Stille geboorte

02-02-2020 20:07 399 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag lieve meiden,

Gisteren heb ik gehoord dat het kindje in mijn buik onverwacht overleden is. De verloskundige kon geen hartje vinden en op de echo in het ziekenhuis zagen ze helaas ook geen hartje meer. Morgen moet ik naar het ziekenhuis om de bevalling op te wekken. We hebben al contact gehad met een fotograaf en iemand die ons helpt met de begrafenis. Ik ben nu 35 weken zwanger, het is amper te beseffen. We hebben al twee dochters, die zijn nu bij opa en oma maar snappen heel goed dat er iets aan de hand is. Ze zijn 2 en 4. Misschien een stomme vraag, maar hebben jullie misschien tips hoe we de komende week afscheid kunnen nemen. We willen het graag een beetje klein houden.
Liefs.
ikeakrukje wijzigde dit bericht op 05-02-2021 06:13
0.00% gewijzigd
Gecondoleerd :hug:

Mijn zus en zwager hebben hun kindje begraven. Uitvaartdienst met zeer naaste familie en vrienden.
Alle reacties Link kopieren
Lieverd, wat vreselijk naar voor jullie.
Doe wat goed voelt, leg veel vast voor wanneer je erover wilt praten (en ook voor de twee oudsten, vooral die van 4 zal er veel aan hebben).
Zij verliezen een broertje of zusje en dat moet ook een plekje krijgen.
Blijf samen praten over dit mooie kindje dat altijd jullie derde kind zal blijven.
Heel veel sterkte.
Alle reacties Link kopieren
Nog één tip: wij hadden contact opgenomen met een uitvaartorganisatie gespecialiseerd in het verlies van baby’s. Ik had een hele nare ervaring met de vrouw en totaal geen klik. We hebben haar toen een dag erna weer afgezegd (waren wel ons geld kwijt), maar het voelde gewoon niet goed. Ik zou deze organisatie dan ook afraden. Nu weet ik dat het heel persoonlijk is, maar mocht je willen weten welke organisatie dat is, mag je me een pb sturen.
Vreselijk! Veel sterkte toegewenst ❤️
Alle reacties Link kopieren
Wat een verschrikkelijk nieuws voor jullie, ontzettend veel sterkte met alles wat gaat komen :rose:

Uit ervaring kan ik zeggen: volg je hart, doe wat voor jullie goed voelt. Er is geen goed of fout, wil je iets op een bepaalde manier schroom dan niet dat te bespreken of te vragen.

De bevalling zal een heel emotioneel moment zijn. Misschien ben je bang dat door de heftigheid van alles, dingen niet gaan zoals je dat misschien voor ogen hebt. Misschien is het een optie je (schoon)moeder/zus/vriendin bij de bevalling te hebben of in ieder geval in de buurt van de verloskamer om jullie wensen te bewaken als jullie zelf teveel worden opgeslokt door emoties?

Achteraf ben ik heel blij dat er onverwacht (maar na overleg) een familielid bij de geboorte van ons doodgeboren kind was. Zo had ik naast mijn man nog iemand anders die wist hoe alles was verlopen en ons kindje had gezien voor wij het kistje sloten voor we naar huis gingen.

De foto’s die er zijn gemaakt, de voet- en handafdrukjes, zijn me heel dierbaar. Het zijn de weinige tastbare dingen die we hebben.

Misschien zijn er dingen die je het kindje mee wilt geven in het kistje? Een speciaal dekentje, een knuffeltje (met jouw geur), een foto of brief?

Heel erg veel sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Gecondoleerd! Wat een heftig nieuws.

Jullie moeten afscheid nemen zoals jullie dit zelf willen. Er is geen goed of fout. Je mag het kindje mee naar huis nemen om daar afscheid te nemen. Of direct naar een begrafenis ondernemer. Maak voldoende foto's en filmpjes. Na bevalling neem je kindje bij je. Vaak wil de vader het kindje wassen en aankleden (of de moeder). Neem daar ook de tijd voor.

Je mag echt heel veel in NL. Je bent niet verplicht om een kist/mand via een begrafenis ondernemer aan te schaffen. Wij hebben onze zoon (overleden bij 41 wk zwangerschap) in onze eigen auto vervoerd.

Vergeet niet dat je, net als bij iedere andere bevalling, moet herstellen van de zwangerschap en bevalling en dat je gaat ontzwangeren. Neem je tijd. En blijf met je partner in gesprek.

Het is iets heel heftigs waar je nu door heen gaat. Je verliest een kind, maar je weet niet wat je mist. Wat voor kind het zou zijn geweest, lief, leuk, sportief, creatief intelligent etc. En voor de buitenwereld wordt het vaak vergeten dat je weer zwanger bent geweest, en nieuwe mensen denken dat je maar 2 kinderen hebt. Praat er ook gewoon over, en houdt je mond wanneer je dit wil.

Een tip wil ik je wel geven, zoek hulp. Probeer het niet allemaal alleen te verwerken. Dit kan over een week, maar ook over 6 maanden.

En vergeet niet dat je veel en veel meer bent dan de moeder van een overleden kind. Je bent ook moeder van 2 prachtige mooie levende kinderen, partner, vriendin, dochter, collega, buur, etc. En geloof me, er komt weer een tijd dat je kan lachen, plezier maken, dat die donkere wolk niet de hele tijd boven je hangt, dat je niet denkt aan je overleden kind.

:hug:
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Alle reacties Link kopieren
Wat afschuwelijk to. Heel veel sterkte... een vriendin van me heeft haar kindje nog een paar dagen mee naar huis gehad. Daar heeft ze heel waardevolle herinneringen aan. Of dat bij jullie en de broers/zusjes past kun je zelf het best inschatten. Maar het kan dus wel.
Alle reacties Link kopieren
Wat heftig.. ik kan je alleen een mogelijke tip geven over de opbaring; zoek eens op wateropbaring baby; een manier om een pasgeboren overleden kindje mooi en gaaf te houden zodat je langer de tijd hebt om foto's te maken en afscheid te nemen.

Ontzettend veel sterkte in deze verdrietige tijd!
Alle reacties Link kopieren
Wat ontzettend verdrietig voor jullie!
Heel veel sterkte tijdens de bevalling en daarna!

Voor tijdens en na de bevalling is er een fotograaf.
Zelf zou ik het denk ik fijn vinden ook foto’s te hebben van het hele gezin samen. En foto’s van het kindje thuis. In zijn bedje of zo.
En vraag het ziekenhuis afdrukjes te maken van de handjes en voetjes.
Maar doe vooral wat goed voelt. Alles is goed!
Alle reacties Link kopieren
Heeft iemand okk advies voor to tav verzekeringen? Ik meen me te herinneren dat er problemen met zorgverkering of uitvaartverzekering kunnen ontstaan, maar weet niet hoe het zit en of mijn herinnering wel klopt?
Alle reacties Link kopieren
Wat afschuwelijk! Heel erg veel sterkte, dit is echt vreselijk. Mijn zus is onlangs hetzelfde overkomen. Wat een verdriet.

Heel goed dat je de foto's gaat laten maken. Ik ben een kindje verloren na 18 weken en ik koester die foto's enorm. En ook de inkt afdrukjes van zijn handjes en voetjes zou ik echt niet kunnen missen.

Zowel mijn zus als ik hebben ons kindje tot de uitvaart thuis gehad (bij mij 4 dagen en bij mijn zus 5 dagen), en dat is voor ons gevoel heel belangrijk en prettig geweest. Daarna was het voor ons gevoel ook wel tijd om definitief afscheid te nemen. Doe vooral wat voor jullie goed voelt.

Vraag in het ziekenhuis naar de watermethode! Dan is je kindje op zijn mooist. Bij ons werd het helaas niet aangeboden, had ik het maar geweten....

En we hebben een prachtige urn via kneedbaresteen.nl , deze vrouw maakt prachtige urnen, alles met de hand gemaakt en ze kan van alles op maat maken, ook bijvoorbeeld gebaseerd op een geboortekaartje o.i.d.

Heel erg veel sterkte de komende tijd! :hug:
flipje2 wijzigde dit bericht op 02-02-2020 21:48
15.88% gewijzigd
Je hoort de vogels weer, je ruikt de regen nog
Alle reacties Link kopieren
Heel veel sterkte, wat afschuwelijk.... :rose:
Wat ontzettend verdrietig. Dikke knuffel voor jou.

Vertrouw op je gevoel en wat je op dat moment beslist is goed voor dat moment.

Soms denk ik ook nog wel eens, hadden we dat misschien anders moeten doen? Totdat iemand tegen mij zei, je mag op je intuitie vertrouwen. Wat je op dat moment beslist was goed voor jullie op dat moment.
Want je wordt voor keuzes gesteld waar je nog nooit eerder over hebt nagedacht. Heel veel sterkte. Liefs
Alle reacties Link kopieren
snoepzak schreef:
02-02-2020 21:39
Heeft iemand okk advies voor to tav verzekeringen? Ik meen me te herinneren dat er problemen met zorgverkering of uitvaartverzekering kunnen ontstaan, maar weet niet hoe het zit en of mijn herinnering wel klopt?
Mijn man had een uitvaartverzekering bij Dela, die vergoeden de uitvaart ongeacht de zwangerschapsduur.
Veel andere uitvaartverzekeringen vergoeden alles pas vanaf 24 weken zwangerschapsduur.
Zonder uitvaartverzekering zijn de kosten helaas voor eigen rekening...

Maar dat is allemaal maar bijzaak.
Hele dikke knuffel voor TO in deze ellende.. :hug:
flipje2 wijzigde dit bericht op 02-02-2020 21:55
7.49% gewijzigd
Je hoort de vogels weer, je ruikt de regen nog
Alle reacties Link kopieren
Jeetje wat een nachtmerrie. Heel veel sterkte. ,
Alle reacties Link kopieren
De watermethode is heel mooi inderdaad.

Onze uitvaartverzekering heeft alles zonder problemen en heel respectvol geregeld. Hopelijk komt dat voor jullie ook goed.

De bevalling is erg verdrietig, maar ook ergens heel mooi. Het moment dat ik m’n kindje voor het eerst zag zal ik nooit vergeten. De eerste uren was er bij mij nog geen verdriet, ik was alleen maar trots op onze kleine jongen.

Vertrouw op de verpleegkundigen in het ziekenhuis, ze hebben ons zo fijn geholpen.

Doe wat goed voelt de komende tijd. Mensen die je graag wilt zien of niet. Hou alleen rekening met jezelf en je gezin.

Heel veel sterkte, het went nooit :rose: :hug: .
Lach hard, duik diep, kom terug..
De watermethode is voor veel te vroeg geboren kindjes tot ongeveer 20 weken.
Wellicht is Thanatopraxie (balsemen) wel een optie voor jullie kindje.
Alle reacties Link kopieren
MariaDeJong schreef:
02-02-2020 22:01
De watermethode is voor veel te vroeg geboren kindjes tot ongeveer 20 weken.
Wellicht is Thanatopraxie (balsemen) wel een optie voor jullie kindje.
.
Hoezo zou het maar tot 20 weken zijn?

Mijn nichtje is geboren na ruim 34 weken en was prachtig met de watermethode.
flipje2 wijzigde dit bericht op 02-02-2020 22:04
4.73% gewijzigd
Je hoort de vogels weer, je ruikt de regen nog
Alle reacties Link kopieren
Dank lieve meiden voor alle tips en sterktewensen. Ik heb vorig jaar mijn moeder verloren in dezelfde periode en weet dat afscheid nemen alleen kan zoals jij het zelf goed vindt. Dus dat ga ik ook doen. We hebben een fotograaf en iemand die ons tot de crematie belegeidt. Ik heb ook gevraagd om maatschappelijk werk voor ik de bevalling inga. Meer kan ik nu niet doen denk ik. Ik wil hier ook een beetje schrijven om mijn gedachten te ordenen. Vreselijk om te lezen hoeveel van jullie dit doorgemaakt hebben. Hebben jullie nog tips voor tijdens de bevalling? Ik zil zsm aan de pijn stilling. Maar misschien zijn er nog andere dingen waar ik aan kan denken. Ik zie als een berg tegen morgen op. Hoe zijn anderen deze dag doorgekomen?
Alle reacties Link kopieren
Zijn er dingen die je man wil doen? Bijvoorbeeld het kindje aanpakken na de bevalling? Naast jouw wensen bij de bevalling, is het denk ik ook goed om na te denken over wat hij wil doen. Wil je de bevalling zelf ook laten vastleggen?
Alle reacties Link kopieren
Wat een ontzettend heftig bericht. Veel sterkte.
flipje2 schreef:
02-02-2020 22:03
.
Hoezo zou het maar tot 20 weken zijn?

Mijn nichtje is geboren na ruim 34 weken en was prachtig met de watermethode.
Je hebt gelijk zie ik. Excuses!
Wellicht dus toch voor jullie baby prachtig TO
Alle reacties Link kopieren
Bedenk vast of je je kindje vast wilt houden direct na de bevalling of niet. Wil je graag je familie direct op bezoek? Wil je aanvullende onderzoeken bij je kindje?

Wij hebben een laptop met muziek meegenomen, dan is het niet zo stil op de kamer. Ik had ook een appgroepje met m’n beste vriendinnen om wat steun en afleiding te krijgen. Dit topic blijven gebruiken zal je mss ook veel steun bieden.

De medicijnen om de bevalling op te wekken zijn best heftig. De weeën bouwen zich niet echt op maar komen opeens heel heftig. Vraag dus op tijd voor pijnstilling. Ik verwachtte dat het lang zou gaan duren, maar het ging bij mij allemaal best snel. Dus heb er best lang mee gewacht voordat ik om de ruggenprik vroeg. Dat is nergens voor nodig, het is allemaal al moeilijk zat.
Lach hard, duik diep, kom terug..
Heel veel sterkte vandaag lief ikeakrukje :hug:
Alle reacties Link kopieren
Sterkte! :hug:
Here am I in my little bubble

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven