Een andere kijk op vreemdgaan

16-11-2020 12:12 283 berichten
Vreemdgaan is iets wat heel veel leed en verdriet kan veroorzaken, maar toch in veel relaties voorkomt. Juist omdat het zoveel leed veroorzaakt, zou je geneigd zijn te vinden dat het er eigenlijk niet zou moeten zijn. Maar het is nou eenmaal. Toch overkomt het veel relaties. En misschien kan er veel leed verzacht worden, als je er iets meer van zou begrijpen. Als het er is, waarom is het er dan?

In deze topic wil ik los van de voor- en nadelen die er aan vastkleven, en los van goed en kwaad, kijken of een vrouw die vreemdgaat dit om andere redenen doet, dan wanneer een man dit doet.

Misschien krijgen we er dan wat meer zicht op, waarom het gebeurt. Het kan ons misschien helpen om de radeloosheid en de machteloosheid, die we er door voelen wat te verzachten.

Ik begin met een voorzetje en daarna een vraag:

Volgens onderzoek uit de gedragswetenschappen vertoont het vrouwelijke in de mens meer neiging tot verbindingen leggen. Het vrouwelijke is meer coöperatief, samenwerkend en zoekt meer naar overeenkomsten. Terwijl het mannelijke meer neiging heeft tot competitief gedrag dat zich uit in concurrentie, polarisatie, onderscheid maken en het zoeken naar verschillen.

Ik geef hier dus geen oordeel dat het een beter is dan het ander. Ze zijn er allebei en allebei noodzakelijk. De voortplanting is fundamenteel gebaseerd op de dynamiek van sekseverschillen, anders zouden we nog niet eens hebben bestaan.

Koppel vrouwelijk niet 100% aan vrouw en mannelijk niet 100% aan man. Want in de natuur komen alle varianten voor van een man die 100% vrouwelijk is tot een vrouw die 100% mannelijk is en alles daar tussenin.

Wel is het zo, dat coöperatief gedrag bij vrouwen overheerst en competitief gedrag bij mannen overheerst. Er bestaat dus zeker een verband tussen vrouw en vrouwelijkheid en man en mannelijkheid.
Wanneer de samenleving aan vrouwelijkheid en mannelijkheid deze fundamentele verschillen toekent, kan ik verwachten dat mannen en vrouwen hun gedrag van vreemdgaan verschillend beleven en het vermoedelijk ook om verschillende redenen zullen doen.

Ik heb het vermoeden dat als een man vreemdgaat, er een grotere kans op echtscheiding is, dan wanneer een vrouw dit doet.

Het mannelijke denkt vanuit OF – OF, of jij blijft mijn geliefde of die andere wordt het.
Het vrouwelijke denkt vanuit EN – EN. Een vrouw zal dus meer neiging hebben om te kijken of er voor haar een mogelijkheid is om met zijn drieën verder te gaan. Zij zal haar man waarschijnlijk meer willen betrekken bij haar minnaar. En het liever niet aansturen op een echtscheiding.

Omdat zij wil verbinden, zal zij misschien de volgende mogelijkheden willen onderzoeken:

Haar oorspronkelijke man bv. zien als haar steun en toeverlaat in haar toekomstplannen met kinderen, gezin, financiën en huishoudelijke omgeving, enz. te realiseren. Kortom haar zorg voor het nageslacht. En haar minnaar meer zien vanuit bv. het op zoek zijn naar goed genetisch materiaal, of omdat ze met hem betere seks heeft dan met haar oorspronkelijke man en misschien, maar dan speculeer ik. Om haar leiderschap te bevestigen. Het zou me niet verbazen als een vrouw, die vreemd gaat weleens van dit scenario gedroomd heeft. En daar later serieuze verlangens naar heeft. En heel misschien haar fantasie zelfs werkelijkheid heeft zien worden.

Om je hier op een zuivere manier en vrij van oordeel, mee bezig te houden, vraagt dat nogal wat van je. Dus ik wil daarom al degenen die dit maar raar vinden, grote afweer voelen en niet bereid zijn om de schaamte even naast je neer te leggen, verzoeken om hier voorlopig eerst alleen maar te lezen, voordat je op het orgel gaat met afwijzingen. Het is een nogal onwennige manier van kijken.

Ik denk dat dit een waagstukje is om het hier transparant met elkaar over te hebben.
Daarom heb ik deze topic ook aan "de peiling" gekoppeld. Want er bestaat ook een grote kans dat we dit met elkaar niet voor elkaar krijgen.

In een forum kun je op twee manieren reageren.
1. Op inhoud
2. Op vorm

Zonder dit verder toe te lichten, wil ik voornamelijk bezig zijn met lezers, die op inhoud reageren. Mensen die het leuker vinden om op vorm te reageren, verzoek ik naar twitter te verhuizen.

Nu mijn vraag:

Zijn er vrouwen die zich herkennen in bovengenoemd scenario?

Hoe groot schat je de slagingskans van dit topic in?

Totaal aantal stemmen: 132

1. 100% mogelijk (2%)
2. 75% mogelijk (3%)
3. 50% mogelijk (2%)
4. 25% mogelijk (9%)
5. Onmogelijk (85%)
PeoniaRosa schreef:
18-11-2020 10:26
Zo leuk dat ze hem terug thuis weer op ging zoeken? Hoe lang waren jullie toen getrouwd? Niet dat dat er nu persé iets mee te maken heeft, maar het is dan vrij snel in het begin van jullie relatie voorgevallen, niet toen jullie al 20 jaar of langer bij elkaar waren. En wat maakte hem zo leuk in haar ogen, om daarom dan maar zo voorbij te gaan aan jou?
Trouwen begon in de jaren '70 wat op de tocht te staan. Wij hebben elkaar in 1969 leren kennen en zijn in 1972 samen gaan wonen.Dat heette toen "hokken". Dat was in die tijd zeer tegen het been van de algemene opvatting. Terwijl het nu heel gewoon is. Dat moesten we toen bevechten.
Ik heb in mijn leven ervaren dat het besluit om te gaan hokken net zo serieus is als gaan trouwen. Wij hadden dezelfde intentie: het starten van een duurzame relatie.
Lorrelies schreef:
De enige die jou kan vertellen waarom ze vreemd is gegaan is zij zelf.

Verdrietig om te zien dat je haar gedrag probeert te legitimeren met een algemene discussie.
De eerste zin van daar kan ik het van harte mee eens zijn. Wanneer iemand gedrag vertoont dat ik niet begrijp, kan ik het oordeel beter maar voor me houden en eerst proberen te ontdekken waarom iemand doet wat hij/zij doet.

In jouw tweede zin zitten aannames die je nog niet getoetst hebt.

Dat is je woord verdrietig.
En of ik hier iets aan het legitimeren ben.

Uit welk deel van mijn tekst blijkt die legitimatie?
Alle reacties Link kopieren
Excuses, excuses, excuses. Je neukt gewoon niet met een ander zolang je nog met iemand bent. Praat over je onvrede, ga desnoods uit elkaar maar rond het af voordat je aan iets anders begint. Of zoals we het onze zoon al leerden; voordat je met iets anders gaat spelen, ruim je eerst je rotzooi op.
Twee dingen zijn oneindig: het universum, en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker..
-Albert Einstein-
Ellerlilalinne schreef:
18-11-2020 09:21
:thumbsup: love verscheidenheid.
Ik snap de opmerking 'verscheidenheid' niet maar focus me maar op de duim omhoog haha. Ben niet te beroerd om een fout toe te geven hoor.


On topic:
Ik denk dat begrijpen / begrip tonen niet gelijk staat aan legitimeren of goedkeuren. Ik kan soms wel begrijpen waarom mensen illegale of moreel verwerpelijke dingen doen. Wil niet zeggen dat ik het goedkeur. Ik denk wel dat je met begrip sneller tot een oplossing komt, of kan voorkomen dat iets zich herhaalt bijvoorbeeld.

Klinkt vaag volgens mij. Over vreemdgaan; stel dat mijn man vreemd zou gaan (en ik zou toch de relatie voort willen zetten) kan ik het alleen afkeuren en boos zijn, maar als ik probeer te begrijpen waarom hij dat heeft gedaan, zouden we misschien nog ergens komen.

En ik denk ook niet dat het per se aan de relatie ligt. Ik denk dat het altijd ergens in een onvervulde behoefte van de vreemdganger zit. En het is dan niet de schuld van de partner dat die behoefte niet vervuld word, daar zit ook een stuk eigen verantwoordelijkheid bij.
GenielnaABottle schreef:
Persoonlijk vind ik zo ongeveer elke post arrogant overkomen, ook deze.
Wat wij doen het samen? Wat gekoppeld aan peilingen? Je zult het toch echt zelf moeten doen hoor.
Ik kom nog even terug op je reactie. Want, ik zie dat je in één zin veel zegt.

Arrogant herken ik niet zo. Misschien bedoel je eigenwijs. Dat is een begrip dat er dicht bij ligt en dat sommige mensen niet kunnen verdragen.

Ik vind me zelf vreselijk eigenwijs.

Eigenwijs betekent simpelweg dat je leeft vanuit je eigen wijsheid. Je eigen fouten, je eigen valkuilen, enz. Omdat ik vermoedelijk wat ouder ben, ben ik dus ook in meer valkuilen gevallen. En heb ik vermoedelijk ook veel meer fout gedaan dan jij.

Maar één ding heb ik in mijn leven wel geleerd. "Verschuil je nooit achter de veiligheid van de massa." Dat vind ik nog steeds. Ik wil geen huichelaar zijn.
Ik ben gewend om vaak alleen te staan. Daar kun je kracht uit putten, vooral wanneer je niet in de verleiding komt om vastigheid te zoeken bij de massa, want die vind je daar niet.

Verder heb je in het leven maar één iemand nodig die naar je wil luisteren. Dat is net genoeg in het leven. Ik denk dat ieder mens daar uiteindelijk naar op zoek is.

Het mooie van een forum als dit is dat je dit proces in een sneltreinvaart voor je ogen ziet gebeuren. Ik ben hier nog geen 3 weken.

Hier gebeurt gewoon hetzelfde als in het echte leven. Hier valt dus veel te leren.
GreenLadyFern schreef:
18-11-2020 11:22
Ik snap de opmerking 'verscheidenheid' niet maar focus me maar op de duim omhoog haha. Ben niet te beroerd om een fout toe te geven hoor.


On topic:
Ik denk dat begrijpen / begrip tonen niet gelijk staat aan legitimeren of goedkeuren. Ik kan soms wel begrijpen waarom mensen illegale of moreel verwerpelijke dingen doen. Wil niet zeggen dat ik het goedkeur. Ik denk wel dat je met begrip sneller tot een oplossing komt, of kan voorkomen dat iets zich herhaalt bijvoorbeeld.

Klinkt vaag volgens mij. Over vreemdgaan; stel dat mijn man vreemd zou gaan (en ik zou toch de relatie voort willen zetten) kan ik het alleen afkeuren en boos zijn, maar als ik probeer te begrijpen waarom hij dat heeft gedaan, zouden we misschien nog ergens komen.

En ik denk ook niet dat het per se aan de relatie ligt. Ik denk dat het altijd ergens in een onvervulde behoefte van de vreemdganger zit. En het is dan niet de schuld van de partner dat die behoefte niet vervuld word, daar zit ook een stuk eigen verantwoordelijkheid bij.
Dag GreenLady,

Ik moet jou eerst bedanken. Jij was de eerste die met eigen woorden vertaalde wat ik zei. Daarmee gaf je blijk dat je naar me wilde luisteren.

Misschien is verscheidenheid niet het juiste woord, maar ik zoek naar het tegengestelde van verbondenheid. En dat heeft volgens mij iets te maken met afgescheidenheid. Maar misschien weet jij een betere term

En het verschil tussen begrijpen / begrip tonen en legitimeren heb je duidelijk verwoord. Ik kan soms de juiste woorden niet vinden.

Heb jij misschien Nederlands gestudeerd?

Wat betreft goed- of afkeuren. Daarmee kom je op het terrein van het oordeel. Dat kunnen we pas nadat we er alles over weten. En zover zijn we hier nog lang niet. Ik verbaas me er soms over hoe snel sommige mensen terwijl ze er niets van weten toch kunnen oordelen.

Ik kan dat niet.

Als je het vreemdgaan niet afkeurt wil dat niet zeggen dat je het goedkeurt.
Daar tussenin zit het voordeel van de twijfel.
Daar kun je soms heel lang in zitten.
Alle reacties Link kopieren
wivina schreef:
18-11-2020 11:10
Lorrelies schreef:

De eerste zin van daar kan ik het van harte mee eens zijn. Wanneer iemand gedrag vertoont dat ik niet begrijp, kan ik het oordeel beter maar voor me houden en eerst proberen te ontdekken waarom iemand doet wat hij/zij doet.

In jouw tweede zin zitten aannames die je nog niet getoetst hebt.

Dat is je woord verdrietig.
En of ik hier iets aan het legitimeren ben.

Uit welk deel van mijn tekst blijkt die legitimatie?
Wat een hippie gelul, als iemand je in elkaar slaat en je begrijpt niet waarom iemand dat doet dan mag je dat best veroordelen. Zo ook met belazerd worden.

Ik vind het verdrietig dat jij, dat hoef ik niet te toetsen, dat is geen aanname dat is wat ik vind.
Je bent aan het legitimeren omdat je opzoek bent naar begrip. En uit je OP zelfs voorbeelden waarin het werkt, een minnaar ernaast.

Ook ik vind je manier van communiceren bloedirritant en ik laat het hier dan ook bij.
Succes ermee
lorrelies wijzigde dit bericht op 18-11-2020 12:30
0.35% gewijzigd
Ja wat!? Pannekoek! Doei! ©
GreenLadyFern schreef:
En ik denk ook niet dat het per se aan de relatie ligt. Ik denk dat het altijd ergens in een onvervulde behoefte van de vreemdganger zit. En het is dan niet de schuld van de partner dat die behoefte niet vervuld word, daar zit ook een stuk eigen verantwoordelijkheid bij.
Ik dacht dat ik klaar was, maar je schreef nog iets. Wat schrijf jij "compact". Heerlijk. Ben ik jaloers op.

Ben met je eens dat het niet aan de relatie hoeft te liggen. Of indirect.

Ieder mens heeft talloze fantasieën en verlangens. Wanneer je in je leven niemand vindt, waarmee je je fantasieën naar de werkelijkheid kan brengen, dan loop je kans aangewezen te zijn op zoiets als porno. Je kunt ook een goede relatie hebben, waarin je merkt dat je partner niet in staat is om jouw fantasieën te delen. Dat kan behoorlijk knagen. Je zult dus eerst de moed moeten hebben om die te vertellen aan je partner, met het risico van afwijzing. En soms kan het lang duren wanneer de weerstand van je partner zo laag wordt, dat het openstellen mogelijk wordt. En als je dat na lang proberen niet voor elkaar krijgt en je gaat dan vreemd. Want misschien ben je iemand tegengekomen die er wel naar wil luisteren. Wie is er dan schuld?
Alle reacties Link kopieren
captain_hindsight schreef:
16-11-2020 12:19
Oeh. Een orgel van afwijzingen. Zal ik iets dramatisch van Bach spelen?
:rofl:
wivina schreef:
18-11-2020 10:03
Vaag geleuter.

Je gaat hopelijk toch niet zweven!
Typisch dat je zo reageert op een post van een ander. Want dat is precies wat ik denk bij jouw berichten, vaag geleuter en zweverig.
Ik haak af vanwege jouw manier van communiceren, je zit totaal op een andere golflengte en dat heeft niks te maken met met moeilijke woorden en alles te maken met het zweefgehalte. Respect voor degenen die oprecht een poging doen om je te begrijpen. En ik wilde juist niet reageren over mijn moeite met jouw manier van communiceren , maar nu je dat zelf doet, bij deze alsnog.
wivina schreef:
18-11-2020 11:24
GenielnaABottle schreef:

Ik kom nog even terug op je reactie. Want, ik zie dat je in één zin veel zegt.

Arrogant herken ik niet zo. Misschien bedoel je eigenwijs. Dat is een begrip dat er dicht bij ligt en dat sommige mensen niet kunnen verdragen.

Ik vind me zelf vreselijk eigenwijs.

Eigenwijs betekent simpelweg dat je leeft vanuit je eigen wijsheid. Je eigen fouten, je eigen valkuilen, enz. Omdat ik vermoedelijk wat ouder ben, ben ik dus ook in meer valkuilen gevallen. En heb ik vermoedelijk ook veel meer fout gedaan dan jij.

Maar één ding heb ik in mijn leven wel geleerd. "Verschuil je nooit achter de veiligheid van de massa." Dat vind ik nog steeds. Ik wil geen huichelaar zijn.
Ik ben gewend om vaak alleen te staan. Daar kun je kracht uit putten, vooral wanneer je niet in de verleiding komt om vastigheid te zoeken bij de massa, want die vind je daar niet.

Verder heb je in het leven maar één iemand nodig die naar je wil luisteren. Dat is net genoeg in het leven. Ik denk dat ieder mens daar uiteindelijk naar op zoek is.

Het mooie van een forum als dit is dat je dit proces in een sneltreinvaart voor je ogen ziet gebeuren. Ik ben hier nog geen 3 weken.

Hier gebeurt gewoon hetzelfde als in het echte leven. Hier valt dus veel te leren.
Ik schrijf wat ik bedoel. Dus als ik arrogant schrijf, dan bedoel ik dat ook. En de rest zijn aannames. Het gegeven dat je flink ouder bent zegt niets over mijn leven en wat ik tegengekomen ben. Door dit neer te zetten diskwalificeer je iedereen die jonger is, want ze hebben minder / nog niet of wat dan ook.
Daarnaast is je eerste reactie op mijn post voor mij inderdaad een heel goed voorbeeld van je arrogantie. Je begrijpt er niets van, dus ben ik maar vaag en moet ik vooral niet gaan zweven. En in deze quoot dus weer. Omdat jij het niet herkent, bedoel ik vast iets anders.

Je kunt jouw levenservaring niet tegen dat van een ander afzetten. Je hebt deze dingen ervaren op jouw manier. Als je een tweelingbroer had gehad (en misschien heb je deze ook wel, geen idee) dan is de kans erg groot dat deze uit dezelfde ervaringen andere lessen heeft getrokken.
Daarnaast is er een verschil tussen wijs zijn en eigenwijs. Eigen-wijs zoals jij hem uitlegt is alleen maar je eigen visie op basis van je eigen ervaring en heeft niets met wijsheid van doen.

Maar goed. Je zit in mijn allergiezone. Ik ben weg hier.
Tijger32 schreef:
18-11-2020 12:14
Typisch dat je zo reageert op een post van een ander. Want dat is precies wat ik denk bij jouw berichten, vaag geleuter en zweverig.
Ik haak af vanwege jouw manier van communiceren, je zit totaal op een andere golflengte en dat heeft niks te maken met met moeilijke woorden en alles te maken met het zweefgehalte. Respect voor degenen die oprecht een poging doen om je te begrijpen. En ik wilde juist niet reageren over mijn moeite met jouw manier van communiceren , maar nu je dat zelf doet, bij deze alsnog.
Nou ja, Tijger zegt het netter ;-D
Vreemdgaan vind ik slap en karakterloos. Als mijn partner vreemd zou gaan zou hij meteen de koffers mogen pakken.
Anders is het wanneer er met wederzijdse instemming geen bezwaar is tegen seks met anderen. Maar dan is het geen vreemdgaan vind ik.

Het slappe zit vind ik vooral in het feit dat mensen niet in een opwelling binnen een fractie kunnen seksen. Er is tijd voor nodig om in een dergelijke positie te belanden, dus er is tijd genoeg om de keuze te maken er wel of niet mee door te gaan.
Echt zwak wanneer je ervoor kiest te gaan seksen wanneer je weet dat dat je partner pijn zal doen en dat het je mogelijk je relatie gaat kosten.
Alle reacties Link kopieren
wivina schreef:
18-11-2020 07:46
Knuddesrtudder schreef:

Hoe zou jij het begin van zo'n proces noemen?
Ik heb daar geen woord voor en ik zie ook geen reden om daar een bepaald woord of omschrijving op te plakken. Een open relatie zal voor iedereen een eigen invulling hebben of in de loop der tijd krijgen. Het begin van zo'n proces is dus ook voor iedereen anders. De aanleiding en de contaxt zullen ook per geval verschillen.
Alle reacties Link kopieren
wivina schreef:
18-11-2020 10:08
Misschien moet ik je eerst vertellen, hoe het ontstond.
We waren in 1974 met een volkswagenbusje en een groepje vrienden op reis naar Lapland.
Langs een verlaten weg in Noorwegen stond een lifter.
Aangezien we nog een plaatsje over hadden in de bus, namen we hem mee.
In Noorwegen kon je toen vanwege de slechte wegen maar 250 km per dag doen.
We hadden uitgerekend dat we er nog 8 dagen over zouden doen.
Hij wilde ook die kant uit, dus we hebben hem 8 dagen meegenomen.
Hij at mee, en deed alles gewoon mee.
Echt een leuke vent.
Toen we weer een tijdje thuis waren bleek dat mijn vrouw dat ook vond.
Eh... ben je sinds 1974 met dit voorval bezig? Of is vreemdgaan om een andere reden in 2020 van dusdanige importantie dat je er uitgebreid over wilt discussiëren en filosoferen met een soort hotwife-fetisj als onderliggende insteek?
wivina schreef:
18-11-2020 07:58


Misschien kun je een quote plakken waaruit dat blijkt.

Volgens mij loop jij vooruit op de muziek!
Dat had ik al gedaan en ga ik niet nog een keer doen. Ik zal één zin waar het uit blijkt even plakken:
Wat mij opviel, was dat bij in de hele rij van redenen die genoemd werden, uitgerekend die van mij, die ik hier zogenaamd speculatief genoemd heb, daar niet bij stonden.
Of waren het jouw hypothetische redenen om vreemd te gaan?
Cecilie schreef:
18-11-2020 13:06

Echt zwak wanneer je ervoor kiest te gaan seksen wanneer je weet dat dat je partner pijn zal doen en dat het je mogelijk je relatie gaat kosten.
anoniem_401749 wijzigde dit bericht op 25-11-2020 22:47
88.44% gewijzigd
wivina schreef:
18-11-2020 11:04
Trouwen begon in de jaren '70 wat op de tocht te staan. Wij hebben elkaar in 1969 leren kennen en zijn in 1972 samen gaan wonen.Dat heette toen "hokken". Dat was in die tijd zeer tegen het been van de algemene opvatting. Terwijl het nu heel gewoon is. Dat moesten we toen bevechten.
Ik heb in mijn leven ervaren dat het besluit om te gaan hokken net zo serieus is als gaan trouwen. Wij hadden dezelfde intentie: het starten van een duurzame relatie.
anoniem_401749 wijzigde dit bericht op 25-11-2020 22:48
35.93% gewijzigd
Geen idee!
Alle reacties Link kopieren
wivina schreef:
18-11-2020 11:24
GenielnaABottle schreef:

Ik kom nog even terug op je reactie. Want, ik zie dat je in één zin veel zegt.

Arrogant herken ik niet zo. Misschien bedoel je eigenwijs. Dat is een begrip dat er dicht bij ligt en dat sommige mensen niet kunnen verdragen.

Ik vind me zelf vreselijk eigenwijs.


Eigenwijs betekent simpelweg dat je leeft vanuit je eigen wijsheid. Je eigen fouten, je eigen valkuilen, enz. Omdat ik vermoedelijk wat ouder ben, ben ik dus ook in meer valkuilen gevallen. En heb ik vermoedelijk ook veel meer fout gedaan dan jij.

Maar één ding heb ik in mijn leven wel geleerd. "Verschuil je nooit achter de veiligheid van de massa." Dat vind ik nog steeds. Ik wil geen huichelaar zijn.
Ik ben gewend om vaak alleen te staan. Daar kun je kracht uit putten, vooral wanneer je niet in de verleiding komt om vastigheid te zoeken bij de massa, want die vind je daar niet.

Verder heb je in het leven maar één iemand nodig die naar je wil luisteren. Dat is net genoeg in het leven. Ik denk dat ieder mens daar uiteindelijk naar op zoek is.

Het mooie van een forum als dit is dat je dit proces in een sneltreinvaart voor je ogen ziet gebeuren. Ik ben hier nog geen 3 weken.

Hier gebeurt gewoon hetzelfde als in het echte leven. Hier valt dus veel te leren.
Eigenwijs en belerend.
guppekop schreef:
16-11-2020 15:05
Is er al een samenvatting?
Ik vind het ook geen doen, zo'n lange OP. Ik kom hier voor mijn ontspanning.
In_Tenebris schreef:
18-11-2020 16:14
Geen idee!
Hoeveel regels heb je gelezen?
Oriander schreef:
18-11-2020 16:32
Hoeveel regels heb je gelezen?


Genoeg om het daar bij te laten. Laten we zeggen dat ik nooit in deze situatie terecht zou zijn gekomen als vrouw.
Alle reacties Link kopieren
Knuddestudder schreef:
18-11-2020 13:54
Eh... ben je sinds 1974 met dit voorval bezig? Of is vreemdgaan om een andere reden in 2020 van dusdanige importantie dat je er uitgebreid over wilt discussiëren en filosoferen met een soort hotwife-fetisj als onderliggende insteek?
Het kan zijn dat die ervaring zijn van 1974 heel veel heeft losgemaakt in hem.

En dat hij nu een soort algemene discussie begint, maar de pijnlijke ervaring van destijds er nog steeds onder zit.
Wim (dit is NIET bedoeld als pesten), en ook Knuddestudder (via jouw Koot&Bie in een ander topic vond ik deze), neem me niet kwalijk:


https://www.youtube.com/watch?v=K10n2SXxYgI

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven