Naturisten kwebbelen.

06-06-2006 22:36 1067 berichten
Inmiddels is het me duidelijk, er zijn zat naturisten die al helemaal met hun hoofd in de vakantie zitten. Het lijkt mij gezellig om hier ervaringen en tips over de omgeving e.d. uit te wisselen.

Zelf hoop ik dit jaar naar CHM Oltra te gaan, wie gaat er ook heen ?

Verder een kleine greep uit de terreinen die ik heb bezocht: Arnaoutchot, Eglantière, Riva Bella, Chiappa, Villata, Origan, Bélézy, Sablière, Le Ran de Chateau de Ferreyrolles, Le Mas de la Balma, La Clapère.........................
Alle reacties Link kopieren
Iedereen heeft het maar over campings, maar je kunt natuurlijk zo als wij altijd doen een apartement in de buurt van een naaktstrand huren. Bijvoorbeeld op Samos of Kreta.
Alle reacties Link kopieren
Hee Hallo, wat een leuk topic!

Waar je nog eens komt, als je per ongeluk de Viva-nieuwsbrief krijgt :D



Wij zijn van 't zomer naar Mas de la Balma geweest. Heerlijk gehad! Geen eendjes meer in de grote betonnen bak (), wel ijzig koud water. brrr. En beneden een veel grotere betonnen bak (nog steeds zonder eendjes) en een waterval. Hier mogen zelfs de honden niet in zwemmen, die moeten verderop naar El Paradis, waar het riviertje in stroomt en waar je ook dat riviertje op kunt klimmen. Naakt ja :)



Er was verder niet veel te doen, dat was vooral uiteindelijk voor de kinderen jammer. Na half augustus ook minder zon, doordat ie ineens achter de bomen bleef. De toegangsweg is een verschrikking (heeft ons vermoedelijk een uitlaat gekost) maar verder genoten! Er wordt 1x per week gezamenlijk gegeten, maar daar hoef je niet aan mee te doen. Verder is de (nederlandse) eigenlijk bijna om de dag aan 't bbq-en. Daar kun je dan van mee-eten. Moet je je wel inschrijven. Ook hebben ze boogschieten, idd weer naakt (.. uitkijken met tepels!) en elke dag wordt er wel door een groepje mensen ge-jeu-de-bouled/t Heel veel Nederlanders en Fransen en Belgen. Af en toe een Spanjaard. Ook alleenstaande/gaande mannen én vrouwen gezien. Geen Duitsers, dat verbaasde ons wel.

Een hele kleine campingwinkel, waar iedereen overigens wel naakt in en uit liep.

Douches zonder deur, daar moest ik wel aan wennen, wc gewoon met deur en slot hoor!



Vorig jaar in Kroatië geweest, bij Umag. Ben de naam kwijt. Erg leuke kleine camping, helaas rotweer. Mooi snorkelen en zwemmen. Stenenstrand. Buiten de camping vanalles te doen voor jongeren, wel gekleed Daar waren ook appartementen, wel gekleed dus, maar die mochten dan bij ons het strand op. Enige nadeel was de harde muziek die 's avonds van over de baai uit Slovenië kwam, van hotels die daar staan.



Ik hoop dat dit topic volgend jaar nog een beetje actief is, kan ik hier 'shoppen' naar een volgende leuke camping.



Mijn schoonzus staat trouwens bij Norg op een klein naturistencaminkje. Daar mag je zelf kiezen of je meehelpt met het beheer van de camping. Doe je hier actief in mee, dan betaal je minder contributie. Dat vind ik op zich wel een goede regel :D



Groetje
Later is nu
Tja ik heb het elders al eens eerder gemeld, ik heb geen last van mijn 'kleffe natte badpak'Ik stoor me niet aan die paar cm stof. Maar voel me er wél een stuk prettiger bij, dat ik niet steeds in iemand anders geslachtsdelen kijk, of op moet letten hoe ik ga liggen/zitten.Afgezien dat naakt zonnen en zwemmen me heerlijk lijkt. Zi eik totaal geen meerwaarde van het naakt recreeeren op grotere schaal.Ik ben echter van hui suit hardstikke naturist, verenigingen, de hele mikmak, dus ik weet waar ik over praat. Ik ben niet preuts, en mijn ouders gaan nog steeds ieder jaar naturistisch op vakantie.Maar nee, dankje. Ik mis het geen seconde. Gewoon niet mijn kopje thee zeg maar. Wat ik al zei, zwemmen etc wél, maar voor de rest vind ik mijn kleding ook behoorlijk functioneel, en ook gewoon MOOI!Eigenlijk zie ik iedereen liever met kleding aan. Maar ik snap dat het daar hier niet over gaat.Naturisme is hier trouwens wel hot he op het forum.Iemand die het verschil tussen nudisme en naturisme kent btw?Trouwens zie ik aan iemand met een badpak/zwembroek aan, ook niet of ie putjesschepper of advocaat is hoor :-)Maar idd de campings zijn wel altijd mooier groter ruimer schoner etc etc. Dat is een feit!!Iedereen heeft het maar over een asexuele sfeer, maar dat is toch óók tegennatuurlijk?Wij mensen zijn toch sexuele wezens. Wij hebben toch niet voor niets ogen in ons hoofd?Ik ben erg visueel ingesteld en een erg gepassioneerd sexueel wezen. De hele dag a-sexueel naakt lopen zijn, zou voor mij echt een dooddoener zijn.Of juist niet hehehehehehehehehehe.....Maar wat vooral meespeelt is dat mijn man heel erg anti is. Mss krijg ik hem nog eens zover om naakt te gaan kamperen.Ikzelf heb geweldige herinneringen aan Istrie, Oostenrijk en Zwitserland en Frankrijk uiteraard.Ik zal het wel weer willen, maar dan alleen om te zwemmen en te zonnen. Jammergenoeg heb ik begrepen dat juist dat dan weer niet gewaardeerd wordt. Het is geen aapjes kijken zegt men dan.Tja, ik kan dat wel begrijpen.Jammer.Dan maar bloot in eigen huis/bed...;-)Trouwens ben ik wel een sauna ganger en heb ik nul tegen bloot. Alleen om nu de hekle dag bloot te zijn, of om te zeggen dat een badpak nu zo lastig is. Nee.
Als het zonnetje weer schijnt met zijn allen naar de Hoornse Plas ?  

Kom er niet vaak meer, maar áls ik er kom........"Hoi ! Hoi ! Hee Hoi ! Moppetoet !!!! Joehoe !!!!" (oud-klasgenoot, broertje, nichtje, kennissen). Ook wel eens met een gezin lopen kletsen, ontmoeten we ze een half jaar later in Tropiqua, best gezellig, hun kids waren al wat groter en gek met onze toenmalige dreumes (nog twee maanden dan gaat hij naar school, jeetje, wat schrijven we hier al lang met elkaar :)). Gekke typen ? Die afrukkende vent in een rolstoel heb ik gedreigd in het water te flikkeren (een flink eind bij het trapje vandaan) hij wist niet hoe snel hij weg moest racen. Gewoon aanpakken die viespeuken.
Alle reacties Link kopieren
Wel graag mét zonnetje Moppentoet :)



Ik heb de camping in Kroatie even opgezocht, was Kanegra. Mooie camping wel! Voordeel boven ervaringen (met gewone campings) in Frankrijk en Spanje: kapotte wc-bril werd binnen een dag gemaakt :o:D



Zoy, ik lees bij jou toch dubbel: het hoeft van jou niet zo, maar manlief is anti, als hij bijdraait misschien toch wel... Ik weet dat je er ervaring mee hebt, had ik niet. Ik had alleen ervaring met naaktstranden. Ging een keertje bij schoonfam. in Drenthe logeren en vond vooral het "'s  morgens geen kleren zoeken om naar wc te gaan" een erg positief punt (ik ga 's nachts/'s morgens altijd te laat, dat kleren moeten zoeken is dan soms net 'de druppel' :P)



Ik vind het gewoon enorm prettig nergens aan te hoeven denken. Gewoon uit slaapzak naar buiten lopen.. geen gedoe met 'oh, ik moet omkleden, dus naar binnen' En hoe ik moet liggen? Zo enorm asociaal lig je er van jezelf nooit bij hoor. Ik denk soms wel dat de mensen zich er teveel van bewust zijn hoe anderen naar hen kijken. Zoveel worden anderen niet bekeken. En van wát ik zag: houdingen waarvan ik zelf altijd dacht dat 'iedereen in je hol kan kijken' bleken bij anderen best mee te vallen ;)



Ik kijk en vergelijk trouwens wel op alle campings. Ik vind mensen vaak mooier zónder dan mét badkleding. En ook met (bad-)kleding wordt genoeg geoordeeld van "hoe kan die en die dát nou aantrekken?" dat heb je alweer ondervangen
Later is nu
Alle reacties Link kopieren


Inmiddels is het me duidelijk, er zijn zat naturisten die al helemaal met hun hoofd in de vakantie zitten. Het lijkt mij gezellig om hier ervaringen en tips over de omgeving e.d. uit te wisselen.

Zelf hoop ik dit jaar naar CHM Oltra te gaan, wie gaat er ook heen ?

Verder een kleine greep uit de terreinen die ik heb bezocht: Arnaoutchot, Eglantière, Riva Bella, Chiappa, Villata, Origan, Bélézy, Sablière, Le Ran de Chateau de Ferreyrolles, Le Mas de la Balma, La Clapère.........................
Alle reacties Link kopieren
hey moppetoet, wat een goed idee: vakantietips uitwisselen. volgens mij hebben we elkaar al eens eerder gesproken, wij maken momenteel een herstart bij het vivaforum. Wij hadden Bélézy en Sablière op ons lijstje staan dit jaar om naar toe te gaan, maar hebben vanwege de aankomende kiezen en tanden van onze jongste toch maar gekozen voor huis ipv camping. Maar zijn wel heel nieuwsgierig naar jullie ervaringen. Wij waren afgelopen jaar wel vaste daggast bij La Gagère, met een prima zwembad om even in af te koelen bij tropische temperaturen. Was voor ons allemaal, vooral voor de kids, heel prima! Verder hebben we vooral ervaring met nederlandse campings en terreinen, dus alle info mbt Frankrijk is welkom! Moppetoet, als je wilt: stuur ff mailtje met hotmail/msn adres, lijkt me leuk eens ervaringen uit te wisselen of die van jou te horen. Je mag me ook aan msn toevoegen: elje_aan_zee@hotmail.com en ik merk het wel. Vooral wat betreft vakantievermaak voor onze drie kleintjes van 5, 3 en bijna 1 jaar vind ik het wel prettig om jullie ervaringen te weten te komen! Groeten!
Alle reacties Link kopieren
O ja :) we zijn niet heel eenkennig hoor, dus als er andere naturisten/forummers/gasten zijn met goede ideeën zijn, dan horen we die ook graag, soms lijkt het nl op de site van de desbetreffende camping heel wat, maar valt het in werkelijkheid nogal tegen enzo. Of juist andersom natuurlijk! Alle ervaringsdeskundigen (of msn-liefhebbers): mail gerust, altijd leuk!  Nogmaals groeten en slaap lekkerrrrrrrrr !
Dream het IS ook dubbel :-)

En De hoorsne Pis? Nee dankjewel. Ik huur dan liever een eigen uitgezochte porno film en kijk die savonds in bed met man en zonder kids.

Ja sorry hoor. Maar ik vind het daar dus echt ranzig geworden de laatste jaren. Bah!!
Alle reacties Link kopieren
Ben er al jaren niet geweest, ging vroeger wel alleen heen en met manlief nog samen voordat oudste geboren werd. Daarna eigenlijk niet meer. Heb er zelden iets ranzigs meegemaakt. Lag wel altijd lekker dicht bij de oudjes, in het midden van 't eilandje :)
Later is nu
Hé, Dreamer,



Wat betreft dat boogschieten: Was het in het oude Griekenland niet zo dat de vrouwelijke boogschieters hun linkerborst lieten amputeren om blessures te voorkomen ? Beetje enge oplossing, maar boogschieten vind ik nog wel steeds leuk.

Gelukkig nog nooit een ongeluk mee gehad, maar als je dat voor het eerst doet bij een personeelsuitje op de roeibaan van Harkstede is de kans op blessures wel heel groot. Geen instructies, geen regels, mensen haalden hun pijlen alweer op terwijl anderen nog moesten richten. Waardeloze begeleiding. Op Cap d'Agde hoefde je niet weer bij de boogschietclub te komen als je ook maar één keer een regel overtrad.
Alle reacties Link kopieren
Boogschieten als (inter)nationale naturistensport... haha. Ben het zelf ook al op een paar campings tegengekomen. Nooit meegedaan eigenlijk.

In Engeland wordt op de naturistenclubs veel mini-ten gespeeld. Kennen jullie dat? Is ook erg grappig. Er is een heuse competitie in toernooi-vorm. Ik ben al een paar keer naar zo'n toernooi(weekend) geweest met een een Engelse vriendin van mij. Ontzettend gezellig!
Alle reacties Link kopieren
Met ontzettend veel plezier en interesse heb ik net het hele topic doorgelezen. Grappig om te lezen hoe verschillend de voorkeuren en ervaringen zijn.



Al jaren gingen wij naar het naturistenstrand, tot we vorig jaar hadden bedacht de hele vakantie op deze manier door te brengen. Beste keuze ooit.



Vorig jaar ons verdiept in parken in Frankrijk en we hebben een geweldige vakantie gehad in La Jenny. (echt vreemd bijna dat ik die naam hier nog niet ben tegengekomen... blijkt toch een heel bekend naturistsendorp te zijn) aan de Atlantische kust, ter hoogte van Bordeaux.



Wat hebben we het geweldig gehad. Het is geen camping maar een groot park met alleen maar chalets in diverse soorten en maten. Mijn partner houdt niet van camperen dus dit was voor ons ideaal.

2 kinderen mee waarvan de oudste een beginnende puber is, maar ook dat was (weliswaar na 5 minuten) ook geen probleem meer. Een fenomenaal zwembad van 1000 m2, verdeeld in aparte bassins. Een groot zonneterras met heerlijke ligstoelen die altijd vrij zijn! (ook al zo'n openbaring na vakanties in hotels te zijn gewend waar mensen om 7 uur de wekker zetten om hun handdoek op de ligstoelen te leggen om die bezet te houden :?)



En wat ik nog het allerprettigste vond was dat de bar (met groot terras) 

naast het zwembad was... ( :P) kids lekker aan het zwemmen, wij met rosé en olijven heerlijk met elkaar aan het kletsen en aan het luieren op het terras... mét één oog gericht op de kids dan natuurlijk.



Er is een kinderclub en er zijn veel activiteiten (voor wie dat wil) en er is vrijwel elke avond entertainment in de vorm van een disco (nou ja, voor Franse begrippen dan...) een karaoke of een 80's party. Dat wordt gehouden op het terras naast het zwembad, daar waar je overdag dus met je roseetje zit.



Goed, wij hebben het dus zo geweldig gehad vorig jaar dat we dit jaar besloten weer te gaan. Voor onze kinderen was dit perfect en zoals al eerder was geschreven maar o zo waar: kids tevree, wij tevree.



Op zich was bijna alles net zo geweldig als vorig jaar. Bijna.... Want het enige nadeel van dit park is dus dat de chalets privé eigendom zijn. Dus het ligt maar aan hoe (schoon) de eigenaren zijn zeg maar... En wat hadden we wat dát betreft een pech dit jaar. Gadverdegadver... echt ranzig gewoonweg. Ik zal jullie de verschrikkelijke details besparen maar ik weet nu wat 'de Franse slag' inhoudt...



Erg genoeg heeft dit echt zo'n domper op de vakantie gedrukt, dat ik dus niet weet of we er weer heen zouden gaan. Nu waren we al nooit van 2x naar dezelfde plek, laat staan nog vaker. Maar dit was voor alle partijen een geweldige keuze.



Volgende week hebben we een afspraak met vrienden die zijn naar Hotel Vera (ik las het al eerder ergens) geweest in Zuid Spanje en die gaan ons denk ik overtuigen om volgend jaar die stap ook te nemen....



Sorry dat het zo'n lang verhaal is geworden maar vond het wel leuk dit even met jullie te delen. :)



Ik blijf het met bovengemiddelde interesse volgen hier hoor!



Doris
Alle reacties Link kopieren
Supercamping is La petite Brenne op 750 km van Rotterdam. Alles wat wij en de kids willen, perfecte sfeer ruimte (ruim 40 hectare voor 250 plaatsen), luxe voorzieningen, schoon, paarden, skelters, meer, strandje, twee zwembaden (1 overdekt), sauna, goede kok (de eigenaar had ooit goedlopend restaurant in Utrecht), cursussen voor hen die dat leuk vinden, niks moeten, gewoon lekker. Super.
Als rasechte tent-krampeerder heb ik niks te zoeken op La Jenny, vandaar dat ik er ook niets over kan vertellen. Eerlijk gezegd ben ik ook een beetje flauw van de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee vind ik veel lekkerder.



(En in de vakantie op Arnaoutchot in 2003 is een man letterlijk in mijn armen doodgegaan aan een hartstilstand, dat zal ook wel meespelen). Kan de Atlantische Oceaan natuurlijk niets aan doen, wat doet die man ook om op zijn leeftijd een duintop te beklimmen ?
Alle reacties Link kopieren
Ik had inderdaad al gelezen dat jij 'van de tenten' bent, Moppetoet.

Was het nou Merel39 die ook meer van de huisjes was? Hoe dan ook, voor de mensen die niet van kamperen houden is La Jenny zeker de moeite waard om eens te bezoeken (en dan maar hopen op een schoon huisje natuurlijk)



Kan me trouwens voorstellen dat als je een keer zo'n ervaring hebt gehad als jij Moppetoet, dat die streek daar onlosmakelijk mee verbonden lijkt te blijven. Jammer eigenlijk... ik vind het een prachtige woeste oceaan. Maar je moet uitkijken met (kleine) kinderen, dat is zeker een feit. (en met oude mannen die gaan duinklimmen blijkt nu... wat een verhaal joh...)



Het was niet alleen die stervende man.



We zaten eind augustus. De meeste voorzieningen waren al gesloten op Arnaouchot.



De oceaan was koud. (In dit seizoen is de Middellandse Zee heerlijk warm).

De supermarkt was een half uurtje per dag open en elke dag ook nog op een ander tijdstip.

Een ijsje kopen op het terrein kon je vergeten, het restaurant was ook dicht.

De bibliotheek was dicht. 

Het pierenbadje zag er vies uit, de ouders hebben uiteindelijk aan de "badmeester" die lekker in het zonnetje lag, gevraagd wáár een schepnet was en zelf maar schoongemaakt.



Positief: Gezellig de dreumesen bij elkaar gezet en met de Franse ouders geklept. Leuke stacaravan met twee slaapkamers en eigen douche en toilet. Goed betaalbaar omdat ze haast geen gasten kregen vanwege de olieresten op het strand. (dit was in 2003, in 2002 was er een olietanker voor de kust vergaan. Bovenaan de duinen stond een groot vat met een kraantje waaruit je schoonmaakmiddel kon tappen om de olie van je voeten te wassen.....)
Alle reacties Link kopieren
Supercamping is La petite Brenne op 750 km van Rotterdam. Alles wat wij en de kids willen, perfecte sfeer ruimte (ruim 40 hectare voor 250 plaatsen), luxe voorzieningen, schoon, paarden, skelters, meer, strandje, twee zwembaden (1 overdekt), sauna, goede kok (de eigenaar had ooit goedlopend restaurant in Utrecht), cursussen voor hen die dat leuk vinden, niks moeten, gewoon lekker. Super.
Is inderdaad helemaal geweldig!
Alle reacties Link kopieren
Hier ook een tent-type.



Wat grappig dat jullie zo blij worden van voorzieningen op de camping. Wij gaan het liefst naar een camping met zo min mogelijk voorzieningen. Een baguette in de ochtend is wel handig en we willen kunnen zwemmen, maar verder hebben we weinig eisen. Ook hoeft er geen animation voor de kinderen te zijn. Nou zijn die van ons nog jong (6, 3 en 1) maar ook toen ik nog met mijn ouders meeging heb ik me altijd prima vermaakt zonder toeters en bellen. Gewoon luieren, spelen, lezen, zwemmen, tekenen, met mijn ouders op pad, etc.
Zand en water is het allerbelangrijkste met kleintjes. Kind blij, ouders blij.
Alle reacties Link kopieren
Hai

Iemand ervaring met El Templo del Sol in Spanje?



Op de site ziet het er mooi uit (maar zon, zee en strand ziet er nu overal mooi uit, in mijn ogen)



Van mij hoef je niet zo nodig geëntertaint te worden, op vakantie heb ik vaak ook genoeg aan een boek, lekker eten, zon en strand, maar manlief wil wel weer eens een camping met wat erbij. Dat is hier wel.



Graag lees ik (positieve) ervaringen :)
Later is nu
Alle reacties Link kopieren


Hai

Iemand ervaring met El Templo del Sol in Spanje?



Op de site ziet het er mooi uit (maar zon, zee en strand ziet er nu overal mooi uit, in mijn ogen)



Van

mij hoef je niet zo nodig geëntertaint te worden, op vakantie heb ik

vaak ook genoeg aan een boek, lekker eten, zon en strand, maar manlief

wil wel weer eens een camping met wat erbij. Dat is hier wel.



Graag lees ik (positieve) ervaringen :)





Helaas kan ik je geen hele positieve ervaring geven. Wij (gezin met

kinderen) zijn er 3 jaar geleden geweest. Er komt een trein voorbij die

toetert voor een oversteekplaats. Ook 's avonds laat en 's morgens

vroeg. Geloof al om 7.00 uur. Is niet fijn als je uit wilt slapen, wat

je in je vakantie meestal wel wilt. Wij zijn daarom eerder vertrokken

en in Frankrijk gaan staan. In het restaurant en de winkel moet je je

kleden. Het zwembad is wel heel erg mooi en het water van de zee

heerlijk.





Mocht je meer willen weten dan hoor ik het wel.
Alle reacties Link kopieren
Hoi, Dreamer !



Het is best een aardig terrein, we zijn er in 2002 een paar dagen geweest. De voorzieningen zijn inderdaad erg mooi, zoals dat mega-overdekte-bubbelbad en het enorme zwembad, het rottige van dat zwembad vind ik echter de overgangen naar het volgende bassin. Er liggen geen anti-sliptegels in.:(



En verder heb je inderdaad behoorlijk wat lawaai van de trein. Ook is het waarschijnlijk  prettiger in een caravan of een huurgevalletje, want met ons destijds nog zeer krappe tunneltje lag je beroerd op de scherpe stenen, daar hielp zelfs een self-inflatable Nomad-slaapmat van 5 centimeter niet tegen.



Omdat we maar een dag of drie zijn geweest ben ik waarschijnlijk niet de meest aangewezen persoon voor een objectief oordeel, ik hoop dat er nog meer mensen reageren.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
Hoi!



Ik en mijn vriend willen volgend jaar graag (voor het eerst) naar een naturistencamping. In het voorjaar.. We zijn 23 en 27. Hebben jullie een leuke tip?



Dank je!
Alle reacties Link kopieren


Hoi!



Ik

en mijn vriend willen volgend jaar graag (voor het eerst)

naar een naturistencamping. In het voorjaar.. We zijn 23 en 27. Hebben

jullie een leuke tip?



Dank je!





In welke periode wil je gaan? En waar houden jullie van, rustig wat

drukker, aan zee of niet. Er zijn zoveel terreinen dat ik er toch heel

wat zou kunnen noemen. En ook niet onbelangrijk, naar welk land wil je?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven