Zwanger worden via IUI 2018-2019

10-08-2018 11:18 2070 berichten
Wij hopen zwanger te worden via IUI dit jaar! Wij zijn al ouders of hopen het snel te worden. Sommigen spuiten hormonen en sommigen niet. Dus wil je meeschrijven, ongeacht jouw hoeveelheid kinderen, hormonen of ronde, sluit dan vooral aan!
anoniem_332521 wijzigde dit bericht op 18-03-2019 22:51
63.69% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Hai vlinder welkom!! Leuk dat je mee komt schrijven!

Heytan onze berichtjes kruisten elkaar net!!

Echo was bizar... heb 5 cystes en mag een maand geen hormonen. Dus even een maandje rust😞
Alle reacties Link kopieren
Huh wat?! Och wat stom blue. Wat veel cystes ook. Sterkte in de rustmaand. Voor je lichaam blijkbaar even nodig. Maarja.. je hebt er niks aan. Echt stom!
Alle reacties Link kopieren
welkom @Vlinder, onze trajecten en fases lijken wel op elkaar. Lees dat jij moet spuiten. Weet iemand waarom sommigen chlomid slikken en anderen moeten spuiten? Wat is het verschil?

@Blueberryblue wat een naar bericht! Komen die cystes door de hormonen?

Ik zit er aan te denken om ook acupunctuur te doen, schijnt vaak gedaan te worden naast IUI of IVF. Heeft iemand hier ervaring mee?
@ Boma83. Ik heb 1x acupunctuur gedaan. Vond het wel ontspannen. Maar had toen geen verzekering ervoor en is dan wel heel duur (70 euro per sessie). Aangezien het wetenschappelijk bewijs twijfelachtig is ben ik er toen weer mee gestopt. Heb wel dit jaar mijn verzekering aangepast dat ik in de aanvullende verzekering evt wel een deel alternatieve geneeskunde vergoed krijg, dus wie weet ga ik dat ook weer doen in het kader van "baat het niet dan schaadt het niet".
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook ooit acupunctuur gedaan, was snel zwanger (toeval?) maar een miskraam. En vond het veel te duur ook al werd er een deel vergoed.

Die cystes komen door overstimulering door hormonen.. de grootste is 4,5cm. Nu dus een maandje rust.
Hey meiden moest even bij lezen en ga de pagina maar even in mijn agenda zetten als reminder. Wil niets missen maar merkt met fb dat het snel reageren toch beter gaat en de irritante reclames echt super irritant zijn. Het zou verboden moeten worden.
Voor de meiden die nieuw zijn , welkom! We worden zo een gezellige club.
Voor degene die niet in de fb groep zitten of geen fb hebben even mijn update.... ik had vandaag de echo in her ziekenhuis eindelijk na mijn miskraam... echt een domper :

Echt wat een schaamteloze tent.
Dag mevrouw hoe voelt ie zich. Nou ja kut.
Oh heeft u zoveel klachten.
Uh nee ik heb nergens meer last van.
Nou dan gaan we even kijken.
Ja ik wil graag weten of het schoon is en hoe verder. Hoe verder? Ja ik heb een miskraam
Gehad..... zat gewoon op een zwangerschaps controle .....ze kon wel onder haar tafel liggen.
Wat was ik boos

Kortom ik ben even flink door de grond gegaan. Wel weer een paar extra pogingen op de lijst gekregen in de hoop dat toch eigenlijk op korte termijn een langere zwangerschap in vooruitzicht zit
Alle reacties Link kopieren
Oké ik moet dit echt beter bij gaan houden, gewoon een notitieboekje ernaast om overal op te reageren :-P

@blueberryblue
Wat een ontzettende piepzooi zeg. Ik wist ook niet eens dat het kon zo 5 cystes krijgen, zullen deze vanzelf weer moeten verdwijnen?
Ik verwacht niet dat het bij mij een zware ingreep zal zijn. Ze zullen in eerste instantie gewoon kijken of ze er door kunnen komen en zo niet Hoe ze het op kunnen rekken. Tot nu toe van hsg en proefinseminatie niks gevoeld dus hopen dat dit ook mee zal vallen..

@heytan
Vervelend dat je daar zo heftig op reageert. Ik heb vandaag te horen gekregen dat het ook clomid word, dus hoop dat het bij mij mee mag vallen.

@boma83
Welkom! "Leuk" om te lezen hoe je de eerste iui hebt ervaren, voor mij moet het allemaal nog starten dus vind het nog erg spannend. Fijn dat je ook mee schrijft, ik leer hier een hoop en vind het fijn dat ik het erover kan hebben met mensen die ook echt snappen wat er allemaal gebeurd

@vlinder2019
Welkom! Spannend eerste keer, onze situatie lijkt op elkaar ook hier niets gevonden en onverklaarbaar uitblijven van zwangerschap.

Dat van het accupentuur had ik ook nog nooit gehoord me ook nog niet echt verdiept in alternatieve wijze, wel interessant. Leer hier weer een hoop bij

@angel2018
Wat ongelooflijk slecht zeg, moet toch niet kunnen zoiets. Moet jij je boos en verdrietig hebben gevoeld zeg! Echt slecht


Ik vind het overigens ook echt belachelijk dat (in ons ziekenhuis weet niet of het altijd zo is) er 1 wachtkamer is. Zo zie je iemand overstuur een kamer uit komen lopen waar die recht tegen iemand aankijkt die hoogzwanger is..

Afijn, ik vandaag prikinstructie gehad, mezelf voor het eerst geprikt met een zoutoplossing, voor mij niet heel spannend als doktersassistente veel naalden gezien al is het bij jezelf doen toch wat anders. Nu wachten op de afspraak op de POK. Ze hadden hem een week te vroeg gepland dus nu wachten op nieuwe afspraak.
Best bericht geworden dit, ik ga het beter bijhouden nu :daisy:
Alle reacties Link kopieren
Hey dames, vinden jullie het goed als ik ook aansluit? Het lijkt me fijn om dit lastige proces met jullie te kunnen delen en jullie ervaringen te lezen.

Mijn man en ik hebben zojuist ronde 3 van IUI gehad, maar ik ben helaas ongesteld geworden. Tussen ronde 2 en 3 een maandje pauze gehad. Ik vond het emotioneel even te zwaar worden. Komende maand ronde 4 in. De eerste twee rondes clomid en pregnyl gehad. Door de hoofdpijn ben ik een ronde eerder op spuiten (gonal-f) overgegaan. Dat ging prima. Al viel ik bij de eerste spuit bijna flauw :p.

Ongeveer drie jaar geleden ben ik gestopt met anticonceptie, dus soms voel ik me moedeloos en gefrustreerd. Andere momenten ben ik hoopvol. Ik ben benieuwd wat de komende maanden ons gaat brengen. Duim voor jullie!
@maureenmichelle.... ik was woest. Ben ik best nog wel eigenlijk! En de situatie die je schrijft is helaas bij ons ook zo aanwezig. We zitten aan het einde van de gang met daartussen 6 gynaecologen waar je minstens 4 buiken tegen komt.!3! Zit bij in wachtkamer ook de ruimte voor de groei echo’a..... nog meer buiken. Tamelijk frustrerend. En dan het gevoel dat iedereen weet welk kamertje jij in gaat. Oef. Verdrietig
Alle reacties Link kopieren
Hoi dames, inmiddels ben ik enigszins bijgelezen. Het duurde even voor ik alle 18 pagina's gelezen had. Hoe gaat het nu met jullie?

Nu ik dit schrijf bedenk ik me dat ik het ziekenhuis nog moet bellen...

We gaan voor ronde 4 en ik heb 25 januari afspraak voor een echo. Nu volop ongesteld of de rode duivels zoals Angel2018 dat zo grappig zegt (6). Vinden jullie dat ook zo verschrikkelijk dat je iedere keer als je naar de wc gaat, geconfronteerd wordt met het feit dat het niet gelukt is? Ik probeer soms positief te zijn en te denken 'zo grote schoonmaak van mijn baarmoeder, zodat volgende maand een gezonde baby in mijn buik kan groeien'.

De laatste tijd voel ik me wel steeds meer alleen in het proces staan al brengt het mijn man en mij soms ook dichter tot elkaar. Gisteren had ik mijn oma aan de lijn, waar ik een goede band mee heb, maar toch voel ik dan zo'n afstand als het gaat over mijn kinderwens, omdat ik me niet begrepen voel en ze haar best doet maar daaruit nog meer blijkt dat ze niet begrijpt wat ik voel en waar ik in het proces zit. Vriendinnen die graag willen dat ik mijn verdriet deel en voelen dat ik van ze verwijderd raak en zelf voel ik dat ook, maar hoe voorkom je dat? Hebben jullie tips en/of voelen jullie dit ook weleens dat je jezelf verwijdert van familie of vrienden?
Hè waterflow
Fantasiek hoor 18 pagina’s terug lezen 😂 bijna een dagtaak met al die reclames tussendoor #respect...
Ik herken precies wat je bedoeld hoor. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zoveel energie steek in mensen wat mede komt door de studie die ik in november met heel wat blokuren heb afgerond... maar ook zwangere vrouwen waar ik
Gewoon even geen interesse in kan vinden... helemaal niet gek.
En weet je mensen die niet in dit traject zitten zullen niet begrijpen hoe het is... en mocht je wat meer coconnen is we het mooie spreekwoord..... wat in een goed vat zit verzuurd niet.
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,
Was ff druk deze week dus probeer op iedereen te reageren nu. Niet boos worden als ik je vergeet ;)

Boma, acupunctuur heb ik zelf geen ervaring mee. Ik hoor wisselende verhalen. Het ligt denk ik ook erg aan of het bij je past. En volgens mij kan het geen kwaad (?) Dus als jij er een goed gevoel bij hebt, is het best het proberen waard toch?

Vlinder, hoe is het met jou?

Blueberry, balen van die cystes zeg. Hoe voel je je nu?

Angel, wat een nare situatie zeg. Echt ik viel bijna van mijn stoel van verbazing. Jammer dat je dat zo moet meemaken, het is al vervelend genoeg. Dikke knuffel voor jou!
Hoe is het met je nu?

Maura, ik ben ook benieuwd hoe je op de Clomid reageerd. Volgens mij ben ik sowieso erg gevoelig voor hormonen dus mijn verhaal is wellicht niet het beste uitgangspunt.

Welkom waterflow. Wat vervelend dat je je zo rot voelt, maar zo begrijpelijk. Het heeft meer impact op je leven dan veel mensen zullen begrijpen. Ik weet van de vorige keer dat ik me ook steeds verder terugtrok en verwijderd raakte van mensen om mij heen. Na de geboorte van mijn zoon is dat met sommige mensen ook zo gebleven. Maar ik vind het prima zo. Ik heb er andere contacten voor terug gekregen. That's life ook wel een beetje.

Als jij het wel vervelend vind is het misschien een idee om toch eens met een maatschappelijk werkster ofzo te gaan praten?
Het is denk ik wel iets wat veel vaker voorkomt, het is moeilijk om begrip te vinden bij mensen die zo'n situatie niet kennen. Daarbij komt dan vaak nog de domste ongevraagde adviezen, altijd maar vragen hoe het is. Iedereen bedoeld het vast goed, probeer dat niet te vergeten. Maar ik snap je zeer goed.
Sterkte ermee.
En succes in ronde 4, hopelijk ga je die met goede moed in! Ik ben de vorige keer in ronde 4 zwanger geraakt :)

Hier gaat alles wel prima. Heb af en toe wat buikpijn door de Clomid en vd week een domme huilbui, maar verder gaat het echt goed!
Alle reacties Link kopieren
Op de laatste wachtweek na gaan de dagen echt snel. Morgen weer werken en vrijdag de echo. Dit weekend echt heel lui en rustig aangedaan. Ik lig nu ook nog in bed. Heerlijk :) Toch even van genieten voordat dat niet meer gaat straks. ;)

Bedankt voor jullie reacties Angel2018 en Heytan. Het stelt me gerust om te horen dat jullie het herkennen. Misschien is het inderdaad een vorm van coccoonen en als dat is hoe ik het nu voel, dan is dat zo. Het heeft geen zin om me zorgen te maken over de gevolgen.

Grappige uitspraak Angel2018: 'wat in een goed vat zit, verzuurt niet'. Ik zal er de komende dagen aan denken... Wat knap dat je naast werk en een kleine ook nog een studie afgerond hebt.

Haha fijn om te horen Heytan dat het de vorige keer bij de 4e keer bij jou raak was. Zou leuk zijn als dat nu bij mij ook het geval is. Hoe kwam het dat je een huilbui had? 1 huilbui per week zou ik overigens nog weinig vinden... :lol: Goed om te horen dat het naast de buikpijn van de Clomid echt goed gaat.

Ik ga nu maar eens opstaan en iets doen.
Alle reacties Link kopieren
Ok hier gaan we:

@ maureen: weet je al iets meer over je operatie?

@heytan: kom je de waxhtweken een beetje door? Je zit op de helft toch? Hopelijk gaat het allemaal goed 😚

@ hartje: jij hebt toch de 22e je nod?? En en en???

@ boma: jij zit volgens mij op de zelfde bank als heytan👏🏻 Jij zit ook op de helft toch? Gaat het? Voel je je anders?

@ vlinder: lukt het prikken? Heb je al een meting gehad??

@ waterflow: wanneer start jij voor ronde 4? Hebje de 25e een uitgangsecho? ( mijn roept dan aldoor: gaan ze je uitgang op de echo zetten?!)
Over dat in je eigen wereld zitten: ik heb. Daar geen last meer van. Ik ben het probleem van een afstand gaan bekijken. Ik was altijd heel gesloten in mijn gevoelens maar heb geleerd dat niemand aan mijn neus kan zien hoe het gaat. Ook besef ik me nu dat niemand er wat aan kan doen dat het niet lukt. Ook mijn vriendinnen niet die allemaal in een halve dronken poging zwanger zijn geraakt. Ik denk dat als je nooit in dit proces hebt gezeten je gewoon nooit zal snappen hoe lastig het is. Daarom vertel ik nu hoe lastig ik het vind. En dat ik niet altijd maar zin heb om de dikke buiken verhalen te horen. En dat snappen ze. En omdat ik heel open ben durven ze ook veel meer te vragen. Wat weet leidt tot meer begrip etc etc.
Ik merk dat ik daarom ook nauwelijks meer verdrietig ben als een ander zwanger is. Ik wil ook dat ze ook blij voor mij zijn als het lukt. Maar goed dit heeft me ook een hele tijd gekost.


Vanmorgen voor een echo geweest ivm die grote cystes. Cystes rechts ( 3 grote) waren iets geslonken. Cystes links (2 middelgroot) waren bijna weg!!! Ze zag ook een soort van follikel groeien dus ze zei dat die waarschijnlijk van het weekend gaat springen. Dus deze maand even doe-het-zelven. En hopelijk volgende maand iui nr2.

Sorry als iets vergeet, ik heb serieus notities gemaakt😂😂
Alle reacties Link kopieren
Oh de rest als in sian,n, angel, sparky spreek ik op de besloten fb.

Als je wilt kun je daar aansluiten. Je ziet niets van elkaars Facebook alleen de foto en je naam natuurlijk. Maar das echt een stuk makkelijker qua onthouden😂

Maar voor heytan blijf ik evengoed hier schrijven 😘
.....
anoniem_381204 wijzigde dit bericht op 06-02-2019 16:09
99.65% gewijzigd
I’m back 🙈
Nou dames 5 weken na mijn miskraam
De rode vlag kan uit.
Op de dag af 13 dagen na mijn eisprong , mijn lijf houdt duidelijke van structuur 😂.
Hebben een heerlijke party maand gehad.
Manlief nog de hoop op een zwangerschap maar ik toch heel blij dat er nog een schoonmaak ronde is.
Heb met mijn miskraam zo kort en weinig gebloed dat de gedachten dat nu de reiniging weer is voor een nieuwe ronde mijn gemoedstoestand rust geeft.
We gaan er weer tegen aan 🤘🏼
Alle reacties Link kopieren
Jeeej hartje wat onwijs gaaf! Gefeliciteerd! Hopelijk voel je je goed!
Hoi allemaal, in augustus dit topic gestart, en vandaag begin ik voor het eerst met prikken. Ik ben enorm gespannen, maar heb er ook zin in, we gaan er voor! (we moesten na het openen van het topic nog even wachten maar nu mogen we starten...)

Willen jullie nog een tabel-aanpassing? Dan moet ik daar even op puzzelen, maar dat kan! Ik zal het niet elke week aanpassen, want daar heb ik geen tijd voor (en waarschijnlijk ook geen geduld ;-) ).
Ik heb niet meegelezen, maar zie nu meteen dat Hartje zwanger is: gefeliciteerd, fantastisch!
....
anoniem_381204 wijzigde dit bericht op 06-02-2019 16:09
98.68% gewijzigd
@Hartje, ja he? Superspannend :)

Wie wil in de tabel?

Wil je dan met vet even in een berichtje zetten:

1. Naam
2. Hoeveelste wenskind?
3. Hoeveelste ronde?
4. Wanneer IUI?
5. Hormonen?
6. Evt andere opmerkingen

Dan pas ik zsm de tabel aan, als ik een stuk of zes reacties heb.
Sorry meiden, beetje late reactie van mijn kant. Ik lees nog wel mee maar vergeet steeds te reageren (lezen lukt wel op mijn telefoon, maar reageren niet door forum).

Gefeliciteerd Hartje! Wat fijn dat het zo snel raak was!

JonathanStrange, succes met prikken, lijkt me inderdaad in het begin wel spannend, maar ik hoorde dat het snel went.

Heytan, hoe gaat het?

Waterflow, ik herken je gevoel wel maar net als Blue ben ik er achter gekomen dat er open over zijn het beste werkt. Bij vriendinnen kan ik (meestal) prima aangeven dat ik het er even wel/niet over wil hebben, en ik kan het ook redelijk nuchter bespreken. En nadat een vriendin mij opbelde om het goede nieuws te vertellen, maar vervolgens keihard begon te huilen omdat ze het zo sneu vond voor mij, ben ik er ook steeds duidelijker in dat het niet hun probleem moet worden. Het zou toch wat zijn als niemand meer blij zwanger kon worden omdat wij geen kindje krijgen. Maar dat heeft tijd gekost, en het scheelt dat ik een beetje in kan schatten 'wie de volgende is'. En soms gaat het niet zo goed, maar ook dat kan mooie gesprekken opleveren. En sommige mensen raak je gedurende het traject kwijt, en dat is pijnlijk, maar ook daar kan ik me steeds meer bij neerleggen. Geen idee eigenlijk hoe ik dat gedaan heb, waarschijnlijk een kwestie van tijd? Mocht je er veel moeite mee hebben dan kan een gesprek met een maatschappelijk werker misschien helpen? Bij ons in het ziekenhuis hebben ze MWD-ers die gespecialiseerd zijn in het onderwerp. En natuurlijk mag je hier altijd je hart luchten. Wij weten hoe het voelt :hug:

Maar eigenlijk heb ik nu ook 'makkelijk' praten, want maandag had ik een positieve test (eigenlijk twee, want ik kon opnieuw testen niet laten :hyper: ). Heel onwerkelijk (en nog heel spannend), maar de derde IUI was raak en ik ben zwanger!
Gefeliciteerd, n87! Wat heerlijk, zeg!!!

Ik heb gelukkig al ervaring met prikken voor de eerste, n87, dat scheelt.
Ik moet nog een heleboel bijlezen, dus sorry voor de korte berichtjes. De tabel is al wat voller :)
Alle reacties Link kopieren
@jonathan leuk dat je er weer bent!!!! Supersoannend om te starten. Ik vind het toch een extra boost geven omdat ik nu gewoon meer kans heb!!

Zullen we die andere uit de tabel halen? Die schrijven nooit mee volgens mij.

[bnaam blueberryblue
Tweede kindje
Geen idee welke ronde.. ruim2,5 jaar
1 iui gehad, volgende volgende maand mag ik starten, nog 2,5 week
Hormonen: gonal f en pregnyl injecties[/b]

Ja n87 je hebt het gewoon opgeschreven: ik ben zwanger!! Dan geloof je het eindelijk 😂🤪

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven