Deel hier je kookfiasco!!

29-01-2010 12:02 79 berichten
Alle reacties Link kopieren
N.a.v. het topic over kabouters spaghetti drama(waar ik erg om moest lachen, ze beschrijft het zo leuk) dacht ik 'laat ik een topic openen over fiasco's in de keuken'. Bij deze dus een van mijn fiasco's: Ik wou soep maken, dus groente gekookt en stop het met water en al in de blender(heet). gevolg: omdat ik het niet had laten afkoelen zaten de muren van de keuken(en ik ook) onder de stukjes broccoli. vervolgens was ik nog zo dom om het nog een keer te proberen(want misschien had ik de deksel er wel niet goed op gezet) en nog een keer. pas na poging 3 herinnerde ik me dat mijn moeder me nog zo verteld had geen hete dingen in de blender te stoppen....zo, en nu jullie.
Ik heb ooit een heerlijke lasagna gemaakt. Ten eerste had ik niet door of waren er in die tijd nog niet van die handige pakken waarin alle ingrediënten al zitten, dus had ik alle benodigheden bij de delicatessenwinkel bij elkaar gescharreld (tsjetsjing!). Ten tweede bleek de ovenschaal die ik gebruikte geen ovenschaal te zijn, maar een schaal die niet tegen hitte kon en sprong die vijf minuten voor het opdienen kapot in de oven...

Nou ja, de friet die we toen maar hebben gegeten was ook lekker.
Alle reacties Link kopieren
Ooooh, zonde Vos24!







Boro! Hoe krijg je het voor elkaar om de rijst niet goed gaar te krijgen, lekker ding van me!
Alle reacties Link kopieren
quote:Kanga76 schreef op 29 januari 2010 @ 12:06:

Bij het maken van beslag voor muffins 500 ml toevoegen aan de rest van de ingredienten.

Het had 50 ml moeten zijn. Tja, dat mix je niet meer weg.....;-)

Dat is mij ook overkomen, Ik ging met de jongeren op mijn werk koekjes bakken.

Per ongeluk 500ml water erbij gedaan ipv 50ml

Toen hebben we de mix in een cakevorm gedaan en het was nog aardig gelukt.

Gelukkig hadden we ook nog andere koekjesmix dus konden ze toch koekjes bakken :D
Alle reacties Link kopieren
Ik maak 2 x per jaar een hele grote pan met pastasaus op de ouderwetse manier, die staat dus wel een paar uur te pruttelen. Eerst bouillon trekken en zo... Uren werk dus.

Dit keer was de saus bijna klaar, maar ik struikelde en viel tegen de pan die wel omhoog leek te vallen, heel raar ja.

Werkelijk alles zat onder de saus. Uren beziggeweest om alles schoon te krijgen.

Het ergste vond ik het van de saus zelf. Zoveel uur werk en dan geen resultaat.
Alle reacties Link kopieren
quote:nazife schreef op 29 januari 2010 @ 12:13:

volgens mij verwarren mensen mililiters vaak met centiliters. ik had dat dus ook....50 mililiter water, ik realiseerde me nog net op tijd(goot het al bijna de pan in) dat dat NIET hetzelfde is als de inhoud van een flesje cola.Bij mij was het een kwestie van te gehaast werken en de instructies maar half lezen
Alle reacties Link kopieren
Vorige week in mn ongeduld nog een flinke schep maizena in t sausje 'want het bind maar niet in'.

Ja... een halve minuut later toen t goed kookte kon je t sausje snijden natuurlijk....



Ook een mooie blunder was een keer op de camping kaasfondue maken. Want zo lekker makkelijk.

Vergat ik even de meel toe te voegen aan de roux die de boel bind.

Ook die kaasfondue kon je snijden...
Alle reacties Link kopieren
Mijn eerste tiramisu. Gemaakt met een italiaanse blauwaderkaas. Dat stond ook zo in het recept. Jaren na dato weet Kooken nu natuurlijk wel beter.
Alle reacties Link kopieren
Toen ik nog student was gingen we in ons studentenhuis pasta uit de oven maken. Met zo'n handig zakje. We hadden de aanwijzingen op het zakje keurig opgevolgd, maar toen we de pasta uit de oven haalden, was het nog superhard. (Wat bleek : je moest gekookte pasta gebruiken, en wij hadden dat natuurlijk niet gezien )



Een keer ging ik een saus maken volgens moeders recept. Door de saus moest een scheutje wijn. Helaas schoot ik uit en donderde een halve fles doorheen. Niet te (vr)eten die saus, véél te alcoholisch



Ook een keer ging ik 's avonds macaroni koken om de volgende dag meetenemen naar m'n werk. Toen het kookte ging ik douchen en daarna direct naar bed (was aardig moe) Volgende ochtend opstaan en... KUT !!! de macaroni !!!! Gelukkig had ik het vuur laag gezet, dus alleen de macaroni was verkoold, maar geen grote branden ofzo. Sindsdien ga ik niet meer douchen als er iets op het vuur staat
Alle reacties Link kopieren
quote:Kooken schreef op 29 januari 2010 @ 13:19:

Mijn eerste tiramisu. Gemaakt met een italiaanse blauwaderkaas. Dat stond ook zo in het recept. Jaren na dato weet Kooken nu natuurlijk wel beter.Yek, dat moest vies zijn geweest
Alle reacties Link kopieren
Dat was ook heel vies ja.
quote:Kooken schreef op 29 januari 2010 @ 13:19:

Mijn eerste tiramisu. Gemaakt met een italiaanse blauwaderkaas. Dat stond ook zo in het recept. Jaren na dato weet Kooken nu natuurlijk wel beter.



serieus? stond dat echt in het recept??

:puke:
quote:yathibiyya schreef op 29 januari 2010 @ 12:18:

Lekker stukje rundvlees (waar je zo lekker draadjesvlees van kunt maken) en nog best duur ook...Wilde ik lekker laten sudderen (voor uren natuurlijk). Ben in slaap gevallen en werd wakker van een brand lucht...Ja hoor...Lekker stukje duur vlees was pikzwart geworden

Had ik ook eens. Maar dan met 3 kilo stoofpeertjes. Eerst al die kleredingen schillen, en in 2 pannen lekker op het vuur gezet en ik werd wakker van de caramellucht in de woonkamer...



Het heeft ook heel lang geduurd eer ik die pannen weer blinkend schoon had.
Alle reacties Link kopieren
Ik kan dus geen rijst koken, het mislukt elke keer!

Ben even aan het nadenken over kookblunders.

Ik woonde net op mijzelf en had winterpenen gekocht want die waren zo goedkoop, uiteraard heeft het mij bijna een vingertop gekost, gelukkig was er maar een heel klein velletje afgesneden.



En mijn 1e fondant cake met bedorven fondant was ook geen succes( ik had het nog maar net gekocht dus geruilt bij de winkel) bah wat was dat goor!



Euhm een grote pan roti maken en er achter komen dat je geen roti vellen maar iets anders gekocht hebt ( niet te vreten die krengen) het roti mengsel smaakte lekker, maarja... volgende keer maar even naar de toko of zelf die vellen maken.
Alle reacties Link kopieren
Eentje van mijn moeder, mag dat ook?



Zo'n 35 jaar geleden wilde mijn moeder met kerst indruk make op haar schoonmoeder, die wel van chique eten hield, dus had mijn moeder bij de poelier een kalkoen besteld. Beest in de oven, braden maar en na veel gestress stond het ding dan eindelijk op tafel. Mijn vader mocht hem aansnijden, ook al zo lekker traditioneel en hij pakte vleesvork en -mes ter hand en begon. Al zagende kwam hij natuurlijk ook bij de borstholte, en daar...... zat een plastic zakje met de ingewanden, die had de poelier daar verstopt. Yuk!



Andere kerst, ook heel lang geleden, wilde mijn moeder haas maken. Ze had gelezen in het kookboek dat een haas moet "besterven" want dat het dan lekkerder smaakt (besterven is een paar dagen bewaren). Dus kocht ze de haas op tijd, liet hem op het balkon in de kou hangen, om tegen kerst te ontdekken dat de poelier dat al gedaan had, dat besterven, en dat het beest dus ronduit bedorven was.



Gelukkis is ze tegenwoordig vegetariër
Alle reacties Link kopieren
om Sassafras' moeder!

Wat een gekke poelier, om dat zakje met ingewanden er weer in te doen? Die dingen moeten er toch juist úit?
Alle reacties Link kopieren
tip voor de dame die geen rijst kan koken: bij de AH kopen van eigen merk en de instructies voor "koken in ruime hoeveelheid water" hoef je niet meer moeilijk te doen met de verhouding rijst/water. kan bijna niet mislukken!
Geen rijst kunnen koken?

Ik doe het altijd zo met welke rijst dan ook en het mislukt nooit:

- water aan de kook brengen

-rijst erin doen (geen gemier met een vingerkootje water boven de rijst blabla, gewoon inderdaad een 'ruime hoeveelheid')

- tien minuten koken

- afgieten en even laten uitdampen.

- voila mooie droge rijst.
Alle reacties Link kopieren
Ik had een fractie van mijn fiasco's al geplaatst in het topic dat Kabouter opende. Heb 'n deel gekopieerd en hier geplakt.



Toen mijn vriend en ik net aan het daten waren, bleef hij voor de eerste keer eten. Mijn stokpaardje was toen lasagne. Alles in huis gehaald, verse kruiden, plantje basilicum, kaas bij de traiteur gehaald en geraspt, etc. Hij zei nog "Wat ruikt het lekker!"

Na een klein half uur haal ik de schotel uit de oven, schep op en dacht toch zeker te weten dat ik iets vergeten was...

Ehm..... lasagnebladen misschien...

(maar hij is toch gebleven )



Bij een ex verneukte ik zelfs de aardappelen. Ik was vergeten ze droog te koken - natte aardappels smaken nergens naar. En de bloemkool was zo verziekt dat hij er die nacht heeft gekotst :puke: (die is dus niet gebleven )



Oja, en als je aardappelpuree staafmixt, gebruik dan wel warme melk. Bij koude melk wordt het namelijk een grote bonk kauwgom
Alle reacties Link kopieren
Sowieso als je aardappelpuree maakt warme melk gebruiken, maar nóóit staafmixen

(en vanavond maak ik mijn aardappelpuree netjes met de stamper )
Alle reacties Link kopieren
Wat betreft de rijst van de AH, 700 ml water. 8 minuten koken, keurig droge rijst, kan niet missen.



Ik ging kerriesaus maken. Had de dag ervoor pastasaus gemaakt en daar moest per pakje pastasaus 500 ml water bij. Zat met mijn hoofd nog bij de pastasaus blijkbaar en gooide dus 1 liter water bij 2 zakjes kerriesaus. En maar roeren, maar saus werd het niet. Uh... bij kerriesaus hoeft dus maar 200 ml water per zakje Heb extra zakjes kerriesaus gehaald en had dus een heel grote pan saus
Alle reacties Link kopieren
Eens met AgentL, nooit aardappelpuree met de staafmixer lekker ouderwets stampen!
Alle reacties Link kopieren
Toen ik net op mezelf woonde had ik zo'n heel klein oventje gekregen. Toen ik vrienden te eten kreeg wilde ik lasagna maken, ik had alles klaargemaakt, de lasagne en de saus netjes om en om in de schaal geschept, pak de ovenschaal, wil hem in het oventje zetten... en kwam tot de ontdekking dat de schaal te groot was. Ik heb alles maar overgeschept in een kleinere schaal, maar het laagjeseffect was wel weg.
ik kan heel veel dingen in de keuken, maar 1 ding blijft toch altijd mislukken:





eitjes koken





ik krijg die krengen maar niet goed. en iedereen heeft maar andere adviezen (in het water doen en op het vuur of pas in kokend water) met andere tijden. Resultaat: snoteieren of eieren die kapotvallen in de pan of donkergroene dooiers. Nu is dat laatste niet zo'n groot probleem qua smaak, maar wel als je het ei ook voor de mooi wilde gebruiken .



Mijn grootste eierfiasco was tijdens pasen op een kampje met 40 kinderen waar ik de eieren wel zou koken. Tijdens het beschilderen kwamen we erachter dat ze toch niet zo hard waren.. hmmm... de eieren beschilderd volgetekend nog maar eens in de pan gegooid (waar er natuurlijk nog een paar sneuvelden) om er bij het verstoppen achter te komen dat de ze alsnog niet helemaal hard waren...

gelukkig verkochten ze bij het plaatselijke tankstation nog chocolade eieren.....
ze lieten het me de keer op weer doen... en toen ging het ook weer mis





de derde keer nam iemand anders het wijselijk van me over... alleen verstopten we de eieren de avond ervoor al bij een bos. de volgende ochtend bleek dat de dieren in het bos hun paasontbijt al hadden gehad en waren alle eieren vanaf de grond tot een meter hoogte verdwenen......

mochten we weeer naar het tankstation voor eitjes, want anders zou de helft van de kinderen geen ei kunnen hebben.. haha



misschien is het een teken om me maar noooooooooooit meer met eitjes bezig te houden, hahahaha..
Alle reacties Link kopieren
quote:lekkeresnor schreef op 29 januari 2010 @ 15:00:

ze lieten het me de keer op weer doen... en toen ging het ook weer mis





de derde keer nam iemand anders het wijselijk van me over... alleen verstopten we de eieren de avond ervoor al bij een bos. de volgende ochtend bleek dat de dieren in het bos hun paasontbijt al hadden gehad en waren alle eieren vanaf de grond tot een meter hoogte verdwenen......

mochten we weeer naar het tankstation voor eitjes, want anders zou de helft van de kinderen geen ei kunnen hebben.. haha



misschien is het een teken om me maar noooooooooooit meer met eitjes bezig te houden, hahahaha.. Lollllll en alle dieren hadden natuurlijk buikpijn!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven