weer wat echter en ook makkelijker namen bedenken, al weten we voor beide geslachten waarschijnlijk al wel wat het wordt.

Voor de misselijkheid: vanillevla of cola kan nog wel eens helpen, maar is van horen zeggen. Verder iets eten voordat je opstaat 's ochtends (en sowieso heel regelmatig eten), helpt mij sowieso wel iets.
Alle reacties Link kopieren Quote
Karaoke was leuk! Het vertellen was geen complete verrassing want bij het eerste rondje bestellen had iedereen al een vermoeden hahaha.

Wij doen geen pretecho, ik vind het zelf niet heel veel toegevoegde waarde om 3-4 weken eerder het geslacht te weten. Maar kan me voorstellen dat anderen dat anders zien. Vorige keer ook pas na de 20 weken echo begonnen met namen bedenken.

Vervelend als je zo misselijk bent Pico! Hopelijk blijft het niet te lang zo erg.
I'll be kept away
Alle reacties Link kopieren Quote
@thedocter, ja hoor, zeker blij als t jongetje is haha! Zal wel even verdrietig zijn, omdat we denk ik niet meer kindjes zouden willen en daardoor weet dat een meisje niet meer gaat gebeuren.
Vorige x was ik ook een beetje sad, bij de 20 weken echo; maar dat duurde echt max een uur haha!
Maar ergens denk ik ook wel dat ik er nu sneller vrede mee heb als t niet zo is, omdat jongetjes zo leuk zijn, iig de mijne hahaha! :mrgreen:

@picoframboos: man zou t zeker leuk vinden om van beide geslachten 1 te hebben, maar vind een jongetje ook prima :)
Wat vervelend van het misselijk zijn. Ik heb geen tips, heb vorige keer medicatie gehad omdat ik echt niets binnen hielt en bijna uitdroog (is dat een woord?)
Verder gewone dingen zoals crackers en cola hielpen mij bij de weeïgheid.

Vorige x wou man geslacht niet weten; maar toen heb ik onder mom van, ja maar tis al zo spannend en dit zou mij helpen en bla bla + jij mag dan volgende keer kiezen of je t wil weten, voor elkaar gekregen om toch het geslacht te laten vertellen.
Man wist dat helaas ( :mrgreen: ) nog. Dus die zegt nu steeds, neee we gaan wachten, ik kies daar nu voor! Hoop dat ik hem weer kan ompraten, ik wil t echt mega graag weten haha!
Alle reacties Link kopieren Quote
TheDoctor snap het ook goed als mensen wachten tot de 20 weken hoor. Ik grijp gewoon elke gelegenheid tot een echo aan en dit is iets waar ik man wel voor mee krijg :biggrin: en ik ben gewoon veel te nieuwsgierig aangelegd.

Oh klaproosje, hoop voor jou dat je man nog van gedachten verandert als je het zelf wel graag wil weten! Gelukkig hebben we dat hier niet en is man net zo nieuwsgierig als ik.

Pff, vandaag wel even momentje dat ik onzeker ben of het allemaal wel goed zit, omdat ik eigenlijk weinig/geen symptomen heb vandaag (wel drukke dag en hele dag door ijskoud, maar verder niet echt) en de symptomen andere dagen ook zo weinig aanwezig zijn.
Nog bijna 4 weken wachten tot we het weten, duurt lang :-|
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja herkenbaar nickii, ik grijp ook elk moment aan.
Het zit vast goed, je bent net als ik nog vrij pril, misschien komt het wat later op gang? Misschien ben je zelfs nog priller zwanger dan je denkt?
Ik hoop dat je straks denkt, had ik maar niks gezegd, ik wil geen symptomen meer haha! :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Bedankt allemaal voor de tips tegen misselijkheid, ik ga experimenteren! De vorige keer had ik het tot 16 weken, hopelijk stopt het dit keer wat eerder..

@Nickii, ja dat heb ik ook - hoe meer sneak peeks, hoe beter! En daarnaast vond ik de pretecho ook lekker ontspannen in vergelijking met de 20 weken echo. Onze 20 weken echo was echt van 'even kijken of ze haar niertjes heeft, oh en er is ook geen gat in het hart'. Nooit geweten hoeveel mis er kon zijn!

@Klaproosje, lastig dat je man het niet wil weten! Hier is man ook heel nieuwsgierig, dus wij gaan wel voor de geslachtsbepaling. Wie weet, haal je hem nog over!

Wat vervelend dat je je zorgen maakt over je symptomen, Nickii.. Wat dat betreft blijft het altijd onzeker hè, wat je ook ervaart. Het komt vast goed en het kan wisselen. Had je bij je andere zwangerschappen wel veel klachten?

DibVriDuo: jij mag morgen! Heb je er zin in/ ben je gespannen? Veel succes en plezier alvast!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hi hoi!

Ik zou me ook willen aansluiten als dat mag :heart:
Ben 30 jaar en op dit moment 8 weken zwanger met uitrekende datum 28 augustus. Officieel zwanger geworden met een beetje hulp vanuit de feritliteitskliniek, maar eigenlijk mogen we alsnog in onze handjes knijpen hoe snel dat gelukt is. Dit is ons eerste kindje en merk dat ik nog héél veel moet inlezen en leren voor mijn gevoel... :-O$

Na 5 weken zwangerschap ben ik in de nacht ineens bloed verloren, waardoor ik dacht een miskraam te hebben gehad. :-( Gelukkig was onze verloskundige praktijk zo lief dat ik de dag erna terecht kon om even te laten checken en dat was dus officieel gezien onze eerste echo. Vorige week hebben we onze tweede (7 weken) echo gehad en we hebben een hartje gezien :heart: . Dit was natuurlijk een grote opluchting!

Ik moet heel eerlijk zeggen dat het toevallig is dat veel mensen in mijn directe omgeving in een traject zitten om kinderen te krijgen waardoor het delen van mijn zwangerschap toch erg dubbel voelt. Mensen zeggen dat ik mijn geluk niet moet laten afhangen van dat van anderen maar is toch lastig in de praktijk merk ik.

Vanavond ga ik het mijn schoonouders vertellen dus daar kijk ik wel écht naar uit :-D .

Leuk als ik jullie ervaringen kan lezen en misschien wat tips kan opdoen!
Alle reacties Link kopieren Quote
Klaproosje, verwacht van niet aangezien ik ovulatietesten heb gebruikt. Maar inderdaad, bij mijn oudste voelde ik me ook redelijk oké en begon de misselijkheid pas rond de 6 weken, maar toen had ik al wel zeer pijnlijke borsten (moest zelfs echt al zwangerschapsbhs gebruiken want gewone waren te pijnlijk) en best veel "menstruatiekramp" ook.
Overigens had ik vanochtend ook wel weer kramp van een groeiende baarmoeder (denk ik), dus probeer er toch maar op te vertrouwen.
Haha, ik hoop het ook! Eigenlijk moet ik vooral blij zijn dat ik weinig klachten heb nog, want voor je het weet, heb je ze in overvloed inderdaad.

Picoframboos, wel herkenbaar, bij mij is de misselijkheid ook altijd tot week 16 ongeveer.
En bij mijn eerste dus wel wat klachten, maar niet extreem (behalve die borsten), zeker tot week 6. Bij mijn jongste wel heel veel klachten gehad, eigenlijk al voor de positieve test begon dat.

Hitime, gefeliciteerd! Wat fijn dat je al een hartje hebt gezien ook! Zo ondraaglijk spannend met bloedverlies, hopelijk blijft het bij die ene keer en lief inderdaad dat je meteen kans mocht komen om te checken.
Lijkt me ook lastig hoor met delen, zeker als er meerderen in de omgeving in een traject zitten. Hier ook een schoonzusje dat (denken we) in een traject zit of moeilijk zwanger wordt in ieder geval, maar ze laat er eigenlijk niets over los. Vindt dat dan erg dubbel voelen om te delen omdat dit onze derde is (overigens was ze bij eerste twee nog niet aan het proberen, dus dat scheelt gelukkig wel wat).
Veel plezier met delen met je schoonouders! En weet je al wanneer de termijnecho is?

DibVriDuo, veel succes morgen met de echo!
Alle reacties Link kopieren Quote
Hitime: welkom! Wat fijn dat jullie zo snel positief resultaat hadden, en kan me ook helemaal voorstellen hoeveel paniek je hebt gevoeld met rood bloedverlies. Ik denk dat het richting anderen in een traject fijn is als je aanvoelt hoe moeilijk het voor hen kan zijn, maar verder moet je ook vooral blij zijn met je zwangerschap en heb je daar ook recht op. Hier voor de eerste 4 miskramen gehad waarvan 1 een EUG, en toen waren er twee groepen vrienden: de groep die 2 kinderen kreeg in de tijd dat wij probeerden voor 1 en de groep die net als wij hobbels op de weg hadden en bijvoorbeeld lange trajecten in moesten gaan. Van die eerste groep heb ik wel eens verdriet gehad als mensen vertelden dat ze zwanger waren en dan zeiden ‘oooh het was in 1x raak zo bizar’ alsof het een prestatie is ipv geluk. De andere groep was veel sensitiever met zwangerschapsaankondigingen en dan voelde het ook nooit als afgunst oid.

Klaproosje dat zou ik echt niet redden, het geslacht niet weten! Ik vond het bij de eerste al zoveel uitmaken dat ik wist dat het mensje in mij een meisje was ofzo, er is nog zoveel onbekend over die kleine dat ik juist dat beetje wel wilde weten. Hopelijk krijg je hem nog omgepraat. Al heb ik zelf wel bevallingen begeleid waarbij ouders het niet wisten, en dan was het toch een heel mooi en speciaal moment zo vlak na de geboorte.

Oh Nicki zo irritant die wisselende klachten he, onzekerheid hakt er dan meteen in. Hier zijn alle klachten minder dan toen ik zwnager was van mijn dochter, behalve het koud hebben (maar goed toen testte ik poistief in maart en werd het al warmer in april). Ook die borsten vallen nu reuze mee. Zo spannend dan toch weer om met die onzekerheid om te moeten gaan he.

Mbt geslachtsvoorkeur: heb ik eigenlijk niet. We hebben een meisje, dus een tweede zou opzich makkelijk zijn qua kleding én heb dan de hoop dat zusjes veel aan elkaar hebben als ze ook minder dan 2 jaar schelen. Anderzijds lijkt het me ook heel leuk om beide geslachten te hebben en dan zou er ook een prima klik kunnen zijn natuurlijk. In mijn omgeving hebben velen eerst een meisje en dan een jongen gekregen, dus heb een beetje dat beeld in mn hoofd maar dat slaat nergens op natuurlijk.

Mbt echo’s: ik vind dat iedereen daar helemaal zelf over mag beslissen inderdaad. Als je sowieso niet tot afbreken overgaat, snap ik dat je NIPT en 1e trimester SEO overslaat en alleen de 20 wkn echo doet. Ik zit te diep in de materie door werk om om te kunnen gaan met ‘bewust niet weten’ van zaken die ik wel zou kunnen weten door minimaal invasief onderzoek (echo en bloedafname). Plus dat er voor ons wel consequenties zouden zitten aan bepaalde testuitslagen.

Geslachtsecho regel ik via een vriendin, ik vind het ook heel fijn en leuk om die kleine veel te zien op de echo in de eerste 20 wkn, daarna is de bevestiging van het voelen van beweging voor mij voldoende, maar daarvoor vind ik de sneak peek momentjes leuk.

Zo wij hebben het gisteren en vandaag aan de meeste nabije familie-leden verteld. Hadden onze dochter een envelop met de echo foto gegeven en op mensen af laten lopen. Een hoop verbaasde gezichten gezien, niemand had rekening gehouden met dat het zo snel al raak zou zijn en we tot zo ver zouden komen gezien ons verleden. Fijn dat iedereen t weet, want door vervelende omstandigheden (buiten onze familie) hebben we veel contact met elkaar en dan is het toch raar om hier steeds over te zwijgen. Verder is onze dreumes dus al sinds donderdag ziek en zijn de nachten daardoor hels. Ik vind dat toch wel heel taai nu qua vermoeidheid en merk meteen ook dat ik dan misselijker/weeïger ben.
Alle reacties Link kopieren Quote
Druk weekje, maar nu eindelijk weer even tijd om rustig op iedereen (hoop ik dan) te reageren!
Delphinia wat fijn dat jullie het nu verteld hebben! Dan hoef je geen excuusjes meer te verzinnen. Ben je op werk ook al ‘uit de kast’? Mijn deductie aan de hand van je begeleiding van bevallingen en de aanwezigheid van een echo zou toch zijn dat je in de obstetrie/gyn werkt en je dus ook vroeg moet aangeven dat je onder diensten uit moet zien te komen?
Moest lachen om je beschrijvende verslag van het zelf-echo avontuur, ik zie het helemaal voor me!
Zelf werk ik aan de beschouwende kant, dus geen echo-apparaten makkelijk tot mijn beschikking, en maar goed ook, want (dus) ook geen skills in die richting. Anders zou ik wel tempted zijn, denk ik… (En dan vervolgens paniek omdat ik het niet kan vinden waarschijnlijk :facepalm: ).

Nickii vervelend die onzekerheid vanwege wisselende klachten! Vind het eigenlijk tot de echo een grote blackbox, probeer echt maar gewoon vertrouwen te hebben zolang er geen bloed te zien is… Blij te horen dat jij ook die ‘menstruatiekramp’ hebt. Maakte ik me eerst wel zorgen over. Voel dat eigenlijk ook sinds begin zwangerschap, daarom dacht ik ook dat deze ronde niet gelukt was. En fijn te horen dat wel meer vrouwen hier op en neergaande klachten hebben, of niet zo heel veel klachten. Zelf ben ik een beetje weeïg, en in de middag (niks ochtend!) wel echt aan de misselijke kant, maar echt niks extreems. Goed dat jij en man even nieuwsgierig zijn! Hier niet, man wil het geslacht weten, ik zou het liever een verrassing houden, maar ben dan wel weer net te nieuwsgierig aangelegd om het vol te kunnen houden als hij het wel weet en ik niet. :mrgreen:

Hitime welkom! Jeetje wat een schrik als je dan na een traject zwanger bent en dan bloedverlies krijgt. Super fijn dat de vk begrip had en dat je meteen een echo kon krijgen! Heel veel plezier met vanavond vertellen aan je schoonouders! Wanneer is je termijnecho gepland?
Begrijp heel goed wat je zegt tav het aankondigen aan mensen bij wie het niet vanzelf gaat. Hier ook een aantal mensen in familie bij wie het allesbehalve vanzelf gaat. We hebben bedacht dat we het hen juist onder vier ogen vertellen voordat we het in grotere familiekring delen, dan kunnen ze het nieuws even laten bezinken. Als mensen hier tips voor hebben vanuit eigen ervaring heel graag trouwens!

Picoframboos vervelend dat je zo misselijk bent! Ben je in staat om (uiteraard niet te extreem, maar licht) te sporten? Merk dat dat wel helpt, maar ik moet er wel meteen bij zeggen dat ik ook niet zo erg misselijk ben, alleen soms een beetje. Snap dat je nog even wacht met vertellen op werk. Achteraf zal het bij je collega’s wel op zijn plaats vallen allemaal.

Klaproosje ben benieuwd of het ompraten lukt! Mijn man heeft ‘dat scheelt gedoe met namen verzinnen die we niet nodig hebben’ in de strijd gegooid. Wij willen met volgnamen vernoemen, maar sommige vernoemingen passen beter bij jongen, andere beter bij meisje, en als we het niet weten wordt het zo’n ingewikkeld soort flowchart van als dit, dan dat.
Weet niet of dat voor jullie ook zo werkt, maar ik vond het een redelijk goed argument. (En ik ben bijna om).

TheDoctor: leuk dat je het verteld hebt! Idd weinig keus bij karaoke. Hoe werd er gereageerd? Over old wives tales: ik ben altijd weer verbaasd over hoeveel van zulke tales er rondgaan anno nu, haha. Hoor echt de meest bizarre dingen in mijn omgeving ook wat dat betreft!

JaMaar: welkom ook! Fijn dat je weer beter slaapt. Ongelooflijk hoeveel energie zo’n mini-frummeltje nu al kost. Ben er ook verbaasd over. Wanneer is je echo precies?

BlueFairy vermoeidheid en vaak plassen klinkt objectief best wel….zwanger! Maar ik herken het overanalyseren wel hoor. Hopen dat het snel de 29e is voor jou!

Juno wanneer is je volgende echo?

Reanne, Ellie-Janel, libe hoe is het met jullie?

DibVriDuo succes morgen met je echo!

Tav iedereen: ik zit me ook vast in te lezen in alle screenings. Hebben sommigen van jullie al ervaring met de 13 weken echo? Zoals ik het begrijp volgt na een eventueel afwijkende echo een uitgebreider echo-onderzoek in een gespecialiseerd centrum. Hoe vaak komt daar iets uit als ‘het kan iets heel naars zijn, maar de ontwikkeling is nog niet ver genoeg om zekerheid te hebben, dus we kijken bij 20 weken nog eens’? In zo’n geval lijkt 7 weken onzekerheid me best killing namelijk.
En dan nog even een domme vraag van een newbie over de pretecho: is dit dan bij zo’n apart kliniekje of gewoon bij de eigen VK?

Tabel nieuwe versie, als er iets niet goed instaat hoor ik het graag! Thanks @Nickii voor het bijhouden zo ver! De hartjes zijn gesneuveld, mijn tabel spacet helemaal als ik dat probeer, sowieso kan ik niet alle emoji's normaal plaatsen dus ik doe het even zo.
WieLftd#kindje?UD geschat hartje gezien? Echo'sBijzonderheden
Reanne292e10-9
TheDoctor342e10-930-1 vroege echo
Ellie-Jane342e4-9HG vorige zwangerschap
Juno87362e4-924-1?
Nickii323e14-15 sep8-2 eerste echo
DibVriDuo361e27-815-1 vroege echo
Picoframboos362e4-920-1 vroege echo
BlueFairy341e14-929-01 eerste echo
Libe392e15-906-02 eerste echo
Malva311erond 7-925-1 vroege echo
Delphinia352eeind aug/begin sept ja! 2-2 vitaliteit
Klaproosje312e13-931-1 vroege echo
JaMaar311eeind augustus?
Hitime301e28-8 ja!
En de overneem-versie (dan hekjes eruit dan doet de tabel het)
[#table]
[tr][th]Wie[/th][th]Lftd[/th][th]#kindje?[/th][th]UD geschat[/th][th] hartje gezien? [/th][th]Echo's[/th][th]Bijzonderheden[/th][#/tr]
[tr][td]Reanne[/td][td]29[/td][td]2e[/td][td]10-9[/td][td][/td][td][/td][td][/td][#/tr]
[tr][td]TheDoctor[/td][td]34[/td][td]2e[/td][td]10-9[/td][td][/td][td]30-1 vroege echo[/td][td][/td][#/tr]
[tr][td]Ellie-Jane[/td][td]34[/td][td]2e[/td][td]4-9[/td][td][/td][td][/td][td]HG vorige zwangerschap[/td][#/tr]
[tr][td]Juno87[/td][td]36[/td][td]2e[/td][td]4-9[/td][td][/td][td]24-1?[/td][td][/td][#/tr]
[tr][td]Nickii[/td][td]32[/td][td]3e[/td][td]14-15 sep[/td][td][/td][td]8-2 eerste echo[/td][td][/td][#/tr]
[tr][td]DibVriDuo[/td][td]36[/td][td]1e[/td][td]27-8[/td][td][/td][td]15-1 vroege echo[/td][td][/td][#/tr]
[tr][td]Picoframboos[/td][td]36[/td][td]2e[/td][td]4-9[/td][td][/td][td]20-1 vroege echo[/td][td][/td][#/tr]
[tr][td]BlueFairy[/td][td]34[/td][td]1e[/td][td]14-9[/td][td][/td][td]29-01 eerste echo[/td][td][/td][#/tr]
[tr][td]Libe[/td][td]39[/td][td]2e[/td][td]15-9[/td][td][/td][td]06-02 eerste echo[/td][td][/td][#/tr]
[tr][td]Malva[/td][td]31[/td][td]1e[/td][td]rond 7-9[/td][td][/td][td]25-1 vroege echo[/td][td][/td][#/tr]
[tr][td]Delphinia[/td][td]35[/td][td]2e[/td][td]eind aug/begin sept[/td][td] ja! [/td][td]2-2 vitaliteit[/td][td][/td][#/tr]
[tr][td]Klaproosje[/td][td]31[/td][td]2e[/td][td]13-9[/td][td][/td][td]31-1 vroege echo[/td][td][/td][#/tr]
[tr][td]JaMaar[/td][td]31[/td][td]1e[/td][td]eind augustus[/td][td][/td][td]? [/td][td][/td][#/tr]
[tr][td]Hitime[/td][td]30[/td][td]1e[/td][td]28-8[/td][td] ja! [/td][td][/td][td][/td][#/tr]
[#/table]

@Reanne lukt het jou om deze over te nemen in de OP? Of anders kunnen we dit vragen aan een van de mods misschien?
Alle reacties Link kopieren Quote
TheDoctor schreef:
13-01-2024 13:48

Wij doen geen pretecho, ik vind het zelf niet heel veel toegevoegde waarde om 3-4 weken eerder het geslacht te weten. Maar kan me voorstellen dat anderen dat anders zien. Vorige keer ook pas na de 20 weken echo begonnen met namen bedenken.
Same here...overigens ook geen gender reveal party, geen babyshower en geen groot kraamfeest. We zijn vrij nuchter daarin denk ik. Mijn familie (ouders/broer/zus weten al dat ik zwanger ben. Gewoon via de app verteld haha. Als het mis gaat mogen zij het ook weten. Ik kan dat toch niet voor me houden.

Ik ben erg moe, maar dat ben ik normaal ook. Zeker rond deze tijd, met dit weer heb ik vaak nergens zin in. Ook heb ik voor mijn doen een kort lontje en ben ik sneller chagrijnig dan normaal. Ook veel last van mijn chronische hyperventilatie met duizeligheid en tintelingen in mijn hoofd en slecht slapen, maar ik kan niet met zekerheid zeggen of dat door de zwangerschap komt.
Ik ben niet heel veel met mijn zwangerschap bezig ivm drukke peuter en andere bezigheden. Soms vraag ik mij af of ik nog wel zwanger ben. Paar dagen geleden nog erg pijnlijke borsten, maar dat is nu weer over. Ook niet misselijk en veel eetlust. Dus wat jij zegt Nickii, is voor mij ook herkenbaar. Ik kan me soms bijna niet voorstellen dat ik zwanger ben eigenlijk en dit zou week 5 moeten zijn. Bij mijn zoontje had ik rond die tijd veel buikpijn en was ik ook al misselijk. Hopelijk gaat alles goed daar binnen. Ik heb trouwens voor mezelf een voorkeur voor een meisje, maar voor mijn zoontje zou een klein broertje wel weer leuk zijn omdat ze dan meer dezelfde interesses hebben. (En hij kan dan de kleding van mijn zoontje dragen, lekker handig.) Aangezien de bevruchting op de dag van de ovulatie heeft plaatsgevonden heb ik het gevoel dat de kans groter is dat het weer een jongetje is.

Echt vervelend dat je zo misselijk bent Picoframboos!

hitimi: wat een opluchting, gelukkig geen miskraam!
Do you want to be right? Or happy?
Alle reacties Link kopieren Quote
Zo. Hehe in ben er ook weer.
Ik werd steeds uitgelogd en kon niet inloggen met mijn ww.
De tabel staat in de openingspost.

Hier gaat het nog goed, af en toe onzeker omdat ik bijna geen kwaaltjes heb. Ben wat vermoeider, maar meer niet.
Dus doe af en toe nog een test🤫.

En qua geslacht hoop ik op een meisje.
Heb al een zoontje. Voor de kleding hoef ik het niet te doen. Die heb ik allemaal al verkocht.
Alle reacties Link kopieren Quote
Iedereen met een goede echo, gefeliciteerd!

@reanne, ik doe ook nog af en toe een test hoor! kan het gewoon zo nog slecht geloven anders!

@hitimi, wat schrikken zeg! maar fijn dat alles toch goed is :)

@Malva, het blijft lastig om het nieuws te vertellen aan mensen bij wie het niet vanzelf gaat. Het is ook heel persoonlijk wat dan de voorkeur heeft. Ik zou het zelf fijn vinden via een appje (dan hoef je helemaal niet te reageren en kun je het op je eigen tempo even verwerken) of inderdaad onder 4 ogen. Het is dan wel fijn dat je daarna niet nog urenlang verplicht gezellig hoeft te doen, maar er gewoon ruimte is om je terug te trekken. Je kunt ook gewoon aangeven dat je het lastig vind om te delen en ruimte laten voor hoe het nieuws aankomt. Hoe langer het traject duurt hoe lastiger ik het vond met zwangerschapsaankondigingen om te gaan. Hoe zeer je het iedereen ook gunt, je wordt wel weer met je neus op het feit gedrukt dat het je zelf nog níet lukt. De laatste aankondiging die ik kreeg kwam via een appje, en ik kon het pas na 2 dagen opbrengen om te reageren ondanks dat ik zelf al met een positieve test in mijn handen stond. Succes!

Hier gaat alles prima. Weinig klachten, ik ben alleen super moe en slaap ook zo slecht. Steeds wakker worden om naar het toilet te gaan helpt natuurlijk ook niet mee. Verder kijk ik ontzettend uit naar de bevestiging van de eerste echo.
Wij willen wel graag de nipt, alle echo's en het geslacht weten. Nu het eindelijk zo ver is wil ik ook graag zo veel mogelijk weten :biggrin: Daarnaast helpt het weten van het geslacht ook denk ik met het wat 'echter' maken, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Verder hebben we niet echt voorkeur, het lijkt ons allebei superleuk!

mbt vertellen, mijn ouders en zusjes weten het al een week, dus al een paar dagen na de positieve test. Die stonden superlief in de startblokken om ons bij te staan bij het ivf traject, dus het zou een beetje gek zijn niks te laten horen terwijl we daarmee gestart zouden moeten zijn. We waren als verrassing langsgegaan met cupcakes met baby-versiering :-D
Verder wachten we de 7 weken echo nog even af. Daarna wachten we niet lang meer denk ik, want iedereen weet toch al dat we ermee bezig zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Nou ik dacht even dat ik alweer door de symptomen heen was (en maakte me een beetje zorgen, ook al zegt dat niks) maar gisteren einde dag toch flink veel misselijk geweest. Dus er gebeurt toch wel wat.

Verder voor iedereen die zich nog wil inlezen, en net als ik van een feitelijke (maar wel lekker luchtige) benadering houdt, raad ik de boeken van Emily Oster aan.

Zij is econoom en vond het vervelend dat er maar gewoon werd geroepen: je moet dit doen en je mag dit niet doen enz.
Zij wilde (heel herkenbaar!) weten waar de adviezen vandaan kwamen en zelf beslissen wat ze er mee deed. Dit was echt mijn bijbel tijdens de eerste zwangerschap.
Alleen al het verschil tussen waarom rood vlees en rauw ei niet mag bijvoorbeeld (vlees is veel ‘gevaarlijker’ dan ei). En dat je beter vissen kan eten die rijk aan kwik èn omega 3 zijn dan helemaal geen vissen omdat je bang bent teveel kwik binnen te krijgen.
Maar ook meer wetenschappelijke informatie over NIPT testen en wel/geen borstvoeding.

Voor mij echt dè manier om ontspannen de zwangerschap en kraamtijd door te komen en ik geef ze ook altijd kado aan zwangere vriendinnen. Eindelijk iemand die je niet behandeld als een klein kind maar als iemand die zelf kan nadenken.

(Overigens ken ik ook mensen die het juist heel fijn vinden om zwart wit extreem de regels te volgen maar dat is persoonlijk)
I'll be kept away
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi dames waaronder sommige bekend uit andere topics!

Ook ik ben zwanger, en zou graag mee schrijven. Ik ben eind augustus uitgerekend, maar daar is geen topic voor. Ik zie nog wat dames van eind augustus. Ben ik alsnog welkom? ;-D

Ons verhaal: 1e kindje. Weer zwanger na een eerdere MK van een prille zwangerschap. Daardoor mocht ik op vroege echo komen bij deze zwangerschap waarbij het hartje nog niet sterk genoeg klopte (6+3). Hoop stress. Een week later weer op echo omdat het 2 kanten op kon. Die echo was precies 7+3 met een sterk kloppend hartje. Sindsdien ook een stuk meer gerust en durven we voorzichtig blij te zijn. Zeker ook omdat volgens de VK de kans dat het mis gaat nu heel klein is (uiteraard niet uitgesloten). Eind deze maand de termijnecho.

Ik moet wel nog even teruglezen dat zal ik zo even doen!
Alle reacties Link kopieren Quote
@TheDoctor klopt het dat die boeken alleen in het Engels te krijgen zijn? Of zoek ik niet goed genoeg. Klinkt inderdaad heel herkenbaar!
Alle reacties Link kopieren Quote
adnil schreef:
15-01-2024 12:37
@TheDoctor klopt het dat die boeken alleen in het Engels te krijgen zijn? Of zoek ik niet goed genoeg. Klinkt inderdaad heel herkenbaar!
Ik dacht dat ze vertaald waren maar zie nu inderdaad alleen die van de babytijd (‘opvoedfeiten’) in het Nederlands. Heel jammer, want juist die over zwangerschap vond ik het beste.
Misschien omdat het hoofdstuk over bevallen wel best op Amerika gericht is…
I'll be kept away
Alle reacties Link kopieren Quote
Wij hadden een goeie echo vandaag! Gelukkig lag hij of zij mooi in het zicht en zagen we vrijwel direct het hartje knipperen :heart: Ben twee dagen vooruit gezet, klopt dus ook zo ongeveer. Heel blij en opgelucht toch wel!

Dan zijn alle kwaaltjes ook net even minder erg. Ik herken een hoop van wat hierboven geschreven wordt, bij het opstaan al moe en de hele dag door misselijk (behalve wanneer ik eet) :hyper: We moeten allemaal maar hopen dat het over een paar weken beter is!

Wie is nu de volgende? :cheer2:
Alle reacties Link kopieren Quote
Gefeliciteerd dibvriduo! Ik denk dat wij ongeveer even ver zijn, volgende week maandag de eerste echo maar gok dat de UD rond 28-8 is. Ik hoop dat ik ook zo'n goede echo mag hebben :heart:

TheDoctor, lijkt mij een heel interessant boek maar Engels lezen vind ik alles behalve makkelijk. Misschien is er een Nederlands alternatief, ik ga eens op zoek. Mijn nuchtere brein denkt bij veel voedingsadviezen: 'is dat nou echt schadelijk'? Bij alcohol en rood vlees uiteraard geen twijfel, maar inderdaad sommige vissoorten en bepaalde kruiden?

Adnil, welkom! Hier ook eind augustus :)

Bluefairy, dus zwanger geworden voordat het ivf traject was gestart? Wat fijn!

Wij hebben het nog niemand vertelt en eigenlijk vind ik het heerlijk, zo in onze eigen bubbel. Plan is om het met 10 weken te vertellen, dan mag wat mij betreft iedereen het wel weten en hoeven familie en vrienden het dus ook niet voor zich te houden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Zelfs qua alcohol is er nooit bewezen dat tot 1 glas per keer schadelijk kan zijn. Nu vind ik dat nog steeds geen fijn idee maar door dit boek maak ik me geen zorgen over een keertje koken met wijn, een 0,5% biertje of een slokje van een bijzondere wijn proeven.

Qua kruiden zou ik je sowieso geen zorgen maken want dan moet je echt gigantische hoeveelheden eten. Ik ontbijt gewoon lekker elke ochtend met kaneel in m’n havermout.

En bij die vissen gaat het vooral om niet teveel in totaal: de kwik bouwt zich op. Dus zelf thuis eet ik geen tonijn en kies ik liever een forel ipv een zeebaars maar als ik ergens anders eet en het wordt me voorgezet dan vind ik dat helemaal geen probleem.
I'll be kept away
Alle reacties Link kopieren Quote
DibVriDuo wat fijn, gefeliciteerd! Ga je het ook al aan mensen vertellen nu?

Welkom Adnil! Fijn dat je na de eerdere schrik nu een mooi kloppend hartje hebt gezien en nu kan genieten van de zwangerschap.

BlueFairy goede tips voor het vertellen. Misschien dan laagdrempelig even 'op de koffie' en pas tegen de tijd dat we opstappen meedelen, hoeven ze idd niet meer lang 'gezellig' te doen.
Jouw ouders en zussen waren zeker helemaal blown away??!

Reanne fijn dat je er weer in kon komen en mega handig de tabel in de OP, thanks! Wil je wel weten bij de echo welk geslacht de baby is? Kun je weer aan een nieuwe klerenkast beginnen, haha....

Libe hier ook geen toestanden met gender reveal enzo. Vind het al mooi en bijzonder genoeg zoals het is. Laat ze tzt maar lekker de baby komen bewonderen als die er is!
Alle reacties Link kopieren Quote
@JaMaar, ik hoop met je mee! Wat grappig dat we gelijk op gaan :-) aftellen tot maandag!

@Malva dank! Twee goede vriendinnen weten het al, ik ben slecht in dingen niet vertellen.. Ik ben eind deze week wel van plan het een deel van de familie te vertellen. Ik wil het mijn nichtjes (6 en 11) als eerste vertellen en hen dan een rol geven in het vertellen aan opa&oma en hun ouders, maar hoe, daar moet ik mijn hoofd nog even over breken. Ik wil in ieder geval dat zij het als eerste weten. Dus, als iemand nog een leuk idee heeft? Ik ben nog niet verder dan een tshirt en/of een doos dunkin’ donuts, er bestaan dus ‘baby-donuts’ :cheer:
Alle reacties Link kopieren Quote
Dibvriduo (moest ongeveer 5x heen en weer, schreef t elke keer fout :mrgreen: ) wat fijn, een kloppend hartje!

Hier weinig kwaaltjes, heb juist best veel energie en ben eigenlijk ook nog niet echt misselijk, soms beetje weeïg, maar stelt eigk niets voor!

Wat leuk @ bluefairy! Leuk dat je zo bent langs gegaan :)

Leuk al die eerst echo’s die nu een beetje gaan lopen! Zie dat picoframboos de volgende is! Ben benieuwd :)

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven